2,5 yas kizim ve öğretmeni ile diyalog

Merhaba bende sizinle aynı problemleri yaşadım. Kızım 4 yaşında, ilk hafta mutlu ve istekli gitti. Ama ikinci haftadan itibaren ağlayarak götürdüm oda zorla. Öğretmeni bana da aynı şeyi söyledi ağlasa da siz kararlı olun onu getirin dedi. Akşamdan başlıyordu ben yarın kreşe gitmeyeceğim deyip ağlamaya , sabah kalkınca kendisini odaya kitliyordu odadan çıkmıyordu. Öğretmenleri ise bu durumun normal olduğunu sık sık bu durumla karşılaştıklarını söylüyorlardı. Benim anlam vermediğim şey ise ilk hafta mutlu giden çocuk ikinci haftadan sonra niye gitmek istemedi. Şuan göndermiyorum kreşe.
İlk hafta kreş, çocuklar ve oradaki oyuncaklar cazip geliyor, onlarla oynamak için gitmek istiyor. Ama bir iki haftaya sıradanlaşıyor, merak bitiyor ve gitmek istemiyorlar. Bize de oğlum kreşe alışırken söylemişlerdi bazı çocuklar ilk başta çok hevesli oluyor sonra sorun çıkartıyorlar, oyuncakları keşfedip merakları bittiği için demişlerdi , bizimki ilk iki hafta arıza çıkarıp sonra alışmıştı. Devam ettirseydiniz alışırdı aslında

Evet.
Gizli kameraya yakalananlar da maket zaten, kurmaca.
İstisnalar kaideyi bozmaz. O zaman hastalarına kötü davranan doktorlar, vatandaşı döven polislerde vardır. Ama doktorlar bilerek yanlış ilaç yazar,polisler de vatandaşlara kötü davranır demiyoruz.
Sizler daha iyi bilirsiniz.. yani annesi gormus sonucta. Ben bazi insanlarin iyi olduguna inanmiyorum, ogretmenlik doktorluk unvani yeterli degil iyi insan olmak icin.
Tabiki de öyle. Aynı şey değil ama benimde köpeğim var veterinere götürdügümde tutumuna dikkat ediyorum nasıl davranıyor vs.. sevecen olanları tercih ediyorum, ama hiçbir zaman veteriner işini yapmıyor kopegime kötü davranıyor diye düşünmem. İkisi de işini yapiyor çünkü 🤷

Açıkçası ben forum annelerininde durumları biraz abarttigini düşünüyorum. Öğretmen kalkıp çocuğun canını bile isteye yakarak sınıfa sokmamistir. Çocuğu sınıfa kucaklayıp soksa bu defa da ayni şefkat bekleyen anne gelip benim çocuğumu kucaklayarak sınıfa soktu diyecek 🤷
Çok küçük yaş grubu bunlar ama cicim. İlkokul ya da anasınıfı öğrencisi gibi davranamayız. Canını yakmamıştır tabi ki ama çekerek sınıfa götürmek de doğru bir yaklaşım değil.

Merhaba bende sizinle aynı problemleri yaşadım. Kızım 4 yaşında, ilk hafta mutlu ve istekli gitti. Ama ikinci haftadan itibaren ağlayarak götürdüm oda zorla. Öğretmeni bana da aynı şeyi söyledi ağlasa da siz kararlı olun onu getirin dedi. Akşamdan başlıyordu ben yarın kreşe gitmeyeceğim deyip ağlamaya , sabah kalkınca kendisini odaya kitliyordu odadan çıkmıyordu. Öğretmenleri ise bu durumun normal olduğunu sık sık bu durumla karşılaştıklarını söylüyorlardı. Benim anlam vermediğim şey ise ilk hafta mutlu giden çocuk ikinci haftadan sonra niye gitmek istemedi. Şuan göndermiyorum kreşe.
Ilk hafta meraktan gidiyor mutlu. Bir hafta icinde ne oldugunu ogreniyor ve meraki bitiyor. Bir hafta sonra artik annesiyle kalmak istiyor gitmek istemiyor o nedenlede agliyor. Sabirli olun arkadaslar eger kurum duzgun bir yerse iyi egitim veriyorsa sabirli olun 15 gun en gec 1 ayda alisir. Arkadaslariyla kaynasamadigi icin meraki bittigi icin eve gitmek istiyorlar. Okul oncesi egitim cocuklar icin cok faydali. Sosyal becerileri gelisiyor arkadaslik baglari kuvvetleniyor. Zaten eger agladi diye kresten alirsanir ilkokul 1. Sinifta yine ayni surec olucak. Burada en onemli konu kurumun iyi bir yer oldugundan emin olun.

