- 20 Ocak 2010
- 47.197
- 175.217
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
Nerdesin kargolayayım yesin bebelerBize de burada deniz çipurası diye kakalıyorlar yetiştirme balıkları :)
Benim çocuklar da en çok çipura seviyor. Lüks seviyorsak demekki![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nerdesin kargolayayım yesin bebelerBize de burada deniz çipurası diye kakalıyorlar yetiştirme balıkları :)
Benim çocuklar da en çok çipura seviyor. Lüks seviyorsak demekki![]()
Valla öyle bir yazmışsınız ki kendimden çok onlara üzülür hale geldim, bolca alalım varı yoğu koyalım da adamlar ekmek parası çıkarsın diyeceğim neredeyse...Aracının kalkması çok zor.
Antalya’dan Ankara’ya domates gidecek olsun. Bir kamyon 15ton domates taşısa kilosunu 50kr tan alınmış olsa 7500tl yapar. Mazot parası 1000tl yazınız efendim. Şoför yevmiyesi 250tl olsun. Haldeki adam fatura kesiyor. 7500tl nin %18 KDV si 1250tl civarı. Şimdiden maliyet 10500tl oldu.
O domates inecek çalışan lazım sigorta masrafıyla birlikte 2500 kişi başı 3kişi olsa 7500tl kiraya da 7500yazalım bir de stopaj var yüzde 25 2000tl de ordan ekleyelim. 17.000 tl. Arkadaşın kendi Bağ-Kur’u ile 18bin bu kalem var. Bu kamyon domates için 500tl yazalım ki ayda en az 35-40kamyon domates dağıtırsa kirasını çalışan parasını ödeyebilsin.
11bin tl oldu bizim bir kamyon domates. Eee adam da kar etmesin mi şimdi yazalım kamyon başı 500tl oraya da. Kamyon döküldü bir Bir baktık 2-3tonu dökülmüş saçılmış ezilmiş bozulmuş. Kaldı bize 12ton domates. Domates halden daha çıkmadan pazara gelmeden oldu 1lira.
Kabzımallar haklıdır bence. Risk alınıyor getirdikleri mal bozulur çürür satılmaz. paralarını yatırıyorlar insanlara iş olanağı sağlıyorlar vs..
Sonra bunun pazarcısı var pazar yeri kirası var taşınması var var da var...
Bu saatte kabzımalları korumak için ne yazdım be... eşi dostu kabzımal olanlara selam olsun:)
Sabancının bir lafı vardır, benim de büyüdüğüm hayat felsefesidir; ‘ucuz mal alacak kadar zengin değilim’ demiş rahmetli.Bazı yorumlara gerçekten hem şaşırıyorum hem üzülüyorum.
Tatil lüks, et lüks, meyve lüks
Her türlüsünü denedim, biliyorum :)
Herşey dahil tatil lüks deniyor ya bi de apart deneyelim dedik bir sene. Market alışverişine bir tatil parası bayılınca şok olduk :) yağı, soğanı, şekeri, pirinci, sinek ilacı cartı curtu valla aynı kapıya çıktı.yıka, pişir, temizle, taşı gibi işlerin emek hakkını da koyarsak daha pahalıya bile geldi
Ucuz giyim demişler. Eşim ve büyük oğlum asla ucuz giymezler. E dedim ben yapayım iktisatı. Pazardan 10-20-30₺ allah ne versiyse tişört, bluz, pantalon. Giymeden önce yıkarım, bi baktım hepsinin ağzı yüzü çarpılmış. küçük oğlana aldıklarımın renkleri birbirine girmiş, dikişler patlamışdaha hesaplı mağazalardan aldığım sentetikler terlemeyen beni kan ter içinde bıraktı. Tövbeler olsun bi daha almadım
Oğlanın bu sene mezuniyeti vardı. Gittik takım elbise almaya. Hadi dedim düğünler var orda da giyecek nasılsa. 1500 den aşağı yok. Daha ucuzları var mı var ama inceleyince o dikiş kalk gidelim diyo, bu dikiş yeme otur.astarı söküldü sökülecek. E şimdi bunları tek kullanımlık alınca ekonomik mi oluyor?
