2,5 yas kizim ve öğretmeni ile diyalog

Kizim yaz okuluna başladı bir kresin ilk hafta çok mutluydu çok güzel etkinlikler var ama ikinci haftadan itibaren aglam krizleri başladı..ogretmeni kolundan tutup tutup alışır alışır diye diye iceri soktu o kadar garipsedim ki özel bir ilgi şefkat oyuncakla dikkatini çekme bunlar yok yavrum mutsuz sanki orada..ogretmeni sonradan bana mutlu olduğu anları atiyor foto olarak ama içim rahat değil.. bugün de kızım ağlıyordu yine annecim akşam alacağım seni dedim akşam değil annesi 2 saat sonra alacak anne seni dedi e bu yalan söylemek ama? Okul öncesi eğitimi olan bayanlar bir çocuğu kolundan tutarak içeri zorla sokmak ve bu yalan normal.mi cidden ? Hayır ben de yıllarca çocuklarla çalıştım şok oluyorum bu tavırlara.. Bu hafta son olacak..yeni okul kaydında nelere dikkat etmeliyim?
Kolundan tutup içeri çekiliyor üstelik annesinin önünde ve çocuk bunu normal zannedecek zamanla Allah korusun birisi kaçırmaya kalksa çocuk direnmicek bile konuşun yaptığı çok yanlış.

Ben vedalaşıp çıkıyordum ağlıyor du arkamdan ama bir bakıcı sarılıyordu hep .

Okul için referans önemli. Bir de ben kendi iş yerime yakın olmasına önem vermiştim. Problem olursa hemen gidebileyim diye.

Mesela biz okulla görüşmeye gittiğimizde oğlumu o an derste olan sınıflardan birine misafir etmişlerdi.

Sonra daha kişisel şeyler var. Benim çocuğum alerjikti ve halı kullanmıyor olmaları tercih sebebimdi. Okulun çok kalabalık olmaması, yemeklerin okulda yapılıyor olması,tabldot değil normal tabakla yemek yenmesi gibi şeyler.

Bizim gönderdiğimiz okul sahipleri iki kardeş okul öncesi öğretmeni ve farklı alanlarda eğitimlerini ilerletmişler. Okulu ticarethane olarak değil eğitim yuvası olarak görüyorlar ve bunu bize hissettirmişlerdi görüşmede.

O 1 saatte?Biraz açar mısınız tam olarak nasıl olmalı? Burada bir hafta bir saat oryantasyon yaptılar ama tam güne geçince çocuk bocaladi işte 1 saat saçma değil mi zaten ?
Siz neredeydiniz o 1 saatte?
Okulların çoğu oryantasyondan bihaber.
Bizim oğlanın ilk okulunda çocuk alışana kadar bahçede bekleyeceksiniz, istediği an sizi görecek dediler.
Önce kahvaltıdan sonra öğle yemeğinden önceki aralıkta birkaç gün devam ettik, 2 hafta sonra sanırım kahvaltıya başladı.
Öğle yemeği daha önce başlamıştı.
Süreleri çok hatırlamıyorum ama tam güne geçmesi 1 ayı bulmuş olmalı.
Oryantasyonu en net anlatan okuldu ama ne yazık ki süreci anne baba olarak biz yönetemedik.

2.okulda 3 gün 3er saat ebeveynli katılım oldu, sonra 1 saatten başlayarak çocuğu okula aldılar.
Okul o sırada bahçede beklemeye olanak vermeli mesela.
Öncesinde okul deneyimi olmasına rağmen bu okulda 2.haftada tam güne geçirdiler.

Çocuk hevesli olsa bile pat diye süre artmamalı, çocuk birkaç gün en azından ebeveyne istediği an ulaşabilmeli.

