2.çocuk istemeyen eş

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
hanımlar günaydın size bir sorum olucak :))

eşiniz 2. bir çocuk istemese ve bunun için mantıklı gerekçeleri varsa
onun düşüncesine saygı duyup çoğunuzu tekmi büyütürsünüz yoksa zamana bırakıp onu ikna etmeyemi çalışırsınız ?:49:

demekki sebepleri o kadar mantıklı değilmiş ki hala 2.çocuk planları yapıyorum diye düşünürdüm :))

bir kardeşin ne kadar önemli olduğunu, yarın eşimle ben ölünce çocuğumuzun yalnız kalmasının ne kadar üzücü olacağını uzun uzun anlatırdım.

Benim eşim de istemiyo.1 tane olsun imkanları iyi olsun şartları iyi olsun vs vs sebepler sölüyo.
Bana mantıklı geliyo ama kardeşi olması da iyi bişey.
Ben de kararsızım sanırım.
Çalışıyo olmasam ikna ederim ama çalışırken 2 çocuk sorumluluğu zor olur gibi geliyo bana.
Zaman göstericek

Yaş oldu 32 ikinci kez anne olmayı çok istedim ama eşim ve annem hiç istemediler. Tek olsun daha iyi yetişsin hem kuzenleri var kardeşi sayılır dediler :31: Bende artık ümidimi kaybettim :5: Allah yavruma uzun ömür versin ve tüm arkadaşlarımızın yavrularınada.

Son düzenleme:
Benim eşimin mevcutta olan çocuğa bakma konusunda bir katkısı olmadığından 2. konusunda fikri benim için pek de önemli olmaz..

benim eşim de istemiyo :@ çocuğumuz 2 aylık. ilerde 2. bi çocuk istediğimi söyledim yeter 1 tane diyo. ben istiyorum olmak zorunda :D
:1::1:hayırlısı olsun
Benim eşim de istemiyo.1 tane olsun imkanları iyi olsun şartları iyi olsun vs vs sebepler sölüyo.
Bana mantıklı geliyo ama kardeşi olması da iyi bişey.
Ben de kararsızım sanırım.
Çalışıyo olmasam ikna ederim ama çalışırken 2 çocuk sorumluluğu zor olur gibi geliyo bana.
Zaman göstericek
çalışırken bende senin gibiydim tek kalsın bir tane ye bile doğru düzgün bakamıyorum diyordum ama şimdi evdeyim fikrim değişti
Yaş oldu 32 ikinci kez anne olmayı çok istedim ama eşim ve annem hiç istemediler. Tek olsun daha iyi yetişsin hem kuzenleri var kardeşi sayılır dediler :31: Bende artık ümidimi kaybettim :5: Allah yavruma uzun ömür versin ve tüm arkadaşlarımızın yavrularınada.
ben ilerde pişman olmaktan korkuyorum şu anda 27 yaşındayım ilerde keşke olsaydı demek istemiyorum

bızde tam tersı durumdaydık ben ıstemıyordum esım ıstıyordu ama ben hıc ıstemıyro deıldım yanı oglum kucuk oldugu ıcın en az 1 yıl daha bekleyım dıyordum ama eısm korunursan hakkımı helal etmem dedı mecbur kaldım ve sımdı hamıleyım ıyı mı oldu kötü mü bılmıyorum benım yasım 31 zaten belkı mantık olarak zamanı ama oglum 22 aylık ve calısıyorum cok zorlanıcam ve psıkolojık olarak hala hazır deılım allahım yardım eder ıns:5:

sızın yasınız da daha genc 27 yanı ılerde belkı ıkna edebılırısnız cocugunzu felanda destek olur bastırırsınız :1:
benım esım de 38 yasında o yuzden ıstedı zaten

genelde erkekler ister bayanlar istemez siz de tam tersi olmuş:) ben olsam bi şekilde ikna etmeye çalışırdım...sonuçta siz kendinizi hazır hissediyorsanız doğru zamandır...erkekler genelde maddi durumdan ötürü istemiyolar sanırım ....bayanlar ise herşeyiyle enine boyuna düşünürler ne de olsa o çocyğu doğurup bakcak olan biz bayanlarız...eşinizi bu konuda ikna etmeniz zor olmayacaktır gibi geliyo bence :34:

ikimizde çok istedik. hatta ben oğlum 15 aylıkken istedim. eşim ev alalım sonra dedi... oğlum şimdi 6 yaşında.
siz ölürseniz ben yanlız kalırım deyip duruyor.

