2. Çocuk için erken mi?

Eşiniz yardım etmiyorsa zorlanırsınız. Yatılı bakıcı olacaksa bilemem. Ama ev işi içinae yardımcı zor olur iki bebekle ilgilenmek temizlik yemek yapmaktan daha zor. 18 aylık kızım var aynı hareketli uykusu yemeai içmesi giyinmesi her şeyi zor problem ben 2 yaş sendromuna erken girdi diyorum artık.

Tek basiniza bakacaksaniz aklinizdan bile gecirmeyin ya da ruh ve sinir hastanesinden rezervasyon yaptirin. Ama cocuk bakicisinin yani sira ev islerine yardimci biri daha bulabilecekseniz gayet güzel olur. Aralari 18 ay olan 2 bebekli bir anne olarak söylüyorum.

Maşallah ne güzel. Valla küçükken zor ama biraz büyüyünce o gözümde canlanan tabloda çok güzel geliyor.

Eşinizin tavrı burada büyük önem taşıyor, çocuğa bakmayi annenin görevi gören babanın çocuklarıyla doğru düzgün oyun oynacağını, hakkıyla sevgi göstereceğini, onlara örnek olmak gibi bir derdi olacağını da zannetmiyorum.
Kızım dört yaşında ve resmen babasına aşık bir çocuk, ondan aldığı güveni çok rahat görüyorum. Eşiniz para kazanmanın dışında çocuklara bir katkı sağlamayacaksa, yine sırf o istiyor diye 2.cocugu düşünmenize de gerek yok.

Yatılı olmayacak bakıcı.bakıcı gerektiğinde bebeğe yardım edecek gerektiğinde ev işine buralarda böyle oluyor

Bu soruyla senelerce cebellesirken kızım 5 yaşında hamile kaldım...aralarında 6 yaş olacak...şimdi geriye dönüp baktığımda hala kararsızım peşpeşe mi yapıp buyutseydim diye...ama şöyle bişe var..kızım hep çocuklara hasretdi..nekadar bazen birilerini bulup oynatsamda balkonlara çıkar onu bunu cagarirdi yawrum sanırım.evde bı ses istiyordu kendine ...ama benim gayem onunla tek başına daha iyi ilgilenmekti...herşeyin doya doya yaşamak di..ne kaybettik bilmiyorum ama şimdide dört gözle kardeşini bekliyor

Benim kızım da bi ortamda başka bebek görünce Güler ellerini uzatır sarılmak için yanına gider. Ben de bazen diyorum güzelce ilgileneyim büyüdükçe paylaşacak seyler çoğalıyor. Ama büyüdükten sonra da yeniden küçük bir bebeğin bakımı tam rahata kavusmusken beni çok zorlar bundan eminim

Maşallah ne güzel. Valla küçükken zor ama biraz büyüyünce o gözümde canlanan tabloda çok güzel geliyor.
Bencede öyle şimdiden birbirlerine öyle destek oluyorlar ki
Misal Ben bunu böyle yapmamalısın oğlum dediğimde kızım ordan atlıyor anne o daha 3 yaşında küçük bilmiyor daha diyerek
Bayılıyorum bu hallerine zorlandığım evet çok oldu ama hic pişman olmadım iyiki varlar

Amanın..
Nasıl tahammül ediyorsunuz?
Tam anneci model..
Şimdi sizi ikna etmek için onu yaparız bunu yaparız diyor. Ama çocukla kadın ilgilenir diyor. Mesela siz büyükle ilgilenirken küçüğün altını değiştirebilecek mi? Mamasını yedirip gazını çıkaracak mı?
Diyelim dadı evde yok. Acil bir durum oldu gelemedi. Siz akşam 2 küçük çocukla cebelleşirken öyle köşeden izleyecekse size şimdiden Allah sabır versin..

Ben sizin yerinizde olsam bana yardım edeceğine emin olmadan ve uygulamalı büyük çocuğumda yardımını görmeden ikinci çocuğu yapmazdım.

