2. Çocuk mu, çalışmak mı?

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Benim kafam çok karışık kızlar.bu konuda aylardır karar veremediğim için size danışmak istiyorum kızlar.lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi esigemeyin benden. Konuyu anlatıyorum izninizle.ben evli ve 2 yaşlarında bir kız annesiyim,aöf edebiyat okuyorum bu arada.sorun şu ki;eşimin düzenli bir işi yok.karıntokluğuna yaşıyoruz.tabi buna şükrediyorum yanlış anlaşılmasın ama bugün yaşadığım küçük olay ki +vlendiğimden beri kuruş yoktur kenarda.kızımla markete gittim zaten 5 liramız vardı dönüşte kermes kurulmuş,bi bakayım dedim.içine de oyun parkı kurulmuş.ben ücretsiz sandım ,kızımı oynaması için bırak ama görevli geldi 2 lira dedi.ben de yok tabi.kızım da çok mutlu eğleniyor,onu zorla çıkarttım çok ağladı,ben çok üzgünüm.bugün hep düşündüm çalışmalı mıyım? Diye.bu aralar ikinci çocuğu düşünüyordum ama bu olay beni sarstı.o yüzden 2. Çocuğumu yapsam karın tokluğuna yaşayarak? yoksa kızımı kreşe verip, eşim evi çevirirken ,ben para mı biriktirsem?.gerçi asgari ücretle zor ama.ne yapmalıyım?2.çocuk mu? Çalışmak mı?...

eger cebinde 2 liran bile kalmiyosa ve bu durum hep boyleyse calis tabi guzelim 2. cocuk demek masraf demek . toparlanana kadar calis enazindan sonra yaparsin cocugu

Cnm cok üzüldüm durumuna ama eşin sonucta çalışıomus bence sende bir işe gir ve evi beraber döndürün, dier türlü insan eşinede kızamıor

pardon kaç yaşındasınız,eğer 35üzeri iseniz çocuğu yapın derim ama yaşınız 30dan küçükse çalışın,kazancınızın tadını çıkarınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.aman yapmayın demiyorum,çocuk elbette iyidir.ben de ilk kızımı 30 yaşında doğurdum ikinciyi de 1 ay sonra 34ümde doğuracağım:) üçüncüyü de 2-3 yıl içinde istiyorum.hayırlısı bakalım.bunu yapabilmem için de memuriyete devam etmemiz ve yıllık izin kullanmamız lazım.para olmadan hiç bişey olmuyor çünkü.öncelikle ruh sağlığı bozuluyor insanın.durumunuza üzüldüm,hemen bir işe girip çalışın.çalışın ki çocuklarınızın istediği şeyleri alabilecek maaşınız ve hastalandığınızda kullanabileceğiniz az da olsa birikim yapın.sevgiler.

istiyor insan aslında bir zaman sonra 2.çocuğu...hem kardeş olur arkadaş olur diye,hemde bebek özleniyor,bi daha aynı şeyleri yaşamak istiyor insan :) ama bu durumda biraz diil baya zor ( kreş içinde daha erken,çocuğunuzla yapıcak işlerde bulabilirsiniz,yada evde el işi yapabilirsiniz,tabi sölenildiği kadar kolay diil pat diye hemen bulunmuyor,çevre lazım tanıdık lazım...sizin içinde zor bilmiyorumki,bide çocuklara bi gelecek sağlayamayacağınıda düşünmek üzüyor insanı,bu devirde herşey zor.Eğer emanet edicek güvenilir bi yakınınız varsa yarım gün işlerde bakabilirsiniz hem kızınız için hemde sizin için daha kolay olur böylelikle

Bencede calismaniz daha iyi olur duzenli bir ise girin durumunuz biraz duzeldikten sonra yeniden hamile kalirsiniz...

Hic dayanamam aglayan cocuklara :-( o görevlinin yerinde olsam para almadan oynamasina izin verirdim vallahi :-(

Eşim yıllardır yani 8 yıldır.bir adama yüklü miktarda parasını ortak iş yapacağız diye kaptırdı.tabi aradan yıllar geçti sonuç ucu ucuna yaşamak.ve bu adam. 2 ay kadar önce hapse girdi.2 yıl orda kalacak.eşimde mecburen bir iŞ buldu. şimdilik çalışıyor maaş 1.500 felan.ama 2 yıl sonra ne olacak herşey karışık.

