2 çocuk arasındaki yaş farkı ne kadar olmalı sizce ?

aslankova

Aşşşkkımmmm Kızımm
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
120
131
18
Merhaba Bayanlar,

Ben 33 yaşındayım ve yaklaşık 7 aylık bir kızım var. Eşimde çok ileri derecede olmasa da sperm sorunu vardı ve beklemek istemediğimiz için tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Tedavi sırasında oluşan embriyolarımızı dondurduk daha sonra kullanmak için.

Ben kendimi bildim bileli çok anaç bir tipim, çocuk delisiyim. Hayalimde peş peşe çocuklar doğurmak vardı ve halen de aynı şekilde düşünüyorum. Şu an kızıma annem ve kayın validem dönüşümlü olarak bakıyorlar, bir bebek daha olursa bir büyüğüne biri küçüğüne bakar. Doğumdan sonra hiç korunmadım belki doğal yollarla kalırım diye ancak olmadı, hemen bir çocuk daha istedim yani. Şimdi kızım da hareketlenip ilgi alakaya çok düşkün bir bebek olunca kafam da soru işaretleri oldu açıkçası. Şu an hamile kalsam ona haksızlık yapar mıyım. Yaşları çok yakın olan bebeklere sahip anneler fikirleriniz nelerdir.

Ben de tüp bebek ile hamile kaldım 23 yaşındayım. Oğlum 4. Ayına girdi. 3 tane dondurulmus var. 3 yaşına girince tekrar denemeyi düşünüyoruz. Sizin yaşınizda var bence fazla arayı açmayın. Bu tedaviler zor oluyor.

Bence 4-5 yaş ideal büyük çocuk bazı şeylerin daha bilincinde olur,kıskanma olayı fazla olmaz diye düşünüyorum.
Ama çocuk çok istiyorsanız 2 yaş falan da güzel oluyor beraber büyüyorlar.
Eşimin kardeşleri hep peş peşe 1-2 yaş aralıkla, beraber büyümüşler onlar eğlenceli anılarını anlatırken imreniyor insan biraz.
Allah gönlünüze göre ama hayırlı olanı versin :)

Aslında kızıma da hiç kıyamıyorum, ilgiye çok muhtaç, onu ihmal ederim korkusu var. Bir yandan da yaş konusu kafama takılıyor, 34 ten gün almaya başladım sonuçta, 1-2 yıl ertelesem zor ve riskli bir hamilelik yaşar mıyım diye endişeliyim. Kızımda aylarca kanamadan dolayı yatmıştım ve son 2 ayım yüksek tansiyonla erken doğum riskiyle geçmişti.

Kendime , arkadaşlarıma baktığımda çoğumuzun kardeşleri arasında 2 3 var . Hiçbirimizde ilgiden yoksul olmadık .

Böyle kurallara bağlı olmak iyi değil bence . Şartlara göre uygun hareket edersen her durumda sorun olmaz.

Bnm suan 10 aylik kızım var..Bende cocuklari cok seviyorum ama sanirım ne kızıma ne de yeni dogacak cocuguma haksızlık yapamam..Sadece buyuk olan dgl kucuk olanda haksizliga ugruyor bu surecte..En basit ornekle ikiside kucuk ikisininde belirli uyku duzenleri olmadigi icin anne baba daha da cok yipranicak..ikisi bi arada buyumelerinede karsiym ..Her cocugun ayri ilgilenilmesi gerektigine inaniyorm..Kizim en azindan okula baslamadan 2.cocugu kendi irademle istemiyorm..Allahin takdiri ayri konu olursada basim ustunde yeri vardir her zmn:) En azindan kızımı okula gonderdigmde digeriyle vakit gecirip kucugu yatirdiktan snrada tum ilgimi kizima vermek isterim ..Ki ikiside benden mahrum kalmasin..suan kizim aksam 7 bucuk 8 gibi yatiyor sabah 7 ye kadar ara ara uyansada..yani bu surede bnde buyuguyle ilgilenirim die istemiyorm..Bide en basiti kendimi evliligimi esimle olan iliskimi sarsmak istemiyorm..Sonucta cocuk iki tarafa da agir sorumluluk ..10 aydir duzenim cok dgsti daha yeni yeni duzen kuruyoruz oda kizimin duzelen uykulari sayesinde..Yoksa hem bedenen hem ruhen cok yorgundum..Ben en azindan 1 yil daha bekleyip hamile kalmaniz taraftariyim en azindan kiziniz 2 yasinda olsun ki buda saglik yonunden skntnz oldugu icin..

evet yaş ilerledikçe risk artıyor malesef.
zaten kızınız 7 aylıkmış 1 yaşını doldurunca hamile olsanız doğana kadar hemen hemen 2 yaşında oluyor,fazla ertelemeyin o zaman.

