2. Çocuk fikri mantıklı mı ?

İnanın bende gezip tozmaya çok istiyorum ve yaza inşallah bunun planlarını yapıyorum eşimle . Bir yanımda diyor ki çok zor bir bebeklik dönemi geçirdin yıprandın biriyle uğraşıyorsun ikinci olursa en azından bir müddet de onunla uğraşırsın sonra daha rahata erersin . Kafam karışık
Kafanız karışıksa biraz beklemede kalabilirsiniz.
Ben oğlumu 24 yasında soğurdum. Çok çok zor bir bebekti. Suan 6 yasında hala zor bir çocuk ve 31 yaşındayım hala ikinci çocuk fikri çok uzak bana. Tavsiyem biraz kendinizi dinlendirin.

Klasik cevabimi vericem. Pandemi doneminde hic mantikli değil.
Yasiniz da zaten kucuk acele etmeyin.
Ben de kendi adima yas araligi yakin olmasin diye dusunuyorum. Yas araligi yakin olunca kiskanclik vs fazla oluyor.
Kardeslerimin biriyle aramda 13 ay diğeriyle 2.5 yas var ordan biliyorum.

Evet farkındayım ama bu durumda tek çocuk kalmam gerekiyor o zaman . Çocuk gelişim düşünüyorum en azından ikinci olursa onura kreş de yanıma alırım gibi düşünüyorum

Cok hayal bir düsünce bu. Eğitim bitecekte, kreşte iş bulacaksin da, cocugunuda o kreşte yer olacakta..

Cok gençsin, hayatini yaşayacaksan şimdi yapacaksin. Eğitimine odaklan. Kizin bağimsizlaşmaya başladi onun keyfini çikar. Cocul her zaman olur ama huzur, hayatini kotrol altina almak her zaman olmaz.

Benimkileri arasında 9 yaş var. Iyi ki böyle olmuş diyorum iki küçüğe bakamazdım.
Açıktan bende okuyorum. Bebeğin ilk aylarında cok kolaydı. ( doğum iznindeyken ) Gunde birkaç kere uyuduğu için rahatca calisabiliyordum. Ama 5 - 6 aydan sonra uykusu azaldığı için zor oluyor.
İkisi beraber büyür diye bana da çok söyleyen oldu. Yardıma ihtiyacım olursa gelir misiniz dedim.kimseden ses çıkmadı. Kendine güveniyorsan sen bilirsin. Ben yapamazdım.
Bebek doğunca büyük olanı abi veya ablasın sen büyüdün diye zorlamamak lazım. İkisinin de ilgiye ihtiyacı olacak.

Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?
Yaşınız çok küçük bence bebek 4.5 sene bekleyebilir.

Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?
Kesinlikle kilo ver. Ben ikinciye 75 le hamile kaldım. 90 la doğurdum. İlk doğumda bütün kiloyu çok hızlı vermiştim. İkincide kaldı kilolar. Ayrıca yasin çok genç . Benimkilerin arası dört yaş. Daha az olmamalı. Hatta altı yaş falan olsa iyi olurmuş dedim. Bence bı sene daha bekle. Kilo ver. Sigarayi birakirsan ne âlâ. Allah gönlüne göre versin

Kesinlikle kilo ver. Ben ikinciye 75 le hamile kaldım. 90 la doğurdum. İlk doğumda bütün kiloyu çok hızlı vermiştim. İkincide kaldı kilolar. Ayrıca yasin çok genç . Benimkilerin arası dört yaş. Daha az olmamalı. Hatta altı yaş falan olsa iyi olurmuş dedim. Bence bı sene daha bekle. Kilo ver. Sigarayi birakirsan ne âlâ. Allah gönlüne göre versin
Sigarayı bırakmadan hamile kalmak istemem . Hep bırakma fikri aklımda var zaten . Kiloyu da bende 93 kiloyla doğuma girdim bunu tecrübe ettim o yüzden vermem lazım

Benimkileri arasında 9 yaş var. Iyi ki böyle olmuş diyorum iki küçüğe bakamazdım.
Açıktan bende okuyorum. Bebeğin ilk aylarında cok kolaydı. ( doğum iznindeyken ) Gunde birkaç kere uyuduğu için rahatca calisabiliyordum. Ama 5 - 6 aydan sonra uykusu azaldığı için zor oluyor.
İkisi beraber büyür diye bana da çok söyleyen oldu. Yardıma ihtiyacım olursa gelir misiniz dedim.kimseden ses çıkmadı. Kendine güveniyorsan sen bilirsin. Ben yapamazdım.
Bebek doğunca büyük olanı abi veya ablasın sen büyüdün diye zorlamamak lazım. İkisinin de ilgiye ihtiyacı olacak.
Evet katılıyorum . Kızım şu anda beni felaket kıskanıyor babadan dahi kıskanıyor zor olacaktır. Ha 9 yaş gibi bir süre koyamam muhtemel bana kalsa tek çocuk bana yeter ama eşim sürekli dillendiriyor

Cok hayal bir düsünce bu. Eğitim bitecekte, kreşte iş bulacaksin da, cocugunuda o kreşte yer olacakta..

