bence çalışma çocuğunu büyüt.
anaokuluna başlayınca sen de işe girersin o şekilde daha iyi.
aile büyüklerinde biri insafa gelir de bakımına yardım ederse o zaman ikinciyi düşün
benim kafam çok karışık kızlar.bu konuda aylardır karar veremediğim için size danışmak istiyorum kızlar.lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi esigemeyin benden. Konuyu anlatıyorum izninizle.ben evli ve 2 yaşlarında bir kız annesiyim,aöf edebiyat okuyorum bu arada.sorun şu ki;eşimin düzenli bir işi yok.karıntokluğuna yaşıyoruz.tabi buna şükrediyorum yanlış anlaşılmasın ama bugün yaşadığım küçük olay ki evlendiğimden beri kuruş yoktur kenarda.kızımla markete gittim zaten 5 liramız vardı dönüşte kermes kurulmuş,bi bakayım dedim.içine de oyun parkı kurulmuş.ben ücretsiz sandım ,kızımı oynaması için bırak ama görevli geldi 2 lira dedi.ben de yok tabi.kızım da çok mutlu eğleniyor,onu zorla çıkarttım çok ağladı,ben çok üzgünüm.bugün hep düşündüm çalışmalı mıyım? Diye.bu aralar ikinci çocuğu düşünüyordum ama bu olay beni sarstı.o yüzden 2. çocuğumu yapsam karın tokluğuna yaşayarak? Yoksa kızımı kreşe verip, eşim evi çevirirken ,ben para mı biriktirsem?.gerçi asgari ücretle zor ama.ne yapmalıyım?2.çocuk mu? çalışmak mı?...
ben şükrediyorum ama siz de şükretmeyi unutmayın derim.bu arada ben 28 yaşındayım 35 çok var.
Cebinizden 2 lira bile cikmiyor ama 2. cocuk dusunuyorsunuz, cok garip. O cocugun masrafi 2 liradan cok daha fazla olacaktir, siz daha iyi bilirsiniz. Bu durumda iki cocuk sizin icin 2 cocugu da sefil etmek olacaktir. Yarininiz belli degil, neyinize guveniyorsunuz? Evet 2 cocuk cok guzeldir, kardes olurlar, butun bunlara eyvallah da. Bakamayacaginiz cocuklari kendi hevesleriniz icin dunyaya getirmek bu duruma dahil degil malesef. Hakkiyla bakabilecekseniz, onun ihtiyaclarini karsilayabilecek, cocuklugunu yasatabilecekseniz girin bu ise derim.
Yorumum sert gelir belki ama durum bu. Biraz mantikli dusunmek lazim. Okudugum anladigim kadariyla durumunuz hic ic acici degil, sizin simdiye kadar calismayi dusunmemeniz hata bence. Tabii ki calisin.
Ne kadar kırıcı ve ağır bir yorum olmuş söylediklerinizin özünde haklı olabilirsiniz ama uslubunuz tüm haklılığınızı götürmüş bence sizin ve bir kaç arkadaşın yorumu daha böyle ben bile okurken utandım konu sahibi adına ve üzüldüm.
Ne kadar kırıcı ve ağır bir yorum olmuş söylediklerinizin özünde haklı olabilirsiniz ama uslubunuz tüm haklılığınızı götürmüş bence sizin ve bir kaç arkadaşın yorumu daha böyle ben bile okurken utandım konu sahibi adına ve üzüldüm.
Kimsenin yorumundan mesul degilsiniz, utanmaniza gerek yok, kendi yorumunuza bakin, kendinizinkiyle gurur duyun o zaman.
Ben ve benim gibi yorum yapanlar olaya pembe gozlukle bakamayip gercekci olanlar. Siz hangi dunyada yasiyorsunuz merak ettim dogrusu. Uslupta da hicbir sorun goremiyorum, anlatmak istedigimi buldugum en yumusak tavirla anlattim. Siz karsit fikre katlanamiyorsaniz konu acmazsiniz, baskasinin yorumuna mudahale etmeyin lutfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?