Ozaman yap canım...zaten bende şimdi sorguluyorum bide aynı cinsiyetler madem yapacaktım neden çocuğu altı sene yalnız beklettim diye ....ama nazende karambole gelmedi buyumesi heraninu yaşadım yasattim.diyorum dediğim gibi hala kafam karisik

yok iş başa düşünce mecbur yapar sadece iteklemek gerek bazen ay siz böyle yazınca eşimi çok kötülemişim gibi hissettim çok ilgisiz sevgisiz değildir ama annesi aşırı düşkündür ayakkabılarını bile o silermiş benden de onu bekliyor ama yapmam asla. Neyse konumuza gelirsek çok dedim şimdi yardımcı ayarlarım diyosun ya ayarlamazsan diye kesin diyor o konuda güveniyorum herkese de anlatıyor söz verdim diye cayamaz

Adam ne sana eşlik, ne çocuğuna babalik yapmiyor. Şimdiki çocuğuna bile yazikken, niye 2inci cocuk olsun?

Babadan ilgi yok. Kadin/erkek rollerini çok yanliş ögreniyorlar. Kadin evde bakici/hizmetci rolünü olduğunu düşünürler. Bir bez değistirmeyen baba ile nasil bağ kursunlar?

Lütfen o çocugun hakkina girme ve 2inciyi yapma.

Öyle oluyor ve o 2 kardes ileride anlaşamıyor çünkü genel olarak kimde gördüysem 2.cocuk her zaman kayırılıyor o küçük sen ablasın abisin diyerekten. Sonra büyüdüğünde gelde anlas o kardesle. Büyük cocuk deneme tahtası küçük cocuk her zaman şımarık ve ailesine diş gecirebiliyor ben istisnasiz herkeste böyle gördüm. Esitlik sağlayamayacaksa kimse yapmasın 2.cocugu

30lu yaşlardaysanız ara vermemek en mantıklısı zaten erkek sabah işe gider akşam gelir çocuk sever ve yatar bu hep böyledir sen beraber büyüsünler istiyorsan ilk zamanlar zorluğunu çekerdim tabi ama büyüdüklerindede sefasını sürersin

Hakkini yemeyim, azicik oynuyor KENDI COCUGU ilemi? Neyse birsey demicem artik. Ne yazsam zaten boşa olur.

Bence çocuğun 1i 2si farketmez ciddi bir psikoloji istiyor.
Benim ilk çocuğum olacak ve tüp bebek. Daha simdiden 2.yi hic istemiyorum spiralla mi korunsam hapla mi arastirma yapiyorum
Hamilelik başlı başına bir felaket ki pek cok insana gore rahat bir hamilelik gecirdim. Mesela hic kusmadım. Herşeyi yedim ama bugun camasir asarken başım dondu yataktan kalkamadım bel kaburga ağrısı.
Bu sadece başı bide 2.bir cocuga ayni ilgiyi sevgiyi verebilmek,2.olunca birincinin pabucunu dama atmamak falan cok zor
Ben sahsen cevremde hic esitlik sağlayani görmedim.
Benim suan psikolojim bozuldu bile dogsun büyüsün de guzel günlerini goreyim insallah diyorum ki kocam evde her isi yapar abartmiyorum.
Yerleri süpürür sofrayi toplar,çamaşır asar,köpeği gezdirir,etrafı toplar. Haftada 1 de temizlikçi geliyor eve.
Yumurta toplama işleminde benim altımı bile sildi.
Ona rağmen ben 2.cocugu düşünmüyorum siz cok cesursunuz bence.
Biz size yapin yapmayın diyemeyiz.ama dediklerimi bir düşünün..

Bebeğim 4 aylıkken hamile kaldığım için buna yorum yapmamalıyım

ama eşiniz hiç yardımcı olmadan çocuk isteyebilmesi tuhaf.
aileler olsa bile,yardımcı olsa bile, gece başbaşa kalacaksınız.
özellikle hamilelik dönemi.. çok önemli.
benim eşimde aşırı çocuk isteyen biriydi.
ben ise 2. Bebeğimi aldırmak istemiştim çok erken diye.

yani çocuk gerçekten sorumluluk,ilgi isteyen durumlar bunlar.
eşimin desteğini bilmesem asla doğurmazdım mesela.
çünkü o sorumluluk tek başına alınabilecek bişey değil.

Kusura bakmayın ama cocugun bakım ısı kadınındır diyen adama bir cocuk daha yaparsanız kafanızı cok duvarlara vurursunuz

Bence yaslari yakin cocuklar cok problemli hem bakmasi zor hem kismanclik hem daha ilk cocuk bebek almasi gereken ilgiyi alakayi ikinci bir kardese veriyosun bu pes pese doguranlari hic anlamiyorum ilk cocuga gunah oluyor bana gore

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…