• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebeğe kimyon çayı???

Herseyi denedim, damlaları kimyon çayını falan ama hiçbir etkisi olmadı, masaj yapmaktan ve beklemekten başka çare yok , hareketlenmeye başlayınca dönmeye başlayınca kendi kendine geçiyor.

Sanırım bu hafta bunu deneyeceğim. kimyon çayı da işe yaramadı 2 gündür deniyorum
Biz çok çeşitli damla kullandık zor süreç ama kimyon vermeyin. Sab simplex ve nurse Harveys epey işe yaradı. Kiraz çekirdeği kemeri kullanabilirsiniz ayaklarını sıcak tutun. Emzirme sonrası gaz çıkarma ve masaj devam.

Masaj denedik evet, hatta kiraz çekirdeklı karın bandından aldık onu da kullanıyoruz ama hiçbiri işe yaramıyor. Sanki giderek arttı gaz problemi.
Alerjik olabilir mi? Belirli bir gıdayı tükettiğiniz zaman daha da artıyor mu sizce? Benim bebeğim alerjik, bi kere kefir içtiğim gün kafayı yemişti çocuk

Kızlar merhaba. 2 aylık bebeğimin çok fazla gazı var. Denemediğim yol kalmadı. Damlayı da denedim işe yaramadı.
Sabaha kadar uyumuyor, bağırıyor devamlı. Son zamanda daha da arttı sanki. Ben kimyon çayı içiyorum hergün.

Bazılarının kimyon çayı yapıp bebeğe verdiğini duydum. Nasıl hazırlamalıyım ne kadar vermeliyim,
Güvenli değil diye çok cesaret edememiştim ama başka çare kalmadı sanırım.
Kimyonu kndin ye ben kaşık kaşık yerdim gaz olmasın diye bebeğime vermedim hiç söyleyen oldu içir diye ben vermedim sende kndin tüket bence

Kızlar merhaba. 2 aylık bebeğimin çok fazla gazı var. Denemediğim yol kalmadı. Damlayı da denedim işe yaramadı.
Sabaha kadar uyumuyor, bağırıyor devamlı. Son zamanda daha da arttı sanki. Ben kimyon çayı içiyorum hergün.

Bazılarının kimyon çayı yapıp bebeğe verdiğini duydum. Nasıl hazırlamalıyım ne kadar vermeliyim,
Güvenli değil diye çok cesaret edememiştim ama başka çare kalmadı sanırım.
Ben çay olarak değil de kaynamış ılımış suya kimyon atıyordum karıştırıp içiriyordum 2-3 çay kaşığı kadar.
(Öneri değildir,çocuk benim çocuğum. Sorulmuş,yaptığımı söyledim)
Şimdi duyar kasanlar gelmesin diye açıklama yaptım 😅

Ben çay olarak değil de kaynamış ılımış suya kimyon atıyordum karıştırıp içiriyordum 2-3 çay kaşığı kadar.
(Öneri değildir,çocuk benim çocuğum. Sorulmuş,yaptığımı söyledim)
Şimdi duyar kasanlar gelmesin diye açıklama yaptım 😅
Kesinlikle öyle. Zaten şu mantığı anlayamadım ben: Kimyon verme ama kimyasal ilaç etken maddesinin olduğu damlayı ver. Günde bilmem kaç damla hem de.
Ben biogaia dan başka damla denemedim henüz. O da sadece probiyotik olduğu için. Benim şu anki düşüncem şu. İlaç vereceğime sanırım kimyonla devam edeceğim. Ama çok çaresiz kalırsam o zaman başka tabi. Teşekkür ederim hepinize.

Alerjik olabilir mi? Belirli bir gıdayı tükettiğiniz zaman daha da artıyor mu sizce? Benim bebeğim alerjik, bi kere kefir içtiğim gün kafayı yemişti çocuk
Süt ürünleri tüketmiyorum 3-4 gündür. Ama bi farkı olmadı sanırım. Keşke o kadar kolay bi çözüm olsaydı çok isterdim

Çok teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için. Aslında söylediklerinize dikkat ediyorum. Beyaz gürültü gerçekten benim bebeğiimde işe yaramıyor. Defalarca denedik. Çaresiz kaldığım için bigaia damla kullanıyoruz o da işe yaramadı. En son kimyon çayı denedik dün o da olmalı. Bebeğim kolik mi acaba
Kolik bebek demek gazlı bebek demek değil. Hergün aynı saatte ağlama ile başlar genellde gazla bittiğine inanılır ama bir anda aynı saatler içerisinde biter. Yani örneğin gece 2 ile 5 arası her gün ağlar bebek. Onlar kolik bebeklerdir. Gazlı bebek demek değildir yani.

Bebeğim kolik 3.5 aylık sık sık emmek istiyor gündüzleri 1-2 saatte bir geceleri 3 saatte bir ama bu daha kötü yapıyor
Snlıyorum ama kolik bebek demek gazlı bebek demek değil. Koliğin tam olarak nedeni bilinmemekte. Hep aynı saatlerde ağlar bebekler. Birde eğer emerken doğru emiyor hava almıyorsa çok emzirmek gaz yapmaz.

