parkta 4 yaşlarında bir erkek çocuğu kızımı rahatsız ediyordu dövmüyordu ama karnını gidıklıyor falan..bizimki rahatsız ağladı ağlayacak fakat savunmıyor kendini..ya oradan kaç,ya bana söyle yada bana dokunma de kız yada itele..hiçbirşey yapmadan elini yüzüne kapatıp o çocuğun kendini rahatsız etmesine fırsat verdi olduğu yerde çivi gibi kaldı ve ağladı..bu bir örnekti..yani çok savunmasız kalıyor nasıl öğreticem bilmiyorum
parkta 4 yaşlarında bir erkek çocuğu kızımı rahatsız ediyordu dövmüyordu ama karnını gidıklıyor falan..bizimki rahatsız ağladı ağlayacak fakat savunmıyor kendini..ya oradan kaç,ya bana söyle yada bana dokunma de kız yada itele..hiçbirşey yapmadan elini yüzüne kapatıp o çocuğun kendini rahatsız etmesine fırsat verdi olduğu yerde çivi gibi kaldı ve ağladı..bu bir örnekti..yani çok savunmasız kalıyor nasıl öğreticem bilmiyorum
serap85 anladım nedemek istediğini fakat ben zekadan bahsetmiyorum..sosyal beceriden bahsediyorum ayrıca şimdiki çocuklar evet bizden daha zeki fakat uyanıklar ..uyanık nesillerimiz yetişsim sözüm yok ona fakat benim kız uyanık çocuklrın içinde eziliyor anlatabildimmi?akrabaların benim kıza (ayy ne suskun,ayy ne sakin ,hiç konuşmaz mı bu)gibi alaylı ifadelerini kaldıramıyorum.günümüzde ağırbaşlılık haaymış ayıpmış gibi oldu haksızmıyım..benim çocuğum kimsenin hakkını yemesin ama kendini de ezdirmesin istiyorum..fakat aşırı duygusal ve fedakar yapısı kendinden önce başkalarını düşünmesine sebep oluyor anlatmak istediğim buydu..teşekkürler yorumun için
kızınıza üzüldüm ama böyle bir annesi olduğu için üzüldüm.. demek ki içinde hep sevgi, saflık temiz duygular var daha kıskançlık nefret öğrenmemiş.. misafirlere hizmet etmesi sizi taklit ettiği için olmuştur(siz onun için yüksek bir yerdesiniz).. yazık ki onun bu güzel davranışları desteklenmediği için büyünce olmayacak..
okuldan bir arkadaş vardı herkesle sorun yaşar en ufak şeyi bile nefretle algılardı. sebebi olarak biz annesinin davranışlarını görüyorduk annesi kızına sen çok iyisin biraz kötü ol, ezdirme kendini gibi sürekli uyarılarda bulunuyordu..
kızınıza üzüldüm ama böyle bir annesi olduğu için üzüldüm.. demek ki içinde hep sevgi, saflık temiz duygular var daha kıskançlık nefret öğrenmemiş.. misafirlere hizmet etmesi sizi taklit ettiği için olmuştur(siz onun için yüksek bir yerdesiniz).. yazık ki onun bu güzel davranışları desteklenmediği için büyünce olmayacak..
okuldan bir arkadaş vardı herkesle sorun yaşar en ufak şeyi bile nefretle algılardı. sebebi olarak biz annesinin davranışlarını görüyorduk annesi kızına sen çok iyisin biraz kötü ol, ezdirme kendini gibi sürekli uyarılarda bulunuyordu..
çalışıyor musunuz? yoksa ev hanımımısınız?
bende tıpkı kızınız gibiymişim küçükken, annem çalışırdı ve bana anneannem ve teyzelerim bakardı..
