2. Çocuk fikri mantıklı mı ?

Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?
kilo ver, sonra hamile kal bence. ben oyle yaptim, boylece kilo üstüne kilo eklenmedi.
çocukların arasında az yas olması iyi (az yas dediğim en an 2 yas olmalı bence), beraber oynuyorlar, beraber buyuyorlar.
ama kariyer okul vs gibi bir nedenin varsa bence iki sene daha erteleyebilirsin.

senin yerinde olsam hamile kalmadan once sinavi kazanır ve kilo verirdim (bir sene sure veriyorum buna)
sonraki sene de hamile kalırdım.
boylece cocuklar arası 5 yas olur o da çok fena degil.

Ayrica sigarayı mutlaka bırak, erken dogum riski var.

universiteye hazırlanmak kazanirsanız okumak iki çocukla daha dogrusu 2 bebekle cok zor. Universiteyi kazanmayı okumayı ne kadar istiyorsunuz o onemli? baraji geceyim 2 yıllik bir acik ogretimi hasbel kader okuyayim bir diplomam olur seklinde mi dusunuyorsunuz yoksa sıkı hazırlanayım bana meslek kazandiracak bir bölum okuyayım sonra is bulup calisayım mı diye dusunuyorsunuz? ikinci seçenekse aklınızdaki 2. cocuğu erteleyin.

Ayrıca bebeğe bakacak olan sizsiniz istediğiniz kadar yardim alın belli bir yaşa kadar size muhtaç olacak bebeginiz ve büyük kızınız en buyuk zamanınızı eforunuzu onlara harcamaniz lazım ona gore karar verin.

Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?
Ben olsam kızı kreşe verip acıktan uni bitirirdim sonra ikinciyi yapardim hem kizinizda buyumus olur o arada okulu halletmis olursunuz hemde ilerde cocuklariniza daha iyi bir gelecek saglama imkaniniz olur yaşınız genç çünkü eger simdi ikinciyi yaparsaniz uni hayallerinizi ertelemeniz gerekebilir

Şuan yapma.Elalemi boşver.
kızım 3.5 yaşındayken kardeşi oldu şuan.
İnanilmaz zoelaniyorum.
çünkü en inat ve kiskanc zamanları şuan.
4_5 yaş olabilir aralığı.
Birde çok gençsiniz.Ben yerinizde olsam önce okul okurdum.Hayat toz pembe degil.Hem okul hem 2 çocuk hem ev işleri münkün değil yürütemezsiniz

Şuan yapma.Elalemi boşver.
kızım 3.5 yaşındayken kardeşi oldu şuan.
İnanilmaz zoelaniyorum.
çünkü en inat ve kiskanc zamanları şuan.
4_5 yaş olabilir aralığı.
Birde çok gençsiniz.Ben yerinizde olsam önce okul okurdum.Hayat toz pembe degil.Hem okul hem 2 çocuk hem ev işleri münkün değil yürütemezsiniz
Ayni durumdayim. Oglum nisan ayında 4 yaşında olacak, küçük de bugün kırklandi. Büyük beni perişan etti. Yemek, temizlik hak getire..

Merhaba hanımlar .
Kendini hazır hissediyosan yap birbirine yakın yaşlarda iki kardeşin ilerde de birbirine destek olur güzel olur yani ama sigarayı pat diye bırakabilicekmisin

Benım de eşim destek veriyor sağolsun. Ama 1. Cocuk da kucuk olunca zor oluyor. Buyuk 4 yasinda olacak, bana yapmadigini birakmadi. Inatlaştı, kıskandı. Kucuk de bugun kırklandi. Yemekmiş, temizlikmiş evin içi allem gallem. Kücük de kolik. o da tu biber oldu.. 😕
Sizin karariniz yine de. Taze deneyimimi paylaşmak istedim sadece. Amacim asla yönlendirmek değil..

