2. Çocuk mu, çalışmak mı?

valla eşimle birlikte calısmamıza , sporumuza hobimize tatilimize cıkıp ustune birikim yapabiliyorken yine de bizim odumuz kopuyor cocugumuz olursa nasıl yaparız nasıl geçiniriz diye...

kendiniz için değilse bile kızınız için erteleyin cocuk planınızı.
artık cocuk okutmak oyle bedava falan değil ,eskiden orta halli ailelerin cocuklarının iyi bir egitim alması mumkun iken artık cocugunuzun ortalama bir egitim alabilmesi için bile on binlerce lira dokmek zorunda kalıyorsunuz.

nacizane tavsiyem, iş bulup calısamıyorsanız bile cocugu erteleyin.

Kesinlikle şu durumunuzla 2. çocuğu düşünmeyin. Daha dünyadaki bebeğinizin basit bir oyun isteğini karşılayamıyorsunuz. İkinci çocuğun masrafı fazla gelir.

Bankalar konusunda, lise mezunlarını alıyor bankalar. Bu sene başında Ziraat Bankası sınavla alım yaptı mesela. Çoğunluk da lise mezunlarındaydı, onu kaçırdınız yalnız. Genelde de kendi ilinde, hatta ilçende alım yapma tarafılar ki, burası uzak ben gidip gelemem muhabbeti olmasın.

KPSS konusunda da, sınava daha 1.5 yıl var alın bir kitap çalışın. Hiçbir banka sınavsız almıyor, yani ona da hazırlanmak zorunda kalacaksınız, ona hazırlanırken bunu da aradan çıkarın. Atanırsanız diplomanızı aldığınızda amirinize ya da personel birimine iletirsiniz, maaş ve derece artışı yapılır.

Son düzenleme:
Henüz 28 yaşındasın, çok gençsin. Şimdilik eve katkı sağlayacak bir iş bulup kendini geliştirerek işini değiştirebilirsin. Bu arada eşine destek olursun. İkinci çocuk aklına bile gelmemeli. Bunun kanaatkarlıkla alakası yok bence. Elbette çocuk bereketiyle gelir. Ama bile bile de lades denmez, tevekkülü unutmayalım.

Konu sahibinin isteği üzerine yorumlara kapatılmıştır.