2.cocuk mevzusu ve esim

İlk hamileligimde aynen yasadiklarinizi yasadim dokuz ay surmese de surdugu kadarıyla bana yetti ve asla yakin zamanda cocuk yapmayacagim diye kendime sart kostum sonra kızım tam dort yasina girdiginde tekrar hamile kaldim bu defa da hic bir sey anlamadim ne bulanti ne tiksinti ne yorgunluk ne de halsizlik o kadar baska ve degisikti ki hamileligim boyle olsam kirk tane dogururdum dedim hep simdi oglum iki bucuk yasinda ve kazayla hamile kaldim ilk hamileligimden beter durumdayim hic bir hamilelik birbirini tutmuyor oglumdan once dusuklerim oldugu icin gen testi yaptirmistim folik asit kullanmam gerektigi ortaya cikmisti ve hamile kalmadan 2 ay kadar once baslamistim her planli hamile kalacak olana aslinda tavsiye edilen bu simdi diyorum acaba o destek mi benim oyle saglam bi hamilelik gecirmeme sebep oldu isterseniz dusunmeden once iki ay boyunca icin folik belki size de iyi etki yapar ha bu arada bulantilar yuzunden serumlar ilaclarla idare ediyorum hayatimi yoksa mumkun değil ayaga kalkabilmem siz ilk hamileliginizde ilac kullanmadiniz mi veya serum destegi almadiniz mi

Hamileliğimde başım belim kasığım hiçbiryerim ağrımadı çok şükür. Ama o nefes darlığı allahım o kusma. Ağlıyodum ya sürekli bi teknedeyim denizdeyim hissi vardı. Kafam dolu kaynıyo. Doktora gidiyorum derin nefes alamıyorum diyorum alamadıkça içime hava girmiyo sanki panik atak geçircek gibi kalbim çarpıyo diyodum kadın karşımda ‘normal’ diyodu dahada sinirleniyodum yani.

Bende çok geceler yataktan kalkıp balkona çıkmışlığım var. Düşünüyorum ulen kendimi atsam mı falan değişik kafalara giriyodum yeminle bak. Sonra diyodum saçmalama şurda 2 ay kalmış sık dişini. Günleri sayıyodum burda hamilelik takvimi yaptım gözüm sürekli orda. Günler geçmiyo. Bi arkadaşım 35. Haftada doğum yaptı aynı zamanlarda hamileydik diyodumki keşke bende yapsam :) o kafadayım artık benimki de sağolsun 40+1 de doğdu.

Özet: bende napacağımı bilmiyorum 2. Asla istemiyorum, eşim de istiyor.
Iste siz beni cok iyi anlarsiniz.inanin hayat bana zindan oldu hep hastaydim hele o nefes darligi mahvetti bide benin nefes darligim hamile kalir kalmaz basladi taaa dogurana kadar insan bi gidim havaya muhtac kalirmi kalirmis nefes darligindan bi yerede gdemiyordum surekli bayilacak gbiydim allahim ne zaman biter o iskence diye yalvariyodum cookk zorrr du cokkkk o sebeple istemiyorum esimde olmaz tek cocuk diyo

İlk hamileligimde aynen yasadiklarinizi yasadim dokuz ay surmese de surdugu kadarıyla bana yetti ve asla yakin zamanda cocuk yapmayacagim diye kendime sart kostum sonra kızım tam dort yasina girdiginde tekrar hamile kaldim bu defa da hic bir sey anlamadim ne bulanti ne tiksinti ne yorgunluk ne de halsizlik o kadar baska ve degisikti ki hamileligim boyle olsam kirk tane dogururdum dedim hep simdi oglum iki bucuk yasinda ve kazayla hamile kaldim ilk hamileligimden beter durumdayim hic bir hamilelik birbirini tutmuyor oglumdan once dusuklerim oldugu icin gen testi yaptirmistim folik asit kullanmam gerektigi ortaya cikmisti ve hamile kalmadan 2 ay kadar once baslamistim her planli hamile kalacak olana aslinda tavsiye edilen bu simdi diyorum acaba o destek mi benim oyle saglam bi hamilelik gecirmeme sebep oldu isterseniz dusunmeden once iki ay boyunca icin folik belki size de iyi etki yapar ha bu arada bulantilar yuzunden serumlar ilaclarla idare ediyorum hayatimi yoksa mumkun değil ayaga kalkabilmem siz ilk hamileliginizde ilac kullanmadiniz mi veya serum destegi almadiniz mi
Inanin okadar kotu olmasaydim elbet bende dogurmak isterdim evladimin kardesi olsun isterdim ama okadar kotuydu ki gun sayip durdum.allahtan sizinki 9 ay surmemis 9 ay surse sinirlenirz bozulurdu.her hamilelik evet bir degilmis ama aynida olabilir.allah kolay hamilelik gecirmeyi nasip etsin sizede saglikla kucagnza alin

Arada vermişsiniz baya ama kendinizi hazır hissetmeden kesinlikle denemeyin çünkü hamileliğiniz boyunca ilgilenmeniz gereken bi çocuk daha var .
Bende onu dusunuyorum hadi ilkinde yattim hep bu sefer nasik yatcam.ailemde baska sehirde yardimda edemiyolar