Siz neredeydiniz o 1 saatte?
Okulların çoğu oryantasyondan bihaber.
Bizim oğlanın ilk okulunda çocuk alışana kadar bahçede bekleyeceksiniz, istediği an sizi görecek dediler.
Önce kahvaltıdan sonra öğle yemeğinden önceki aralıkta birkaç gün devam ettik, 2 hafta sonra sanırım kahvaltıya başladı.
Öğle yemeği daha önce başlamıştı.
Süreleri çok hatırlamıyorum ama tam güne geçmesi 1 ayı bulmuş olmalı.
Oryantasyonu en net anlatan okuldu ama ne yazık ki süreci anne baba olarak biz yönetemedik.

2.okulda 3 gün 3er saat ebeveynli katılım oldu, sonra 1 saatten başlayarak çocuğu okula aldılar.
Okul o sırada bahçede beklemeye olanak vermeli mesela.
Öncesinde okul deneyimi olmasına rağmen bu okulda 2.haftada tam güne geçirdiler.

Çocuk hevesli olsa bile pat diye süre artmamalı, çocuk birkaç gün en azından ebeveyne istediği an ulaşabilmeli.
Gorumcemın oglan 4 yasında,bugun krese basladı ve tam gun demısler.Bayagı kellı fellı bı okulun kresı bıde.Akademık karıyer planlamaları var sanırım okulun.Tam gun ne ya dedım.Gıdıp alacagız bız 1-2 saat sonra dedı hatta gorumcem.Cıdden okulların bazılarının oryantasyondan,cocuk psikolojısınden haberlerı yok.:(

Ben dikkat ederken çocuğuma birinib tutup çekiştirmesi hoşuma gitmezdi göndermezdim en baştan görüşürüm öğretmenlerle iyi biri değilse vermezdim çocuklar herşeyi hemen anlar istemiyorsa zorlamaya gerek yok

Ya ağlaması problem değil farkındayım beni arıyor ama bu süreçte beni ikna edecek bir öğretmen yaklaşımı görememiş olmak beni iten
Ağlaması problem değil. İlk sayfada bir iki yorumda dram yapmışlar, öyle olmuyor. 2.5 yaş çocuğu bu, ilkokula gider gibi çantayı sırtlayıp gitmesi beklenemez. Sebepsiz yere, annesini özlediği için, kural mural tanımadığı için ağlayabilir. Okulda kötü muamele görmesi şart değil gitmek istememesi için. Okulda neler oluyor öğrenmeye çalışın, okuldan da almayın derdim ama doğru içeri alış tarzı bu olmamalı. Öğretmenin lisans mezunu olduğundan emin misiniz?

Kizim yaz okuluna başladı bir kresin ilk hafta çok mutluydu çok güzel etkinlikler var ama ikinci haftadan itibaren aglam krizleri başladı..ogretmeni kolundan tutup tutup alışır alışır diye diye iceri soktu o kadar garipsedim ki özel bir ilgi şefkat oyuncakla dikkatini çekme bunlar yok yavrum mutsuz sanki orada..ogretmeni sonradan bana mutlu olduğu anları atiyor foto olarak ama içim rahat değil.. bugün de kızım ağlıyordu yine annecim akşam alacağım seni dedim akşam değil annesi 2 saat sonra alacak anne seni dedi e bu yalan söylemek ama? Okul öncesi eğitimi olan bayanlar bir çocuğu kolundan tutarak içeri zorla sokmak ve bu yalan normal.mi cidden ? Hayır ben de yıllarca çocuklarla çalıştım şok oluyorum bu tavırlara.. Bu hafta son olacak..yeni okul kaydında nelere dikkat etmeliyim?
Öğretmen olduguna emin misiniz ? Bazı özel okullar ücreti ucuza getirmek için lise yabda açık öğretim mezunlarını çalıştırıyor

Son düzenleme:
Gorumcemın oglan 4 yasında,bugun krese basladı ve tam gun demısler.Bayagı kellı fellı bı okulun kresı bıde.Akademık karıyer planlamaları var sanırım okulun.Tam gun ne ya dedım.Gıdıp alacagız bız 1-2 saat sonra dedı hatta gorumcem.Cıdden okulların bazılarının oryantasyondan,cocuk psikolojısınden haberlerı yok.:KK43:
Oğlumu develtin ana okuluna yolladım bu sebeplerden. 4 yaş grubuydu. İlk gün sınıfta oturduk. Çocukları aşamalı olarak alıp etkinliğe kattı öğretmeni ,başka gün okulun koridorunda oturup bekledik. Ertesi gün bahçede. Çok da güzel alışmıştı okula .

