2.300 ile gecinen var mi evli olup?

Ortam böyle şu anda, birazdan basılıcaz ahsdjdj.

Geyikten gidersem beni özleyin anacım. :KK68:

Adsız.webp

Bu tarz konularda nedense yorumların geneli iki uç noktada oluyor.
Memur anne, işçi baba çocuğuyum. Şimdi emekliler.
Evlerini de aldılar , tatile de gittik.
Orta ölçekli daireler, deniz tatilleri tabi
yurtdışı tatilleri falan yoktu tabi o zaman bizler için (81 doğumluyum).
Herşey de yedik bişey de gözümüz kalmadı. O zamanda şimdiki gibi bazı yiyecekler pahalıydı ve daha uzun aralıklarla girerdi eve. Zaten kimsenin de öyle beslenme takıntıları yoktu.
Muz antep fıstığı salam pasta vs pahalıydı mesela
Bu ülkede hayat her zaman pahalıydı malesef ama her keseye göre alternatifler var.
70 liraya da keratin bakımı var 150 liraya da , 35 liraya da manikür var 15 liraya da ve arada yapılan işin kalitesi ve hijyeni aynı. Fiyatı belirleyen semt dükkan kirası dekorasyona harcanan para vs.

2300 lirayla nasıl bi ev alınacak , kaç para, peşinat var mı, ara ödeme var mı

Ben almam bu şartlarda ama kira derdinin olmaması yaşlılığı hastalığı düşününce de bir evi olmalı insanın

Biraz ifrat tefrite de uymak gerek
Yarını düşünmeden harcamak yada sıkıp suyunu çıkarmak ikisi de saçma geliyor bana . Bi orta yol her zaman vardır

almanya da ilkokul mezunu kadın akrabam var tek başına 11 daire aldı ankaradan ama yemez içmez giymez tatil bilmez kitap okumaz kimseye yardım yapmaz.E o da onun hayat tarzı imkanı çok harcamıyor kadın.
Yazık.
Benim için boşa geçen bir ömür demektir bu durum.
Kazandığım şey, benim hayatımı kolaylaştırmıyor, istediğime keyfime göre ulaştırmıyorsa ne yapayım tapu dosyasını yada bankada bolca sıfırı.
Babamın küçük bir evi var, metro yakını olunca fiyatı tavan yaptı.
Sattıralım da daha büyük, yeni yapılan bir projeden alalım paran değerlensin kira gelirin artar dedik ama sattıramıyoruz.
Ne yapacağım ben parayı, maaşım yetiyor daha büyük ya da daha pahalı olsa ne değişir, ben oturmuyorum, bu saatten sonra da başımıza kaza bela gelmedikçe evleri satmam, kardeşinle sana birer ev yaptım yeter, 5 olsa ne olur diyor.
Bu felsefeyle büyüdüğüm için, 3 kazanıyorsan 2 sini yiyeceksin, 1 ini ancak malk mülke yatırabilirsin.
Ölümlü dünya sonuçta.
Ama artık mecburen 3 ünü de yiyoruz zaten tüm topic boyumca anlatılan bu, kenara para konulamıyor.

Pepino ve dragonu google ladım:)
Bunu da ben bilmiyorum:)
Artık tüm dünya elimizin altında her yerdeki herşeye erişim kolay o yüzden dragon da yurdum meyvesi olur bir iki seneye :)
Pepinoyu çok severim, özellikle idrar yolları ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geliyor bu sebeple tanıştım yıllar önce.
Bebeklerim de çok sevdi, salatalık niyetine yiyorlar.
Dragonu da balayında yemiş ve sevmiştim, denk geldikçe alırım.
Macrocenter sağolsun, aratmıyor yurtdışını.
Ha bizim evde de ekmek olmaz, yemek yapacak sebze zor bulurum o da ayrı mesele.

Her şey mevsiminde ucuz.

Mesela taaa şubat sonu mart başı başlıyor medya ; erik 50 tl. , kiraz bilmem ne kadar, domates uçuyor v.s diye . Işte sosyal algı bu. Sonra millet vah vah biz nasıl kiraz erik yiyeceğiz diye dertleniyor.

