2. Çocuğuma hamileyim ve yardımcım yok

Kız o kadar dertlenme olur gıder hepsı Allaha dayan ve guven ben de senın gibiydim kendimi uzdugume stres yaptıgıma uzuluyorum sımdı.Kızımla oglum arasında 4 yas 4ay var rayına oturuyor hersey

Ben ilk bı hafta çok ağladım. Büyük çocuğuma haksızlık mı yaptım diye. Şimdi o kadar iyi arkadaş oldular ki. Ona en iyiligimiz bı kardeş vermek olmuş. İkisini de tek başıma büyüttüm. Bu arada gözünde küçük gibi geliyor oğlun. Ama bebek gelince birden büyücek gözünde. Oda olgunlasicak. İnanamdim ben. Bebek daha diyodum. Meğer adam olmuş

Allah korusun tabii her an her yerde kötü şeyler olabilir. Anlıyorum mecbursunuz ama bence yine de büyük risk. Mesela anahtarı içeride unutup kapıyı çekiverirsem, ya da çocuk evdeyken apartmanda yangın çıksa 10 dk lık iş diyoruz ama işte zaten böyle şeyler kısacık zamanlarda oluyor. Ben pek evhamlı biri değilimdir. Çocuk yanımda düşer kalkar pek müdahale etmem, paniklemem. Ama hiç yalnız bırakmaya cesaret edemedim. Tüm çocukları Allah korusun kötü şeylerden

Bende böyle biseye cesaret edemem asla. Allah mecbur bırakmasın. Uyusada aglasada yanımda olsun ya. Dünyanın türlü hali var herşey olabilir. Çok tehlikeli bence. Bunun adı olumsuz düşünmek değil ki baya gerçeği görmek. Allah korusun kimsenin başına gelmesin ama bı komşumuz böyle çocuğunu bırakmış bı yere gitmişti. Evde yangın çıkti. Ama nasıl bir yangın o alevler gokyuzune çıkıyor. Evde küçük çocuk. Kuzenlerim girdiler alevlerin icinede masum meleği çıkarttılar. İtfaiye vs beklenseydi çoktan vefat ederdi büyük bı yangindi. Çocuk korkup masanın altına girmis zor bulmuslar dumandan alevden. Yangından o cikarilis halini asla unutamıyorum seneler geçti üzerinden.

Valla hepimizin evinde yardımcılar kol gezmiyor fazla panik yapmışsınız ve ev hanımısınız,benim eşim gece geliyor işten yani bana bi faydası yok 4 ay önce doğum yaptım büyük oğlum 5 yaşında kreşe gidiyor.hamilelik boyunca büyüğünü götürüp getirebilirsiniz sıkıntılı bir gebelik değilse sonraki yıl İçin servis bakın bence

Annelerimiz nasıl yaptıysa oyle

Merhaba öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun,sağlıkla gelsin dünyaya inşallah,şunu soylemeye geldim hep de söylüyorum,doğunun ücra bir yerinde dağ başı sayılabilecek bir yerde doğu görevimi yapıyorum,yanımda eşim yok,buraya geldiğimde küçük çocuğum 6 aylıktı,oğlum 7.5 yaşında.sabahlari yedi buçukta çocuklarla hazırlanıp evden okul için cikiyorum,çocukları bakıcıya bırakıp derse gidiyorum,oğlan öğlen okula gidiyor,okul sonrası bebekle eve dönüyorum,lafın kısası benim gibi tembel biri bunların bir şekilde üstesinden geliyorsa emin olun siz de yaparsınız.ben hep şöyle düşünüyorum,eşim Allah gecinden versin ölmüş olabilir,ya da boşanmış da olabilirim,tamamen böyle bir düzen içinde yalnız olabilirim,ama şükür öyle bir şey yok,o yuzden bazı mecburiyetler olduğunda insan bir şekilde üstesinden gekiyor.oglunuza haksızlık ettiğiniz duusncesini bir kenara bırakın öncelikle,ona ömür boyu yanında olacak bir arkadaş geliyor böyle düşünün.ayrica eşiniz de yanınızda muhakkak iş bölümü yapin

Bebek doğana kadar oğlunuz 5 yaşında olacak, şimdiden düzenli bir hayata kendinizi ve oğlunuzu alıştırın, herşeyinizin vakti belli olsun, 4 yaşla 5 yaş arasında çok fark var, gelen bebek de sizin düzeninize uyum sağlayacak, bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum, oğlunuz kreşe gitmiyor olsaydı işiniz daha zor olurdu

