2. Bebegi doguranlar lutfen akil ve destek verin

NADYA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
291
5
96
İstanbul
Merhaba 33 aylik bir kizim var
3 sene bekledikten sonra tupbebekle hamile kaldim
Bu zamana kadar emzirdigim icin hic regl olmadim takiiiii 3 nisana kadar
Ve yillarca ugrasip bir turlu hamile kalamayan ben bir kez regl olup ertesi ay hamile oldugumu ogrendim
Hem hic 2. Cocugu istemedegim icin hem hic yardimcim olmadigi icin( kizima ilk gnden beri tek ben baktim , 1 saat bile kafami dinleme sansim olmadi ) hemde hamile kalabilecegime hic inanmadigim icin buyuk bir soktayim
Birde esim isini kapatti, kizimi krese verip esimle beraber yeni bir is kurup ona destek olmak istiyordum
Ama hersey bir yana ben bu bebegi cok istiyorum ,Allahin mucizesi o benim icin
Korkularim var ama :(
Tek basima hic yardimcisiz nasil basacikarim

Merhaba 33 aylik bir kizim var
3 sene bekledikten sonra tupbebekle hamile kaldim
Bu zamana kadar emzirdigim icin hic regl olmadim takiiiii 3 nisana kadar
Ve yillarca ugrasip bir turlu hamile kalamayan ben bir kez regl olup ertesi ay hamile oldugumu ogrendim
Hem hic 2. Cocugu istemedegim icin hem hic yardimcim olmadigi icin( kizima ilk gnden beri tek ben baktim , 1 saat bile kafami dinleme sansim olmadi ) hemde hamile kalabilecegime hic inanmadigim icin buyuk bir soktayim
Birde esim isini kapatti, kizimi krese verip esimle beraber yeni bir is kurup ona destek olmak istiyordum
Ama hersey bir yana ben bu bebegi cok istiyorum ,Allahin mucizesi o benim icin
Korkularim var ama :(
Tek basima hic yardimcisiz nasil basacikarim

sakın korkma nadya Allah yardım edecek merak etme veren de o alan da gelecek te ne olacagını kımse bılemez ne guzel kendılıgınden hamıle kalmıssın sana ve bebegıne bı zararı yoksa bu hamılelıgın bence bırak buyusun karnında belkı ıkıncı dogacak olan cocugun senın ıcın daha hayırlı olacak bılemezsın

Kendimi hic hazir hissetmesemde vazgecemem ondan zaten
Ama rahatlamatilmaya cok ihtiyacim var
Kimsede cvp yazmamis :(

canım benim kızımda tüp bebekle oldu..şu an 3 yaşında ve 7 aylık hamileyim...dğal yoldan kaldım senin gibi...ben buna mucize gibi bakıyorum ve sabırsızlıkla bekliyrum..ben kendimde çalışıyorum..ve ailemizden kimse yok..yani senden daha kötü durumdayım..bulunur bi çaresi bence bu kadar takma...

Destegin icin tesekkur ederim peki kimsem yok demissin
Calisirken kim bakicak bebege ?
Birde benim esim istemiyor :(
Onunlada mucadele ediyorum bir yandan

Hayat ne tuhaf değil mi? Önce yıllarca uğraşıp zorlukla hamile kalmışsın..Kimbilir ne sevindiniz bu haberi alınca..
Ama şimdi kendiliğinden hamile kalıyorsun..Ve mutsuzsun..

Ondan vazgeçemeyeceğin belli yoksa şu anda burda olmak yerine çoktan aldırmıştın bebeğini..

