- 4 Ekim 2007
- 1.616
- 4.232
- 658
- Konu Sahibi butterfly_11
-
Çocuğum yok canım. Gercekten zor bir dönem Allah yardımcımız olsun. Sizin varmi çocukAynı olayı şuan da ben yaşıyorum canım sanki benim eşimi benim hikayemi anlamışsın ben de annemin evimdeyim 1 haftadır dün geldi sinirli sinirli özür dilemedi kardesimin üzerine yürüdü defol git dedim bugün de ben gelmem bir daha sen gel yada dışarda bulusalim diyor tabiki kabul etmedim.. Allah yardımcımız olsun canım ne diyeyim ki boyleleriyle devam etmek geçinmek çok zor bosanmasida zor ne yalan söyleyim ama ben koydum kafaya böyle gamsız davranmaya devam ederse herşeyi herkesi alıp karşıma bitircem biz bu kadar değersiz degiliz üzme tatlı canını herşey olacağına varır işin gücün de varmış çocuğun var mı peki
Merhaba hanımlar. Daha önce de konu açmıştım. Kısaca ozetleyim. 1 senelik evliyim eşim ailesine aşırı bağımlı bir insan. Ailesine cok yakın mesafede oturuyoruz ve hemen hemen hergün kendisi gidiyor. Beni de gitmem için zorluyor gitmedigim zamanlar da da evde yalnız kalıyorum. Çalışan biriyim. Cok yoruluyorum evime gelip dinlenmek yerine kosa kosa kayinvalide evine gitmek mecburiyetindeyim. Gitmedigim zamanlar hep bi problem tartışma yaşıyoruz. Bunun dışında psikolojik sorunlari da var mesela. Telefonuma sohbet yedeği yapmış ve benim tüm yazışmalarımı okumuş. Beni kimseyle gorusturmek istemiyor insanlardan akıl alacağımı düşünüyor. Oysaki öyle bi durum yok cok şükür okumuş belli bi hayat tecrubesi yaşamış ve saygın bir mesleğe sahip biriyim. Kendisi günümüz insanlari gibi degilde eski insanlar gibi olmak istiyor. Mesela ben aradığımda ailesinin yanindaysa asla telefonumu acmaz bu ailesine karşı bi saygısızlık olur. Yada biz haftasonlari basbasa takilmak yerine ailesi ile birlikte ev oturmalarina büyükleri ziyarete gitmek zorundayizdir. Tabiki bunlarda onemli seyler ama daha genciz ben 26 esim 27 yasinda gezmek tozmak ilgi beklemek benimde hakkım. İstediği birseyi yapmadigimda yada kendimi savundugumda konustugumda gözü hicbirsey görmüyor eline ne geçerse kırıp döküyor öfke kontrolü hic yok. Tartışma sirasinda benim konusmama tahammül edemiyor birkeresinde sesini keseceksin diyerek cenemi sıktı. Ve hemen hemen her tartışmada ya kendi ailesini arıyor ben bununla yapamıyorum ailesini arayin gelsin alsin diyor yada kendisi babami arayıp gel kızını al diyor.
Yaşadığım sorunlardan birtanesi de şu. Bir gün yalanını yakaladım teyzesini kullanarak yalan söyledi. Ben teyzesini cok severim ve asla hakkimda kötü birsey söyleyeceğini düşünmem. Neyse inatlasti istersen ara sor dedi. Bende aramadim birgun oturmaya gittigimizde yuzlestirdim. Ve yalan söylediği ortaya çıktı. Herkesin icinde bana bağırdı kes sesini gibi seyler söyledi. Neyse eve gittik hic özür dilemedi aksine yatak ayırdı. Sabah bana isyerimden izin aldırdı ve adliyeye götürdü beni. Adliyeye götürdüğünü biliyordum amaci gözümü korkutmak. Dik durdum aglamadim bu sebepten benimle bosanacaksa ondan once imzayi ben atardım. Baktı geri adim atmiyorum ciddiyim. Adliyenin kapisininda vazgecti yeminler etti yalan soyledigini itiraf edip özür diledi. Bunun gibi psikolojimi bozan cok olay yaşadım. Aileme karşı cok fazla saygisizliklar yaptı.
Neyse haziran ayinda bunca birikmislik patladi ve ben ailemin yanına geldim hemen hemen iki aydır ailemin yanindayim. Mesaj atmak haricinde hicbir adım atmadı. Özür dilemedi. Kapıma gelmedi. Sadece msj atarak beni dışarda görüşmeye çağırıyor. Bir yandan da akillanmadiysan bana karışmaya devam edersen aynı şeyleri yaşarsın diyor. Annemi takıntı haline getirmis ve annemle yuzyuze gelmek istemiyor. Ben bu adama daha önce 2 kere şans verdim. Fakat hicbir duzelme olmadı. Aileme saygı gostermeyen 2 aydır ailesi de dahil arayip sormayan evime gelmek istemeyen bir adamla görüşmeye değer mi?