Ahh ahhh bende dusun dusun isin icinden cikamiyorum esim sikistriyo tartisiyoz ilerde evladim kizarmi acaba diyorum yalniz diye ama bende kaldiramiyorum hamileligi bilemedim valla
Evladın bana kardeş yapmadınız diye ileride kızma hakkının olduğunu düşünmüyorum. Bu anne babanin tercihidir evladin degil. Sonuçta tek çocuk olmanın da avantajları var. Ayrıca hiç kardeşi olmayan birinin kardeş eksikliği hissetmesi zor oluyor. Birseyin yokluğunu hissetmeniz için varlığının olması gerekiyor. Tek çocuk olarak yazıyorum gayet memnunum durumundan :) sizin yeriniz de olsam bu kadar zor hamilelik geçirdiysem yapmazdım. Ki bende zor bir hamilelik geçirdim ama sizin kadar değil sanırım ona rağmen ikinci çocuk fikri hamilelik serüveninden dolayı soru işareti

Evladın bana kardeş yapmadınız diye ileride kızma hakkının olduğunu düşünmüyorum. Bu anne babanin tercihidir evladin degil. Sonuçta tek çocuk olmanın da avantajları var. Ayrıca hiç kardeşi olmayan birinin kardeş eksikliği hissetmesi zor oluyor. Birseyin yokluğunu hissetmeniz için varlığının olması gerekiyor. Tek çocuk olarak yazıyorum gayet memnunum durumundan :) sizin yeriniz de olsam bu kadar zor hamilelik geçirdiysem yapmazdım. Ki bende zor bir hamilelik geçirdim ama sizin kadar değil sanırım ona rağmen ikinci çocuk fikri hamilelik serüveninden dolayı soru işareti
Valla buyuk moral oldunuz bana inanin sizinde tek cocuk olmaniz hislerinizi anlatmaniz rahatlatti beni cunku evladima haksizlikmi yapiyorum diyodum hep

Inanin okadar kotu olmasaydim elbet bende dogurmak isterdim evladimin kardesi olsun isterdim ama okadar kotuydu ki gun sayip durdum.allahtan sizinki 9 ay surmemis 9 ay surse sinirlenirz bozulurdu.her hamilelik evet bir degilmis ama aynida olabilir.allah kolay hamilelik gecirmeyi nasip etsin sizede saglikla kucagnza alin

Amin Allah razi olsun sizi o kadar iyi anliyorum ki sinirlerin bozulup psikolojikmen cokmek ne demek bu hamileligimde ogrendim bende siz ilkinde tatmissiniz bu duyguyu ve gercekten yasamayan bilemez haklisiniz Rabbim sizin icin de hayirlisini versin ins sorunsuz sihhatli bi hamilelik yaşarsınız eger nasibinizde bir cocuk daha varsa

Istemiyorsaniz yapmayin erkekden cok kadinin karari onemli tasiyan bizleriz erkekler 9 ay boyunca rahat benimde bir oglum var 10.5 aylik ikinciyi dusunmuyorum kardes olmadan olmaz vs gibi yorumlar duyuyorum da cok klise geliyor artik sirf kardesi olsun diye cocuk yapilmasi sacmalik oyuzden bu konuya takilmayin istemediginiz muddetce sirf esiniz yuzunden cocuk yapmayin

Valla buyuk moral oldunuz bana inanin sizinde tek cocuk olmaniz hislerinizi anlatmaniz rahatlatti beni cunku evladima haksizlikmi yapiyorum diyodum hep
Haksızlık yapıyorum diye birşey yok inanın. Anne olarak görevimiz çocuklarımıza öncelikle sevgimizi verebilmek manevi acıdan doyurmak daha sonra maddi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca gidermek. 2. Çocuk kararı tamamen sizin istemenizle ilgili. Allah iyi insanlarla karşılaştırsin kızınızı, insanın kardeşinin yapmadığını bir bakıyorsunuz el yapıyor. Hayrın, sevginin kimden geleceği belli olmaz. Bazen kardeşinden gelir , bazen dostundan , bazen de kimseden. Zamana bırakın belki biyolojik saatiniz size bir kaç yıl sonra tekrar anne olma isteği uyandıracak ve siz isteyeceksiniz belli mı olur

Istemiyorsaniz yapmayin erkekden cok kadinin karari onemli tasiyan bizleriz erkekler 9 ay boyunca rahat benimde bir oglum var 10.5 aylik ikinciyi dusunmuyorum kardes olmadan olmaz vs gibi yorumlar duyuyorum da cok klise geliyor artik sirf kardesi olsun diye cocuk yapilmasi sacmalik oyuzden bu konuya takilmayin istemediginiz muddetce sirf esiniz yuzunden cocuk yapmayin
Cok sagolun moral oldu bana inanin beynimize okadar yerlestirilmis ki tek cocuk olmaz kavrami sanki gunaha griyoruz gbi geliyo artik