Kızıma ben baktım demişsin...Demek ki bunu yapabilecek güce sahipsin..Tabi ki iki çocuğa bakmak çok daha zor ama bunu da yapabileceğine inanıyorum ben..Belli ki akraba yönünden pek zengin değilsiniz..Bu durumda eşin ve sen birbirinize daha sıkı sarılmak durumundasınız..Eşinin bebeği istememe sebebi muhtemelen senine alakalı..İşiyle alakalı sana güvenmiş olmalı..Şimdi senin desteğinden mahrum kalacağını düşünüyordur..Belki maddi sebepleriniz de var, bunu bilemiyorum tabi..Ama şunu söylemek isterim ki iş sende bitiyor..Güçlü olmak zorundasın..Kolay değil biliyorum ama eşine, hem bebeğine bakabileceğini hemde her zaman fiziksel olmasa dahi manevi olarak yardımcı olabileceğini hissettirmelisin..

Canım ya, herşey düzelir inan ki..Bakarsın bir oğlun olur bu sefer..:16:
Yalnız hissetme sakın..Hiç kimse yalnız değildir..Allaha güven..Sana bu bebeği verdiyse rızkını da verecektir..Muhakkak kısmetiyle gelir her bebek..İçini ferah tut..Sen moralli, sağlam dur..Zamanla eşine de bulaşır bu hisler merak etme:34:

Sıkıldıkça da yaz buraya..Biz sana moral veririz..:9:

Son düzenleme:

Cok cok tesekkur ederim yazdiklarin icin
Oyle kotuyumki suanda :((
Esimle tartismaktan yoruldum ,
Beni o kadar zorluyorki , allah korusun yanlis bir karar vermekten korkuyorum
Onuda bu kadar acimasiz yapan tek sey maddiyat
Ama ben bebegimden , canimdan vazgecmek istemiyorum
Allahim ne olur yardim et bana :((

Muhakkak ki eşin de ister bebeği ama maddiyat maalesef ön plana çıkıveriyor işte..İnsanın gözü korkuyor "nasıl yaparım" diye..Hele ki yeni iş planları yaptığınız bir dönemde birdenbire böyle bir sürprizle karşılaşmak insanı şaşırtıverir..Ama dediğim gibi, her bebek kısmetiyle gelir..Bakarsın size öyle bir şans getirir ki herşey bir anda yoluna girer..
Ben dünde yazdım sana..Moralli ol..Eşine de moral vermeye çalış..Biliyorum, şu anda hamile olan, asıl morale, desteğe ihtiyacı olan sensin ama bebeğini istiyorsan şu anda şartları zorlamak durumundasın..

Allah yardımcın olsun..

lütfen bebeği aldırma,O sana rabbinin mucizesi inan rızkınıda verecektir yeterki Allaha sığın..
biliyorum tek başına bir bebeği büyütmek çok zor Rabbim sana ikinci çocuga bakma gücüde verecektir..
Bende tedaviyle hamile kaldım bebeğim daha iki aylık,bana, bakmakta yardım eden kimse yok tek başıma bakıyorum ..
bu zorluğa ragmen ben olsam aldırmazdım..eşini bir şekilde ikna etmeye bak..sevgiyle kal..

Amannnn sakın eşine uyupta aldırma bebegini..kiyilirmi o minnacık günahsız yavruya...maddiyat düzelir ..para bi şekilde bulunur..o melegin gunahina girmeyin neolur...benim annemin 3 kurtaji varmış ne kizaarım ona hala ben canilik derim yaptığın..cahildik diyo okadar düşünemiyordum diyo...nerde vericeksin onun hesabını dediğimde allah affetsin diyo...inan sonra çok pişman olursunf ... Rabbim deldigi boğazı aç koymaz der eskiler..riskinida kendi getirir cennet kokulun tasalanma o konuda.