Saç boyası, onu da denedim :) ohoo dedim o kadar para bayılacağıma ben boyarım. İlk boyada açılmadı bi daha boya. Ay turuncu oldu cila yap. Tekrar kusmasın mor şampuan al, uçları yıprandı kestir. Dibi keçeleşti bakım yaptır. kuaföre gitseydim hiç olmazsa bedava kahve içersim üstüne
Ben denedim olmuyor kızlar. Ya yiyip içmeden, gezip tozmadan bitki gibi oturacaksın ya da kesene uygun bulduğun yerlere talim edeceksin. Allah asgari ücretle geçinmeye çalışanların yardımcısı olsun![]()
İstanbuldayım. Yolum izmire düşerse bi çipuranı yeriz artıkNerdesin kargolayayım yesin bebeler![]()
KeşkeSabancının bir lafı vardır, benim de büyüdüğüm hayat felsefesidir; ‘ucuz mal alacak kadar zengin değilim’ demiş rahmetli.
Ne de doğru demiş.
Eşim kıyafetlerine iyi para harcar, ben en ucuzunu alırım.
Onun tshirtü 4 5 senelik olur taş gibi durur, benimkiler bir sezon sonra pijama üstü ev giymeliği.
Keşke asgari ücretle yoksulluk sınırı birbirini dengeler konumda olsa da, böyle sayfalarca yazamasak.
Herkesin paraya ihtiyacı var, en zenginin bile.
Çünkü nakit akışı yok, veresiye çoğaldı, dev holdingler iflas istiyor.
Ama yine olan dar gelirliye oluyor.
Allahtan yaz geldi, doğalgaz ya da ısınma gideri düştü.
Klima her yaz bizim evdeki tartışmadır.Keşke
200₺ ye bir tişört alıyorum diye lüks görünüyor ama koca yazı 4-5 tişörtle geçiriyorum. Arkadaşım her buluşmada başka başka giyiyor. Bi gün dedim hem ağlanıyorsun hem hergün başka, ne iş?
Kızım ben senin gibi para bayılmam, pazardan alıyorum dedi. Eee dedim bi daha giymiyorsun? Çünkü yamuluyorlar, kolları ters dönüyor dedi
Doğalgaz bitti de kurtulduk mu sankiklima ne olacak? Bugün 40 kere düşündüm açsam mı, yok ya oruçluyum ondan, psikolojik sıcak dedim, açmadım
Doğalgazdan aşağı gelmiyor malesef.
İyi bir klima alırsanız inverter hiç kapatmazsanız çok aşırı yakmıyor ( evlenirken bilenzikimi bozdurup almıştım
Klima her yaz bizim evdeki tartışmadır.
2 hamileliğimin son ayları da yaza denk geldi ve piştim, buharlaşıp uçtum.
Zaten evimiz sıcak, yerler siyah, balkonlar cam balkon iyice güneşi evin içinde yaşıyoruz.
İnatla eşim almıyor, kendince tasarruf yapıyor çünkü gündüz evde yok, kendine faydası yok.
İnat ettim yazın almadığın klimanın intikamını kışın doğalgazdan çıkaracağım, bu evde şortla atletle yatılacak kışın diye ve yaptım da.
Bakalım bu yaz alacak mı yoksa aralık ayında kar yağarken cam mı açacağız?
Tamam devir tasarruf devri ama, onun tshirt ve gömleklerinden başlayalım tasarrufa değil mi?![]()
Kesinlikle
Klima her yaz bizim evdeki tartışmadır.
2 hamileliğimin son ayları da yaza denk geldi ve piştim, buharlaşıp uçtum.
Zaten evimiz sıcak, yerler siyah, balkonlar cam balkon iyice güneşi evin içinde yaşıyoruz.
