2 aylik kizim var esimle bosaniyoruz

Aramız bir türlü düzelmiyor en ufak tartışmada mesela çocukla alakalı adam bana hakaret ediyor tahammul edemiyor gerçekten bitirdi beni mahvetti insanlara bakıyorum doğum yapmışlar kocaları el üstünde tutuyor yüzüm gulmedi doğum yaptığımdan beri

Lohusa bir kadını kocasi bile zor cekiyor kaldi ki kv keske anneniz yaninizda olsaydi. Boyle bir sey pire icin yorgan yakmaya benziyor .Esiniz neden sizi anlamadi ana kuzusu gibi hadi oglum gidiyoruz diyince pesine takıldı gitti anlamadim.Orda düşünmesi gereken minik yavrunuzdu senin psikolojin o el kadar bebeğe geçiyor. Yazik günah degil mi tam hamilelikten kurtulup kucaginiza bebeğinizi almisken kötü olmus Allah yardımcınız olsun. Bol bol Ya Vedud esmasini cekin

Aramız bir türlü düzelmiyor en ufak tartışmada mesela çocukla alakalı adam bana hakaret ediyor tahammul edemiyor gerçekten bitirdi beni mahvetti insanlara bakıyorum doğum yapmışlar kocaları el üstünde tutuyor yüzüm gulmedi doğum yaptığımdan beri
Çok zor durum. Adam daha önce hiç böyle davranıyor muydu? Bir olaydan bu kadar kabalaşması çok kötü.
Ben de bebek bekliyorum
Ne olursa olsun eşim evi terketmeye kalkarsa sanki öleceğimi bilsem bir daha eve almazmışım gibi geliyor.
Ama büyük de konuşmiyim.
Bence yine de en iyisi zamana bırakmak. Heralde boşanma lafları bitmiştir.

Kızlar merhaba 2 aylik bi kizim var kayinvalidem kızım 20 günlükken bulunduğum şehire geldi çocuğa bakmak yerine benden hizmet bekledi lohusa lik psikolojisiyle annesiyle kavga ettik ( özet geciyorum) aslında kavgadan kastım bir 5dk uzanmistim çocuk ağlayınca niye den çocuğuna bakmıyorsun diye bana bağırdı akşamda çocuğum ağlarken kucağından almaya kalkinca ben bakarım çocuğuma dedim orda bana deli bu ya diye hakaret etti bende yeter diye bağırdım ben bağırınca eşimde bana bağırdı kendimde değildim onuda al git bu evden demisim inanın hatırlamıyorum ama öncesinde esim senden bosanicam deyince gözüm dönmüş olay bu ve biz hala toparlanamiyoruz eşim bana senden nefret ediyorum diye haykırıyor 20 günlük bebegi bırakıp gecenin 1i nde kalkıp gitmeye kalktılar kayinvalidem de hadi oğlum gidelim dedi sabah annemler geldi konuşmaya çalıştı ne anesi ne eşim yanasmadilar evi terkettiler eşim. Eve geri döndü bikaç gün sonra ama konuşmuyoruz sürekli suratı asık tüm ailesinden özür dilememi istiyor benim aileme de saygısızlık etmiş bi adam bugüne kadar hiç bi zaman ailesine karşı bi hatam olmadı sadece o akşam dan ötürü yuvamız şuan dagiliyor boşanalim dedim bende ama eşimi hala çok seviyorum o beni silmiş maalesef ne yapıcam nasıl bi yol ilerliycegimi inanın bilmiyorum kizimin yüzüne baktıkça içim acıyor

canım evliliği kurtarmak senin elinde kayınvalidenin tavrı belli boşatmaya çalışıyor kendin için ve çocuğun için uzun bi mesaj yazardım ben yerinde olsam.eşininde aklı varsa sana olumlu karşılık verir burda önemli olan 3. kişilerin ilişkinize karışmaması sen buna dikkat et

