2. Çocuk ikilemleri

maddi durum müsaitse , enerjiniz vs yetiyorsa illa 2. İstiyorum diyorsanız bence zamanı 3,5 yasında olacak bebek doğduğunda zaten kızınız
Maddi olarak sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum elbette biraz zorlayacak bizi ama üstesinden gelebiliriz inş

Ben de aynı durumdayım kızım 33 aylık çok düşündük bu konuyu. İnşallah artık istiyoruz tabi Allah hayırlısını nasip etsin. Her ailenin her çocuğun dinamikleri farklı
İşte bende onu düşünüyorum her ailede çocukta farklı ama 2. Çocuğu düşünüyorum tek çocukla kalmak istemiyorum ama doğru zaman mıdır? Birde rahata alışıp tekrardan zor bir sürece girmektense aynı anda büyüsünlerde diyorum

Umarım rahat olur çok ikilemdeyim bir diyorum tam rahat edeceğim aynı tempoya girmeyeyim ama sonradan 2. Çocuk olursa rahata alışıp hızlı tempo daha da yorar beni diye korkuyorum

Çocuğum olursa yine ücretsiz izne çıkacağım ve annemlerle ve kayınvalidelerle aynı şehirde yaşıyoruz şuanda bile dönüşümlü bakıyorlar kızımı
Sizin icin sorun olmayacaksa neden olmasin? Ben kendi anneme baktirmadim cunku kadinin omru kisalirdi eminim oyle bir cocugum vardi yaslilara yuklenmek bana dogru gelmiyor sahsen. Bugun varlar yarin olmayabilirler.

Peki maddi acidan yetebilecek misiniz?
Ozel bir cocugunuz olursa maddi olarak ne var ne yok seferber edebilecek misiniz?
İkisine ayni anda ayni imkanlari saglayabilecek misiniz?

Bencede kardeş çok kıymetli benimde kardeşlerim var ve bir araya gelince özellikle de çocukluk anılarını hatırlamak mükemmel bir duygu aramızda hep az yaş var kardeşlerimle

Maddi olarak çok zorlanacağımı düşünmüyorum elbette ki şimdi ki rahatım olmaz ama idare edebilirim gibi ama tabi ki be olacağını bilemem tam olarak

Maddi olarak çok zorlanacağımı düşünmüyorum elbette ki şimdi ki rahatım olmaz ama idare edebilirim gibi ama tabi ki be olacağını bilemem tam olarak
Her seyi dusunup ona gore karar vermelisiniz. Benim cevremde cok cocuklu arkadaslar var. Asla iki cocuga esit imkani saglayamiyorlar. Birini kreste devlete vermisler,cunku oteki ozel universiteye gidecek. Birini lisede yurt disina yollamislar,digerini ilkokulda devlete veriyorlar. Bu coguna normal geliyor,bence normal degil. İki cocugu esit sartlarda yasatamayanlar bana gore cocuk yapmamali. Ama bu benim fikrim tabi,onemli olan sizin fikriniz, ben sadece ornekleme yaptim.

Şöyle ki belki zaten hemen olmayacak; aradaki yas farki arttıkça paylaşımlari daha az olacak o yüzden bence tam zamanindayiz
Ama dediğim gibi belki hemen hamile kalmayacağız bilmiyoruz ki

Aynen ben de ayni imkanları veremem diye 2.cocugu düşünmüyorum.
Bir de bütün zorlukları çekip, herşeyi en basa sarmak da biraz sanki sınıfta kalmış olmak gibi ya...

Bir de bütün zorlukları çekip, herşeyi en basa sarmak da biraz sanki sınıfta kalmış olmak gibi ya...
Valla benim icin de oyle
Oglani ilkokula yazdirdim,yillik odedigim parayi gordum. İkinci bir cocugum olsa *2 olacakti. Odeyemem ki,niye yapayim.
Ayni durum alisveriste bile gecerli. Bir ayakkabi x lira. Eh ben 2 tane alacagim oldu mu 2x

Ben de sizin gibiyim.
Oğlum güzel şartlarda büyüdü. 2. olursa imkanları azalacak.
Bir de oğlum büyüdü şimdi canımız isterse giyip ceketimizi cıkıyoruz. Geziyoruz ,tozuyoruz. Bebek olursa hayatımızda kısıtlanacak. Bir de en baştan herseye sıfırdan başlamak zor .

Eskisi gibi olsak bir nebze, mesela ablam da ben de devlet okullari ve üniversitelerinde okuduk. Ailem ikimize de orta halliydi...ikimiz de krese gitmedik ana okuluna gittik.
Ama şimdi herşey özel ve paralı. Evet ozgurlukte ilk yillar kısıtlanıyor, evlilik bambaska bir hal alıyor buna adapte olmak da zor

Valla benim icin de oyle
Oglani ilkokula yazdirdim,yillik odedigim parayi gordum. İkinci bir cocugum olsa *2 olacakti. Odeyemem ki,niye yapayim.
Ayni durum alisveriste bile gecerli. Bir ayakkabi x lira. Eh ben 2 tane alacagim oldu mu 2x
Biz daha okul faslına baslamadik. Şimdi bile masraflı o zaman nasıl olur Allah bilsin...
Tabi maddi gücüne ve kendine güvenen arkadaşlar bize bakmasin 2.yapsinlar :)

Biz daha okul faslına baslamadik. Şimdi bile masraflı o zaman nasıl olur Allah bilsin...
Tabi maddi gücüne ve kendine güvenen arkadaşlar bize bakmasin 2.yapsinlar :)
Tabi canim. Valla zengin olsam yaparim 5 cocuk,sira sira bakicilari tutarim baktiririm. Tek cocukta havluyu bosuna mi attik,para yok pul yok evde delirdik yemek camasir bulasik cocuk diye diye

Simdi arkadasim. Oglum tam 4 yaşinda. Yaklaşik 3 aylık da bir oğlum daha var.
En ideal yaş dedi herkes ama ben cok perişan oldum. Yorucu cunku.
Asla kardeşsiz kalsin istemedim. Iyi ki de doğurdum kuzumu. Beni motive ediyor hayata yeniden.

Hamileyken, oğlumu bezden kestim, odasıni ayırdım, kreşe verdim. Herşey aslında tıkır tıkır yürüdü. Oğlumu da güzel hazırladığımı düşündüm fakat inanilmaz kıskandi. Ne yazik ki, ne yaparsam yapayım hirçinligini dindiremiyorum.
Hem olumlu, hem olumsuz ne varsa anlattim.

Evet şimdi hersey parayla ve pahalı. Oyuncağı, ayakkabısı, kursu, maması.... hersey çok pahalı. Benim kafam da pek kaldırmıyor. Bir de böyle bir dünyaya 2. Çocuk bana fazla geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…