İnatla eşim almıyor, kendince tasarruf yapıyor çünkü gündüz evde yok, kendine faydası yok.
İnat ettim yazın almadığın klimanın intikamını kışın doğalgazdan çıkaracağım, bu evde şortla atletle yatılacak kışın diye ve yaptım da.
Bakalım bu yaz alacak mı yoksa aralık ayında kar yağarken cam mı açacağız?
Tamam devir tasarruf devri ama, onun tshirt ve gömleklerinden başlayalım tasarrufa değil mi?![]()
Saçmalama ne vergisi, her sene aynı tutarda çalıştır, kabahat sendeİyi bir klima alırsanız inverter hiç kapatmazsanız çok aşırı yakmıyor ( evlenirken bilenzikimi bozdurup almıştım) hoş bu sene 100 tl fazla geldi kışın hep elek. Faturamız
aslında değişen birşey yok nem çok nem, pardon vergiler dicektim
![]()
Yok, fatura pardon klima sağlıksızmışİyi bir klima alırsanız inverter hiç kapatmazsanız çok aşırı yakmıyor ( evlenirken bilenzikimi bozdurup almıştım) hoş bu sene 100 tl fazla geldi kışın hep elek. Faturamız
aslında değişen birşey yok nem çok nem, pardon vergiler dicektim
![]()
Bizde hep mevsimsel kavga var.Kesinlikle
Klima şart yasalonda ve yatak odasında var. Çocuklarda portatif klima. Hepsini bi kerede almadık tabi. İhtiyaç hissetikçe. Ama almak değil işte mesele kullabilmek.
Bizim sezon açılırken kavga oluyor geneldebirimiz terliyor, diğeri yok yeaa daha idare eder camı açalım. Bir hafta sonra amaaaan yansın dünya modunda açıyoruz. Fatura gelince
1 hafta yine azami dikkat. Kısır döngü 3-4 ay.şimdi bu lüks mü allah aşkına. İhtiyaç ama korka korka
![]()
HaklıBizde hep mevsimsel kavga var.
Yazları pişen benim, kışları üşüyen.
Anlamadım ki adamı neyi seviyor.
Aslında en çok düşük faturayı, bünyesini de mevsime göre hangisi daha az gelecekse o şekilde programlıyor herhalde.
Bizim fatura klimasız halde 130 falandır, iki haneli hiç görmedik.
Korkmakta haklı mı bilemeyeceğim.
Ay çok güldüm, sahura iyi başlangıç oldu.Haklı
Her ay fix konuşamalarımız,
Elektirik faturası yüksek gelmiş, napıyoruz anlamıyorum ki?
Sıkılınca kendime elektrik veriyorum hayatım.
Su faturası da aşmış kendini ?
Hıı banyoda ördek yüzdürüyorum.
Deterjan?
İçim temizlensin diye yiyorum :)
Ahahha sizinkiler de iyiymiş,hamam mı işletiyorsunAy çok güldüm, sahura iyi başlangıç oldu.
Bu cevapların telifini alın da, hepimiz gönül rahatlığıyla kullanalım.
Bizde de eşim ‘tamam elini sıcak sudan soğua sokmayacağım dedim ama yaz günü bu kadar sıcak suyla hamam mı işletiyorsun, kuraklık var da buhardan yağmur bulutu yapıp ülkede barajları mı dolduruyorsun arada yanlışlıkla elin çarpsın aç soğuk suyu’ der.
Hala benim gözüm o logolu gömleklerindedir ama
Biraz daha konuşursan o atların, timsahların önüne atacağım seni derim.
Arkadaşlar hiçbir topikte geyik yapamadıklarından sanırım, geyiğe sarmışlar, siyasete girmişler ama tabii yazdıklarına karşılık verecek kimseler topiğe yazmamış olsa gerek, ne geyiklerini ne siyasetlerini de kiblememişler.Bu konu niye 71 sayfa oldu ki![]()