2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

"Elalemin herifi kıçını devirip uyuyacak diye"

Bize "abartmayın biz öyle mi diyoruz" diyen üyeler umarım okur bu yorumu, merak ediyorum ne diyecekler.

"Komşunuza anlayış gösterin"cileri de beklerim efendim.

Benim de boyleydi temizlik yapsam cikiyodu.haftada bir temizledigim halde evi cunku sirf tartismayim diye.cocuklar ayaga kalksa uyarmaktan sinir sistemim bozulduydu resmen.
Kendileri de at kosturuyodu resmen .bi sabir iki sabir .
Bigun o ses yapinca bende vurdum ilk vurmada cikti ne vuruyonuz diye bende actim agzimi yumdum gozumu .nasil oluyomus diye .siz sanki pek sessizsiniz diye .birdaha da benim kapima sikayete gelmeyin dedim.en son ozurdileyip kusura bakmayin deyip gittilerdi.ama benimkinim kendi cikarttiklari gurultuden haric sokakta korna calsa cikip bagiriyolar yani kendilerine bakmadan.
Onun icin boyle tipler anlayistan felan anlamiyolar .ben bile kendime hayret ettim o raddeye nadil geldim diye

Bende komsumla benzer sorunlar yasadim.. ama ben senin komsunun konumundaydim.. benim cocuklarim aksam 8-9 gibi yatiyorlar.. ama üst komsumun cocuklari gece 12-1 e kadar kosturmaca hoplama ziplama olaylari oluyordu.. kac kez konustum.. elbette cocuktur, hoplar ziplar bagirir vs. Ama belirli bi saatten sonra olmamali.. cünkü apartmanda yasamanin geregi budur..

Nacizane tavsiyem bi sekilde kizinin uykusunu düzene sok.. gerekirse sabah erken uyandir, gündüz uykusunu erkene al.. yada parkta filan iyice oynasin yorulsun..

Ha o da olmazsa isigi kapat ve sessiz oyunlar oynayin, kitap okuyun vs.

Konu benim gibi bi anne adayı için inanılmaz aydınlatıcı oldu yalnız :)
Yorumlar da tam karakter turnusolu olmuş. Ben de hep yolda sokakta görür merak ederdim, nası bu kadar çılgın (olumlu manada söylemiyorum) olabiliyor bazı çocuklar diye - demek ki "aman da sehzademizi/sultanımızı kısıtlamayalım" diyen ebeveynler yüzündenmiş :)
Nasıl bir kibir anlamadım, hadi sağlık sorunları olur, önlenemez bir durum olur anlarım da, çocuğumuz kısıtlanmasın özgür olsun diye her türlü toplumsal kuralı hiçe sayarak büyütmek de nedir?
Ciddi dersler çıkardım kendi adıma, nasıl davranmayacağını bilmek de güzel şey.

"Cinnet geçirdi komşusunu vurdu. Komşu kavgası karakolda bitti. Çocuk tartışması 2 can aldı" tarzındaki haberler, bu konuda okuduğum yorumlarla karşılığını buldu.
Düşünsenize " sen k..... devirip yatcan diye ben çocuğumun hevesini kıramam " ya da " duyan yerlerine pamuk tıka, rahatsız oluyorsan git müstakil evde yaşa" tipi cevapları erkeklerin olduğu ortamlarda söylendiğini. Kan çıkar alimallah....
Otobüste adam size yaslanmış tersliyorsunuz , rahatsız oluyorsan in taksiye bin diyor size. Taksiye binmeye imkanım yok, siz yaslamaya devam edin gibi olmuş.....

Daha çocuk sahibi olmadan bu kadar bilinçli anne adaylarını görmek çok daha güzel, umut verici..

Çocuğun sağlıklı gelişimi için zaten 9-10 gibi uyuması gerekir, uyurken gelişimi etkileyen bir takım hormonlar salgılanır.
Aileler bir uyku rutini oluşturursa er geç çocukta alışıp erken uyur.
Tahminimce bırak çocuğu kısıtlama şeklinde yorum yazanların çalışmayan anneler olduğunu düşünüyorum,zira çalışan anne olsalar sabah kendileri de kalkıp işe gidecekleri için çocukların erkenden uyumasını isterler.

Sen elinden geleni yapıyorsan tamam. Birdaha gelirde alttan alma. katta oturan katlanır. Benim üst komşumun torunları her hafta sonu geliyor beş çocuk ben katlanıyorum. Çocuk büyüten herkes anlayışlı olsun.

Bizim üst komşunun oğlu çok yaramaz ve çocuk oyuncaklarıyla halı üzerinde değil parke üzerinde oynuyor yere sürtüyor ve benim odamın üstünde oluyor bunlar. Buna rağmen bişey demiyorum çocuktur diye. Ve saatleri belli belirsiz çocuk bazen 12-1 gibi gece babasıyla paldır küldür koşmacalı bişeyler oynuyor. O yere sürttüğü her ne ise o kadar iğrenç bir ses çıkarıyor ki anlatamam. Ama üstteki abla çok iyi niyetli olduğu için bişey demiyoruz. Yani çocuk hareketli napalım. Ev müsait olduğundan çok rahatsız olunca odamı değiştiriyorum diğer odada uyuyorum.

