2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Bir de ben gun boyu evde yokum saat en erken 9 10 da giriyorum eve 11 12 gbi yatmis oluyoruz haftanin 2 gunu evdeyim gun boyu 2 saate katlanamiyorlar katlanmak.derken oyle gurultu patirti olmuyor zaten
Konu sahibi icin demiyorum diye belirtmistim sizin icin demedim sizin komsularinizda biraz huysuz cunku yas almislar cocuk vs unutmuslardir bizim alt katta ayni biz ust kat icin la havle cekip alt kata parmakuzerinde yuruyoruz:) evde cocuk yok bu arada o derece dusunun ama deli gibi ses yapip aman benim prensesim aman benim aslanim modunda insanlarda var maalesef o kisim cok sikinti siz duymazdan geleceksiniz zamanla onlarda alisir bizim ust kata tasinsaniza mis gibi cocuk oturma odasinda oynuyo mesaisi 9-10 ben izin verdim mesaide bisiklet bile surebilir :))

Son düzenleme:
Ay çok güldüm

Bir de yasalardan falan bahsetmişler :KK70:

2-3 yaşındaki çocuklara yasaları anlatın bakalım :KK70:

Burada sorumluluğunu alacak tek kişi ailesi olabilir ki kadın zaten elinden geleni yapıyormuş.

Problemli dönemler olabilir, ağlamasına yapacak bir şey yok.

Ancak konu sahibi böyle yapa yapa alıştıracak kızını zamanla çocuk da öğrenecek ne zaman gürültü yapılabilir ya da yapılamaz.

Gelip şlak diye konu sahibine kamçı vurmanız baya çözdü işi

Herkesler eavropalı, eamarikalı zaten burada

Bunları çocuksuz bir kadın olarak yazıyorum.

Bir de konu, konu sahibinin çocuğunun şirinliğine/çirkinliğine nasıl geldi ya? ahaha

Bir de konu sahibi üstüne basa basa çok dikkat ettiğini belirtse de,konu sorumsuz, rahat ve çocuğuna premses gibi davranan anneler üzerinden yürümüş gitmiş :)

Konu sahibi çok dikkat ediyor.
Konu sahibi azami özeni gösteriyor.
Konu sahibi elinden geleni yapıyor.
Konu sahibi "benim çocuğum premses,istediği şekilde oynayabilir" mantığında değil.
Konu sahibi bir de komşu şikayet edince çok mahçup oluyor.

Umarım anlaşılmıştır.

Konu "o" anneler değil yani.

Bir de ben gun boyu evde yokum saat en erken 9 10 da giriyorum eve 11 12 gbi yatmis oluyoruz haftanin 2 gunu evdeyim gun boyu 2 saate katlanamiyorlar katlanmak.derken oyle gurultu patirti olmuyor zaten
Konuyu siz açtınız ama ben dahil bir çoğumuzun eleştirisi size değildi. İnsanız halden anlamak boynumuzun borcu. Çocuk nihayetinde.... Sizin elinizden geleni yaptığınıza ve samimiyetinize ben bütün kalbimle inandım. Benim kabul edemediğim şey şunu deseydiniz, bunu deseydiniz, kovsaydınız, çemkirseydiniz türü tavsiyeler... Bunlar çok ayıp... Bu kafadaki insanların yetiştirdiği çocuklar nasıl toplumda birey olur, yer edinir cidden tasavvur edemiyorum, etrafa ve dünyaya nasıl katkı sağlar. O yaşlardaki çocuğa rol modeldir anne baba... Acaba diyorum, çocuk sahibi olmak isteyenler teste filan mı tabi tutulsa...??? 16 senedir aynı evde oturuyorum. Ne kiracılar geldi geçti, evler alındı satıldı... Neler yaşandı nelerrr... Bir komşumu incitmedim ben ya... Bir komşumun ricasını geri çevirmedim... Günlerce üst kattan banyoma pis sular aktı sabrettim. Yaptıramadılar paraları mı yok acaba dedim, üzüldüm. Meğerse aybaşını bekliyorlarmış, apartman görevlimiz söyledi... Sustum bende bekledim, kaç kuruşluk şey ben yaptırayım diyemedim... İncinmesin ezilmesin insancıklar diye... Banyonuzdan akan pis suya kaç gün tahammül ederdiniz hanımlar ? Müstakil eve mi çıkardınız ya da ?
Biraz empati ya hepsi bu kadar....