Kendimi hic bu kadar caresiz hissetmemistim
Esimin mantikli aciklamalarini duymak istemiyorum
Arkamda guvenebilecegim bir ailem olsa kizimida alip gidicem ve bebegimide dogurucam o ne isterse istesin ama yapamiyorum iste:(((
Persembe doktora gidicez, tek umudum kalp atisini duyunca degismesi

Muhakkak değişecektir..Sen sıkma canını..O kadar da duygusuz olacağına inanmıyorum eşinin..
Eğer ailen arkanda olsa birşeylerin farklı olacağı kesin tabi ama bu durumda güçlü olmak durumundasın..Bebeğini istiyorsun, kimse onu zorla senden alamaz..Eşinin de sana bunu zorla yaptıracağına inanmıyorum..Bebeğinden vazgeçme..Ondan vazgeçmek istemediğini ve seni çok üzdüğünü eşine anlatmaya çalış..Seni seviyorsa eğer..ki muhakkak seviyordur..daha fazla üstüne gelmeyecektir..

Merhaba. Daha bebeğinin doğmasına 7- 8 ay var. Bu zaman içinde işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Bebek doğduğunda kızında 3,5 yasında olacak. Kendi başını kurtarmış olacak. Sana cok fazla bağımlılığı kalmayacak. Böylece küçük bebeğe daha cok zaman ayırabileceksin
Benim bebeklerimin arası 26 ay. Biri 2,5 yasında biri 4 aylık. Kendim bakıyorum. Allah kolaylığını veriyor.
Sen asla ümidini kaybetme, bu mucizedenden asla vazgeçme.

İlk çocuğun ne çabalarla olmuş. allahım yüzünüze gülmüş bak kendiliğinden olmuş. Eşine ilk çocuk için ne kadar uğraştığınızı hatırlat neler yaptığınızı falan hatırlat.

ilk dr muayenesine eşinle git muhakkak düşünceleri değişecektir
ilk bebeğin için uğraşlar sonucu geldi ama bak buda sizin bi mucizeniz
inş eşin doğru yolda karar verir ve sende mutlu olursun
tüp bebeğe yönelmenizdeki sorun sendemiydi eşindemiydi
bende tüp bebekle sahip oldum kızıma ondan sordum.

Yazdiklarinizi okumak inanin hem cok iyi geliyor hemde moral veriyor
Ben sonuna kadar mucadele edicem bebegim icin , esimin bu beni uzen tavirlarinida gormezden gelicem persembeye kadar
Tekrar tesekkur ederim , persembe gunu insallah guzel haberle donucem

Denizyeli bende pko var , o yuzden tupbebek yapmistim
Sende saglikla kucagina alirsin insallah bebegini

Canım öncelikle 2.bebeğin hayırlı olsun!
Rabbim size 2.bir hediye göndermiş umarım hem gönderenin hem de gelenin kıymetini bilip ona göre bir yol seçersiniz.
Sevgiler...

rabbim tamamina erdirsin canim insaallah esinde dogru karar verir hic dusunme erken diye canim benim kizim 10aylik ve ben 5 haftalik hamileyim ben biraz korkuyorum ama seninki buyumus bile sayilir rabbim saglikla kavustursun meleklerimize

Yazdiklarinizi okumak inanin hem cok iyi geliyor hemde moral veriyor
Ben sonuna kadar mucadele edicem bebegim icin , esimin bu beni uzen tavirlarinida gormezden gelicem persembeye kadar
Tekrar tesekkur ederim , persembe gunu insallah guzel haberle donucem

Denizyeli bende pko var , o yuzden tupbebek yapmistim
Sende saglikla kucagina alirsin insallah bebegini

cnm benim kızım 9 aylık doğdu çok şükür...
kadında sorun olduğunda ilk doğumundan sonra ikinciye kalabiliyo ama erkekteyse zor oluyo
inş doğru olan hayırlı olan bi karara varırsınız.

rabbim tamamina erdirsin canim insaallah esinde dogru karar verir hic dusunme erken diye canim benim kizim 10aylik ve ben 5 haftalik hamileyim ben biraz korkuyorum ama seninki buyumus bile sayilir rabbim saglikla kavustursun meleklerimize

vavvvv. ben senin yerinde olsam elim ayağıma dolanırdı herhalde. Allah yardımcın olur inşallah.

Back
X