- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
Tam aradığım anne:))Benimkilerin arasında 4 yaş var. Hem oyun arkadaşı bende güzel bi ablalık hissesi verdi yaş aralığı. Benim kızım herkesin kardeşi var tekim diye baskı yapıyodu gerçi :)
kıskançlık için ideal yaş aralığının 4 olduğunu söyleyen pedagoglarda çok. Ama bu çocuğun yapısıyla da ilgili tabii.
Ha bizde olmadı mı oldu kıskançlık ama atlatılamayacak bişey değil ufak çaplıydı :)
Şuan 16,5 aylık ve nerdeyse 5buçuk yaşındalar:)Tam aradığım anne:))
Tabi mutlaka olur kıskançlık da ne bilim.
Su an kaç yaşında lar?
Tabiki ne demek:))3 çocuğu olanlarda bakabilir mı:))
Benim üç çocuğum var.buyuk 3 yaşında küçükler (ikiz) 4 aylık
Büyük evde çok sıkıldı yaza doğru ancak rahat rahat çıkabilirim diye düşünüyorum
Kıskançlık deseniz en üst seviyede maalesef
Aradaki dengeyi kurmakta bazen zorlanıyorum
Ama az daha zaman geçsin beraber oynamaya başladıklarında daha güzel olacağını düşünüyorum
Bı de ben kardeş olursa ileride kendisi için de daha iyi olur diyenlerdenim
Sen zor dönemleri ataltmissin cnm ne güzel nasip kısmet yaa çok heyecanlıyım ben neden böyleyim bilmiyorum:))Şuan 16,5 aylık ve nerdeyse 5buçuk yaşındalar:)
Kızım diyoki anne kardeşim tam benim yaşımda olduğumda bi tanede onun kardeşi olsun
Şuanda başbaşa oynuyorlar evde güzel oluyo Allah başımızdan eksik etmesin onları :)
Amin inşallah ne kadar güzel ve doğru yazmışsınız benim kızım sakın yapidadir. Evet bu 2.cocuk meselesini çok düşündüm kesinlikle hazırım. Rabbimiz izniyle sağlıklı sıhhatli olur inşallah. Rabbim tüm evlatları korusunbenim cocuklarimin arasinda 3 yas var.büyük oğlum hic kıskançlık yapmadı.hep sevdi kardesini.tabiki icten ice yasadigi olmustur belki.bize hic hissettirmedi.ama baska tanidiklarim var mesela cocugu kanepede yatarken alip atmaya calisiyormus yere. yani bunu biz bilemeyiz sizde bilemezsiniz nasil tepki vereceğini.elinizden geldigince esit davranmaya calisanizda, ister istemez bebege daha cok zaman ayiracaksiniz.suan yapmaniz gereken cocuktan once kendi piskolojinizi düşünmeniz.hazir misiniz? biri uyku isterken sessizlik isterken, digeri oyun isteyip gürültü yapacak.siz bunlari idare edecek sabirla o süreçleri atlatacaksaniz ,cocugunuz alisir korkmayin.kardes kiskancligi kaçışı olmayan bisey.10 yasina gelse yine kiskanacak yeni dogani. benimkiler simdi 5 ve 8 yasindalar.birlikte oynuyorlar arkadaslik ediyorlarlar.
tartisiyorlar sonra barisiyorlar.ikiside hayatlari boyunca hep birliktelermis gibi hissediyorlar.kardeş guzeldir candir ama mutlu ve piskolojisi saglam bir anne hepsinden önemlidir.uzun olmus kusura bakmayin umarim saglikli hayirli evlatlarimiz olur.biz olmasakta birbirlerine herzaman destek olan kinden kiskancliktan uzak olan kardesler olurlar..
