2 araba dolusu:(

Kız bayagı dert ettin böregi
bende anlamadim
kofte kofte diyord a sanki et koftesi yapacam cayij yanina yesillikli bir mercimek koftesi ufak bir hosluk katar ki cok seviyolar esimde onu istedi yap onu yesinler dedi benim derdim erken yapio yapmamak arssinda kalmak

bende anlamadim
kofte kofte diyord a sanki et koftesi yapacam cayij yanina yesillikli bir mercimek koftesi ufak bir hosluk katar ki cok seviyolar esimde onu istedi yap onu yesinler dedi benim derdim erken yapio yapmamak arssinda kalmak
Menüye uyar diye şey ediyor arkadaşta sen kendin köfte istiyorsun köfte yap
Niye uyumadın ? Git uyu yarın ordu geliyor dinlen.

Yani misafire çıkacak ikramlarda önce yapılacaklar var yapılmayacaklar var kendi kararı gece gece sinir oldum buzlukta böreğim vardı veresim geldi
tesekkurler yapmak istesem zaten yapardim maksat tok gelen misagirlerin cayinin yaninda kucuk bi kac hosluk ..doyurmaya gerek yok zaten tok gelevekler benim icin onemli olan temizllik suam

böyle aileye gelin gittiysen her daim temiz olacan ozaman, alışkanlık haline getirecen temizliği
eger gercekten pis olsaydim zaten 3 gun once tasindigim ve herbirkosesini ellerimle cifledigim evim icin yeniden temizlik telasi yapmazdim..demekki temizim..temizlik.hastasi kaynanamla mucadele ettigim icin bu telas..

eger gercekten pis olsaydim zaten 3 gun once tasindigim ve herbirkosesini ellerimle cifledigim evim icin yeniden temizlik telasi yapmazdim..demekki temizim..temizlik.hastasi kaynanamla mucadele ettigim icin bu telas..
Neyse sende de bi takıntı var kv gibi.Kv ye yaranmak gibi bir hastalığınız var işiniz çok zor cidden kolay gelsin. Keşke hayat mercimek köftesi yapmak kadar kolay olsaydı. İyi gecelerr

Valla canım tabak çatal kaşık mühim değil 25 30 kişi geliyorsa 1 tabaktan 2 kişi yesin artık amma velakin böyle takıntılı insanlar evine geliyormuş üstelik özel ayarlanmış bir gün. Sen sadece temizlige odaklanmissin. Temizliğinı yap eyvallah. Ama okadar kişiye üstelik bukadar kalabalık davette çayın yanına makarna salatası pudingli tatlı mercimek köfte hiç hoş olmaz. Arkadaşlar börek diyor ama boşa demiyor herseyin bir adabı var .
Misafirlerin önce gözlerini doyuracaksin zaten sonra kusurlar göze Batmaz . Geceden yaprak sarma börek yapsaydin yarında mercimek köfteni yine yapardin. Ve insanlar da kendini özel hissederdi sonuçta herzaman 25 kişilik bir grup olarak gelmiyorlardir. Bu misafire verilen önemi gösterir bence. Yani çaya gelecekler ama çayın yanına iki tanecik mercimek kofte arti pilavı bile lavasa sarıp yer dediğin insanlara çay yanına makarna salatası da ikram edicem demen çok saçma geldi bana . Emin ol evin cillop gibi olsa dahi bu çok büyük misafire ayıp benim gözümde. Ona buna kılıf bulan arkandan beceriksizde derler ortaya çıkarttığı ikrama bak derler senin için diyor burada herkez . Yinede secim senin ..

25 kişi mi zıkkımın pekini yesinler der çekilirim köşeme

Kapıyı açtığım gibi "çat!!" diye yüzlerine kapatırım.

Sizde iyi sabır varmış.

Makarnanın yoğurdunu sonra ekleyin gelmelerinden yarım saat önce falan gerisine bir şey olmaz.

Son olarak görgüsüzlüğün daniskası diyorum tekrar

Hic bir sey olmaz. Icin rahat olsun.
Stresin icin uzuldum. Keske su zorunlu akrabalik iliskilerini ortadan kaldiran bir yasa olsa...
Umarim mutlulukla agzinin tadi bozulmadan atlatirsin.

Ne yaptın arkadaşım 30 kişiye sarmami

Yok estağfurullah :)
Yani mükemmel olmak zorunda değil hiç birşey...Hem de sevmediği insanlara oturup bir kazan sarma sarmak,aman Allahım :) Ne gerek var bunlara ? Borek te açsın,baklava da yapsın oldu olacak.
30 kişi bir eve misafirliğe gitmek dusuncesizliktir bir kere.Bir de onlar için kendimi paralayacağim.Ne sebeple ? Aferin desinler diye :)
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer, beğenmeyen de bir daha gelmez olur biter.

Konu sahibi arkadaşım canına yazik,heder etme kendini.Normal temizliğini yap,bir kaç ikramlik oldu bitti.En önemlisi güler yüz tatli dil.
Hatta bence masaya ortaya koy ikramlari,kim ne alıyorsa alsın.Ekstra yer sofrası bile açabilirsin :) Öyle ya 30 kişi nereye koyacak tabaklarini çaylarini , en az 15 sehpa lazım kabus gibi :)
Meyveleri de bir kaç tabak yaparsın , isteyen alıp yer.
Bak bence böyle yap,yeni bir akım başlat :) Onlar seni taklit etsin sen onları edeceğine

Ben yoğurdu ayrı malzemeyi ayrı koyuyorum. Kısırın bulgurunu ayrı koy salatasını ayrı o şekilde daha taze kalır. Servis etmeden önce karıştırıp baharatlarsın.
Allah kolaylık versin temizlik hastasına ne yapsan yaranamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…