• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2-3 günden fazla yatıya gelirse?

zara_z

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2022
88
123
13
35
Eşinizin ailesinden biri şehir dışından gelip 2-3 günden fazla kalmaya kalkarsa napmak lazım? Bebeğim olacak. Şimdiden ona olan düşkünlüğünü ara ara belirtip onsuz nasıl duracağını filan ima eden ailesinden biri var. 2-3 gün sorun değil ama bu süre uzarsa rahatsız olurum. Napacağım? Ne onu ne eşimi kırmadan nasıl halledebilirim?

Onu da o zaman düşünürsünüz. Daha gelen giden yok anladığım kadarıyla. Ayrıca bebeğiniz doğduğunda her bebek bir olmuyor tabi ama yardıma ihtiyacınız da olabilir. Tecrübeli birinin varlığı size yardımcı da olur. Şimdiden kapıları kapatmayın. Daha o kişi kimse geleceği, geldiğinde 3-4 günden fazla kalacağı bile kesin değil.

Eşinizin ailesinden biri şehir dışından gelip 2-3 günden fazla kalmaya kalkarsa napmak lazım? Bebeğim olacak. Şimdiden ona olan düşkünlüğünü ara ara belirtip onsuz nasıl duracağını filan ima eden ailesinden biri var. 2-3 gün sorun değil ama bu süre uzarsa rahatsız olurum. Napacağım? Ne onu ne eşimi kırmadan nasıl halledebilirim?
Kırılmasın diye uğraşırsanız siz kırılsınız. Dümdüz söyleyeceksiniz

Yani gelince iş beklemeyen birisiyse ben gelmesinden rahatsız olmam açıkçası ama kim olduğuna bağlı tabiki. Mesela keşke bu aralar kv gelse hatta söyledim de ama memlekette bu aralar işler olduğu için gelemiyor. Benim işime geliyor gelmesi ama sizin gelecek kişi gelince sizi huzursuz edecek birisiyse gelmemesi daha iyi olur tabi. İyi anlastiginiz birisi mi kim geliyor?

Az sureli ve sik sik gelinebilir.
Uzun sureli ve az siklikta gelinebilir.
Sik sik ve de uzun sureli gelinirse anamdan babamdan bile rahatsiz olurum. Neticede onlarla yasamak istesem evlenmez sevgili edinirdim. Baska bir ev kurmak istemisim ki evlenmisim..

Bu kisi uzun sure gelip neden kalacak ki o onemli. Yasli insanlara kiyamam mesela, uzun yoldan gelecekse hele 2 gunde donmesi beklenmemeli.

Ayy ben seni görünce duramıyorum diyin 😅 bebekli eve bu kadar gelinmesi uygun değil diye belirtin eşinize de herkese de bebekler hemen hastalık kapıyor özellikle toplumumuz çok karıştı ve aşırı salgın hastalık var lütfen bebeğinizi birileri için tehlikeye atmayın

Ne birinde kalmayı severim ne de insanların gelip evimde kalmasını isterim. Özellikle aynı şehirde yaşayan insanların gelip kalmasına asla müsade etmem. Ne alaka benim çocuğumu özleyip zırt pırt gelicek of sinirlerim bozuldu. Bir kere gelir ikinciye de hadi okey ama üçüncü gelmesinde direkt söyleyin

Arada sırada bebeğin bakımını ev işini onlara bırak bak nasıl kaçıyorlar 😏 Lohusa olmanın her türlü ayrıcalığını kullan hizmet bekleyen insan net kaçar, tecrübem olmasa da görgü tanığıyım bu konuda 😁

sizi maddi manevi psikolojik rahatsiz ediyorsa evdeki butun yapilacak yapilmamis isleri yükleyin üzerine mademki yeni dogmus anneye yardima geliyor yardim etsin derim bakalim kac gün dayanacak

Hamileyken eşimin halası gelip bir hafta kaldı. Allah razı olsun, ben işten gelene kadar ortalığı da toparlıyordu, ütümü de yapıyordu, yemek de yaptı (tabii akşamdan soruyordu kızım ben yarın sen işteyken ne yapayım sana nasıl yardımcı olabilirim diye) şimdi böyle biri ise başımın üstüne. Keşke şimdi bebek varken de gelse…

Şimdiden bunları düşünmeyin. Su akar yolunu bulur,belki sizin de ihtiyacınız olur bebek konusunda. Hemen gardınızı almayın,hele bir o zaman gelsin,düşünürsünüz

Neden dürüstlükten korkuyorsunuz? Asıl korktuğunuz şey onun bunun kırılması değil dile getirdiğiniz şeylerden dolayı göreceğiniz tepki
Bakın “anne” oluyorsunuz, daha evinizde kalacak kişiye iki çift laf edemiyorsunuz, ev sizin ama söz hakkı sizin değil, bu pasiflikle nasıl annelik yapacaksınız?
Bebeğimizi sevmeniz bizi mutlu ediyor ama ben bir iki günden fazla evimizde birinin kalmasını kabul etmiyorum bunu şahsi algılamayın ben üç kişilik bir aile olarak yaşamak için evlendim anne oluyorum özlediğinizde bize uygunsa davet ederiz yada size uygunsa geliriz bebeğimizi görürsünüz hem sizin hem bizim huzurumuz için ilişkilerimizin saygı sevgi içerisinde ilerlemesi için uygun olan bu, sadece şahsınız için değil herkes için durum bu, demeniz kimseyi kıracak birşey değil. Karşınızdaki kırılmış numarası yapıp bunun üzerinden tavır alırsa da en huzurlu olmam gereken dönemde bana böyle bir gerginlik yaşattığınız için iyi niyetimin boşa gittiğini gördüm madem öyle bundan sonra benim uygun gördüğüm zamanda uygun gördüğüm kadar bebeği göreceksiniz, benim huzursuz olmam demek bebeğimin huzursuz olması demek bebeğimle ilgilenememem demek benim çocuğumun hakettiği bu değil eşim dahil kimse evladımdan kıymetli değil, diyeceksiniz hepsi bu
Şu günleri elalem için kendinize zehir etmeye değecek bir insan demek ki kafaya taktığınız bebeğinize stres yaşattığınız, öyleyse bir oda da ona hazırlayın birlikte yaşayın. Yok öyle değilse bu haliniz ne

Yanında kendimi rahatsız huzursuz hissettiğim kim varsa anında eşime söylüyorum hatta eşim benim hal ve tavırlarımdan anlayıp gerekeni yapıyor 😁

Back
X