2 adet cocuk :)

Benim 2 yaşında bir kızım var şu anda evde bir bebek olsa mümkün değil bakamazdım. 2 yaş çocuğu sürekli oyun ister hergün park ister deli krizleri var zor bir dönem. Tüm vaktinizi alabilir.

Evet ben yaşlar çok yakın olunca birbirlerinin vaktini çaldığını düşünenlerdenim.

Ve eve bir bebek geldiğinde diğeri ister istemez büyük olmasa da o duruma geçiyor.

En azından büyük olan yemeğini tamamiyle kendi yemeye başlasın wc eğitimi tamamlasın ve 1 yılda kreş vb bir gruba gitmiş olsun ( 2 yeniliği aynı anda yaşamasın diye)

Bu da en 4 yaşa denk geliyor.

İkisini bir arada büyütme düşüncesi bana çocuklardan çok kendini düşünüyormuş izlenimi veriyor.

Amin canim cok tesekur ederim :)

Bnm kizim 11 aylik vede ikici bebegimi bekliyorm cok zor olcak biliyorm esim ck yardm ediyor sagolsn o yuzden ins bir problem yasamam isteken zor olabilir sadece

Olabilir neden olmasın.
Ben böyle bişeyi kaldırabileceğimi düşünmüyorum mesela ama düşünceniz mantıklı büyür giderler işte
bebeğiniz sakinse daha da rahat olursunuz.
Ayrıca benim kuzenim ikinciye gebeyken ilk bebeğini hep emzirdi.

Emziriyorsaniz biraz daha bekleyin bence benim emerken oldu oglum tam bi meme aşığıydı ve benim de oglumunda psikolojisi yıprandı vicdanen çok rahatsız oldum zordu yani şuanda zor

Kendinize bu zorluğu yaşatmak bı yana yavrunuza yazık değilmi sizin yoğun ilginize ihtiyacı olduğunda onun yerine bebeğinizle ilgilenmek zorunda kalacaksınız

Kendiniz rahat olsanız bile çocuğunuza haksızlik

Arada 4 yaş olmalı

iki adet çocuk... Arkadaşım benim biri bir diğeri üç buçuk yaşında iki oğlum var ikiside huysuz uykusuz bitmiş tükenmiş durumdayım hiçbir özel hayat sosyal hayatım yok ben ikinci ye ilk oğlum iki yaşındayken gebe kaldım ilk oğlumda çok zor bebeklik geçirdi şimdi buda...Eşimle aramız soğudu ister istemez...cinsel hayat filan kalmadı ...cokkk zorrr iyi düşün annen filan yanindaysa kaynanan filan yardımcı olurlar diye düşünüyorsan bilemem giden her zaman kadından gidiyor çok iyi düşün derim

Kendiniz de 2. çocuğa bakabilecek sabır ve gücü görüyorsanız yapın. Ama bence hiç acele etmenize gerek yok çocuğunuz daha küçük onun daha ilgi ve sevgiye ihtiyacı var. Hele ki 2 yaş sendromu denen birşey varken çok yıpranan bilirsiniz.

Benim yok ama tanıdığımızın var.Kızı 9 aylıkken ikinciye hamile kaldı isteyerek.Şuan keşkeleri yaşıyo.Yaşlar birbirine çok yakın olduğu için zorluk çekiyo.

Benden bahsetmişsin tam 2 çocuk arası 22 ay
Zorlukları elbette var ama avantajlarının daha çok olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde çocuk büyütmeyi düşünüyorsanız işi ikinci plana atmanız gerekli çünkü Gerçekten zaman ve ilgiyi çok fazla istiyorlar. Kıskançlık kavramı aşırı oluyor. Onun haricinde yaşları birbirine yakın iki kardeş arkadaşlar birbirlerine. Çalışmayacaksanız yapın. Ama sosyal biriyseniz iki çocuğu dışarıda hakim olabilmek çok zor. Birde herşeye sazan olan kadınlarımızıda katarsak işiniz zor .

