2. Çocuk mu, çalışmak mı?

senin yerinde olsam ikinci cocuğu yapmazdım.. biraz daha dayanır 3 yaşında kızımı kreşe verir. calısırdım. durumumuzu düzeltip belki 2. cocuğu yapardım.
cocuk demek masraf demek

Bu düşünce tarzı,yeni çağın gereği mi acaba ?
Yani mutlaka birşey yapmalıyım,mutlaka 2 seçenek arasında karar vermeliyim gibi şeyler.

Halbuki hiçbirşey yapmayabilirsin:) Bugünü yaşayıp hayatını sürdürebilirsin.
Çalışayım,çalışmazsam bebek yapayım gibi şartlanmalar gereksiz.
Her gün bir karar almak,her gün bir hedef çizmek zorunda değiliz.

Kızın daha 2.5 yaşındaymış.Önce onun bebekliğinin tadını çıkarabilirsin.
Ne yeni bir bebek için,ne işe girmek için acele etmene gerek yok.

Ben senin yerinde olsam,kızım 3-3.5 yaşına gelince,çalışmaya başlarım.
İlkokula başlayınca kardeş düşünürüm.

bu şartlarda bile hala 2.çocuğun düşüncesi aklınızdan geçiyor.bende buna şaşırdım. 2yaşındaki bebeğinizin günahı ne? oyun oynamak için-2lira için- ağlıyor. çok üzücü.

tabi çocuklarımızın bizlere ihtiyacı var ama bi taraftanda hayatın maddi gerçekleri var. okula başlayınca ''anne iyiki beni sen büyüttün çalışmadın demicek ben onu istiyorum ben bunu istiyorum arkadaşlarımın var benim niye yok diyecek''

yaşlarımız da bebeklerimizin yaşı da aynıymış.

ben memurum,sabah çok erken başlıyor mesaim ,eve erken gelsem de işim hiç bitmiyor.bazen sızlanıyorum çalışmak ne zormuş diye.

ama kızımın aklı her şeye eriyor artık,çarşıda pazarda dolaşırken istediği şeyleri alabilmek beni öyle mutlu ediyor ki,iyi ki çalışıyorum diyorum o zaman.

bence 2. çocuğu düşünmeyin henüz.bebekler büyüdükçe masrafları da büyüyor,bu şartlar altında ikisine birden yetmeniz zor olacaktır.

çocuğunuza harcayacağınız 2 liranız yok 2. çocuk düşünüyorsunuz
tebrik ediyorum

durumunuz bu kadar sıkıntılıyken 2. çocuk hayatınızı daha zorlaştırabilir.bence 2. çocuğu biraz erteleyip çalışmalısınız

çocuk hayatlarını mı zorlaştıracak tam tersi
çocukların hayatı zorlaşacak

Kızlar,hepinizin msj.okudum.bazı arkadaşlar beni sert bir dille uyarmış olsa da mantıklı olanın çocuk yapmamak olduğunu belirtmişsiniz genel anlamda. Ben meslek edindirme kurslarına katılarak.kuaförlük yapmayı düşünüyorum,bu mesleği severek yapmayacağım ama iyi bir gelirim olabilir.yani kızımla katılmamı kabul edecek bir kurs arayacağım.bu kurslar ücretsiz.eğer kızımla katılmam sorun olursa da anaokulana başlamasını bekleyeceğim...

Son düzenleme:
Kızlar sizce kuaförlük iyi bir seçim mi? Farklı önerisi olan var mıı?

Kızlar sizce kuaförlük iyi bir seçim mi? Farklı önerisi olan var mı?

Eğitim durumunuz nedir?
Lise veya üniversite mezunuysanız kpss ye hazırlanabilirsiniz 1 yıl.bu arada kızınızda büyüyüp kreş yaşına gelmiş olur.

Eğitim durumunuz nedir?
Lise veya üniversite mezunuysanız kpss ye hazırlanabilirsiniz 1 yıl.bu arada kızınızda büyüyüp kreş yaşına gelmiş olur.

düz lise mezunuyum,aöf edebiyat okuyorum ama kpss işi zor artık.yerleşmek zor...

bu durumda 2. çocuk demek gerçekten deli cesareti. kusura bakmayın ama kızdım size. kızınızın kardeşten çok iyi bir hayata ihtiyacı var. sizin şuan 2. çocuk düşünebilmeniz için kızınızı duygusal, psikolojik ve sosyal olarak tatmin edebilmeniz gerek. bence çocuğu falan boşverin ve çalışın.

Kızlar sizce kuaförlük iyi bir seçim mi? Farklı önerisi olan var mı?

İlginizi çekerse bankaları düşünün.bankaların kendi sınavları oluyo,başvuru koşullarını falan da ilan ediyolar internette.Hem çalışma şartları,maaşları falan iyi.Diplomanızı bir an önce alabilseniz işinize yarardı.

Bence de çalış, cebinde 2 lira bile kalmıyorsa çalışmak öncelikli olmalı, kendinizi toparlayın sonra ikici çocuğu yaparsınız. Şu aşamada 2. ciyi bakmak da zor

Çocuk çok güzel bişey. Allah isteyen herkese versin inşallah.
Yanliz bu konuda çok sevdiğim bir laf vardir oda yapabildiğin kadar değil, bakabildiğin kadar dir.
Zaten bir yavru vermiş Rabbim. Uzun ömürlü olur inşallah. Ama zaten ona zor bakiyorken, en ufak bir isteğini yerine getiremiyorken, ikinciyi düşünmenin mantiğini çözemedim doğrusu.
yerinizde olsam çalişirim maddi fetaha erene kadar. Kiziniz kreş için küçük değil bence. Eğer nasipinizde var ise 2. çocuk er yada geç zaten olur.

önerin için teşekkürler. şu anda okuyorum, üniversite bitmeden çalışan olamam bankada dimi?

çocuğunu çalışarak ağlatmasın ama bu tarz yoksulluktan mahrum bırakarak ağlatsın çok farklı bakış açısı
henüz anne olmadığınız için böyle düşünmeniz normal
ama yanlış düşünüyorsunuz
kadının 2 tl parası yok sen 1 sene sık dişini diyosun

gelişimi için beslenmesi kadar oyunda önemli,
bizlerde anneyiz, çalışmasam aç kalmam elbette ama kızımı her şeyiyle en doğal beslenmesi, gelişimi , aktiviteleri için
çalışırım, çalışıyorum da...
Allah muhtaç etmesin

önerin için teşekkürler. şu anda okuyorum, üniversite bitmeden çalışan olamam bankada dimi?
ilgilendiğiniz banka için 'x bankası personel alımı' diye google'da aratın,başvuru şartları,sınav tarihleri çıkıyo o şekilde.Her bankanın şartları farklı,birinde olmuyosa diğerlerine bakabilirsiniz.