Cok gençsin, hayatini yaşayacaksan şimdi yapacaksin. Eğitimine odaklan. Kizin bağimsizlaşmaya başladi onun keyfini çikar. Cocul her zaman olur ama huzur, hayatini kotrol altina almak her zaman olmaz.
Çok doğru kreş de çocuk bakmak iş bulmak şu zamanda hayal bir düşünce . Ben en kötü elimde bir diplomam olur diye okumak istiyorum . Hayatın ne getireceğini bilmiyoruz çünkü .

Ben normalde ilk
Klasik cevabimi vericem. Pandemi doneminde hic mantikli değil.
Yasiniz da zaten kucuk acele etmeyin.
Ben de kendi adima yas araligi yakin olmasin diye dusunuyorum. Yas araligi yakin olunca kiskanclik vs fazla oluyor.
Kardeslerimin biriyle aramda 13 ay diğeriyle 2.5 yas var ordan biliyorum.
çocuğum erkek olsaydı ikinci çocuğu istediğim kadar ertelerdim ( hep bir abim olmasını istemişimdir ) düşünüyorum hepsini düşünüyorum zaten su anda buna tamam deyip karar versem aylarım var kilo vermek gibi

Sadece yaş aralığına bakarak olmaz tabii.
Diğer şartları iyi tartmak gerek.
Çocuğum zor ve kıskanç paylaşamayan bir çocuk . Parka gidiyoruz bu salıncak benim diye bağırıyor ağlıyor mesela. Görenler diyorki tek çocuk da ondan ne alakası var . İnsanın bilinç altına işliyor yine de

Evet farkındayım ama bu durumda tek çocuk kalmam gerekiyor o zaman . Çocuk gelişim düşünüyorum en azından ikinci olursa onura kreş de yanıma alırım gibi düşünüyorum
Cocuk gelisimi mezunuym 4 yildir basvuru yapiorm eb de ozelde bi sonuc yok kizim kucuk du ben okurken hic kolay olmadi gece 1 den once uyumazdi kizim onu uyutup sabah 5 e kadr ders calisirdm sabahin korunde 2 saatlik uykuyla ayaktaydm yillar bole gecti gitti kresin verecegi 800 tl para hic degmiyor.Ya gercekten sıkı hazirlanip guzel bi meslek secin önu acik yada hic bulasmayin acik ogretime.2 cocugu simdi yapiorm bende baktm is yok😂aralari 8 yas olucam cocuklairn banada arayi acma cok gec kaldin dediler ama ben milletin degil kendi hayatimin yonlendirmesine baktm cok da mutluyum suan hazirim umarim sizin icinde hayrlisi olur

Ben normalde ilk

çocuğum erkek olsaydı ikinci çocuğu istediğim kadar ertelerdim ( hep bir abim olmasını istemişimdir ) düşünüyorum hepsini düşünüyorum zaten su anda buna tamam deyip karar versem aylarım var kilo vermek gibi
Hayirlisi olsun diyelim.
Benim de oglum mayista 4 yasina girecek.
Ben ikinci dusunmuyorum. Ama yapacak olsaydim 7 8 yasina girince yapardim :)

Daha yaşınız çok küçük. Eğitim planınız var madem önce okulunuzu bitirin. Sonra düşünürsünüz 2.çocuğu. Şu an çocuk yapsanız emin olun eğitimi ertelersiniz belirsiz bir zaman dilimine

Çocuğum zor ve kıskanç paylaşamayan bir çocuk . Parka gidiyoruz bu salıncak benim diye bağırıyor ağlıyor mesela. Görenler diyorki tek çocuk da ondan ne alakası var . İnsanın bilinç altına işliyor yine de

Ben tek çocuğum. Komşumuzun kızı beni parka götürürdü, yıllar önce bir kere görüşmüştük sen de ne saftın o kadar salıncak sırası beklerdin biri gelince hemen sırayı ona veriyordun dedi. Alakası yok yani tek çocuk olmakla. Böyle yapıda bir çocuğunuz varken ikinciyi düşünmek büyük cesaret. Bekleyin kızınız büyüsün, olgunlaşsın, okula başlasın, paylaşmayı öğrensin. 2.çocuğu o zaman düşünün derim

Back
X