İnanın bende gezip tozmaya çok istiyorum ve yaza inşallah bunun planlarını yapıyorum eşimle . Bir yanımda diyor ki çok zor bir bebeklik dönemi geçirdin yıprandın biriyle uğraşıyorsun ikinci olursa en azından bir müddet de onunla uğraşırsın sonra daha rahata erersin . Kafam karışık
23 yaşındayım temmuzda 24 olacağım 2 kızım var
1.ci kızm 3.5 yaşında 4üne az kaldı
2.ci kızm 10 aylık
Aralarında 32 ay var yani yaklaşık 3 yaş

Güzel yanları da çok
Zor yanları da çok
Özetle bahsedecek olursam
Dinlemeye çok az vaktiniz oluyor
Yemek ev temizliği çocukların beslenmesi oyunu uykusu vs derken akşam oluyor ve piliniz bitiyor

Kızınız biraz daha büyürse benim kadar zorlanmazsınz
Bu sene tatile gidin zayıflayn 2022de bence 2.ciyi yapın çok fazlada arayı açmaya gerek yok
Benim fikrim bu yönde 😅

Kesinlikle egitimime ve zevklerime ,ayrica tamamen birici cocugumu tüm ilgimle yetistirmeye verirdim önceligimi yerinizde olsam.Pandeminin gecmesi bile mantikli bir bekleme süresi olabilir sizin için.Yaşınız cok genç.

Ayni durumdayim. Oglum nisan ayında 4 yaşında olacak, küçük de bugün kırklandi. Büyük beni perişan etti. Yemek, temizlik hak getire..
Hemen hemen ayni durumdayiz.Kizim eylulde 4 olacak.
şuan küçüğüm 48 günlük.
1 haftadir daha iyi oldu.40 ında mucize varmiş.Uyku uyumazdi gece uykusu yani.
şuan daha iyiyiz şukur.ilk ay uykusuzlukta eklenince çok zorlandim.
inşallah sizde duzene girersiniz.buyugunde kiskancliklari hala sueuyor.allah yardimcimiz olsun valla

Hayatınızı yaşamak varken zaten evlenmiş ve anne olmuşsunuz hayata bu anlamda erken atılmışınız ama herkesin hayattan evlilikten beklentisi farklı siz zaten 2. Ciyi düşünüyor iseniz ve maddi sıkıntı yoksa yapın derim ama okul kısmını en az 2 sene daha askıya almanız lazım bebek ve bir küçük çocuk ile çok zor birde evin işi eklenince ve okuyacak iseniz de sizi iş sahibi yapacak bir bölüm ve mümkünse 4 yıllık okuyun sadece diplomam olsun derdinde iseniz kasmanıza değmez çalışmayacak iseniz... Emeğinize yazık olur..
Ben yerinizde olsam ne yapardım derseniz bu kadar erken yaşta zaten evlenmedim ve 1 çocuktan fazlasını yapmazdım, hayatımı çocuk büyüterek geçirmek yerine dünyayı ülkemi gezerdim ve yaptığım da bu evliyim ama 30 yaşında evlendim kızım var ama 2. Ciyi asla düşünmüyorum ve şu an 36 oldum hedefim kalan zamanımda iş dışı bolca dünyayı gezmek zaman ve para buldukça..

Hayatınızı yaşamak varken zaten evlenmiş ve anne olmuşsunuz hayata bu anlamda erken atılmışınız ama herkesin hayattan evlilikten beklentisi farklı siz zaten 2. Ciyi düşünüyor iseniz ve maddi sıkıntı yoksa yapın derim ama okul kısmını en az 2 sene daha askıya almanız lazım bebek ve bir küçük çocuk ile çok zor birde evin işi eklenince ve okuyacak iseniz de sizi iş sahibi yapacak bir bölüm ve mümkünse 4 yıllık okuyun sadece diplomam olsun derdinde iseniz kasmanıza değmez çalışmayacak iseniz... Emeğinize yazık olur..
Ben yerinizde olsam ne yapardım derseniz bu kadar erken yaşta zaten evlenmedim ve 1 çocuktan fazlasını yapmazdım, hayatımı çocuk büyüterek geçirmek yerine dünyayı ülkemi gezerdim ve yaptığım da bu evliyim ama 30 yaşında evlendim kızım var ama 2. Ciyi asla düşünmüyorum ve şu an 36 oldum hedefim kalan zamanımda iş dışı bolca dünyayı gezmek zaman ve para buldukça..