Ben hamile değilim çocuğum yok ama iki örneğim var
İki abim ikisinin de iki kız çocuğu var.
Büyük abimin biri 4 diğeri 1 yaşında kızı ilk zamanlar çok kıskandı hadi şiddet uygulama yoktu ama kıskanıyor du küsüyordu felan hala bazen yapar ama eskisi gibi değil.

Diğer abimin biri 2 diğeri 7 aylık bebeği var. Oda kıskanıyor öpüyorum diye somuruyor çocuğu. Bazen ısırıyor seviyorum diye. Sanırım çocuk bir yaşına gelmeden yapmak lazım yoksa kıskançlık oluyor.
Diğer türlü iki birden büyür ama anne çok yorulur stresten ikiz gibi zor olmaz ama yinede zor yani

İnanın hislerime tercüman oldunuz. Benim de yaşadığım endişeler bunlar. Her şeyden önce her çocuğun bir kardeşi olması gerektiğine inanıyorum ve yaşım konusunu düşünecek olursak 2 sene içerisinde hamile kalmam gerekecek sanırım, tabi herşey Allah'ın izniyle.

Dün bir konu vardı @grill di sahibi galiba aralarında 18 ay olan iki kızı var

Benim arkadaşım kaza ile yaptı araları 14 ay kendisi öğretim görevlisi bakıcı vs halletti 3 yaşından sonra kreşe başladılar

Ama sizin tüp bebek ise sezeryandır da doktor bir süre söyledi mi

Bir de tabii dondurulmuş olsa da rahmi hazırlamak yahut transfer için ilaç vs verecekler bu sütü de etkiler gibi eğer emiyorsa bir de bu yönden düşünmek lazım

Mutlu günler dilerim

Yaaa bi de böyle sıkıntılar var değil mi. Benim kızım dünya cadısı bişey, o konuda zorluk çekeceğime eminim :)

Evet canım sezaryen, zaten tansiyon problemi olduğu için normal doğuma engeldi. doktorum doğumdan 9 ay sonra hamile kalabilirsin dedi.

İşe başladığım gün sütüm kesildi maalesef üzüntüden 4 ay emebildi.

Yaaa bi de böyle sıkıntılar var değil mi. Benim kızım dünya cadısı bişey, o konuda zorluk çekeceğime eminim :)
İnşallah aradaki farkı kapatabilirsiniz anlayışlı olur.

Kuzenimin oğlu ilk okula başladığında ikinciye hamile kaldı kız dı o nasıl kıskançlık yapardı

İnşallah aradaki farkı kapatabilirsiniz anlayışlı olur.

Kuzenimin oğlu ilk okula başladığında ikinciye hamile kaldı kız dı o nasıl kıskançlık yapardı

Aslında kıskançlık konusuna değinmek istemiyorum , kardeşimle aramda 16 yaş fark olmasına rağmen, ben ona alınan hazır mamaları kahveme süt tozu olarak atardım bana zamanında alınmadı o mamalar diye :)

tüp bebek annesiyim 5.5 yasında
dondurulmuşum yok
cocugum etkilenmesin diye bugune kadar erteledim artık bu ay korunmuyorum hayırlısı

Bende hamile kalmaktan korktugumda neden diyenlere bunlari soyluyorum :)
Ama sizin durumunuz bana gore farkli..Sizin yerinizde olsam daha ince dusunebilirdm
2.cocuk isteginizde de acaba erken mi demenizde de haklisiniz..Her durumda haklilik payiniz var hem mantik hem duygusal cercevede.
En iyisi Hakkinizda hayirlisi olsun ins diyelim 2.bebis belki ummadiginiz bi anda cikagelir:) Bide kendimden ornek vermek gerekirse once hamile kalamayz ay cok erken ay digerinin hakki falan der kendimizi hakli zannederiz ,oldu da planimiz islemez kaza ile hamile kalirsakta ztn aralarinin cok yas farki olmamasi iyi oldu arkadas olurlar birbirlerine der bu seferde bunun dogrulugunu savunuruz:):)Yani biz insanlar basimiza planlamadigimiz bisi gelirse bile o iyiymis gibi akil veririz:)
Onun icin kendi icinizden gelen hissiyat ne ise esinizle ortak bnce asil onemli olan o ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…