• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yasindaki kizimdan sikayetcilermiş

Herkes herkesten rahatsiz olur da esas sorun bunu söyleme sekilleri.. konu neden değişik bir boyuta geldi ki?
Ben burda komsunun tavrını cok irrite edici buldum, müstehak onlara gürültü diyebiliyorum çünkü konu sahibu dikkat ediyomus edebildigi kadar.

Konu sahibi + komşuları esas konu burada.

Ve sevgili konu sahibi fiziksel büyüme için belli saatler arasnda belli miktar uyumasi gerekiyor cocukların. Bunu bir arastırın ve uyku düzeni oturtmaya çalışın bence.

Burda görüldüğü gibi herkes aşırı alinganlik gösterirse topluca "avrupa kasabaları"na tasınmamiz gerekecek, herkes müstakil evinde oh mis gibi :D

Rahatsız olan müstakil eve çıksın ile biten cümlelerde olmasın lütfen..... Zaten itirazlar 2,5 yaşındaki çocuğun gürültüsüne olmaktan çıktı çoktan....

Ben "çocuklu evde full sessizlik nasıl sağlanır " diye sormuştum,"müstakil ev" soruma cevap olmaz zaten :) .Soruma verilecek cevaplarla ilgili bir ricada bulundum sadece.Yoksa başka yorumların nasıl olacağını belirleyemem.

Konu 2,5 yaşındaki çocuktan niye çıktı onu anlamadım.Çıktı da birine faydası oldu mu,hayır...Konudan sapan yorumlarla,konu sahibinin 2,5 yaşındaki çocuğuna dair yapılan yorumlar çakışıp duruyor saçma bir şekilde.

Ben "çocuklu evde full sessizlik nasıl sağlanır " diye sormuştum,"müstakil ev" soruma cevap olmaz zaten :) .Soruma verilecek cevaplarla ilgili bir ricada bulundum sadece.Yoksa başka yorumların nasıl olacağını belirleyemem.

Konu 2,5 yaşındaki çocuktan niye çıktı onu anlamadım.Çıktı da birine faydası oldu mu,hayır...Konudan sapan yorumlarla,konu sahibinin 2,5 yaşındaki çocuğuna dair yapılan yorumlar çakışıp duruyor saçma bir şekilde.

Çocuklu evde full sessizlik sağlanamayacağını hepimiz biliyoruz. Hatta çocuksuz evde bile full sessizlik sağlanamaz. :))
Benim bir kulağımda % 80 işitme kaybı var. Bazen benim bile telefonda konuşurken karşımdakinin de beni duyamayacağı algısı ile sesim yükselebiliyor.... Mutlak sessizlik diye bir şey olamaz... Karşılıklı empati ile çözülecek şeyler için ben daha yapıcı çözümler olmalı diye düşünüyordum. Sende ona çemkir, kapıyı suratına çarpsaydın, rahatsız oluyorsa müstakil eve çık vs yerine.. Ki konu sahibi ile de bu konuda hem fikiriz.
Her türlü yorumun konu sahibine katkısı olduğunu düşünüyorum kesinlikle... Durumun dışardan herkes için aynı algılanamayacağına dair bir fikri oluştu. Nasıl davranırsa nasıl tepkiler ya da destekler alabileceğini gördü...

keskelerveben keskelerveben merhaba, lütfen okuyun yazdıklarımı.

Annesi ve çocuklarının gürültüsü yüzünden taşındık biz. Kaç kere ikaz ettik bana mısın demedi. Çocuk dört yaşındaydı ve gece 2ye kadar oturmasına izin veriyordu. 2 kere sözlü olarak, 1 kere yönetici aracılığı ile, 1 kere de mesaj ile uyardık.

Uyarma sayısı arttıkça kibar dil azaldı. Olayın içine en son eşler dahil oldu ve işler boyut değiştirdi. Eşim 24 saat nöbet tutar ve eve gelir. Gürültü yüzünden yalansız yazıyorum 2 gün üst üste uyuyamadan işe gittiği çok oldu ve en son bir gün ben bunları vururum, uykusuzluk insanı kendinden çıkarır dedi. Taşınmayı eşim teklif etti ben de eşim katil olmasın, onlar her ne kadar insanlıktan çıkmış olsalar da canlarından olmasın diye kabul ettim.

Siz dikkat ediyorum diyorsunuz iyi, güzel, hoş da ya size öyle geliyorsa? Nitekim bizim o komşucuk da dikkat ettiğini iddia ediyordu.

Eşim mantıkla, mantıklı yaklaştı olaya, farklı şeyler olabilirdi.

Eski evimde üst katta 4 ve 2 yaşlarında çocukları olan bir aile vardı.
Sabah 7 akşam 12 ye kadar tüm gün evde hoplama zıplama koşma...
Tamam çocuktur kukla gibi oturması beklenemez, her lafı sözü dinlemez anlamaz ama arkadaş gece 12'ye kadar sürekli hoplayıp zıplar mı insan ?
Hele bir de kalorifer borusuna tak tak vururlardı ses olduğu gibi evimizde çınlardı, canımızdan bezdirmişlerdi.
Evet karşılıklı anlayış önemli ama anlayış hep alt kattaki komşudan beklenmemeli.
1 yıl oturup taşındık o evden zira gerçekten dayanılmaz bir durumdu.