Son düzenleme:
Konu sahibi icin demiyorum diye belirtmistim sizin icin demedim sizin komsularinizda biraz huysuz cunku yas almislar cocuk vs unutmuslardir bizim alt katta ayni biz ust kat icin la havle cekip alt kata parmakuzerinde yuruyoruz:) ama deli gibi ses yapip aman benim prensesim aman benim aslanim modunda insanlarda var maalesef o kisim cok sikinti siz duymazdan geleceksiniz zamanla onlarda alisir bizim ust kata tasinsaniza mis gibi cocuk oturma odasinda oynuyo mesaisi 9-10 ben izin verdim mesaide bisiklet bile surebilir :))
Mesai saati de iyiymis :KK45::KK53:

Bir de konu sahibi üstüne basa basa çok dikkat ettiğini belirtse de,konu sorumsuz, rahat ve çocuğuna premses gibi davranan anneler üzerinden yürümüş gitmiş :)

Konu sahibi "benim çocuğum premses,istediği şekilde oynayabilir" mantığında değil.

Umarım anlaşılmıştır.

Aynen öyle ben konu sahibinde hiç kibirli bir tavır göremedim.

Aksine kendini fazla ezdiriyor, rahatsız ettiğinin farkında bunu değiştirmek için önlemler alıyor, elinden geleni yapıyor.

Zamanla çocuğun da öğreneceğini düşünüyorum ben. :KK50:

Yaa ben hiç görmedim ,büyük kayip benim icin.

Söz güzelmis ama ,dusunmeye hiç gerek yok ,her yerde,her olaya kolayca yazilir :)
Aaa hic denk gelmedin mi?
Nerde aldatilip, dayak yiyip barisan, ya da evli adamlarla birlikte olan , kisacasi yanlis yapan bir konu sahibi olsun, yapilan ilk elestiriye bu cevabi veriyor:) bir cesit beddua :)

Konuyu siz açtınız ama ben dahil bir çoğumuzun eleştirisi size değildi. İnsanız halden anlamak boynumuzun borcu. Çocuk nihayetinde.... Sizin elinizden geleni yaptığınıza ve samimiyetinize ben bütün kalbimle inandım. Benim kabul edemediğim şey şunu deseydiniz, bunu deseydiniz, kovsaydınız, çemkirseydiniz türü tavsiyeler... Bunlar çok ayıp... Bu kafadaki insanların yetiştirdiği çocuklar nasıl toplumda birey olur, yer edinir cidden tasavvur edemiyorum, etrafa ve dünyaya nasıl katkı sağlar. O yaşlardaki çocuğa rol modeldir anne baba... Acaba diyorum, çocuk sahibi olmak isteyenler teste filan mı tabi tutulsa...??? 16 senedir aynı evde oturuyorum. Ne kiracılar geldi geçti, evler alındı satıldı... Neler yaşandı nelerrr... Bir komşumu incitmedim ben ya... Bir komşumun yardım ricasını geri çevirmedim... Günlerce üst kattan banyoma pis sular aktı sabrettim. Yaptıramadılar paraları mı yok acaba dedim, üzüldüm. Meğerse aybaşını bekliyorlarmış, apartman görevlimiz söyledi... Sustum bende bekledim, kaç kuruşluk şey ben yaptırayım diyemedim... İncinmesin ezilmesin insancıklar diye... Banyonuzdan akan pis suya kaç gün tahammül ederdiniz hanımlar ? Müstakil eve mi çıkardınız ya da ?
Biraz empati ya hepsi bu kadar....
Keske komsularimda beni azicik anlasa sizin gbi kendi evimde rahat gezemiyorum diken.ustundeyim oyle soylediklerinden beri benden de rahatsz olurlar diye kizimi da uyariyorum ama 5 dk sonra oyuna dewam ediyor .. cocuk yani minigim benim dua edin bna

ahahahaha bu dediklerini bir de gidip 2,5 yaşındaki çocuğa anlatacaksın ama :) o genelgelerin hiç birinde ya da kanunların çocukların yaptığı ya da çocuklardan kaynaklanan seslerle ilgili madde yoktur yalnız :) toplumsal kurallar derken? çocuklar gece 10dan sonra koşamaz diye bir toplumsal kural var mıdır acaba? :)

ben de o zaman hoşgörü, kaliteli iletişim, tahammül ve komşuluk ilişkilerinden bahsedeceğim de kime bahsedeyim?

dua falan demişsin. amin diyince çocuklar sessiz sedasız otururlar bence de, kesinlikle haklısın. :) neyse Allah kullarını kınadıklarıyla sınarmış, benden sana söylemesi. :)

Yasalarda bile 18 yaşından küçükler farklı yasalara tabi tutulurlar.