son iki senedir 2 aşılama, 1 tüp bebek denedik.

sonuç elimizdekinin kıymetini bileceğiz. ama denedim. içimde uhde kalmadı. bu arada yaş 40.

benim eşimde istemiyor...oğlumuz 8 yaşında ve oda hiç benim bir kardeşim olsun falan demedi.

ben tek kalmasın diye bazen düşünüyorum,sonra düşününce bende vazgeçiyorum.

benim eşimde tek çocuk,hiçte rahatsız değil.

ama sanırım ben gerçekten istersem ikna ederim,bizde de ben ne istediğimi bilmiyorum :50:

benim eşimde istemiyor...oğlumuz 8 yaşında ve oda hiç benim bir kardeşim olsun falan demedi.

ama sanırım ben gerçekten istersem ikna ederim,bizde de ben ne istediğimi bilmiyorum :50:

bebek istiyorsun ama çocuk büyütmenin ne demek olduğunu bildiğin için sorumluluktan korkuyorsun tahminim kolay büyütmemişsin hiç bir çocuk kolay büyümez ama bazı çocuklar daha zor büyüyor seni çok iyi anlıyorum çünkü benimde 7 yaşında bi oğlum var bende istemiyordum ama şimdi istiyorum lakin korkuyorum da hamileliğim zor geçmişti benim normal doğum yaptığım için doğumdanda korkuyorum ve sonrasııı bu arada eşim ilk 2. çocuk istiyorum dediğimde çok karşı çıkmıştı ama ikna ettim zaten ilkinede karşıydı ama mükemmel bir baba zaten çocuk istememin bir sebebide budur

bu ara acaba yaşın kaç sorabilirmiyim

bir kardeşin yerini tutabilecek hiçbirşey yok.
biz 5 kardeşiz.annem korunma yöntemlerinden habersiz cahil bir kadın değildi.bilerek ve isteyerek 5 çocuk dünyaya getirmiş.babam ailenin tek çocuğu.onun yalnızlığı anneme çok dokunduğu için böyle davranmış.
biz kardeşler olarak aynı karnı paylaşmakla hayata başladık ve devam ettik paylaşmaya... kıyfetlerimizi,yiyeceklerimizi,oyuncaklarımızı,harçlıklarımızı,aynı odayı,hatta bazen aynı yatağı,annemizi ve babamızı,sahip olduğumuz her ne varsa hepsini paylaştık.
annemizin, babamızın,kardeşlerimizin fedakarlıklarının boşuna olmadığını onlara gösterebbilmek için çok çalıştık.
dördümüz ünv. bitirdik.meslek sahibi olduk.para kazanıyoruz.dilediğimizi alabilecek gücümüz var çok şükür.
şu anda birbirimizle sıkıntılarımızı,mutluluklarımızı,hüznümüzü,neşemizi koşulsuz,karşılık beklemeksizin paylaşıyoruz.
arkamızda kocaman bir ailemiz olduğunu biliyoruz.
kalabalık bir ailem olduğu için çok mutluyum.benim henüz hiç çocuğum yok.çalışan bir bayanım.annem kadar cesur olamam ama Allah kısmet ederse iki çocukla bile yetinmem.3.yü düşünürüm gibi geliyor.

diyeceğim o ki az kardeş sayısı ve daha iyi imkanlar; daha iyi bir gelecek anlamına gelmez.
bu sebeple ben sizin yerinizde olsam eşimi 2. çocuk konusunda ikna etmeye çalışırdım.

teşekkürler arkadaşlar evet yaşım genç henüz vaktim var belki ama herşey planladığımız gitmiyor malesef
aslında eşimde istiyor içten içe fark ettim o her ne kadar bana çaktırmamaya çalışsada şimdilik beklemedeyim
doktora gideceğim adet düzenim yok onu halletikten sonra inka çalışmalarına başlayabilirim :)))

Back
X