Karsinda yalan soyluyor sende sustun oyle mi🙄 cocuklarda zaman kavrami yoktur o yaslarda.. ama yalan soylrmek gerekmez. Sen bunlarin ogretmen olduguna emin misin? Neden guvenmediginiz bir yere hala gonderiyorsunuz cocugunuzu? Ben anladim ki hersey para olmus cocuk coluk egitim kimsenin umrunda degil.

Ayrica bir cocuk agliyorsa (seni birakmak istememek baslarda olabilecek birsey) ama birseyler yolunda gitmiyodur emin ol.

Benim
Kucuk oglum krese bayilirdi giderken ama birden bi aglamaya basladi bir gun ve gitmek istemedi.. ne oldugunu anlayamadim. Yani ogretmen mi bisey dedi yapti yoksa cani artik gitmek istemiyor muydu😐🙄

Ikiside degildi. Cocuklardan biri (ozel bir cocukmus baska krese gitmesi gerekiyordu) ama bir sekilde oraya gelmis. Bizimkini biraz hirpalamis. Yani vurma degil ama sarildiginda biraz vahsiymis cok skiyormus mesela.. cocuk karsidakini incittiginin farkinda degildi. Allah sifasini versin.

Cocugumu o kresten almadim.. cunku ilkokulda orta lisede hatta is hayatindada istemedigi tarzda insanlar olacak. Her problemli insanla karsilastiginda yer degisecek degil ya!? Diyerekten devam ettirdim.. cocuguma durumu anlatinca ikna oldu.. dedim
Sen biraz uzak durmaya calis ozel durumu var vs anlattim. Sorun yasamadik sonrasnda..

Ama bu durum cok baska.. ogretmenle alakali

Ben eski anaokulu öğretmeniyim o yaş çocukları saat algısı yok ve akşam gelecek demek gözünü korkutuyo alışana kadar, her anaokulunda, anne çok az sonra gelecek denir zaten. Bu bı alışma aşaması yoksa her beş dk da bir annem ne zaman gelcek diyolar. Kolundan nasıl tuttu bilmiyorum şuan kaba mi yoksa kibar mi bu önemli bı detay ama kapıda çocuklari ikna etmek pek işe yaramiyo genelde içeri alıp öyle alistiriyo öğretmenler

Kaygılı bağlanma için bir durum oluştuğunu sanmıyorum detayları biliyorum ben de yıllarca çocuk fizyoterapistligi yaptım benim kızım ilgi gördükçe mutlu olur keşfeder ve sosyal bir çocuktur kaygılı bağlanan çocuklar etrafı mutlu bir çocuk gibinkesfetmez Ürker bu urkeklik anneye daha çok iter ama annenin özensiz tavrı da çocuğu iter ve çocuk bocalar..aynı şeyden bahsetmiyoruz emin olun ..teşekkürler yinede
Hayır öyle olmaz. Siz fizyoterapistmissiniz ,ben öğretmenim bu işin egitimini aldım. Kaygılı bağlanmış olabilir deyince illa sizin bir hatanız vardır kötü ebeveynsiz anlamına gelmiyor. O yaşlarda her çocukta olabilir anneden ayrılmak istemeyebilir,hazır bulunusluğu düşüktür, güvenli baglanamamistır. Çocuk sizden ilk defa böyle ayrı kalıyor muhtemelen verdiği tepkiler bana çok normal geldi. Küçük yaş öğretmenleri de zaman zaman öğrenciyi yatıştırmak için bu tarz beyaz yalanlara başvurabilir. Her şey ütopik değil,tvlerde görüldügü,kitaplarda yazıldığı gibi değil.