13 yaşın altı ayrı.

Rüştünü ispat etmedikleri için. 21 yaşına kadar beyin gelişimleri devam ettiği için.

2.5 yaş için bir şey belirtmeme gerek yok herhalde :)

Keske komsularimda beni azicik anlasa sizin gbi kendi evimde rahat gezemiyorum diken.ustundeyim oyle soylediklerinden beri benden de rahatsz olurlar diye kizimi da uyariyorum ama 5 dk sonra oyuna dewam ediyor .. cocuk yani minigim benim dua edin bna
Genel olarak bu konu hepimizin sikintisi dolayisiyla o yone cekilmesi dogal sizin cocugunuz cok normal saatlerde haraket ediyor bunun icin kendiniz kasilmayin cocuguda kismayin bise solersede belirtin erken sesi yok 12 den sonra sesi yok gunduz evde degiliz ve dikkatte ediyoruz ayaklarimizi omzumiza atip yuruyecek halimiz yok bizim elimizden gelen bu dersiniz cok kabul ederseniz de uzerinize gelirler oda sizi kisitlar iyi bise degil

Genel olarak bu konu hepimizin sikintisi dolayisiyla o yone cekilmesi dogal sizin cocugunuz cor normal saatlerde haraket ediyor bunun icin kendiniz kasilmayin cocuguda kismayin bise solersede belirtin erken sesi yok 12 den sonra sesi yok gunduz evde degiliz ve dikkatte ediyoruz ayaklarimizi omzumiza atip yuruyecek halimiz yok bizim elimizden gelen bu dersiniz cok kabul ederseniz de uzerinize gelirler oda sizi kisitlar iyi bise degil

Bunu hayal etmeseydim keşke hahahahah :D

2.5 yaşındaki çocuk için yasalar işlemez doğrudur... Zaten mevzu 2.5 yaşındaki çocuğun çıkardı gürültü ekseninden çıktı.Aynı yasa da havai fişek patlatmanın cezası 40 TL...
Eeeee benim de her gün bir havai fişek patlatma cezası ödeyecek gücüm var çok şükür... Gece 3'de 5'de 1'de sabah 6'da kafama ne zaman eserse patlatayım 1 tane... Hastası, yaşlısı, çocuğu fırlasın yataktan... Bu mudur yani ?

Umarım anlaşılmıştır.

Şimdi benim mesaja saldıranlar olacaktır

Ben her seferinde bu mesajı kopyalayabilir miyim izninle

Güzel olmuş çünkü

Tekrar yazmakla uğraşmayayım olur mu :D

Bana bakma sen ben cok zor bir apartmanda yasiyorum konu sahibesinin cocugu benim icin melek yani
Benim bir oncekiler 5 de kalkip odada yere ata doke bagira oynadlardi gece 1 de mac yaparlardi gece 3 de anneleri yayli cekmeceleri kuuut diye indirirdi kopek aldilar sonra sabaha kadar hep beraber uludular falan hani bu cocuga kurban olurum ben diyim :))

Bana bakma sen ben cok zor bir apartmanda yasiyorum konu sahibesinin cocugu benim icin melek yani
Benim bir oncekiler 5 de kalkip odada yere ata doke bagira oynadlardi gece 1 de mac yaparlardi gece 3 de anneleri yayli cekmeceleri kuuut diye indirirdi kopek aldilar sonra sabaha kadar hep beraber uludular falan hani bu cocuga kurban olurum ben diyim :))
Konu sahibi benim zaten canim .. bir an dalga gectigini zannettim o yuzden ........ sadece bu sekilde bir cvp verdim

2.5 yaşındaki çocuk için yasalar işlemez doğrudur... Zaten mevzu 2.5 yaşındaki çocuğun çıkardı gürültü ekseninden çıktı.Aynı yasa da havai fişek patlatmanın cezası 40 TL...
Eeeee benim de her gün bir havai fişek patlatma cezası ödeyecek gücüm var çok şükür... Gece 3'de 5'de 1'de sabah 6'da kafama ne zaman eserse patlatayım 1 tane... Hastası, yaşlısı, çocuğu fırlasın yataktan... Bu mudur yani ?

ya pardon da ne alaka? 2,5 yaşındaki bir çocuğun yapabileceği sesle olabilecek her türlü olumsuz hareketi kıyaslamak mı lazım? çocuklara karşı dolu musun sen kuzum biraz? :) bak diyo ki aaaaaa dur o iletiyi paylaşıcam:

Umarım anlaşılmıştır.

@durduru demiş :)

Back
X