çok fazla yaşıtım arkadaşım yoktu bu sebeple bende asla bir çocuk şımarıklığı , mızmızlığı olmamış hep büyük insan gibi davranırmışım, annem hala biz senin çocukluğunu anlayamadık hemencecik büyüdün der...
bu durum biraz da karakterle alakalı sanırım uysal yapılı bir birey olacak, bebeğin daha çok küçük ama aynı benim gibi birden büyümüş.. bunun sizin tutumunuzla da ilgisi olabilir yanlış anlamadıysam bir de daha küçük bebeğiniz var.. acaba kardeşi olunca ''sen abla oldun artık ağlama vs.'' gibi konuşmalar yaptıysanız bu sebeple daha da uysallaşmış olabilir..
benim annem çalıştığı için de hep bir eksikliğim olurdu , tabi bebeğiniz henüz küçük bunu anlamak için ama.. benim hatırladığım 5, 6 yaşlarımda parka falan gidince herkes annesiyle gelirdi ben teyzemle falan gidince garip bir burulurdum , pek sesim çıkmazdı diğer çocuklara.. daha sonraları yine yaşıtlarıma göre hep olgun oldum 9, 10 yaşlarında arkadaşlarım süpürgenin nasıl çalıştığını bilmezdi ben evi temizleyip çocuk aklımla anneme süpriz falan yapmaya çalışırdım..
demem o ki endişelerinizde haklısınız ama yapabileceğiniz bir şey var mı bilemem, biraz daha özgüven aşılamaya bakın.. bir yanlışında kızmayacağınızı onun her zaman destekçisi olacağınızı hissettirin.. ama biraz da karakteri öyle diye kabullenin, bunun bir çok avantajı da var , çabuk arkadaş edinir zamanla arkadaş seçimini öğrenir, yaşadıkça ve biraz insanlardan kaba tabiriyle kazık yedikçe kendini savunmayı öğrenecektir..
Ve çok önemli olarak kızına bedenin onun olduğunu ve başkalarının asla dokunamayacağını öğretmelisin, allah korusun etraf kendini bilmez insanlarla dolu..
Tatlım çocuğun üstün zekalı olabilir niye bir uzmanla görüşüp test yaptırmıyor musun ki? Üstün zeka özelliği uyanıklık gibi değil ki üstün zekalılar kimi zaman aptal bile zannedilebiliyor.Üstün algılayış tarzı,aşırı duygusallığı kolay öğrenmesi resim yeteneği üstün zeka özellikleri gibi,peşine düşün bence.
Gayet iyi anlıyorum sizi ve endişelenmekte haklısınız. Ne yazıkki dünya toz pembe değil ve dolayısıyla ona mücadeleyi öğretmek lazım. Kendi yaşıtları arasında bile ezilebilir bu çocuk. En başta kendini savunmasını öğrenmeli, saldırmayı değil. Ki zaten saldırgan bir çocuk değil. Maalesef siz her zaman onun etrafında olmayacaksınız ve muhakkak ki kendini savunması gereken şeyler yaşayacaktır kızınız. Bilmiyorum nasıl öğretilir ama öğrenmesi lazım. Psikoloğa filan danışsanız. doktor sitesi.com - Doktor, Doktorlar, Diş hekimi, Dr, Uzman, Sağlık, Doğum, Gebelik, Kadın Hastalıkları, İlaç, Tedavi, Cerrahi diye bir site var. Başım sıkıştığında, akla ihtiyacım olduğunda hep sorarım ben. Siz de bir deneyin isterseniz.
ben sizi anlayabılıyorum çünki bende öyle bi çocuktum çok sakin çok sessiz annemler söyler hala bizim evde çocuk olduğu belli olmazdı dıye
ama pasiflik kötü işte bende hep öyle ezilirdim hakkımı arayamazdım hep iyilik yapardım çünkü annem öyle boşverin siz iyi olunda der
kaygılanmakta haklısınız şimdiki çocuklar çok uyanık ve sizin kızınızında biraz uyanık olması gerekıyo
şuan 25 yaşındayım 20 yaşımdan sonra anca düzene gırebıldım lisedeki tüm arkadaşlarım tarafından kullanılıp okul bıtınce hepsi tarafından terk edildim
yani iyi niyetle özgüven farklı şeyler
üstünzekalı olduğunu sanmıyorum zeki olabilir.resim yeteneği doğuştan gelen bir yetenek olabilir,kolay öğrenmeye gelince şimdiki çocuklar genelde kolay öğreniyor diye düşünüyorum
Siz de diyorsunuz olabilir diye test yaptirmadan ogrenemezsiniz.neyse siz bilirsiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?