Kışın yaz sebze meyvesi , yazın da kış sebze meyvesi için bu yapılıyor.

Avakadodu artık yurdum meyvesi. Pazarda oldukça uygunmus.

Bir ara medya soğana ve domatese takmıştı. Haber yaptı yaptı , yükseldi fiyatlar , sonra çiftçiler yollara döktü hepsini , ellerinde çürüdü.

Yazık.
Kazandığım şey, benim hayatımı kolaylaştırmıyor, istediğime keyfime göre ulaştırmıyorsa ne yapayım tapu dosyasını yada bankada bolca sıfırı.
Sattıralım da daha büyük, yeni yapılan bir projeden alalım paran değerlensin kira gelirin artar dedik ama sattıramıyoruz.
Ne yapacağım ben parayı, maaşım yetiyor daha büyük ya da daha pahalı olsa ne değişir, ben oturmuyorum, bu saatten sonra da başımıza kaza bela gelmedikçe evleri satmam, kardeşinle sana birer ev yaptım yeter, 5 olsa ne olur diyor.
Bu felsefeyle büyüdüğüm için, 3 kazanıyorsan 2 sini yiyeceksin, 1 ini ancak malk mülke yatırabilirsin.
Ölümlü dünya sonuçta.
Ama artık mecburen 3 ünü de yiyoruz zaten tüm topic boyumca anlatılan bu, kenara para konulamıyor.

Pepinoyu çok severim, özellikle idrar yolları ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geliyor bu sebeple tanıştım yıllar önce.

Kesinlikle katılıyorum. Hayatımı dara sokacak , beni bunalıma götürecek yatırımlar olmayı versin.

Son kısmı anlamadım , neden yok ?

Yazık.
Ölümlü dünya sonuçta.

hayat felsefeniz yaşınız benden genç olmasına rağmen çok olgun ve akıllıca.2 ay önce beynimde tümör artı damar tıkanıklığı olduğunu öğrendim 8 senedir başka bir organımda da tümör var .Hayat kısa 80 yaşına kadar yaşayan insan sayısı nadir.Yaşamak her şartta güzel.Dünya nimetlerinden geleceğimi ipoteklemeden kendimi de kısmadan sonuna dek faydalanırım imkanlarım dahilinde.E eskiler demiş zaten kefenin cebi yok .1 evde olsa 20 evde sonuçta yazlık değilse biri tek evde yaşıyorsun hayat boyu

Kesinlikle katılıyorum. Hayatımı dara sokacak , beni bunalıma götürecek yatırımlar olmayı versin.

Bebeklerden az yemek yapabiliyorum, toplu alınca çürüyor.
Eşime yeşillik al desem sadece marul alır gelir, ben gidemediğim için alamıyorum.
Sebze denilince kabak patlıcan ve patates anlar.
O sebeple sürekli sürekli aynı yemekler oluyor.
O da alışverişe 2 3 haftada bir anca gidebiliyor.
Ekmek desek düzenli yemek olmadığından küflenip israf oluyor, o sebeple almıyoruz.
Pepino yiyebilirim ama parayı ve nimeti çöpe atıp israf etmeyi sevmem, ondan yok.

Alışveriş yapamamıştır bebeklerden ya da yoğunluktan hepimiz de eksik oluyor zaman zaman süt yoktu 2 gün ben de mesela kızım kızdı gece içer çünkü mutlaka

hayat felsefeniz yaşınız benden genç olmasına rağmen çok olgun ve akıllıca.2 ay önce beynimde tümör artı damar tıkanıklığı olduğunu öğrendim 8 senedir başka bir organımda da tümör var .Hayat kısa 80 yaşına kadar yaşayan insan sayısı nadir.Yaşamak her şartta güzel.Dünya nimetlerinden geleceğimi ipoteklemeden kendimi de kısmadan sonuna dek faydalanırım imkanlarım dahilinde.E eskiler demiş zaten kefenin cebi yok .1 evde olsa 20 evde sonuçta yazlık değilse biri tek evde yaşıyorsun hayat boyu
Çok geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifalar versin.
Umarım kötü ve hayatınızı etkileyen bir durum söz konusu değildir.
Sağlık söz konusu olduğunda diğer her şey teferruattır, gecekonduda da yaşanır, derme çatma barakada da.
Şifası olsun yeter ki.
Ay gerçekten çok üzüldüm, ciddi bir durum mu?