Ya ağlaması problem değil farkındayım beni arıyor ama bu süreçte beni ikna edecek bir öğretmen yaklaşımı görememiş olmak beni iten
Hangi ilde yasiyorsunuz. Cevrenizde tavsiye verebilecek cocugunu okula gonderen birileri varsa onlarla konusun genelde oyle oluyor surec. Zaten bir kurum iyiyse hemen isim yapiyor duymamaniz mumkun degil. Bende o sekilde bir okula yazdirdim cocugumu. 2 yil krese gitti simdi anaokuluna gecti. Butun yaz okullar ne zaman acilcak arkadaslarimi ozledim diyip durdu

Özel anaokulu, kreş vs ordakilerin öğretmen olduğundan bile şüpheliyim. Çocuk gelişimi ya da benzer bölümlerden 2 yıl okuyanlar, ya da lise çıkışlılar öğretmen adı altında çalışıyor. Mesleğime büyük saygısızlık!

İçinize sinmeyen bir sey varsa alın
Ben bu sene kızımın okulunu degistirdim okulda sürekli bir arkadaşı tarafından şiddet görüyordu ve cozemediler durumu ama baştan beri de içime sinmeyen bir şeyler olmuştu zaten hep kibar davranmaya calistim ise yaramadi bizimki de çocuk psikojisinden anlayan biri değildi

Ben eski anaokulu öğretmeniyim o yaş çocukları saat algısı yok ve akşam gelecek demek gözünü korkutuyo alışana kadar, her anaokulunda, anne çok az sonra gelecek denir zaten. Bu bı alışma aşaması yoksa her beş dk da bir annem ne zaman gelcek diyolar. Kolundan nasıl tuttu bilmiyorum şuan kaba mi yoksa kibar mi bu önemli bı detay ama kapıda çocuklari ikna etmek pek işe yaramiyo genelde içeri alıp öyle alistiriyo öğretmenler
Peki ama neden tatlı bir şekilde bir şeyle ilgisini cekerek içeri alınmiyorlar? Cocukla inatlasmamanin yolu onun dikkatini farklı bir yöne çekmek değil mi?

Peki ama neden tatlı bir şekilde bir şeyle ilgisini cekerek içeri alınmiyorlar? Cocukla inatlasmamanin yolu onun dikkatini farklı bir yöne çekmek değil mi?
O an çocuğunuz nasıl bı durumdaydı sadece mizirdanma mı yoksa inatlasiyo muydu. Eğer sadece mizirdaniyosa dikkatini çekmek daha iyi ama inatlasiyo ve agliyosa veliden izin alınıp kucaklayıp içeri alınıyo çocuklar çünkü kapıda çocuğu ikna etmeye calismak ise yaramiyo. İçeri girdikten beş dk sonra hemen alisiyolar yüzü yıkanıp oyuna katiliyo çocuklar. Kapıda biraz duygusallasma olabiliyo alışana kadar. Eğer tatlı bir emrivakiyle aldıysa çocuğu öğretmen bilerek yapmıştır bir an önce katılsın diye çünkü kapıda veli durdukça çocuk içeri girmeyi istememeye devam ediyo.

