pardon kaç yaşındasınız,eğer 35üzeri iseniz çocuğu yapın derim ama yaşınız 30dan küçükse çalışın,kazancınızın tadını çıkarınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.aman yapmayın demiyorum,çocuk elbette iyidir.ben de ilk kızımı 30 yaşında doğurdum ikinciyi de 1 ay sonra 34ümde doğuracağım:) üçüncüyü de 2-3 yıl içinde istiyorum.hayırlısı bakalım.bunu yapabilmem için de memuriyete devam etmemiz ve yıllık izin kullanmamız lazım.para olmadan hiç bişey olmuyor çünkü.öncelikle ruh sağlığı bozuluyor insanın.durumunuza üzüldüm,hemen bir işe girip çalışın.çalışın ki çocuklarınızın istediği şeyleri alabilecek maaşınız ve hastalandığınızda kullanabileceğiniz az da olsa birikim yapın.sevgiler.[/Q bir ay sonra 28 olacağım.
istiyor insan aslında bir zaman sonra 2.çocuğu...hem kardeş olur arkadaş olur diye,hemde bebek özleniyor,bi daha aynı şeyleri yaşamak istiyor insan :) ama bu durumda biraz diil baya zor( kreş içinde daha erken,çocuğunuzla yapıcak işlerde bulabilirsiniz,yada evde el işi yapabilirsiniz,tabi sölenildiği kadar kolay diil pat diye hemen bulunmuyor,çevre lazım tanıdık lazım...sizin içinde zor bilmiyorumki,bide çocuklara bi gelecek sağlayamayacağınıda düşünmek üzüyor insanı,bu devirde herşey zor.Eğer emanet edicek güvenilir bi yakınınız varsa yarım gün işlerde bakabilirsiniz hem kızınız için hemde sizin için daha kolay olur böylelikle
Benim kafam çok karışık kızlar.bu konuda aylardır karar veremediğim için size danışmak istiyorum kızlar.lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi esigemeyin benden. Konuyu anlatıyorum izninizle.ben evli ve 2 yaşlarında bir kız annesiyim,aöf edebiyat okuyorum bu arada.sorun şu ki;eşimin düzenli bir işi yok.karıntokluğuna yaşıyoruz.tabi buna şükrediyorum yanlış anlaşılmasın ama bugün yaşadığım küçük olay ki evlendiğimden beri kuruş yoktur kenarda.kızımla markete gittim zaten 5 liramız vardı dönüşte kermes kurulmuş,bi bakayım dedim.içine de oyun parkı kurulmuş.ben ücretsiz sandım ,kızımı oynaması için bırak ama görevli geldi 2 lira dedi.ben de yok tabi.kızım da çok mutlu eğleniyor,onu zorla çıkarttım çok ağladı,ben çok üzgünüm.bugün hep düşündüm çalışmalı mıyım? Diye.bu aralar ikinci çocuğu düşünüyordum ama bu olay beni sarstı.o yüzden 2. Çocuğumu yapsam karın tokluğuna yaşayarak? yoksa kızımı kreşe verip, eşim evi çevirirken ,ben para mı biriktirsem?.gerçi asgari ücretle zor ama.ne yapmalıyım?2.çocuk mu? Çalışmak mı?...
Cebimde 2 lira yoktu diyorsun. 2. çocuğu nasıl büyüteceksin...
çocuğunuzu devlet kreşine verinceye kadar yani 3 yaşına kadar çocuk baksanız...sonra da sigortalı bir işe girebilirsiniz.35ten önce 1 çocuk daha.ohhhh missss:) başka ne fikir veriyim sana şekerim:) şükret Allahına çocuğun oluyor..benim kuzenimin olmuyor
evlendiğimizden beri durum hep böyle kuruşu kuruşuna yaşadık.temel ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ama kenarda kuruş yok,borcumuzda yok.şimdi bir işe girdi ben de 2. İçin umutlandım ama acele etmemeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?