Vah vah geldiğimiz hale bakın. İnsanca yaşamanın adı lüks olmuş. Et yemek lüks, tatile ve kuaföre gitmek lüks. Herşey lüks...

Ama en azından tüp kuyruğuna falan girmiyoruz di mi :KK53: çağ atladık yeminle.
Tüp kuyruğu demeyeydin iyiydi :cry: gecen patatesli börek yaptım ayıptır söylemesi enişte bey kıymalı yapsaydın ya dedi (patates yemiyor) dedim ilk önce ben kıymayı alayım yiyeyimde böreğe sonra koyarım neyse tavuk kıyması var neyimize yetmiyorsa :deli:

Çok geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifalar versin.
Umarım kötü ve hayatınızı etkileyen bir durum söz konusu değildir.
Sağlık söz konusu olduğunda diğer her şey teferruattır, gecekonduda da yaşanır, derme çatma barakada da.
Şifası olsun yeter ki.
Ay gerçekten çok üzüldüm, ciddi bir durum mu?
kötü huylu değiller tedavi görüyorum ya ameliyat ya da cyberknife yapılacak çaresi var çok şükür ilginize teşekkürler tekrar iyi geceler

Her şey mevsiminde ucuz.

Mesela taaa şubat sonu mart başı başlıyor medya ; erik 50 tl. , kiraz bilmem ne kadar, domates uçuyor v.s diye . Işte sosyal algı bu. Sonra millet vah vah biz nasıl kiraz erik yiyeceğiz diye dertleniyor.

Kışın yaz sebze meyvesi , yazın da kış sebze meyvesi için bu yapılıyor.

Avakadodu artık yurdum meyvesi. Pazarda oldukça uygunmus.

Bir ara medya soğana ve domatese takmıştı. Haber yaptı yaptı , yükseldi fiyatlar , sonra çiftçiler yollara döktü hepsini , ellerinde çürüdü.
Sebze meyve mevsiminde de pahalı
Domatesin bol yetiştiği bir şehirdeyim 3 liradan aşağı domates yok pazarda

Çiftçi 2 ye üretiyorsa pazara gelene kadar 10 lira oluyor.
Burada asıl sorun çiftçinin yetiştirdiği mahsülü sokağa dökmesinde değil aracılık yapan kabzımalların gözünü para hırsı bürümesinden ;)

Esimin aylik kazanci 8500 tl civari
Bunun 3000 tl si ev kredisine gidiyor
Ben calismiyorum ve 3 yasinda bebegim var...yeminle hic para koyamiyoruz kenara...arabanin mazotu,faturalar,saglik masrafii derken hooop bitivermis...dun iftara musafirim vardi...200 tl harcadim markette sok oldum et yok icinde...icecek,pide,sebze,meyve bu kadar tuttu...rabbim dar gelirli kardeslerimize yardim etsin gercekten...bu arada haftada 1 mutlaka disarda yemek yeriz...sinemaya covuktan dolayi hic gidemiyoruz...esim isi geregi kaliteli kiyafetler almak zorunda ama ben 10 tl ye bile alir giyerim
..durum bizde boyleyken zor yani...

Sebze meyve mevsiminde de pahalı
Domatesin bol yetiştiği bir şehirdeyim 3 liradan aşağı domates yok pazarda

Çiftçi 2 ye üretiyorsa pazara gelene kadar 10 lira oluyor.
Burada asıl sorun çiftçinin yetiştirdiği mahsülü sokağa dökmesinde değil aracılık yapan kabzımalların gözünü para hırsı bürümesinden :KK66:

Evet , aracı kaldırılacak denildi en son ama ne yapıldı bilmiyorum.
Haklısınız.

Back
X