Son düzenleme:
Milletin 2.5 yaşında yetiştirdiği çocukları 5.5 yaşında alıyorum ben. Daha bebek koştursun, komşu duyan yerlerine pamuk tıkasın diyenlerin sonuçlar içler acısı. Devam edin ömür boyu kahrını ebeveynler çekecek nasılsa :)

yok ya ebevenyler çekmiyor, büyüdükçe öğretmenler, patronlar, eşler çekmeye devam ediyor.. neyse..

cok sacmalamislar.kendileri cocuk buyutmemis mi? 2 seceneginiz var;
1-para talep edip evden cikin
2-hic tinlamadan hayatiniza devam edin

Aynen katılıyorum. Herkes bir manyak olmuş bu nedir ya çocuk bu çocuk isterse bağıra bağıra ağlar.
Hiç sallamayı boş verin. Kızınıza da sürekli sus kızım sessiz ol yapma etme deyip çocuğu kısıtlamayın. Elalemin herifi kıçını devirip uyuyacak diye çocuğunuzun heveslerini kırmayın.

Son düzenleme:
Aynen katılıyorum. Herkes bir manyak olmuş bu nedir ya çocuk bu çocuk isterse bağıra bağıra ağlar.
Hiç sallamayı boş verin. Kızınıza da sus kızım sessiz ol demeyin elalemin herifi kıçını devirip uyuyacak diye çocuğunuzun heveslerini kırmayın.
niye dünyadaki son çocuk mu neslimizin devamı ona mı bağlı

Hiç sallamayı boş verin. Kızınıza da sürekli sus kızım sessiz ol yapma etme deyip çocuğu kısıtlamayın. Elalemin herifi kıçını devirip uyuyacak diye çocuğunuzun heveslerini kırmayın.

Tabi ki elin herifi niye uyusun ne münasebet. İşe de gitmesin bir zahmet.

hani şu marketlerde yerlere yatıp "bunu istiyoraaaaaammmmmmm" diye haykıran çocuklar nasıl yetişiyorlar diye düşünürdüm, bir iki konuyla aydınlandım.. sağol kk :KK53:

Bütün çocuklar eğlenip koşmak zıplamak oynamak isterler. Ben çocuğunuzu şımartın yerlere yatıp ağlayan bir tip olsun demiyorum zaten yanlış anladınız. Ama bu olabilir diyorum çocuğunuzu sıkıştırmayın sürekli kızmayın ses oldu ses oldu diye bunu demek istedim. Zaten konu sahibi gerekli hassasiyeti gösterdiğini söylediği için bunu yazdım.

Bütün çocuklar eğlenip koşmak zıplamak oynamak isterler. Ben çocuğunuzu şımartın yerlere yatıp ağlayan bir tip olsun demiyorum zaten yanlış anladınız. Ama bu olabilir diyorum çocuğunuzu sıkıştırmayın sürekli kızmayın ses oldu ses oldu diye bunu demek istedim. Zaten konu sahibi gerekli hassasiyeti gösterdiğini söylediği için bunu yazdım.

çocuğun hevesi değil, önemli olan saygıyı kavramasıdır.. "elin herifi uyusun diye" saygısızlığın ve kabalığın dik alasıdır.. sonrasında ne yazdığınızı ve ne için yazdığınızı çok önemsemedim açıkçası..

çocuğun hevesi değil, önemli olan saygıyı kavramasıdır.. "elin herifi uyusun diye" saygısızlığın ve kabalığın dik alasıdır.. sonrasında ne yazdığınızı ve ne için yazdığınızı çok önemsemedim açıkçası..

Sen bilirsin canımın içi ben de sen önemseyesin diye yazmadım yanlış anlaşılmayı düzeltmek için yazdım tek sen okumuyorsun bu yazılanları :KK49:

Ne kadar abartıyorsunuz sakız gibi çekip nerelere getirmişsiniz. Gerçekten bu hayal güçleriniz daha verimli şeylere harcayın da ziyan olmasın yazıktır.

Abartılan ne ki rahatsız olan insanların manyaklığından girip elalemin herifinin kıçını devirip uyumasının önemsizliğinden çıkmışsınız. Bu adam hasta mıdır çalışıyo mudur koyver gitsin. Öyle yoruma böyle cevaplar gelir tabi ki.

Ne kadar abartıyorsunuz sakız gibi çekip nerelere getirmişsiniz. Gerçekten bu hayal güçleriniz daha verimli şeylere harcayın da ziyan olmasın yazıktır.

Sakız gibi çekmedik, yazdığınıza bir bakın elin herifi yatsın uyusun diye çocuğun hevesini kırmayın yazmışsınız.

Yav 2.5 yaşında çocuk zaten zor yürüyo, koşsa nolacak? Ay bu tahammülsüzlük, her şeyi ben bilirimcilik beni öldürüyor. Milleti "bencillikle" suçlamadan önce bi kendimize de bakıcaz ama di mi?
Ben artik 'gurultu yapsin nolacak anlayisli olalim vs' diyen kisilerin, gercek hayatta gurultu yapanlar ve bundan dolayi icten ice kendilerini savunanlar olduklarini dusunuyorum =)
O yuzden daha fazla yazmayacagim. Konu olmus 40 sayfa, cogunu takip ettim, kendi adima ben anlayacagimi anladim. Gercek hayatimda da gorecegimi gordum bu konuda =)

Ben şöyle düşünüyorum. Adam çok erken işe gidiyorsa yatış saatinde en azından koridorun kapısını kapatıp o tarafa gitmesine mani olurdum. Bu benim için saygıdır ama karşındaki siz dikkat ettiğiniz halde sırf problem çıkatmak için böyle davranıyorsa kusura bakmasın da koca adam alışamam diyor da 2.5 yaşında çocuktan mı anlayış bekleyecek? Söylenirse de duymazdan gelin.

Bundan hariç bebeğinizin sağlıklı gelişimi için yatış saatini öne çekmeniz daha iyi olur. 10 dan sonrası 2.5 yaş için çok geç bir saat.

Back
X