2.çocuk kararsızlığım

Anladım. İstiyor ama sanırım zamana bırakmış ve bu konuda konuşmak istemiyor.

ya her şeyi planlı yapmam lazım ben 32 haftanın üstün görmedim hamileliklerimde daha öncede 2 tane kaybım var.bu ay kalsam mayıs gibi olur en azından haziranda okullar kapanınca 2 sine bir bakarım çocuğumda kreşten bıktı yaz dönemi de kreşe gidiyor bakacak kimse yok diye olmazsa da yapmam yani oğlumun canı sağolsun çalışınca programlı oldu herşeyimiz geriside allaha kaldı artık olursa da paylaşırım sizinle

zaten pişmanlık olurmu derim diye düşünmekteyim inşallah birde stres de oluyor acaba varmı yokmu diye sizde hamilsiniz allah kucaınıza sağlıklı almayı nasip etsin ilk mi?
Amin sağolun evet ilk ama inşallah kızım biraz büyüdüğünde ikinciyi istiyorum. Bende çalışan biriydim bu arada, hamilelikten dolayı ara verdim

Amin sağolun evet ilk ama inşallah kızım biraz büyüdüğünde ikinciyi istiyorum. Bende çalışan biriydim bu arada, hamilelikten dolayı ara verdim

doğum iznindesiniz yani ,valla benim 4. ay biter bitmez çağırırlar mecburen bakıcı bulamam lazım 2 sene sonra kreşe olursa inşallah

doğum iznindesiniz yani ,valla benim 4. ay biter bitmez çağırırlar mecburen bakıcı bulamam lazım 2 sene sonra kreşe olursa inşallah
Yok hayır 5.ayımda ayrıldım bebeğimi biraz kendim büyütmek istiyorum daha sonra devam edicem. Minicik bebeği kreşe bırakmak istemedim

Ben kesinlikle 2.çocuğu düşünmüyorum maddi imkanımız var ama manevi olarka yok 1 tanesine zor yeticem ve şu an bunalımdayım diyebilirim daha 24 yaşındayım, eğer ruhen kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız hiç girişmeyin derim ben.

herkese selam bu konuyu açtığımda hamileymişim şaka gibi ,fakat kese gelişmediği için 2 ay önce kürtaj oldum psikolojik olarakta yıprandım kürtaj sırasında ria taktırdım.bebeği 3 yıl sonraya ertelemek zorundayım hem psikolojik olarak hem de bedenen dinlenmek için bazen de diyorumki yapma ve defteri kapa içimdeki diğer ses pes etme 3 yılda toparlanırsın hem maddi hem manevi sonra pişman olurmuyumlar var napıcam tecrübeli olanlar bir akıl verin.ayrıca kürtaj sonrası eşim de dedi ki ben oğlumuzun bile hayatı nasıl olur diye endişelenşyorum diyor ortalık kötü diyor oda haklı napıcam ben bu arada 3 yıl sonra yaş oluyor 38

Son düzenleme:
kesinlikle dusunmuıyorum demıssınız ama hamılelık takvımınız var altta hamılemısınız. nasıl oldu ısteyerekmı? bende su an asla dıyorum ama ınsan zaman gectıkce tekrar ıstıyo sanırım

kesinlikle dusunmuıyorum demıssınız ama hamılelık takvımınız var altta hamılemısınız. nasıl oldu ısteyerekmı? bende su an asla dıyorum ama ınsan zaman gectıkce tekrar ıstıyo sanırım
evet canım konuyu açtığım ay adet olmam gerekirken olmadım son kontrolde kese büyümemişti o yüzden 2 ay önce kürtaj oldum, hala adet olmadım sıkıntıdayım, evet oğlumun kardeşi olmasını çok istiyorum ama bakacak kimse yok oğlumda kreşte büyüdü ,ev kira ne biliyim yaş geçiyor bi taraftan hangisini söyleyeyim siz kaç yaşındasınız ?2. içinmi düşünüyorsunuz?

canım ben onları missburc a yazmıstım.
benım kızım daha 10 aylık suan dusunmuyorum. çalışıyorum annem bakıyo o yonden sanslıyım. evımız kıra. ama ben ıkıncı bı cocuk ıstıyorum 30 yasındayım belkı 4-5 yıl sonra allah nasıp ederse cunku tup bebek kızım. ya allah nasip ederse istemediğin halde oluverır. allah hakkımızda hayırlısını versın bazen olacaksa kornurken bıle oluyor cok kafana takma. bakalım 3-4 yıla bende denerım ınsallah ıstersem bırgun tkrar olur cocugum

evet artık yaşı önemsemiyorum Allah bağışlasın kızını ,3 yıl sonra oğlum 10 yaşında oluyor olsun napalım,40 yaşında anne olanlar var onları duydukça daha çok içim kıpırdıyor .belki ev alırız o zamana kadar inşallah biraz birikim yaparız , vardır bunda da bir hikmet,evet istemiyorum diyenden korkucaz benimde dikkatimi çekti :)))

neden 3 yıl bekleyeceksin?
geçirdiğin kürtaj sebebi ile mi?
eğer çok büyük engel yok ise ve gerçekten istiyorsan bu koskoca üç yılı harcama.
çok pişman olursun.
ama beklemeye mecbursan o ayrı tabi.
39 yaşımda ikizlerimi doğurdum:))oğlum 9 yaşında idi.ona girdi.
elbette var 4o yaş ve üstü doğum yapan da.
ama iyi düşünmek lazım tabi.ev kira demişsiniz maddi şartlar vs.
bütün bunları eşinle iyice tartın öyle adım atın.
büyük sorumluluk nihayetinde.

kürtaj dolayısıyla değil ,oğlum hala bazı şeylerini bizden destek alarak yapıyor yani hala bize bazı konularda ihtiyacı var 1.sorun bu ,2. sorun evimiz kentsel dönüşüme uğrayacak 3 yıl içinde, bebekle taşınma falan zor olacak ,3. sorun ev almak için 3 yıl birikim şart oldu, çocuklarıma daha iyi bakmak için.hemen hemen oğlumun ve benim yaşım aynı olacak sizinkiyle çocuklar açısından zorlandınızmı?

haliyle zorlanılıyor.
ki benim ikiz olması çok daha zorlayıcı benim için.
yaş olarak tamam geç değiliz ama genç te değiliz.
bazen bu yaş farkını düşünmüyor değilim.
hayırlısı olsun sizin için de.

Amin çok teşekkür ederim konumu okuyup cevap yazdığınız için,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…