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Yorumlariniz için şimdiden teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp yorun attığınız için ve yazdiklariniz bana okadar iyi geldiki. Ben de daha önce 2 kere şans verdim ve her evime döndüğüm de ayni seyleri hatta daha fazlasını yaşamaya devam ettim. Birkez daha bile bile kendimi ateşe atmak istemiyorum. Güvenmiyorum ayni şeyleri yasatacagini zaten söylüyor. Sizin soyledikleriniz bana destek oldu. Umarim bir ömür evliliginiz cok mutlu ve huzurlu devam eder. Ben de biran önce şu psikolojiyi atlatıp normal bi insan gibi hayatima devam etmek istiyorum. Tekrar teşekkür ederimokuyunca şok oldum
birebir aynısını yasadım sene 2007 de,
ben eviminde esyalarını alarak evi terk ettim
7 ay ayrı kaldık
7 ayın sonunda ablasını araya sokarak benımle ıletısıme gectı
bu 7 ayda ne o dava actı ne de ben
çümkü ben çok sevdiğimi sanıyordum kendisini
eridim ,10 kılo verdım 7 ayda
o kadar canım yanıyordu ki
aynı sorunlar bizde de vardı
çalısıyorduk ve her haftasonu illa illa annesıne gtmek zorunda idik.
ben eşim evine alısır dedim yaklasık 2-3 yıl boyunca eşime eşlik ederek gittim.
sonrasında benı annesı ıle evde bırakarak arkadasları ıle oyun oynamaya falan cıktı
ben haftasonları ne dinlenebılıyordum ne de evımın ıslerını yapamıyordum
bazen eşim hsonu uyuyakabılırdı, erkenden gidemezdik
bu sefer annesi arardı , neden gelmediniz diye.
ablası araya girince biz barıstık,
ben evime geri döndüm eşim değişti sandım birkac ay aramız cok ıyıydı
bu arada kavga edınce de aynı seylerı yasardım ,
kolumu sıkardı, üstüme yürürdü babamı arar gelın kızınızı alın derdı
ben de bu arada uluslararsı bıor şirkette yonetıcı konumunda idim, eşimin de statüsü iyiyidi.
velhasıl, ben 4 sene evli kaldım, kafam hep dolu idi o evlilikte.
rahat değildim
istemediğim bir hayatı yasıyorum ama eşim olmadan hayatıma devam edersem ölürüm heralde dıyordum.
snr esımle ciddi bir kavgamız daha oldu
annesinde o kalmaya basladı bu sefer
6 ay boyunca eve sadece üzerini değişmeye geldı
ben evde yasıyordum
yalvardım gel evımıze dıye gelmedı
yasım 26 idi bu arada
eşim de 28
sonunda ben dayanamadım ve şirketten işçöileri cagırıp evımı bosalttım
yardıma ıhtıoyacı olan herkese eşyalarımı dagıttım
o ara annem babam yurt dısında idi
annemlerın evın anahtarı vardı
onlara gttim ve eskı evın anahtarını da çöpe attım
bu eşim denecek adama da mesaj attım
dava acıcam mahkemeye yanlız gel dedım
6 aydır ses etmeyen adam, sen ne kadar bosanma meraklısıymıssın dedı
VE ben bır ay içinde bosandım
o karaktersiz mahkemeye bile yanlız gelmedi.
peşine birsürü kuyruk takmıs
ben bayan olarak yanlız gittim ve 5 dakıkada 4 senem gitti.
sonra ne mi oldu.
bende ayrıldıktan sonra bizim evimizin esyalarını ( yatak odası salon takımı ve beyaz esyalar)
annesının evıne götürmüş
annesı hala oglunun evının esyalarını kullanıyor
ortak arkadaslarımız coktu
eşim kendını alkole vermıs
içip içip denıze atlıyormus biz ayrılmayacaktık diye
Ben bosandıktan 4 sene sonra yenıden evlendim.
şuanda 3 senelık evliyim ve dünya iyisi bir eşim var
yasadıgım yerden 2 saat uzaga tasındım
benden bir sene sonra da eskı eşim evlenip benım yasadıgım siteye tasınmısOnu gorunce sok oldum.
Yıne duydugum kadarı ıle çook ıyı bır kızla evlenmış, ve ailesine hiç gitmiyormuş.
zaten uzaga tasınmıslar
ve 1 ay evvel de bebeklerı oldu.
uzun yazdım kusura bakma:)
yani evlilik bastan nasıl baslıyorsa aynen öyle devam edıyor
Tayland a gitmek guldurdunuz beni. Cok haklısınız böyle huzursuz bi hayat çekilmezValla hesap et kitap et bu adamdan daha uzak hangi nokta varsa oraya doğru kaç.
Hatta biz aramızdan sana Tayland'a falan para toplarız sen yeter ki kaç.
Okurken ben tiksindim yaşarken sen nasıl tiksinmiyorsun.
