2.cocuk mevzusu ve esim

Bende iste sizlerin fikirlerinizi almak istedim gercekten kardes illa sart mi onune gelen niye bu cocuga kardes yapmiyosun diyo

Ben de tek cocuk annesiyim, kizim 6.5 yaşında, kesinlikle ikinciyi dusunmuyorum. Bu devirde bir cocuga bile maddi manevi yetebilmek zor zaten. Ustelik yeniden anne olmak gibi bir istegim de yok, neden cocugumun kardesi olsun diye zora sokayim ki kendimi? Kim ne derse desin, ben kendi aileme bakarim, boyle huzurllu ve mutluysak olay bitmistir.

Bir çocuğunuzun daha olmasını isterseniz bu karar en çok size sonra eşinize ait olmalı.Uc -bes yaşındaki çocuğa bebek ister misin? Kardeş ister misin? diye sorulmasını da abes buluyorum.Cocuga havuzlu ev alalim mi desem ona da evet diyecek,ama gidip almiyacagim.İlerde biz göçünce ilki yalnız kalmasın diye ikinci çocuk şart diyenlere de "bir yıl sonra olmeyecegini nerden biliyorsun?İki yetim birden iyi midir?" diye soruyorum.Ben ikinci cocugumu 37 yaşında ,kizim 8 yasinin icindeyken dogurdum.Cunku bir cocuga daha yetecek sevgim oldugunu ,bir sesin daha bana "anneee" diye seslenmesini istedigimi o zaman farkettim. Kardeşlik bagi guclu olanlara imreniyorum ama bunu kendi kardesimle yakalayamadim ne yazik ki....Etrafimda her zaman çok iyi insanlar oldu ve zor animda koşup yetiştiler pek çok sorunuma....ama hiçbiri nüfustaki kardeşim değildi.Nufustaki kardeşim aileme ev alırken birikmiş paramı verdim destek oldum diye " senin kişisel menfaatin ne,çıkarın var sanırım" dedi.:olamaz:

Ben de tek cocuk annesiyim, kizim 6.5 yaşında, kesinlikle ikinciyi dusunmuyorum. Bu devirde bir cocuga bile maddi manevi yetebilmek zor zaten. Ustelik yeniden anne olmak gibi bir istegim de yok, neden cocugumun kardesi olsun diye zora sokayim ki kendimi? Kim ne derse desin, ben kendi aileme bakarim, boyle huzurllu ve mutluysak olay bitmistir.
Haklisiniz cok dogru bide esimle ayni fikirde olabilsem belkide disariya karsi kulaklarimi tamamen kapatabilirim.siz ortak fikir almissiniz sanirim ne mutlu size biz ortak karar alamiyoruz kocamla malesef adam tutturuyo da tutturuyo

Haklisiniz cok dogru bide esimle ayni fikirde olabilsem belkide disariya karsi kulaklarimi tamamen kapatabilirim.siz ortak fikir almissiniz sanirim ne mutlu size biz ortak karar alamiyoruz kocamla malesef adam tutturuyo da tutturuyo

Esim hep ikinci cocuk istiyordu, ama benn zor bir hamilelik gecirince vazgecti, zaten simdi kizimizin okula baslamasi ve sorumluluklarin giderek artmasiyla tamamen dusuncesi degismis durumda.

Esim hep ikinci cocuk istiyordu, ama benn zor bir hamilelik gecirince vazgecti, zaten simdi kizimizin okula baslamasi ve sorumluluklarin giderek artmasiyla tamamen dusuncesi degismis durumda.
Cok sevindm adiniza insallah benin esiminde fikri degisir tamamen ne mutlu size

Buarada hanimlar cok sagolun mesajlarinizla destek oldunuz bana gercekten moral oldu kendimi sikiyodum acaba neyapmaliyim dogurmalimiyim nasil yaparim zaten ailem baska sehirde tek basima altindan kalkamam diye dusunup duruyodum

Cok sevindm adiniza insallah benin esiminde fikri degisir tamamen ne mutlu size
Eşine hissettiklerini,su an bir çocuğun daha annesi olmaya hazır olmadığını başbaşa olduğun bir anda anlatsan olmaz mı? Su an seni çok anladığını düşünmüyorum.İki çocuk onun için bir sayıdan ibaret gibi tutturup durmuş .Bambaşka karekterde bir insan daha dünyaya getireceksin ve "herşey yolunda gitmeyebilir,çocuğun sağlıklı da olmayabilir".Yine de herşeyiyle onu sarıp sarmalayip ,"iyiki de seni dogurdum " diyebilecegin guce ulasirsan ikinciye niyetlenmek istediğini esine anlat.

