2 çocuk arasındaki yaş farkı ne kadar olmalı sizce ?

Allah sağlıklısını sıhhatlisini nasip etsin, cinsiyete takılmayın lütfen. anne olmak böyle zorluklarda geçmek demek işte. İnşallah hayırlı evlatlar olurlar anne baba kıymeti bilen...

Allah yardım etsin benim pekde zor değilmiş gebeliğim ozaman belki ilk gebeliğim ve yaşım ile ilgili şımarıklık yapıyorumdur bilemedim ama ilk olunca insan korkuyor neyle karşılaşacağımı bilmediğimden belkide.. Sezeryan ile en fazla 3 doğum olabiliyormuş zaten sanırım neyse Allah hayırlısını bilir bakalım şu 1 tanesini atlatalımda önce :))

Kafamı uzun zamandır kurcalayan bi soru aslında bu??

benimde 5,5 yaşında bi oğlum var babannemiz bakıyor ben çalışıyorum

oğluma kaliteli bi zaman ayırmakta zorlanıyorum ki ikinci çocuk için nasıl olur nasıl bölünebilirm bilmiyorum

tabi şartlarımız gereği 2 ,5 yıl kredi borcumuz var hamilelik durumunda işten çıkarılma riskim oldukça yüksek

kardeşsiz olmaz diyorum kardeşi olmalı insanın yoldaşı arkadaşı gibi

benim ablamla aramda 14 ay kardeşimle 9 yaş var

kardeşimle arkadaş gibiyiz aradaki yaş farkı hiç sıkıntı olmadı

annemde çalışan bir anneydi ablamla ben büyüttüm onu

şartlar uygun olsaydı aradaki yaş farkını çok açmak istemedim yinede

2 yaş var çocuklarımın arasında..
Kimseye ihtiyaçları yok.
Birlikte çok mutlu vakit geçiriyorlar.
Biri kız biri erkek olmasına rağmen çok güzel oyun kuruyorlar.
Ne televizyon, ne bilgisayar akıllarına geliyor..

Allah sağlıklısını sıhhatlisini nasip etsin, cinsiyete takılmayın lütfen. anne olmak böyle zorluklarda geçmek demek işte. İnşallah hayırlı evlatlar olurlar anne baba kıymeti bilen...
tabiki önemli olan sağlıklı olması.. işin şakası cinsiyet.. inşallah.. hayırlı evlatlar olsunlarda gerisi önemli değil

Hayırlısı olsun inşallah sizin için.çok çocuklu bir aile olmak da çok güzel. Sadece bebeginiz on aylikken hamile kaldiginiz icin bedeninizin yorgun olması cok normal.Ama Allah yardım edicektir insallah size.Peki benim merak ettiğim bebeğinizi emzirebiliyor musunuz? Hamileyken emzirmeyi kesmek zorunda miyiz? Benim kızım sekiz aylik.Kızım bir yaşına gelince tekrar hamilelik duşünsem diyorum ama emzirmeyi ne yapıcam?Bu benim kafamı çok kurcalıyor.

benim kardeşimle aramda 14 yaş var :) ben büyüttüm yarı kadar olumsuz bi yanını görmedim ben.

en çok üzüldüğüm konuydu emzirmek.. kızımı emzirememiştim istediğim gibi. oğlum sa memeye çok düşkündü .. ağlayarak girdim doktorun odasına.. ama ben emzirecektim oğlum anne sütü alacaktı dedim.. alsın devam emzirmeye dedi... nasıl yani dedim.. oturttu beni karşısına bırak şehir efsanelerini.. yok bebeği zehirler yok karnındaki küçük kalır falan filan.. hepsi hikaye.. ne kalitesi ne miktarı değişmez .. bebek reddetmediği sürece devam et dedi .. tek sıkıntı sen iyi besleneceksin dedi.. 5. aydan sonra kasılmaların olursa derhal magnezyuma başla doğuma kadar devam edersende bebek doğduktan sonraki bir haftalık ağız sütünü sadece bebeğe ver sonra ikisini birden emzir nasıl olsa bebek boşaltamaz göğüslerini büyük emdikçe sütün dahada artar dedi.. araştırdım okudum.. yurtdışında okadar yaygınki tandem emzirme.. 3 ayrı doktora danıştım .. yorulmadığın sürece devam dediler.. bazen yorgun düşüorum.. çok kilo almadım ama çocuklarımın ikiside iyi.. karnımdakinin gelişimi yolunda.. diyorum ya tek sorun biraz yorulmam tabi bunda çalışmamında etkisi var.. gerisi boş.. neler duydum etleri yumuşar.. zayıflar şöyle olur böyle olur.. yazık dedim oğlumla aramdaki bağı koparmayacam ve kıskançlığıda önleyecem dedim ve kararlıyım inşalllah başarırım

benim oğlum 3 yaşında ikinciye hamileyim. herkes normal olduğunu söylüyor. sıkıntılımı olacak görücem bi kaç ay sonra :)

3. yü süşünüyorsanız aralarında 2 yaş olsun. en küçük 5 yaşına geldiğinde birbirlerini büyütürler ilerisi için rahat olur.

ilk çocuk çok büyümeden yapılması taraftarıyım..çünkü aklı erince sonradan gelen kardeşi kabullenemiyor.. daha sıkıntılı oluyor.. küçükken çok fark etmeden yapın birlikte büyüsünler.. bende Allah izniyle kucağıma alırsam 1.5 yaşında 2.yi istiyorum.. çok yaş farkı olmaması taraftarıyım ben

Bence kiziniz 1.5 yasina geldiginde denemeye baslayin yani yurudugunde tuvalet egitimini vermeye basladiginizda :) Yasiniz cokta yok bence beni annem 36 yasinda dogurmus normal yasi :)

Bu sorun her aileye göre değişir.
İnsanların parasal durumları, kadının çalışması, evlilik yaşları çok değişken ve bağlayıcıdır.
Benim 5 yaşında kızım var. O 4 yaşına gelene kadar ben hiç düşünmedim. O zaman 34 yaşındaydım. Şimdi 35 yaşındayım ve 1 yıldır istiyoruz. Biraz büyüyünce çocuktaki bilinç artıyor. Mesela kızım çok istiyor. Diyor ki: kardeşime ben bakarım, yemeğini yediririm, oyun oynatırım, üstünü değiştirim. diyor.
Ben de diyorum ki"ben işe gidince kim bakacak peki"
yarum da diyor ki: öğretmenimden izin alır ben bakarım.
Benim için şu yaş ideal.

Kızlarımın arasında 2.5 yaş olacak inş. Bunun ideal olduğunu düşünmüştüm hep. Bir de 30 yaş sonrası 1. Çocuk büyüsün okula başlasın deme lüksüm olduğunu sanmıyorum. 20'li yaşlarda olsaydım eyvallah. İyice büyüsün derdim. Bir çok risk sözkonusu oluyor yaş ilerledikçe.
Hamile kalmak da zorlaşıyor ayrıca.

Benim de hayalimde hep bu var işte :) Negüzel bir görüntüdür o , seyretmeye doyamaz insan onları :)

3. yü süşünüyorsanız aralarında 2 yaş olsun. en küçük 5 yaşına geldiğinde birbirlerini büyütürler ilerisi için rahat olur.

Yaşım ve sağlığım el verirse 3. yü de isterim tabi. bazen diyorum doğal yola hamile kalabilsem, dondurulmuşları da 3. için kullansam.. her şey nasip kısmet işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…