Çok haklısınız. Beni ve ailemi çok degersiz duruma düşürdü. Bencil bir insan kendi ailesine ayni seyler yapilsa dönüp yüzüme bile bakmazdiŞu gelin kızınızı alın muhabbeti yapan erkekleri nasıl hala muhatap alıyorsunuz aklım almıyor. Ya da bu erkekleri de mi benim ailem gibi aileler yetiştiriyor bu nasıl bir kafa. Bu nasıl bir dialog tarzı. Aileniz bunun üzerine nasıl şeyler düşünüyor ki siz hala evlisiniz. Daha iyi bir boşanma sebebi olamaz.
Çok haklısınız. Nekadar sabredebildiniz öyle bi insana. Nekadar sürdü o psikolojiyi atabilmeniz. Çok zor bi dönem. Simdi nasılsınız hiç pisman olduğunuz bi durum oldumuBi an yaşadıklarımı okuyorum sandım. Yalan ve kıskançlık dışında tıpkısının aynısı eski eşim. Demekki her yerde var bunlardançalışıyormuşsunda hoş çalışmasanda aynı şeyi söylerdim kaç kurtul. Ben öyle yaptım. Tüketme bu insanımsı için ömrünü.
Sal ipini gitsin.bi ömür zehir eder hayatı bu adam size.ben olsam beni adliyeye götürdüğünde geri dönmez ben açardım davayı.görürdü el mi yaman beymi yaman.haklısınız. zaten her mesajında kendisini ve ailesini savunuyor. ben kendime çeki düzen verirsem akıllandıysam dönmeliymişim. yoksa aynı şeyler yine yaşanırmış
Benim psikolojim de bozuk. Her seye gereginde fazla tepki verir oldum. Cok cabuk sinirlenir oldum. Beni de mahfettiOkurken benim psikolojim bozuldu siz iyi dayanmissiniz
Haklısınız kadinlar daha çok yıpranıyor malesef. Insallah daha da mutlu huzurlu bi sekilde devam eder evliliginizSize kendimden ornek vereyim; esim evlenmeden once cok iyiydi bana karsi cok saygili zaten kendinisini dedesi yetistirmis ama ailesiyle bu kadar duygusal mana da kopuk oldugunu evlendikten sonra farkettim. Esimin anne babasiyla hic diyalogu yok. Ben aradigim zaman onlarin yaninda ya acmiyor yada soguk konusuyordu. Tabi bu acmamalarini musait degildim vs dedigi icin onemsememistim. Evlendikten sonra ailesine cok iyi davranayim ne isterlerse yapayim vs gibi davranmami istedigi icin biz de cok kavga ettik ama beni bilir oyle ailemi araya katarsa biter. Neyse akillandi biraz 8 yil oldu ben yiprandigimla kaldim
Soylemedi hayatimdan 1yil evlilik 2 sene de oncesi 3 yilimi çaldı yipranmislikta cabasıOldu canim sen benim aileme saygisizlik yap ozellikle anneme takik ol ben cocugumu bile senin ailene gore yapar ailen ne istiyorsa itiraz etmeden yaparim.
Kole istiyor bunlar madem boyle bir sarti varmis evlenmeden once soyleseymis.
Haklısınız gram umudum yokki zaten. Bile bile ateşe atmak istemiyorum kendimi.Birebir aynılarını yaşadım . Fazlası var eksiği yok . Değişmesini beklemeyin boşuna . Sizinki bugun bitmezse yarın bitecek bir evlilik . Tecrübe ile sabit .
Bu bir sans degil 3. Sans olacak ki istegim evliligimin ilk yillarini eşimle gecirmek istemem evimde kalmak istemem ekstra bi istegim zaten yok azaltmam gereken bisey yok. Bukadar yorum içinde tek siz şans verin demissinizHerkes bir şanssı hakkeder düzelir mi bilinmez ama sen şans verirsen kendini törpüleyeceksin uyum sağlayacaksın çünkü bir gerçek ama doğru ama değil iki kişilik evlilik olmuyor ve ailelerle evleniyoruz
İstersek en modern olalım, istersek en cahil
Herkes bi şekilde bu problemleri yaşıyor kendini törpüle isteklerini azalt
Haklısınız. Cok teşekkür ederimEn zoru , hasta olupta bunu kabul etmeyen ve tedaviye yanaşmayan insanlardır.
Eşiniz özür diler elbet ancak şuan tüm yaşadıklarınıza rağmen dava açmamanız onu cesaretlendirmiş ve bu yüzden hala haddini aşıyor.
Sözüm ona sizi yola getirmeye çalışıyor. Yumurta kapıya dayandığında oda kapınıza dayanır.
Lütfen kanmayın.
Daha evliliğinizin başında size bunu yapan sonrasında çok daha beterlerini yapar.
Anlıyorum hayallerin yıkılması çok zordur. Sizin için gerçekten zor bir süreç olacaktır.
Ancak o eve döndükten sonra ruhunuzda oluşacak tahribattan çok daha iyi ayrılık.
Hayat çok kısa. Değmez böyle insanlara bir saniyenizi bile vermeye.
Amin cok sağolunKalbinin sesini dine mantıklı ilerleyerek.
Anne bulunmaz koca bulunur onuda belirteyim.
Bir kocayı savunma yaparken bile artıları çok olmalı bu şimdiden kaybediyor!
Hakkınızda hayırlısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?