Çocuklarla parka çıkıyoruz oğluma kısa mesafede yokuş çıkmayı öğretiyordum Ordan bir kadın geldi tühh yardım edeyim dedi hayır dememe rağmen aldı bisikleti çıkarttı (yardım duygusuyla yaptı diyen olursa benim istemim dışında yapılan şey yardım değildir) yolda yürürken kadının teki üçüncü olsa nerene koyacak der geçer. Hamile olduğumu gören kişiler yazıkkk diye tipini eğip geçer . Yani bunun gibi bin türlü olay anlatırım. Ben böyle şeylere şimdi cevap veriyorum bari başka kadınları taciz etmeyi bıraksınlar , hamileyken çok ağlıyordum hormonlardan herhalde şimdi kızım 1,5 yaşında sayılır, dış etkenlerin zorluğu kadar beni zorlayan hiç birşey yok
Rabbim sağlıklı bir nesil yetiştirmemizi nasip etsin.

Şu an emzirmiyo musunuz? Eğer emiyosa 2.ye gebe kaldığınızda emziremiyosunuz malum. Gerisi size kalmış kendinize güveniyosanız ve huzurlu bi evliliğiniz varsa doğurun bence de

Ben emzirdim 4 ay kiloda aldı sütün verimide iyiydi. Doktorum dahada emzirembilirsin demişti. Genelde hamileyken sütün tadı bozulur, bebek zehirlenir, sütün verimi azalır gibi yanlış bilgiler var. Kızımda gayet sağlıklı doğdu.

7 ay çok erken öğrenme birşeyleri keşfetme çağına girecek ve siz 2. bebek ile oğlunuza ne kadar yeterli olursunuz bilemem

İstiyorsanız yapın gitsin ben de hamileyim şimdi Allah kısmet ederde sağlıklı bi Doğum yaparsam bende arkasından hemen düşünüyorum. Daha 2 gün önce kendi doktorumla konuşurken ona da söyledim çok mantıklı bişey yaparsın çok iyi olur dedi. Tanıdıklarım da var aralarında 1 yaş 2 yaş olanlar kardeşten öte arkadaşlar sırdaşlar birbirlerine. Bence çok güzel bişey

Kızım 5 yaşında ben hala düşünemiyorum ikinci çocuğu. Çok zor geliyor şu an,sanki tam rahatlayacakken başa sarmak gibi.
Eşimde bazen söylüyor istediğini,benimde minik bebek görünce içim gidiyor yalan yok ama benim açımdan zor.
7 aylık bebekle hiç düşünemezdim sanırım.
Ama siz kendinizi bilirsiniz,sabırlı mısınız? Zor zamanlarınızda gelip size yardım edebilecek birileri varmı? Eşiniz size ne kadar destek olabiliyor? Bunlar önemli detaylar. Bunları ölçüp tartip ona göre karar vermelisiniz.

Benımde oglum 19aylık bende düşünüyorum konuyu takıpteyım

En erken 2 yıl dolunca yapın. Vucudun toparlanma süresi var, arka arkaya iki doğum sizi çok zorlar. En makul olanı ise 4 sene.

Amın inşallah benim de aynı 22 ay olacak araları nasıl olacak zor mu bilmiyorum benimde planlı değildi memeyi kestik bu ay çünkü tadı kokusu falan değişmişti kendiside istemedi ben vicdanen çok kötüydüm destek olanlar kadar niye yaptın diyende coktu ama iyi ki de olmuş ikisi bir büyüyecek ne kadar zor olsada inşallah sağlıkla doğarlar biraz zor bi doğum olacak çünkü.

Süt bozulmadı mi benim bozuldu ve bide çok zor geçiyor hamileliğim hiç yiyemiyorum sürekli kusuyorum 3 kişilik beslenmeyi bırakın tek kişi bile yemiyorum zayıfladım da iyice oğlumda bıraktı zaten çok uzulmustum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…