Haksızlık yapıyorum diye birşey yok inanın. Anne olarak görevimiz çocuklarımıza öncelikle sevgimizi verebilmek manevi acıdan doyurmak daha sonra maddi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca gidermek. 2. Çocuk kararı tamamen sizin istemenizle ilgili. Allah iyi insanlarla karşılaştırsin kızınızı, insanın kardeşinin yapmadığını bir bakıyorsunuz el yapıyor. Hayrın, sevginin kimden geleceği belli olmaz. Bazen kardeşinden gelir , bazen dostundan , bazen de kimseden. Zamana bırakın belki biyolojik saatiniz size bir kaç yıl sonra tekrar anne olma isteği uyandıracak ve siz isteyeceksiniz belli mı olur
Allah razi olsun amin allah sizide iyilerle karsilastirsin.haklisiniz cocuguma en iyi sekilde anne olmaya calisiyorum maddi manevi hep arkasnda olucam allahin izniyle .toplum olarak okadar cok beynimize islenmis ki tek cocuk olmaz kavrami sanki gunaha giriyomusuz gbi

Dimi bende oyle dusunuyorum aslinda kocam istiyo yada kardesi olsun diye cocuk yapilmas diyorum ama kimi gorsem e hadi artik 2.cocuk zamani gelmis diyo toplum olarak beynimize islenmis sanki

Tasiyip doguracak ve aylarca uykusuz kalarak buyutecek olan sizsiniz. Baba olmak cok kolay. O yuzden erkekler 10 tane de ister

Bence bu durumda kesınlıkle dusunme derım..
Ikı cocuk herseyın ıkıye katı yasaman demek..
Artık kafamız kaldırmıyor ..
Eskıler dogururmuş 10 tane hepsı bırbırıne bakarmış demekkı :))
Hamılelıgı gectım lohusalıgı bakımı gece uykusuzlukları atesı hastalıgı ıkı kardes kavgası ..bırını tam buyuttum derken yenı bır bebek yanı psıkolojın kaldırırmı onu dusunmek gerek..
Ve hamılelıgınde bukadar kotu hıssetmem bana cok agır geldı sankı fızyolojık degılde
Psıkolojık yasamıssın gıbı..
Once bunu bır ogren ıntıharı dusunecek kadar dıyorsan psıkolojık destek alman gerekırdı..
Bı doktora gorun varsa anksıyete vs tedavısını ol
Iyı gelırse ondan sonra dusunursunuz..
Yoksa ıkıncıyle daha fazla zorlanıp
Cıkmaza gırersın ..
Ve esın yada aılen yardımcı degılse
Vay halıne..
Esın ıstıyor da cocuk bakmada ne kadar yardımcı acaba ?

Tasiyip doguracak ve aylarca uykusuz kalarak buyutecek olan sizsiniz. Baba olmak cok kolay. O yuzden erkekler 10 tane de ister
hele de benim esim gece 1 kere bile uyanip cocuga bakmadi uykusu cok agir davul calsan duymuyo adam.hala cocuk hasta olsa sabaha kadar ben uyanik kaliyorum o uyuyo

Kardes o kadar da gerekli mi gercekten?
Eger bir cocugunuz daha olsun istiyorsaniz sartlari zorlayabilirsiniz ama sirf mevcut cocuga krdes olsun diye bir cocuk daha yapilmamali.
Bende iste sizlerin fikirlerinizi almak istedim gercekten kardes illa sart mi onune gelen niye bu cocuga kardes yapmiyosun diyo

Bence bu durumda kesınlıkle dusunme derım..
Ikı cocuk herseyın ıkıye katı yasaman demek..
Artık kafamız kaldırmıyor ..
Eskıler dogururmuş 10 tane hepsı bırbırıne bakarmış demekkı :))
Hamılelıgı gectım lohusalıgı bakımı gece uykusuzlukları atesı hastalıgı ıkı kardes kavgası ..bırını tam buyuttum derken yenı bır bebek yanı psıkolojın kaldırırmı onu dusunmek gerek..
Ve hamılelıgınde bukadar kotu hıssetmem bana cok agır geldı sankı fızyolojık degılde
Psıkolojık yasamıssın gıbı..
Once bunu bır ogren ıntıharı dusunecek kadar dıyorsan psıkolojık destek alman gerekırdı..
Bı doktora gorun varsa anksıyete vs tedavısını ol
Iyı gelırse ondan sonra dusunursunuz..
Yoksa ıkıncıyle daha fazla zorlanıp
Cıkmaza gırersın ..
Ve esın yada aılen yardımcı degılse
Vay halıne..
Esın ıstıyor da cocuk bakmada ne kadar yardımcı acaba ?
Aynen canim fizyolojik olarak bu kadar agir yasamam psikoljmin bozulmasina sebep oldu zaten hem bedenen hem ruhen bitmistim.bidaha kaldiramam gbi geliyo banada.ailem uzaktaydi baska sehirde yardmci olamadi.esimde cok yogun calisiodu adami evde bulmak zordu tek basima gogusledim herseyi halada evladima yalniz bakiyorum cunku esim cok yogun calisio ve uykusuda agir gece uyanamiyo davul calsan uyuyo

Back
X