Kizim yaz okuluna başladı bir kresin ilk hafta çok mutluydu çok güzel etkinlikler var ama ikinci haftadan itibaren aglam krizleri başladı..ogretmeni kolundan tutup tutup alışır alışır diye diye iceri soktu o kadar garipsedim ki özel bir ilgi şefkat oyuncakla dikkatini çekme bunlar yok yavrum mutsuz sanki orada..ogretmeni sonradan bana mutlu olduğu anları atiyor foto olarak ama içim rahat değil.. bugün de kızım ağlıyordu yine annecim akşam alacağım seni dedim akşam değil annesi 2 saat sonra alacak anne seni dedi e bu yalan söylemek ama? Okul öncesi eğitimi olan bayanlar bir çocuğu kolundan tutarak içeri zorla sokmak ve bu yalan normal.mi cidden ? Hayır ben de yıllarca çocuklarla çalıştım şok oluyorum bu tavırlara.. Bu hafta son olacak..yeni okul kaydında nelere dikkat etmeliyim?
Aksam deyince Cocuklar gece anliyor, Belki o yuzden oyle demistim ogretmen.

mecbur degilseniz gondermenizi tavsiye etmem evet cocuklar cok sıkılıyorlar evde ama okul ortami bence 3 yas cocuga gore degil

O an çocuğunuz nasıl bı durumdaydı sadece mizirdanma mı yoksa inatlasiyo muydu. Eğer sadece mizirdaniyosa dikkatini çekmek daha iyi ama inatlasiyo ve agliyosa veliden izin alınıp kucaklayıp içeri alınıyo çocuklar çünkü kapıda çocuğu ikna etmeye calismak ise yaramiyo. İçeri girdikten beş dk sonra hemen alisiyolar yüzü yıkanıp oyuna katiliyo çocuklar. Kapıda biraz duygusallasma olabiliyo alışana kadar. Eğer tatlı bir emrivakiyle aldıysa çocuğu öğretmen bilerek yapmıştır bir an önce katılsın diye çünkü kapıda veli durdukça çocuk içeri girmeyi istememeye devam ediyo.
İnat değildi aslında ama kolundan tutup içeri aldıkça inada biniyor sanki

Benim oryantasyondan falan haberim yoktu, birkaç okulla görüştük, bir okul kendi bahsetti oryantasyondan.
Etrafımda da hiç duymamışım demek ki enteresan bir şekilde.
Titizlikle yönetilmesi gereken bir süreçmiş meğer.
Evet ilk gunlerden okula tam gun yada veli giremez gibi seyler bence cok sacma.Benim kizin okulda mesela oyle yemegine arka kapidan kucuk siniflari cikariyolardi.Sabah birakiyosun ben burdayim diyosun ya ilk gunler.Guvende hissetsin annem orda bekliyor bilsin diye.Aksam aliyosn aa evet annem beklemis diyor🙂Bence ilk kez baslayan cocuklar icin mantikli bi hareket🙂

Kizim yaz okuluna başladı bir kresin ilk hafta çok mutluydu çok güzel etkinlikler var ama ikinci haftadan itibaren aglam krizleri başladı..ogretmeni kolundan tutup tutup alışır alışır diye diye iceri soktu o kadar garipsedim ki özel bir ilgi şefkat oyuncakla dikkatini çekme bunlar yok yavrum mutsuz sanki orada..ogretmeni sonradan bana mutlu olduğu anları atiyor foto olarak ama içim rahat değil.. bugün de kızım ağlıyordu yine annecim akşam alacağım seni dedim akşam değil annesi 2 saat sonra alacak anne seni dedi e bu yalan söylemek ama? Okul öncesi eğitimi olan bayanlar bir çocuğu kolundan tutarak içeri zorla sokmak ve bu yalan normal.mi cidden ? Hayır ben de yıllarca çocuklarla çalıştım şok oluyorum bu tavırlara.. Bu hafta son olacak..yeni okul kaydında nelere dikkat etmeliyim?
Alin ordan acilen bebeginizi

Nasil degil😐 zaten okul sayilmaz, degil oyun oynmalari lazim.. tum gun fazla buna katilabilirim ancak 2,5-3 yas baslamak icin ideal bana gore.
benim tarzima ve aklima uymuyor her gun monoton okula git gel yapmasi bana gore normal degil , tamamen benim fikrim oyun grubu yada jimnastik gibi aktiviteler olabilir

Back
X