2,5 yas kizim ve öğretmeni ile diyalog

powerpuff_girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
1.361
2.601
133
Kizim yaz okuluna başladı bir kresin ilk hafta çok mutluydu çok güzel etkinlikler var ama ikinci haftadan itibaren aglam krizleri başladı..ogretmeni kolundan tutup tutup alışır alışır diye diye iceri soktu o kadar garipsedim ki özel bir ilgi şefkat oyuncakla dikkatini çekme bunlar yok yavrum mutsuz sanki orada..ogretmeni sonradan bana mutlu olduğu anları atiyor foto olarak ama içim rahat değil.. bugün de kızım ağlıyordu yine annecim akşam alacağım seni dedim akşam değil annesi 2 saat sonra alacak anne seni dedi e bu yalan söylemek ama? Okul öncesi eğitimi olan bayanlar bir çocuğu kolundan tutarak içeri zorla sokmak ve bu yalan normal.mi cidden ? Hayır ben de yıllarca çocuklarla çalıştım şok oluyorum bu tavırlara.. Bu hafta son olacak..yeni okul kaydında nelere dikkat etmeliyim?

Kizim bu yaz okuluna başladı bir kresin ilk hafta çok mutluydu çok güzel etkinlikler var ama ikinci haftadan itibaren aglam krizleri başladı..ogretmeni kolundan tutup tutup alışır alışır diye diye iceri soktu o kadar garipsedim ki özel birnilgi şefkat oyuncakla dikkatini çekme bunlar yok yavrum mutsuz sanki orada sonradan bana mutlu olduğu anları atiyor ama içim rahat değil.. bugün de kızım ağlıyordu annecim akşam alacağım seni dedim akşam değil annesi 2 saat sonra alacak anne seni dedi e bu yalan söylemek ama? Okul öncesi eğitimi olan bayanlar bir çocuğu kolundan tutarak içeri zorla sokmak ve bu yalan normal.mi cidden ? Hayır ben de yıllarca çocuklarla çalıştım şok oluyorum bu tavırlara.. Bu hafta son olacak..yeni okul kaydında nelere dikkat etmeliyim?
Şöyle bir durum var. Bazı sözde eğitim kurumları çocuk gelişimi veya okul öncesi lisans mezunu öğretmenler ile çalışmak yerine çocuk gelişimi alanından liseden yeni mezun olmuş kişilerle çalışıyorlar. Tabii ki bu arkadaşların da alanda çalışması önemli ancak daha çok öğretmen öğrenci ilişkisini gözlemleyerek ve öğretmene destek olarak bunu yapmalılar. Ama işte realitede pek de öyle olmuyor....
Ben sizin yerinizde olsam öğretmenlerin mezuniyet bilgilerini sorarım bir de referans. İmkan varsa çocuğunu oraya gönderen, göndermiş kişilerle iletişim kurmaya çalışırım.

Normal değil tabi ki. Kendi yaş grubuyla mı gidiyor okula? Öğretmenin o yaş grubunda tecrübesi yok muhtemelen çok küçükler çünkü. Kızınız sizden ayrılmaya henüz hazır da olmayabilir sanki.
3 yas ogretmeni ayrı kızım da sosyal bir çocuk olduğu için onlar da olur verdiler..evet çok küçük ama kızım hep arkadaş arıyor aslında arkadaş ortamında çok mutlu ama anne şefkati göremedim öğretmeninde kızım da hissediyor sanki .. belki de zamanı değildir ama içime sinen bir okula şans vermek istiyorum çünkü kışın evlere sığmayacak biliyorum 3 gün gidecek zaten 5 gün ağır oluyor

Şöyle bir durum var. Bazı sözde eğitim kurumları çocuk gelişimi veya okul öncesi lisans mezunu öğretmenler ile çalışmak yerine çocuk gelişimi alanından liseden yeni mezun olmuş kişilerle çalışıyorlar. Tabii ki bu arkadaşların da alanda çalışması önemli ancak daha çok öğretmen öğrenci ilişkisini gözlemleyerek ve öğretmene destek olarak bunu yapmalılar. Ama işte realitede pek de öyle olmuyor....
Ben sizin yerinizde olsam öğretmenlerin mezuniyet bilgilerini sorarım bir de referans. İmkan varsa çocuğunu oraya gönderen, göndermiş kişilerle iletişim kurmaya çalışırım.
Maalesef haklısınız kız çok acemi geliyor bana da inanılmaz bariz hatalar yapıyor..