Normalde böyle konuları çok düşünmemeye çalıyorum, yoksa o 10 dakikalık yol bana bir yıl gibi geliyor. ben kimseye tavsiye etmiyorum yapın diye ama ben mecburum, asansör olmadığı için ikiz bebek arabasını kaldırıp indirmekten bende bel fıtığı çıktı. RABBİM cümlemizin evlatlarını korusun. İnşallah Ağustosa kadar bir sorun çıkmaz, ortancayı kreşe verecem böylece bu sorunda ortadan kalkacak. Yabancı ülkedeyiz erkenden dili öğrensin, büyükte hata yaptım bir yıl kreşe verdim. Okula başladığı zaman çok zorlandı. Şimdi ortancayı 2 yıl kreşe vereceğim inşallah

Çok teşekkür ederim. Biraz oğlana karşı vicdan azabı biraz ne yapacağım tek başıma telaşı sardı beni şükür eşim yanımda ve elinden ne gelirse yapar ama çalışma saatleri tabi elinde olmayan bir şey. 4 yaşında zor birde oğlum, bende doğduğundan beri yetememe korkusu vardı zaten inşallah herşey güzel olur bebişimizin gelişi ile beraber. Allahım yardım edecektir inanıyorum. Yazdıklarınız rahatlsttı beni tekrar çok teşekkür ediyorum

Aralarındaki yaş farkı benim oğlumla aynı olucak yani 4 yaş 9 ay gibi. Zorlanmadınız değilmi? Yani oğlunuz bebeğe nasıldı davranışı

4 yas cok rahat kiz neden dert ediyorsun? Araba kullanmaya bak sen.. ilk dogurunca herhlade esin bi kac gun izin alabilir?!?

Dogumun nasil olacak bilmiyorum ama vajinal dogumda dikislerin olmazsa ozellikle 10 gune toparlarsin tabii agir vs kaldirmamak sartiyla.. sezeryan olacaksan bilmiyorum ama bi kac hafta gerekiyor sanirim sezeryanda. Bi kac hafta araba kullanmak yasak zaten sezeryanda.

Benim büyükler arasında 1 yaş vardı ikiz gibi büyüdüler. Sizi çok evhamlı gördüm. 5 yaşında ki çocuğunuz servisle gidebilir kreşine veya küçük bebeğinizi bebek arabasına koyup yürüyerek gidebilirsiniz. Herşeyi yapmalıyım diye düşünme insanız tabi ki dört dörtlük olmayacak yaşantımız. Biraz rahat olun

Aralarındaki yaş farkı benim oğlumla aynı olucak yani 4 yaş 9 ay gibi. Zorlanmadınız değilmi? Yani oğlunuz bebeğe nasıldı davranışı
Tabi ki kıskançlık oldu ve olacaktır her şekilde bence yaş farkı çok iyi kıskançlık var ama çok seviyor daha küçük yaş farkı olan arkadaşlarım zarar verme eğilimi olduğunu bile söylüyor büyük çocukların kıskançlıktan ama 5 yaş biraz daha algılamanın iyi olduğu bi yaş

tabii eşiminde zaten doğumdan dolayı bir izni olacaktır ama sadece o dönem değil hergün gidicek okula ben o yüzden birazda evham yaptım biraz fazla yaptım farkındayım ilk doğumum normaldi bu nasıl olur bilemiyorum tabiiki ama nasıl olursa olsun artık Allah yardım eder sannırım. Araba kullanırsam zaten bir sıkıntımda kalmayacaktır

Allah yardim eder insallah skma simdiden canini.. ilk haftalar cok minik oluyo sonra esinin izni bitince beraber gider gelirsiniz bebekle arabayla.. ilk haftalar bence en onemlisi sonra zaten bi kac aylik olunca ele avuca geliyolar daha basit olacaktir. Dogumun ne zamandi sahi?

Şuan daha çok yeni 15 ekim olarak söyledi dr’um.

Rabbim Öncelikle 2. Bebeğiniz sağlıklı bir şekilde kucagınıza almayı nasip etsin .
Kimsem yok demişsinizde. Eskilerde tek başına kaç çoçuga bakıyordu .ev hanımıymışsınız zaten sadece planlı olmanız gerekiyor.oglunuzda büyük 4 yaş küçük bir yaş degil. Burda bebegi 3 aylıkken tekrar hamile kalanlar var. KENDİNİZE GÜVENİN . Ayriyetten herkes yardımcıyla çoçuk büyütmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…