Snlıyorum ama kolik bebek demek gazlı bebek demek değil. Koliğin tam olarak nedeni bilinmemekte. Hep aynı saatlerde ağlar bebekler. Birde eğer emerken doğru emiyor hava almıyorsa çok emzirmek gaz yapmaz.
Gaz zaten tüm her şeyi etkiliyor. Gazlı bebek uyumuyor uyanıklık penceresi uzayan bebek huzursuz oluyor emerken bir tut bir bırak yapıyor haliyle hava yutuyor o havalar bağırsağa iniyor istediğiniz kadar üstten gazını çıkarın işe yaramıyor. Yani evet gazlı bebek=kolik demek değil ama gaz sancısı çocuğun uykusunu, emmesini, huzurunu etkileyince kolik bebek ortaya çıkıyor. Sindirim sistemi gelişmemiş bir canlı daha midedeki sütü sindirmeden üstüne yeni süt gelince nasıl gaz olmasın. Biz bile üst üste fazla yiyince sindirim sorunları yaşıyoruz. Ayrıca sadece ucunu emen bebek hem kilo alamaz hem de meme ucu yarası yapar deniyor her ikisi de yok yine de mi ucunu kavrıyordur?

Kesinlikle öyle. Zaten şu mantığı anlayamadım ben: Kimyon verme ama kimyasal ilaç etken maddesinin olduğu damlayı ver. Günde bilmem kaç damla hem de.
Ben biogaia dan başka damla denemedim henüz. O da sadece probiyotik olduğu için. Benim şu anki düşüncem şu. İlaç vereceğime sanırım kimyonla devam edeceğim. Ama çok çaresiz kalırsam o zaman başka tabi. Teşekkür ederim hepinize.
Yaby baby diye bir şey aldım gaz çıkarıcı bir tüp gibi bir şey. Çok darda kalırsam kullanırım diye dün gece uyanınca gazdan kıvranıp 3 saat uyumayınca deneyeyim dedim. Hiçbir işe yaramadı. Bir tane şey fayda etmez mi ya anlamıyorum. Tiktokta falan yabancılar kullanıyor ( frida baby windi) nasıl gaz çıkartıyor bebekler şaşırırsınız. Hepsiburadada yorumları falan da çok iyiydi. Ben mi beceremedim anlamadım😬😭 kimseye önermiyorum zorunda kalmadıkça kullanılacak bir şey değil.

Yaby baby diye bir şey aldım gaz çıkarıcı bir tüp gibi bir şey. Çok darda kalırsam kullanırım diye dün gece uyanınca gazdan kıvranıp 3 saat uyumayınca deneyeyim dedim. Hiçbir işe yaramadı. Bir tane şey fayda etmez mi ya anlamıyorum. Tiktokta falan yabancılar kullanıyor ( frida baby windi) nasıl gaz çıkartıyor bebekler şaşırırsınız. Hepsiburadada yorumları falan da çok iyiydi. Ben mi beceremedim anlamadım😬😭 kimseye önermiyorum zorunda kalmadıkça kullanılacak bir şey değil.
Çok iyi anlıyorum. O kadar çok konu varki bu konuyla ilgili sitede. Sanırım tam olarak bir çözümü zaten yok. 1 ay daha sabredeceğiz mecbur öyle görünüyor

Gaz zaten tüm her şeyi etkiliyor. Gazlı bebek uyumuyor uyanıklık penceresi uzayan bebek huzursuz oluyor emerken bir tut bir bırak yapıyor haliyle hava yutuyor o havalar bağırsağa iniyor istediğiniz kadar üstten gazını çıkarın işe yaramıyor. Yani evet gazlı bebek=kolik demek değil ama gaz sancısı çocuğun uykusunu, emmesini, huzurunu etkileyince kolik bebek ortaya çıkıyor. Sindirim sistemi gelişmemiş bir canlı daha midedeki sütü sindirmeden üstüne yeni süt gelince nasıl gaz olmasın. Biz bile üst üste fazla yiyince sindirim sorunları yaşıyoruz. Ayrıca sadece ucunu emen bebek hem kilo alamaz hem de meme ucu yarası yapar deniyor her ikisi de yok yine de mi ucunu kavrıyordur?
Aslında düşündüğünüz mantığı çok iyi anlıyorum ama dediğiniz gibi sindirim sistemi henüz tam gelişmediği için annesütü alıyor bebekler. Anne sütü de sindirimi çok hızlı olan bir besin o yüzden bizler gibi değil sıksık beslenme ister bebekler. Birde şöyle bir yanılgı var aslına bakarsanız. Bebek memede dururken sadece süt emmez bazen geviş getirir bazen hazmetmek için emer bazen stres atmak için emer bazen gazını çkarabilmek için emer.. o yüzden emzirmekten kaçınmayın.
Ucunu kavramıyor ama ağızıda tam yerleşmiyor olabilir. Yani ağız kenarlarından açıklık kalıyor olabilir buda bolca hava girişine neden olur. Yanlış emme dediğimiz şey sadee ucunu emmesiyle olmaz. Tutuş duruş ağız yerleşimi dudak açıklığı hepsi bir bütün.

Gecmis olsun :( sab simplex mi denediniz damla olarak? Denemediyseniz onu tavsiye ederim.
Merhaba sab simplex işe yarıyor mu benim oğlumda 24 günlük ve 3 gündür sancıdan uyumuyor uyutmuyor ne yapacağımızı sasırdık

Merhaba sab simplex işe yarıyor mu benim oğlumda 24 günlük ve 3 gündür sancıdan uyumuyor uyutmuyor ne yapacağımızı sasırdık
Benim iki çocuğumda da işe yaradı. Denemeye değer. Bol şans ;)

Back
X