Hemen hemen ayni durumdayiz.Kizim eylulde 4 olacak.
şuan küçüğüm 48 günlük.
1 haftadir daha iyi oldu.40 ında mucize varmiş.Uyku uyumazdi gece uykusu yani.
şuan daha iyiyiz şukur.ilk ay uykusuzlukta eklenince çok zorlandim.
inşallah sizde duzene girersiniz.buyugunde kiskancliklari hala sueuyor.allah yardimcimiz olsun valla
Yok benimki kolik. Gece aglamalarımiz var. Gececek gibi degil. Perisan olduk kocam da ben de. Bir de kucuk aglamaya basladi mi, büyük oglum da elinden geldigince mızırlık yapmaya başlar. Cok bagirir, odanin icinde deli gibi kosar. Bilerek yapar. Onunla ilgilendigimizi gorunce, dikkati uzerine toplamak icin baslar..

Yok benimki kolik. Gece aglamalarımiz var. Gececek gibi degil. Perisan olduk kocam da ben de. Bir de kucuk aglamaya basladi mi, büyük oglum da elinden geldigince mızırlık yapmaya başlar. Cok bagirir, odanin icinde deli gibi kosar. Bilerek yapar. Onunla ilgilendigimizi gorunce, dikkati uzerine toplamak icin baslar..
Benim ilk bebeğim kolikti.Çok zor o aglamalar.Ama geçiyor oda.3.5 aylıkken azalmaya başladı ve sonrasında çok sakin bi bebek oldu yaklaşık 2 yaşına kadar.
Biraz daha sabır.Ama sana bi önerim olacak.Hamak edinmediysen mutlaka hamak al.
Hamak bi mucize gibi iki bebegiminde uykusunu düzene soktu.
ilk bebegimde 3.5 aylikken ablam vermisti al dene diye.Cidden durdu içinde ve sabahliyordu hamakta.
ondan sonra düzene girdik.o ciyak ciyak aglayan bebegime ilac gibi gelmişti.
2. bebegimdede 40. gün basladim hamağa.sabaha kadar uyumazdi aglamazdi ama hep huzursuzdu.şuan allaha bin sukur rahatiz sadece emmeye uyanir olduk.Kesinlikle deneyin inşallah iyi gelir sizede

Yaşınız daha çok genç. Kendinizle ilgili planlarınız var. 2.çocuğu bu planları gerçekleştirdikten sonra da yapabilirsiniz. Çünkü 2.çocuk olunca okul konusunda zorlanabilirsiniz. Bebeklerin özellikle ilk 1 yılı nispeten daha zor ve anneye bağımlı geçiyor biliyorsunuz. Ama siz kendinizi hazır hissediyorsanız biz ne desek boş. Hayat sizin hayatınız. :KK66:

Benim ilk bebeğim kolikti.Çok zor o aglamalar.Ama geçiyor oda.3.5 aylıkken azalmaya başladı ve sonrasında çok sakin bi bebek oldu yaklaşık 2 yaşına kadar.
Biraz daha sabır.Ama sana bi önerim olacak.Hamak edinmediysen mutlaka hamak al.
Hamak bi mucize gibi iki bebegiminde uykusunu düzene soktu.
ilk bebegimde 3.5 aylikken ablam vermisti al dene diye.Cidden durdu içinde ve sabahliyordu hamakta.
ondan sonra düzene girdik.o ciyak ciyak aglayan bebegime ilac gibi gelmişti.
2. bebegimdede 40. gün basladim hamağa.sabaha kadar uyumazdi aglamazdi ama hep huzursuzdu.şuan allaha bin sukur rahatiz sadece emmeye uyanir olduk.Kesinlikle deneyin inşallah iyi gelir sizede
Sağlikla buyut bebegini. Hamağı da deneyim oyleyse. Yakinda ise geri donecegim. O zamana kadar biraz daha toparlariz insallah.. büyugü de kreşe geri verecem..

Ayni dertten muzdaribiz ama sizin yasiniz kucuk bence once okul sonra is sonra cocuk bunlar yaklaşık 5 yil sürse sizin için 29 yasinda yine cocuk doğurmak için gayet ideal bir yas olur

Back
X