Kizim yaz okuluna başladı bir kresin ilk hafta çok mutluydu çok güzel etkinlikler var ama ikinci haftadan itibaren aglam krizleri başladı..ogretmeni kolundan tutup tutup alışır alışır diye diye iceri soktu o kadar garipsedim ki özel bir ilgi şefkat oyuncakla dikkatini çekme bunlar yok yavrum mutsuz sanki orada..ogretmeni sonradan bana mutlu olduğu anları atiyor foto olarak ama içim rahat değil.. bugün de kızım ağlıyordu yine annecim akşam alacağım seni dedim akşam değil annesi 2 saat sonra alacak anne seni dedi e bu yalan söylemek ama? Okul öncesi eğitimi olan bayanlar bir çocuğu kolundan tutarak içeri zorla sokmak ve bu yalan normal.mi cidden ? Hayır ben de yıllarca çocuklarla çalıştım şok oluyorum bu tavırlara.. Bu hafta son olacak..yeni okul kaydında nelere dikkat etmeliyim?

Merhaba bende sizinle aynı problemleri yaşadım. Kızım 4 yaşında, ilk hafta mutlu ve istekli gitti. Ama ikinci haftadan itibaren ağlayarak götürdüm oda zorla. Öğretmeni bana da aynı şeyi söyledi ağlasa da siz kararlı olun onu getirin dedi. Akşamdan başlıyordu ben yarın kreşe gitmeyeceğim deyip ağlamaya , sabah kalkınca kendisini odaya kitliyordu odadan çıkmıyordu. Öğretmenleri ise bu durumun normal olduğunu sık sık bu durumla karşılaştıklarını söylüyorlardı. Benim anlam vermediğim şey ise ilk hafta mutlu giden çocuk ikinci haftadan sonra niye gitmek istemedi. Şuan göndermiyorum kreşe.

3 yas ogretmeni ayrı kızım da sosyal bir çocuk olduğu için onlar da olur verdiler..evet çok küçük ama kızım hep arkadaş arıyor aslında arkadaş ortamında çok mutlu ama anne şefkati göremedim öğretmeninde kızım da hissediyor sanki .. belki de zamanı değildir ama içime sinen bir okula şans vermek istiyorum çünkü kışın evlere sığmayacak biliyorum 3 gün gidecek zaten 5 gün ağır oluyor
Öğretmenden anne şevkati beklemeyin, öğretmen öğretmendir. Sadece doğru davranmasını beklemelisiniz.

Tam gün vermek yerine şartlar uygunsa yarım gün verin okula. Ben çocukların erken kreşe başlamasından yanayım, yaşıtlarıyla sosyalleşmeleri gerekiyor. Ancak 2.5 yaş çocuğu için günün 6-8 saati anneden ayrı kalmak her zaman uygun olmayabiliyor. Zaten bu şekilde her gün ağlayarak girmesi okul anksiyetesine sebep olabilir ilerleyen zamanlarda. Kendi isteğiyle, severek gitmeli ve istediği kadar kalmalı. Hatta okulda kalma süresini kendi belirleyeceği bir yöntem de seçebilirsiniz.

Normal değil,şiddet cok oluyor,yakınlarım tarafından duyduklarim çok oldu. Cocuk mutsuzsa oraya yollamayın derim. Boş yere çocuk ağlamaz

%1000

Konu sahibeis bence cocugu dinleyin , istemiyorsa vardir bir bildigi. Baska yer bakin acilen

Çocuğunuz kaygılı bağlanmış bence. Benimde bir öğrencim var 1.sınıf çocuk çok akıllı çok başarılı ama yeni düzene uyum sağlama yok. Benden başka öğretmene geçtiğinde ağlıyor, başka öğretmenden bana geldiğinde ağlıyor. Okulda arkadaşlari onu çok seviyor kendisi de çok mutlu. Ama ısrarla her sabah annesinden ablasindan ağlayarak sınıfta olay çıkartarak ayrılıyor. Bende zorla sokuyorum yeri geliyor. Okulda rehber öğretmen yok. Aileye psikologa götürün dedim. Atanmadan önce gölge öğretmenlik yapıyordum, kaynaştırma anaokulu öğrencisi zihinsel ve fiziksel engelliydi çocuk aynı durumu yaşıyorduk anneden ayrilamiyordu sınıfa girene kadar ağlıyordu çığlık atıyordu sınıfa girince zaman geçince sakinlesiyordu.

