- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
İşin kötüsü bunun öyle farkındayım ki.Şöyle ki, kimin ne zaman başına ne geleceği belli değil. Şu hayatta yavrularımızı yapa yalnız bırakabiliriz bir gün... Bu benim fikrim tabi, tek çocuk büyütmek isteyen de olabilir ancak ben 16 yaşına kadar tek çocuktum ve kabus gibiydi benim için...
Üniversitede anatomi dersine giren bir hocamız,3-3-3 kuralı derdi o geldi aklıma,iki çocuk arası en az 3 yaş annenin de fizyolojisi açısından,en fazla 3 çocuk,annenin yaşı en fazla 33 derdi..Merhaba Bayanlar,
Ben 33 yaşındayım ve yaklaşık 7 aylık bir kızım var. Eşimde çok ileri derecede olmasa da sperm sorunu vardı ve beklemek istemediğimiz için tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Tedavi sırasında oluşan embriyolarımızı dondurduk daha sonra kullanmak için.
Ben kendimi bildim bileli çok anaç bir tipim, çocuk delisiyim. Hayalimde peş peşe çocuklar doğurmak vardı ve halen de aynı şekilde düşünüyorum. Şu an kızıma annem ve kayın validem dönüşümlü olarak bakıyorlar, bir bebek daha olursa bir büyüğüne biri küçüğüne bakar. Doğumdan sonra hiç korunmadım belki doğal yollarla kalırım diye ancak olmadı, hemen bir çocuk daha istedim yani. Şimdi kızım da hareketlenip ilgi alakaya çok düşkün bir bebek olunca kafam da soru işaretleri oldu açıkçası. Şu an hamile kalsam ona haksızlık yapar mıyım. Yaşları çok yakın olan bebeklere sahip anneler fikirleriniz nelerdir.
erkekValla öyle güzel şeyler söylediniz ki, ağzınıza sağlık :) allah bağışlasın meleklerinizi... gelecek olan kı zmı erkek mi ?
Ben hep 5,6 çocuk isterdim taki hamile kalana kadar aman Allah'ım çok zor işmiş bu 2 tane yeter sanki diyorum artık :)) bu arada 23 yaşındayım ve 5 sene sonra tekrar Yaparım Allah'ta isterse tabii.. :))
Üniversitede anatomi dersine giren bir hocamız,3-3-3 kuralı derdi o geldi aklıma,iki çocuk arası en az 3 yaş annenin de fizyolojisi açısından,en fazla 3 çocuk,annenin yaşı en fazla 33 derdi..
Aslında ikiz üçüz olacak tek seferde çıkıverecekler tekrar tekrar hamilelik stres vs yaşamayacaksın.. =D
merhaba ,benim kızım 3,5 yaşına girecek oğlumda 9 aylık doktorumda aralarındaki yaş aralığının çok iyi olduğunu söylemişti.hem annenin rahmi toparlaması acısından hemde kardeşler arası kıskançlığın en azami sınra gelmesi açısından.okula başladığında yapma fikri bana çok sıcak gelmedi,çünkü okulu dersleri kursları derken bebekle ilgilenmek imkansız yada büyüğüyle.kızım 2 yıl sonra okula başladığında oğlu kendi kendine oynayabilecek yaşta olacak ve kızımın dersleriyle ilgilenebileceğim.ikiside oyun çocuğu olduğu için ikisiylede oynayıp eğlencez.kızım kardeşine o kadar düşkün ki kendine oyuncak alsak mutlaka kardeşinide düşünür onada alır,babasıyla dışardan eve geldiğinde ilk kardeşini öper.ikisinin gözlerindeki o gülümsemeyi görmek İYİ Kİ YAPMIŞIM diyorum.zorlukları illaki var ama değer doğrusu.kuzen mselesine katılmıyorum hangimiz kuzeniyle kardeş gibi....
Benim çok zor geçiyor hastaneler serumlar 2 hafta öncesine kadar çok zorlandım.. Birde Planlı sezeryan istiyorum doğumdanda korkuyorum bu stresleri tekrar yaşamak için uzun zaman geçmeli aradan ki kendimi toparlayayım inşAllah.. :))İnan, doğumdan sonra tekrar tekrar o hamileliği yaşamak isteyeceksin, biraz hareketlensin içinde, bi hisset onun tekmelerini :)
İşin kötüsü bunun öyle farkındayım ki.
Bazen diyorum ki "kuzeni onun kardeşi gibi" bu nokta kendimi kandırma hamlesi oluyor işte.
Fakat ne bileyim, galiba cesaretimi toplamam gerek. Eşim çok istiyor, yaşım geçerse pişman olursam, oğlum bir gün beni suçlarsa... peki ya yetemezsem, o depresif zamanları tekrar yaşarsam, ya oğlumdan maddi manevi bir şeyler çalmak olacaksa bu... Listeler uzayıp gidiyor anlayacağınız.
Benim çok zor geçiyor hastaneler serumlar 2 hafta öncesine kadar çok zorlandım.. Birde Planlı sezeryan istiyorum doğumdanda korkuyorum bu stresleri tekrar yaşamak için uzun zaman geçmeli aradan ki kendimi toparlayayım inşAllah.. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?