Sizde önlemi alıp salonda oynatıp uyuduğunda diğer odaya alıyormuşsunuz zaten. Bence saygı çerçevesinde gerçekten komşuyu rahatsız etmediğinize emin iseniz yüz vermeyin. Ama kendinizi yerine koyarak yapın bunu. Çünkü uyumak zorunda olan biri için hele erken kalkcaksa çocuk sesi feci kötü geliyor :)

Siz zaten alttan almissiniz kırıcı davranmamsiniz ama onlahala terbiyesizlik yapıp üste çıkmaya çalışıyorlar bence çok da yüz vermeyin siz boyle yaptıkça onlar üstümüze usrunuzw gelie

Ne tür sesler çıktığını anlayamadım yani koşturmaca vs gibi mi bilmiyorum
Yalıtım iyi değilse çok gürültü gidiyor olabilir
Aynı şeyi bende yaşadığım için çok rahatsız oluyorum bu yüzden umursama boşver diye konu sahibine tavsiyelerde bulunmak hoş değil
Ama çocuk telafi edilebilecek kadar gürültü yapıyosa ki zaten küçücükmüş o zaman karşı taraf anlayışlı olacak biraz

Ne gicik insanlar var allahim ya. Hollandada yasiyorum. Burdakiler ozellikle cocuklu ailelere cok saygili ve hosgorululer. Hollanda kanununda hafta ici saat 10 hafta Sonu gece 1e kadar ses (muzik, tamirat vs) serbest, kimse kimseyi ne sikayet eder ne bisey. Sadece aile kavgasinda sikayet edeler. Sizin icin uzuldum. Insanlar kendi einde rahat edemicekse Nerde rahat edicek. Geri zekali insanlar Iste uzulme.

Gurultulu komsulardan bikmis biri olarak diyorumki kimse sizin cocugunuzun patirtisini cekmek zorunda degil. Ne demek kisitlamak istemiyorum. Bal gibi de kisitlayacaksiniz. Gece belli bir saatten sonra ses yapilmaz. Apartmanda yasamayi bilmeyenler lutfen mustakil evde yasasinlar toplumu ciddi derecede rahatsiz ediyosunuz.

Bal gibi de kisitlanmiyo. Cunku 2.5 yasinda ki cocuga kosmadan yuru cocugum deseniz bile kosmaya devam ediyor. Cunku kaba motor gelisimi onun kosmasini atlamasini talep ediyo o vucuttan. Ayni sikyeti benim alt katimda ki ruh hastasi gelip yapmisti. Yaninda yoneticiyle. Benim kizim en gec 10 da yatar. O saate kadar zaten parka krese vs cikiyo. Evde oldugu saatlerde cocuklari sandalyeye baglayamiyoruz kusura bakmayin. Yonetici bile bu yasta cocuga nasil laf anlatip nasil sabit tutsunlar kusura bakmayin ama olur is degil demisti. Altta ki rahatsiz bu apartmanda bebekte var kopekte var. Rahatsizim hepsinden diye soyleniyodu hala. Ben de kendisine ayni tavsiyede bulunmustum, apartmanda yasayamiyosan mustakil ev bak kendine. Bebekli evde kosmada olur belli saatler icinde. Aglama da olur. Yapacak bisey yok. Ses yalitimini dogru yapacak mutahitler.

Eski evimde üst katımızda tahmini 2-2.5 yaşlarında bir kız çocuğu vardı ve sürekli gece yarısı bir şeyler düşürme, itme, koşma sesi ile uyuyamazdık. Kalktım dayanamadım çıktım bir akşam adam ne dese beğenirsiniz " kızıma koşma diyemem ki !" koşuyor ama ses çıkarmıyor pıt pıt demişti. Biz de o dönem erken kalkıyoruz uyumamız lazım geliyordu epey gerilmiştik komşuyla.

Belki sizin de çocuğunuz gürültü yapıyordur ama siz aynı evde olduğunuz ve sese alıştığınız için sizi rahatsız etmiyordur ?

Çocuk büyütmediler mi hiç acaba?. Garip.. Ne kadar gürültü yapabilir 2.5 yaş kız çocuğu, çözemedim. Biraz takıntılı olabilirler gibi geliyor bana. Ya da belki binanın ses yalıtımı pek iyi değildir.. Bu arada biraz uykunuzdan feragat edip dilerseniz daha erken kaldırın, biraz daha erken yatsın. Hem kendi gelişimi için ve hem de sizin eşinizle birbirinize ayırdığınız vakitlerin kalitesi için sanki daha iyi olur. Bir kaç gün sıkıntı oluyor, huysuzluk yapıyorlar ama erken kalktıkları zaman hem öğlen uykusu vaktinde ve hem de akşam yatış vaktinde zamanla daha sakin ve uyumlu hale gelebiliyorlar..

Mesajimi duzgun okuyun. Belli bir saatten sonra diyorum sizin cocugunuzun kaba motor becerisi geliscek diye millet gecenin 12 1inde sizin patirtinizi cekmek zorunda degil. Iyi valla rahatsiz olan mustakil ev tutcakmis bak bak arsizligi iyice şiar edinmişiz ne guzel.

Bence de mukemmel. Benim cocugum orta kulak iltihabi oldugunda da sabaha karsi aglamaya basliyodu. Mesela ne yapilmaliydi o saatte aglayip alt kattakini uyandiran cocuga. Sustur cocugunu kalt.k diye bagiran bi hanzoyu duyuyosun bi yandan cocugun hasta. Valla mustakile mi gider anasinin dinine mi gider hic umurum degil. Gece gece sinirim oynadi gene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…