Bira zor bi bebekti ama kızım kreşe gidiyordu rahattım o yüzden. Evde yürüsen parke sesine uyanıyodu ablası evde olsa uyumuyodu. Hala da öyle evde biri varken uyumaz ama ablası gelene kadar uykusunu alıyodüzene alıştı hamdolsun.Sen zor dönemleri ataltmissin cnm ne güzel nasip kısmet yaa çok heyecanlıyım ben neden böyleyim bilmiyorum:))
Bakalım daha pek farkında değil bebek istiyonmu kardeş istiyonmu diye soruyom istiyom diyo ama bilinçli degilBira zor bi bebekti ama kızım kreşe gidiyordu rahattım o yüzden. Evde yürüsen parke sesine uyanıyodu ablası evde olsa uyumuyodu. Hala da öyle evde biri varken uyumaz ama ablası gelene kadar uykusunu alıyodüzene alıştı hamdolsun.
Heyecanlı olmanız çok güzel sizin heyecanınız ablasınada geçer oda istekle bekler :)
Iyi yanları olacağı gibi mutlaka zor dönemleri de vardır ama ilkokula başlamadan yapsam daha iyi okul dönemi ne getirmek istemiyorum. En azindan okula başladığında küçük 2 2.5 yaşında olurTek çocuğum var daha bu sabah arkadaşla konuştuk. İki çocuğu arasında 2 yaş var. Büyük anaokulu na gidiyor 4yasinda. Gel gör ki okul problemi başladı gitmek istemiyor falan bazı problemler oldu onunla ilgilenmekten küçüğü ihmal edebiliyor bazen .yada büyük okula giderken küçük de geliyor anneyle haliyle kış vakti skntili. Bir yere gitmek istese iki çocuğu hazırla kendini hazırla çık derken pek bişey yapamıyor artık .küçüğün uyku problemi var biri uyuyir biri uyaniyor .çok iyi arkadaş olabilirler birbirlerine ama zor taraflarini da düşünmek lazım duygusal olarak çok istiyorsunuz ayrı mesele ama iyi karar vermek gerekiyor bence. Baba ne kadar yardimci da olsa genel yük anneye kalıyor çünkü buyuduklerinde rahat edersiniz aynı zamanda buyutmus oyun arkadaşı olmuslardir birbirlerine ama iyi düşünün bunlara hazırlıklı olun yani
Umarım hemen hamile kalırım.. hemen kalırsam 3.5 yas fark olacakBenimkilerin arası 32.5 ay. Daha fazla beklemeyin eğer düşünüyorsanız. Bazen bu aralık bile fazla geliyor
Tek basimayim kimsem yok. Ama kocam yardım eder sağ olsun. Ilk dogumumda yemegimi her işi mi eşim yaptı bebeğime baktı. Ben ayaklanana kadar ... ayaklaninca allah'ın izniyle her şeye yeterim elhamdulillahBenimkilerin arasi 2 bucuk yaş var. Abimiz çok zor bir bebekti hamile kalinca ne yaparim ikisiyle diye cok düşünürdüm ama kardesi olunca korktugum gibi kiskanmadi.Bilerek hiç vurma vs zarar vermedi kardesine. Kucukte uysaldir cok sever abisini 2 yasinda şimdi.
bazen birbirlerini cekemezler.Kavga ederler bazende.
Çok güzel bi duygu ama yardim edecek kimsen yoksa cok çok zor iki küçük çocuk annesi olmak.
Tabi sizde yaş farki daha fazla olması bir arti.
Benimde gecmisimde kimsede yok ben gen başlangıcıyım:)Tabiki ne demek:))
Yaa bende ikiz olsun çok isterim ama akrabalara yok ikiz düşük ihtimal.
Zaman geçtikçe daha düzene oturur. Acaba benim kızım ne yapar çok merak ediyorum:)
Aaa ne guzel tabiki sever. Sakın yapidadir kızım.. daha konuşamıyor ama 2.olana kadar konuşur insallahBenimde gecmisimde kimsede yok ben gen başlangıcıyım:)
Tek yumurta ve korunurken oldular:)
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Sizinki biraz daha büyük daha iyi tepkiler verir bence.kiskanir tabiiki ama sever illaki kardeşini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?