Alışır demesi normal ama yaptığı değil. İçinize sinen bir yer olması çok önemli.

Mesela benim oğlum yuları çıkmak istemediğinden öğretmeni kucağımda mı çıkmak istersin yürüyerek mi diye sorardı. Benimle kalmasını seçenek olarak sunmazdı.

Benim oğlum 1.5 ay ağlamıştı okula başladığında. Ama ben kapıdan bırakıp bekliyordum. Üzerini değişip yukarı çıkarken geçiyordu beni görmeden bıcır bıcır güle oynaya. Ben arkamı döndüğüm an susuyordu. Sadece şansını denemişti 1.5 ay. Sonrasında 3 yıl aynı okula devam etti 3 yaşında başladığı halde 1 gün bile ben okula gitmeyeceğim demedi. Şimdi kardeşi de aynı okula başlayacak. Kendim kadar güveniyorum kuruma.

Öğretmenden anne şevkati beklemeyin, öğretmen öğretmendir. Sadece doğru davranmasını beklemelisiniz.

Tam gün vermek yerine şartlar uygunsa yarım gün verin okula. Ben çocukların erken kreşe başlamasından yanayım, yaşıtlarıyla sosyalleşmeleri gerekiyor. Ancak 2.5 yaş çocuğu için günün 6-8 saati anneden ayrı kalmak her zaman uygun olmayabiliyor. Zaten bu şekilde her gün ağlayarak girmesi okul anksiyetesine sebep olabilir ilerleyen zamanlarda. Kendi isteğiyle, severek gitmeli ve istediği kadar kalmalı. Hatta okulda kalma süresini kendi belirleyeceği bir yöntem de seçebilirsiniz.
Yalnız birçok özel okulun tercih edilme nedeni anne şefkati.. kres çünkü bu ilkokul olsa haklısınız.. okuldan soğuması en korktuğum şey.. umarım aradığımı bulurum aslında zor olmamalıydı ama ülke şartları eğitim kalitesi sevecenlikle iş yapma arzusu günden güne düşüyor

Kolundan tutmalık falan saçmalık, çocuk da insan evladı kibar ve insanca davranmak mecburiyetindeyiz, hem öğretmenller hem de sokaktaki diğer insanlar. Ben öğretmen değilim amma kimseyi kolundan tutup da çekmem, tutması için kibarca elimi uzatırım haydi haydi derim:) ya da elimi sırtına koyarım güzelce haydi okul başlıyor vb bir şeyler derim. İnsan olmak için pedagog olmaya hiç gerek yok, az biraz kibarca davranmak yeter bence.

Başka okul bakın burdan vınlayın.

Kolundan tutmalık falan saçmalık, çocuk da insan evladı kibar ve insanca davranmak mecburiyetindeyiz, hem öğretmenller hem de sokaktaki diğer insanlar. Ben öğretmen değilim amma kimseyi kolundan tutup da çekmem, tutması için kibarca elimi uzatırım haydi haydi derim:) ya da elimi sırtına koyarım güzelce haydi okul başlıyor vb bir şeyler derim. İnsan olmak için pedagog olmaya hiç gerek yok, az biraz kibarca davranmak yeter bence.

Başka okul bakın burdan vınlayın.
Çok haklısınız sonradan konuştum artık daha insanca davranıyor ama demek ki o mantık hakim bayanda artık içim ısınmıyor

Yeni okul kaydında oryantasyon sürecini iyi irdeleyin.
1 hafta yapıyoruz, 3 gün yapıyoruz diyen yerden uzak durun.
Çocuğun ihtiyacına göre süreyi belirliyoruz diyenlerle görüşmeye devam edin.
Kem küm eden olursa arkanıza bile bakmayın.
Biraz açar mısınız tam olarak nasıl olmalı? Burada bir hafta bir saat oryantasyon yaptılar ama tam güne geçince çocuk bocaladi işte 1 saat saçma değil mi zaten ?

Back
X