Eşine hissettiklerini,su an bir çocuğun daha annesi olmaya hazır olmadığını başbaşa olduğun bir anda anlatsan olmaz mı? Su an seni çok anladığını düşünmüyorum.İki çocuk onun için bir sayıdan ibaret gibi tutturup durmuş .Bambaşka karekterde bir insan daha dünyaya getireceksin ve "herşey yolunda gitmeyebilir,çocuğun sağlıklı da olmayabilir".Yine de herşeyiyle onu sarıp sarmalayip ,"iyiki de seni dogurdum " diyebilecegin guce ulasirsan ikinciye niyetlenmek istediğini esine anlat.
Anlatmam mi canim benm cok dil doktum ki zaten cok hassasim hemen uzulurum herseye allah korusun sagliksz bi cocuk olsa dunyam basima yikilir rabbimin zoruna gtmesin allaha buyuk konusmayayimda.esimde cok cocuk takintsi var olurmuymus tek cocuk sadece benim fikrim mi onemliymis kendiside babaymis.sagliksz demisken esimn ailesnde genetk hastalikta var bazi cocuklar engelli dogabiliyo ozellikle erkek cocuklar kaynimin cocuklari engelli mesela.cok sukur bizimki saglikli ne olacagni bilemeyz ki kafamda cok soru isaretleri var.arti ailem baska sehirde esim yogun calisiyo yardimci olamiyo tum bunlarin ustesinden nasil gelinir bilmiyorum

Aslında düşününce kardeşte gerekli bence hadi çocuğunuz yalnız büyümez en yakın arkadaşı olur peki torununuz olunca hiç akrabası olmıyacak ozaman

Aynen canim fizyolojik olarak bu kadar agir yasamam psikoljmin bozulmasina sebep oldu zaten hem bedenen hem ruhen bitmistim.bidaha kaldiramam gbi geliyo banada.ailem uzaktaydi baska sehirde yardmci olamadi.esimde cok yogun calisiodu adami evde bulmak zordu tek basima gogusledim herseyi halada evladima yalniz bakiyorum cunku esim cok yogun calisio ve uykusuda agir gece uyanamiyo davul calsan uyuyo
Suan cocugunuz kac yasında?
Bence emzırmıyorsanız bı psıkyatre danısın daha huzurlu oldugunuzda belkı tekrardan sızde ıstersınız..

Kardes o kadar da gerekli mi gercekten?
Eger bir cocugunuz daha olsun istiyorsaniz sartlari zorlayabilirsiniz ama sirf mevcut cocuga krdes olsun diye bir cocuk daha yapilmamali.
IkIkıncı cocugu dusunup dusunmemek sızın kararınız ama biz ıkı kardesız
Yerı gelıyor bır arkadasına dostuna hayatında yasadıgın olumsuzlugu anlatıyorsun fıkır almak yardım almak ıstıyorsun
Ah canım vah canım dıyor ne manevı destek ne maddı destek..
Bırde arkandan dedıkodun yapılır..
Ama kardes oylemı bız ıkımız hem maddı hem manevı bırbırımıze zor zamanımızda kosuyoruz..
Kussekte tartıssakta ..ona buna dedıkodumuzı yapıp kotulemıyoruz ..
Dost bugun var yarın yok ..
Kardes oyle degıl her daım yanında

Yerı gelıyor bır arkadasına dostuna hayatında yasadıgın olumsuzlugu anlatıyorsun fıkır almak yardım almak ıstıyorsun
Ama kardes oylemı bız ıkımız hem maddı hem manevı bırbırımıze zor zamanımızda kosuyoruz..
Bende bunu sorguluyorum iste kendimi hazir hissetmiyorum ama ilerde haksizlik olurmu da diyorum cocugum kardese ihtiyac duyarmi diyorum fakat bi yandanda ailem uzakta yardimci yok benim gebeligim kotu geciyo nasil kaldrcam diyorum hasta olsam cocuguma kim bakicak diyorum

Yasınız kac? Cocugunızun yası kac? Gecmı kalıyosunuz bıkac sene sonra belkı fıkrınız degısecek sız suan kendı saglıgınızı koruyun
Ilerde belkı fıkrınız degısır

ne mutlu size, ama her kardeş aynı değil,
birbirini öldürenden, eşini elinden alanına kadar her model kardeş var.
zaten mükemmel kardeş olacağı garanti olsa bile, ben çocuk daha istemiyorum, çocuk istemeyen birinin anne olması, çocuk isteyen birinin anne olamamasından kat kat daha kötü...

İkinci hamılelıgım ınanın ikiside o kadar farklı oldukı yasadgım sorunlar hıc birbirine benzemiyor Yani aynısı olacak dıye bısey yok Allah hayırlısını versin.

Ben de ikinci cocuk dusunmeyenlerdenim. Cocugunuz kac yasinda? Eger kucukse simdilik bunu bahane edip konusunu acmamasini saglayin. Sen uzerime geldikce inat oluyor yapasim varsa da yapmam diyorum ben esime. Ki inadimi bilir.

Ben de ikinci cocuk dusunmeyenlerdenim. Cocugunuz kac yasinda? Eger kucukse simdilik bunu bahane edip konusunu acmamasini saglayin. Sen uzerime geldikce inat oluyor yapasim varsa da yapmam diyorum ben esime. Ki inadimi bilir.
Canm 6 yasinda evladim.bende 30 yasindaym.bide ailem uzakta esim yogun calisiyo yardmcimda yok.illa sart degil aslinda ikinci cocuk ama kocalar hem fikir olsa sorun kalmaz

Canm 6 yasinda evladim.bende 30 yasindaym.bide ailem uzakta esim yogun calisiyo yardmcimda yok.illa sart degil aslinda ikinci cocuk ama kocalar hem fikir olsa sorun kalmaz

Haklisiniz. Ama tek tarafin istemesoyle de cocuk yapilmaz. Kadinin hazir ve istekli olmasi onemli. Ne kadar yardimci olacak bir es bile olsa yukun buyuk kismi annede oluyor. Aslinda siz hamilelik kismindan korkuyorsunuz. Ayni kisinin hamilelikleri bile ayni olmaz derler hep ama sans tabi ki.

Back
X