durumunuza gerçekten çok üzüldüm. fakat şöyle söyleyebilirim ki, kendi çocuğunuzu nasıl en iyi siz tanıyorsanız, sizi de en iyi kendi öz anneniz tanıyacaktır. böyle bir durumda onun asla yanınızdan ayrılmaması gerekirdi. ben evli biri değilim. ancak, evli olup başkaları tarafından doldurulan çok insan gördüm. anlaşılan sizin arkanızdan epey laflamışlar. şu an sizin payınıza düşen şey susmaktır. çünki konuşursanız ya sizi dinlemeyecekler veya susturmaya çalışacaklar. bırakın bir noktada kendileri size gelsinler ve konuşmanızı istesinler. o zaman da her insanın hata yapabileceğini söyleyin. acaba eşiniz kendi annesine karşı hiçbir hata yapmamış mı? akabinde kendini sokakta mı bulmuş? veya kayınvalideniz kendi eşiyle hiç tartışmamış mı? insanların gerildiği, agresifleştiği zamanlar olmuyor mu? bunu tatlı bir dille izah edin. ve yaptığınızdan pişman olduğunuzu, bunu farkında bile olmadan yaptığınızı "açık yüreklilikle belirtin". sivri ve dikine konuşmayın. yapıcı olun. çocuğunuz ve evliliğiniz için bazı fedakarlıklar gerekecektir. sizi gerçek anne yapacak şey de budur. unutmayın, musibet mükafatın mukaddimesidir, hem sebeb-i kemalattır. bu krizi fırsata çevirebilirsiniz. ezcümle: bir fatura kesilecekse önce bunu kendinize kesin. kendi kendinize bir muhasebe yapın yani (ki bunu zaten yaptığınızı düşünüyorum) sonra karşı tarafı yumuşatın ki, şekil alabilsinler. kapı gocurduyorsa ona bir yağ sürmek gerekir. onların yanlışları onlarla kalacak. bırakın doğrular sizinle kalsın. zaman hakiki bir müfessirdir. gece gündüzü nasıl takip ediyorsa, bu hal de gelip geçecek. bir gün gelecek. vaziyet değişecek. siz onlara iyilik yaptıkça, eğer kalpleri varsa ve ölmemişse mutlaka pişman olacaklardır. ayrıca, eşinizle de özellikle konuşun. onu hassasiyetinizle, inceliğinizle, masumluğunuzla dövün. daha yazıcaktım, çok uzadığından burada kesiyorum.

durumunuza gerçekten çok üzüldüm. fakat şöyle söyleyebilirim ki, kendi çocuğunuzu nasıl en iyi siz tanıyorsanız, sizi de en iyi kendi öz anneniz tanıyacaktır. böyle bir durumda onun asla yanınızdan ayrılmaması gerekirdi. ben evli biri değilim. ancak, evli olup başkaları tarafından doldurulan çok insan gördüm. anlaşılan sizin arkanızdan epey laflamışlar. şu an sizin payınıza düşen şey susmaktır. çünki konuşursanız ya sizi dinlemeyecekler veya susturmaya çalışacaklar. bırakın bir noktada kendileri size gelsinler ve konuşmanızı istesinler. o zaman da her insanın hata yapabileceğini söyleyin. acaba eşiniz kendi annesine karşı hiçbir hata yapmamış mı? akabinde kendini sokakta mı bulmuş? veya kayınvalideniz kendi eşiyle hiç tartışmamış mı? insanların gerildiği, agresifleştiği zamanlar olmuyor mu? bunu tatlı bir dille izah edin. ve yaptığınızdan pişman olduğunuzu, bunu farkında bile olmadan yaptığınızı "açık yüreklilikle belirtin". sivri ve dikine konuşmayın. yapıcı olun. çocuğunuz ve evliliğiniz için bazı fedakarlıklar gerekecektir. sizi gerçek anne yapacak şey de budur. unutmayın, musibet mükafatın mukaddimesidir, hem sebeb-i kemalattır. bu krizi fırsata çevirebilirsiniz. ezcümle: bir fatura kesilecekse önce bunu kendinize kesin. kendi kendinize bir muhasebe yapın yani (ki bunu zaten yaptığınızı düşünüyorum) sonra karşı tarafı yumuşatın ki, şekil alabilsinler. kapı gocurduyorsa ona bir yağ sürmek gerekir. onların yanlışları onlarla kalacak. bırakın doğrular sizinle kalsın. zaman hakiki bir müfessirdir. gece gündüzü nasıl takip ediyorsa, bu hal de gelip geçecek. bir gün gelecek. vaziyet değişecek. siz onlara iyilik yaptıkça, eğer kalpleri varsa ve ölmemişse mutlaka pişman olacaklardır. ayrıca, eşinizle de özellikle konuşun. onu hassasiyetinizle, inceliğinizle, masumluğunuzla dövün. daha yazıcaktım, çok uzadığından burada kesiyorum.
Çok güzel yazmışsıniz hepinize teşekkür ederim bi süre daha denemeye karar verdik çocuğumuzun hatrına kırgınlıklar var soğuklukta umarım duzelir

Back
X