hocam meraba;
ekte gönderdiğim test sonucuma göre iki çeşit pıhtılaşma sorunu gözüküyor şuanda tüp bebek tedavisindeyim
kan sulandırıcı iğne kullanmaktan başka herhangi bi önlem daha almam yada başka testlerde yaptırmam gerekiyormu ? testin yorum kısmında ntd , kalp anomilerinin takibi yazmışlar bunlar ne demek oluyor ?
bilgilendirirseniz sevinirim...iyi çalışmalar
hocam meraba;
ekte gönderdiğim test sonucuma göre iki çeşit pıhtılaşma sorunu gözüküyor şuanda tüp bebek tedavisindeyim
kan sulandırıcı iğne kullanmaktan başka herhangi bi önlem daha almam yada başka testlerde yaptırmam gerekiyormu ? testin yorum kısmında ntd , kalp anomilerinin takibi yazmışlar bunlar ne demek oluyor ?
bilgilendirirseniz sevinirim...iyi çalışmalar
Merhabalar : Kan sulandırıcı düşük molekul agırlıklı heparın denılen ılaclar faydalı olucaktır. mthfr heterozıgot ve homozıgot olması durumunda folık asıt eksıklıgı yaratabılecegınden ntd denılen ( noral tup defektı : norolojık sıstem ıle ılgılı gelısım bozuklugu) durumda ve bazı kalp anomalılerınde artıs rıskı görülebılmekte. Folık asıt destegı yapılması bu yonden faydalı olucaktır. Bol şans dılerım.
Merhaba benim mutasyonum ile birebir aynı mutasyona sahipsiniz. Konu biraz eski ama bir şey merak ediyorum. Benim 2 tane düşüğüm oldu. Siz tedavi oldunuz mu şuan çocuk sahibimisiniz?