Normal değil tabi ki. Kendi yaş grubuyla mı gidiyor okula? Öğretmenin o yaş grubunda tecrübesi yok muhtemelen çok küçükler çünkü. Kızınız sizden ayrılmaya henüz hazır da olmayabilir sanki.
Açıkçası ben forum annelerininde durumları biraz abarttigini düşünüyorum. Öğretmen kalkıp çocuğun canını bile isteye yakarak sınıfa sokmamistir. Çocuğu sınıfa kucaklayıp soksa bu defa da ayni şefkat bekleyen anne gelip benim çocuğumu kucaklayarak sınıfa soktu diyecek 🤷

Açıkçası ben forum annelerininde durumları biraz abarttigini düşünüyorum. Öğretmen kalkıp çocuğun canını bile isteye yakarak sınıfa sokmamistir. Çocuğu sınıfa kucaklayıp soksa bu defa da ayni şefkat bekleyen anne gelip benim çocuğumu kucaklayarak sınıfa soktu diyecek 🤷
Sinifa neden anne goturemiyor?

Ben branş öğretmeniyim. Koca dana kadar çocuklara bile yapmıyoruz bu muameleyi . Kolundan tutmak filan fazla hareketler. Çocuk cırlar tabi. Alın çocuğunuzu ordan. Millet delirmiş ya.

Çünkü orası sınıf ve sınıfın belli kuralları var. Ben kabul etmem hiçbir velinin girmesini. Sınıfın kapisinda da kocaman yazar veliler sınıfa kabul edilmiyor diye.
Her kres ayni degil bence..sen ogretmen gozuyle bakiyorsun suan bende veli gozuyle.. cocugumu kolunda tutup goturse bile diyelim benim iyi hissetmem gerek.. eger kotu duygularim olusmussa genelde iyi birsey cikmiyor o isten. Kisaca ben birqz hislerimle hareket ediyorum ve genelde pisman olmiyorum

Her kres ayni degil bence..sen ogretmen gozuyle bakiyorsun suan bende veli gozuyle.. cocugumu kolunda tutup goturse bile diyelim benim iyi hissetmem gerek.. eger kotu duygularim olusmussa genelde iyi birsey cikmiyor o isten. Kisaca ben birqz hislerimle hareket ediyorum ve genelde pisman olmiyorum
Ama şimdi tutmak var tutmak var. Ben hiçbir öğretmenin çocuğun kolunu sokacağını, canını bile isteye acitacagini düşünmüyorum.

Ama şimdi tutmak var tutmak var. Ben hiçbir öğretmenin çocuğun kolunu sokacağını, canını bile isteye acitacagini düşünmüyorum.
Sizler daha iyi bilirsiniz.. yani annesi gormus sonucta. Ben bazi insanlarin iyi olduguna inanmiyorum, ogretmenlik doktorluk unvani yeterli degil iyi insan olmak icin.

Gorumcemın oglan 4 yasında,bugun krese basladı ve tam gun demısler.Bayagı kellı fellı bı okulun kresı bıde.Akademık karıyer planlamaları var sanırım okulun.Tam gun ne ya dedım.Gıdıp alacagız bız 1-2 saat sonra dedı hatta gorumcem.Cıdden okulların bazılarının oryantasyondan,cocuk psikolojısınden haberlerı yok.:KK43:
Benim oryantasyondan falan haberim yoktu, birkaç okulla görüştük, bir okul kendi bahsetti oryantasyondan.
Etrafımda da hiç duymamışım demek ki enteresan bir şekilde.
Titizlikle yönetilmesi gereken bir süreçmiş meğer.

Back
X