2 araba dolusu:(

bn iki olculuk yapmistim mercimek koftesini 14 kisiydik anca yetmisti onuda ayarlamaz zor

Kofteye hicbir sey olmaz, 2 gun bile kalsa hala mis gibi oluyor. Gece gece canim cekti valla
Makarna salatasi dolapta bekleyince kötü oluyor bence. O yuzden bence de yogurdu gelmelerine yakin karistirin. Hatta onu direkt son zaman bile yapsaniz olur, zaten yarim saat bile almiyor.

Meyve tabağı ayrı çıkmalı tabiki, yoksa çöplerini nereye koyacak insanlar?

Mercimek köftesine lezzet açısından hiçbirşey olmaz aslında ama kurursa çatlamasın? Bir de pudingli tatlı, mercimek köftesi, makarna salatası sanırım menü. Menü şu haliyle yavan biraz, en azından bir döşeme börek yapsanız ya da hazır alsanız. Ya da fırından hamur alıp kaşarlı domatesli küçük pizzalar yapın çay tabağı büyüklüğünde . Hem çok kolay ve ucuz olur. Hem tabak dolu gözükür, hem de eviniz taze pişmiş ikramlık birşeyler kokar.

ya arkadaslar bana menu icin fikir vermeyin sabahtan mercu.ek koftesini yapio koysam kotu olurmu tadi dedim bitti..zaten yemek yeyip gelcekler borek ne doyurmaya gelmiyolarki caya geliyolar sevdikleri icinde onu yapicam tadimlik.hosluk yani
Ne yaparsanız yapın onu geçtik artık. Fakat misafir ağırlamanın da bir adabı vardır. Sabah kahvesi , öğlen gün gezmesi, 5 çayı, akşam gezmesi vs. Şimdi siz sabah kahvesine gelecek misafire mercimekli köfte ikram etseniz ???size gelen insanlarda gün gezmesine gelmiyor akşam çayına geliyor. Bunun için en uygun menü çayın yanına börektir , köfte değil.zaten yemek yiyip gelecekler köfte ne alaka akşam akşam . Onu demek istiyoruz biz. Neyse kolay gelsin size ...

Bence borekte değil tatlı yeterli ama o mercimek köftesi illa yapılacak sanırım

Öyle görmek isteyen her türlü bi kulp bulur memnun edemezsinki,
Varsın o temiz olsun sen pis ol..

+1

Takıntılıysa (ki bence takıntılı falan değil maksat gıcıklık) zaten sehpanın üzerindeki tozu görür, aynaya sıçramış minik bir su lekesini görür yine saçmasapan konuşur. Onu engellemenin bir yolu yok. "Madem pis evim var siz de bir daha evime gelmeyin o zaman mazallah mikrop kaparsınız" deyip lafı geçireceksin böylelerine. Bence kendinizi çok kasmayın, her şeye kulp bulan insanlara verdiğiniz emek insanı daha da üzüyor. Ben bırak bu kadar uğraşmayı, böyle tipleri evimin önünden dahi geçirmem.

Köftenizin tadında bir bozulma olmaz makarna yoğurdu çeker. 2 çeşit meze bana anlamsız geldi. Anlamsız gelen başka bir şey ise yoğurtlu mezeyle çayın birlikte ikram edilmesi.
Gelecek grup çok iştahlı yemeyi seven insanlar dediniz biz de tabağa koyacağınız 2 tanecik köfte yetmez dedik yukarıda bahsettiğiniz yorumunuza istinaden fikrimizi söyledik.
Neyse size kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Bozulmaz dedik ama kalmış köfte de güzel olmaz bence, bulgur beklemekten iyice şişer. Neyse artık rast gelsin işi gücü inşallah

Bozulmaz dedik ama kalmış köfte de güzel olmaz bence, bulgur beklemekten iyice şişer
Hem şişer hem kurur hem de içerisine doğradığı maydanoz yeşil soğan vs. tazeliğini yitirir. Ama konu sahibi ısrarla yapıcam diyor. Yapsın. Biz de gece gece kendimizi yorduğumuzla kaldık

Araları hiç okumadan yazmışım bende ekstra bir börek çörek yapın diye ama fena azarlamış börekçileri.Cidden akşam çayına iki meze bir tatlı tuhaf duruyor tek başına ama herkesin kendi tercihi tabiki

Hem şişer hem kurur hem de içerisine doğradığı maydanoz yeşil soğan vs. tazeliğini yitirir. Ama konu sahibi ısrarla yapıcam diyor. Yapsın. Biz de gece gece kendimizi yorduğumuzla kaldık
Aynen kendi bilir. İlk misafir tecrübesi galiba belli.

Börek zormuş sanki otur hamur yoğur 30 tane beze yap aç dedik kıza. Tövbe yarabbim

Börek zormuş sanki otur hamur yoğur 30 tane beze yap aç dedik kıza. Tövbe yarabbim

Kendi bilir. :) Ben böyle tipleri evime bile davet etmem, kaldı ki "Ayy mercimek köftesini çok siviyirlir ihihi hemen yapiyimm" diyeceğim. Kayınvalidesi ona çoktan gıcık olmuş bile, isterse mercimek köftesini orduya yetecek kadar yapsın, isterse evini hastanelerdeki kimyasal temizlik ürünleriyle temizlesin o kadın yine de onu "pis gelin" diye yaftalayacak. O yüzden böyle tiplerin iyice bir taraflarını kaldırmaya gerek yok.

İşte söyledik söyledik azarı yedik napalım kendi bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…