Son düzenleme:

ne yazık annemler şehirdışında kv benden uzak bir semtte.yani kreş ama daha çok küçük kıyamıyorum.

2.çocuk değil bence...şuan değil...

Bir çocuk dünyaya getiriliyorsa evvela iyi bir ebeveyn olunmalı sonra onu maddi olarak yetiştirebilinmeli.İyi bakılmalı,ihtiyaçları giderilmeli,heves içinde büyütülmemeli...

Şuan kızına odaklan ve işe gir şahsi düşüncem.

Uygun zaman uygun şekilde sonrasını düşünürsünüz eşinle beraber.

Kızlar tel.yazıyorum cvp veremesem kusura bakmayın lütfen.ama hepinizin fikirleri çok mühim...

Bence çalışabiliyorsanız çalışın, 2. çocuk için acele etmeyin şimdilik derim. Çocuk masraftır şuanki durumunuzu zorlarsınız bence. En azından düze çıkana kadar, ekonomik olarak kendinize güvenene kadar çocuk yapmayıp çalışın hayırlı geceler. Rabbim yardım etsin.

Şu an için değil sevgili arkadaşım. Bu planını ertele. Aöf.si bitsin, sözleşmelide olsa okulda görev alabilirsen çok daha isabetli olur. Formasyonda aynı zamanda alacaksınız değil mi eğitim fak. sinden? Şuan 2 lira için ağlayan bir evladınızın yanında aynı kaderi yaşayacak ikinci bir evlat daha düşünmek pek mantıklı değil. Bende bugün üye oldum. Aranıza yeni katıldım...

çocuğunuzu devlet kreşine verinceye kadar yani 3 yaşına kadar çocuk baksanız...sonra da sigortalı bir işe girebilirsiniz.35ten önce 1 çocuk daha.ohhhh missss:) başka ne fikir veriyim sana şekerim:) şükret Allahına çocuğun oluyor..benim kuzenimin olmuyor

Cebimde 2 lira yoktu diyorsun. 2. çocuğu nasıl büyüteceksin...

evlendiğimizden beri durum hep böyle kuruşu kuruşuna yaşadık.temel ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ama kenarda kuruş yok,borcumuzda yok.şimdi bir işe girdi ben de 2. İçin umutlandım ama acele etmemeliyim.

ben şükrediyorum ama siz de şükretmeyi unutmayın derim.bu arada ben 28 yaşındayım 35 çok var.

Anladığım kadarıyla çalışmaya pek sıcak bakmıyorsun canım.
Daha doğrusu geleceğini ev hanımı olarak planlamışsın.
Gönüllü olsaydın engel tanımazdın.
Bu durumda çalışıyor olman da sıkıntı yaratabilir.
Şahsi fikrim ise, meçhul geleceğimiz için kadınların kesinlikle çalışmasıdır.

Bence de acele etmemelisin, kızında daha küçükmüş. Asgari ücretle bir çocuk büyütmek bile çok zor.

pedagoglar çocukların 3 yaşına kadar annenin yanında olmasını,bi mecburiyet yoksa kreşe verilmemesini söylüyor,çocuğun özgüveninin ve ruhsal yapısının olumlu yönde gelişmesi için..anneanne veya babaanne yanında kalmasını da önermiyolar..çalışmak zorundaysan artık çok zor geçiniyoruz vs. diyorsan tabiki çalış,hem kendin için hem eşin için hem de yavrun için ama ben en azından 1 sene daha dişini sıkıp çocuğunla ilgilenmeni tavsiye ederim...bebeğin henüz çok küçük,senin paraya ihtiyacın var onun sana ihtiyacı var sence hangisi önemli?ama şunu da atlamak istemiyorum,en az 1 sene sonra bi işe gir çalış bence,insanın cebinde 2 tl bile olmamasının,heleki o minicik yavrunun oyun için ağlamasının ne kadar zor olduğunu az çok tahmin edebiliyorum..Allah kolaylık verisn inşallah..