• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk şart mı

Bende aynı sorunun sizde olduğunu düşünüyorum. Sizde anlamadiginiz ve bilmediğiniz konularla ilgili beyninizi yormayın.
:)) Bence biraz kitap falan okuyun, kendinizi geliştirin. Yazım kuralları, imla gibi konulara çalışın. Çalışın ki o çok çocuklarınıza da en azından bu konularda iyi örnek olun.

Yani ben mesela bin tane kötü tecrübe anlatabilirim kardeşlerle ilgili ama bunlar benim yaşanmışlıklarım. Benim yaşadıklarımı yaşasalar kimse ikinci çocuğu yapmaz 😊 ama bunun tam tersi de mümkün,misal siz de bana güzel tecrübeleri anlatabilirsiniz gayet normal şeyler
Anlatalim tabiki dediğiniz gibi hepimizde bir sürü tecrube mevcut. Ben çok memnunum mesela iki çocuğum olduğu için. Maddi manevi olarakta yetiyorum yani gayet ikisinede. Sizde bir tane var diye biliyorum sizde bundan çok memnun olabilirsiniz. Veya başkası hiç dusunmez o da ondan memnundur. Allah hepsinin canına sağlık versin 🙏 benim anlamadığım iki üç kardeş olan herkesi aynı kefeye koymak, hepsinin ebevenyi için bilinçsiz vs demek onları eziklemek. Aynısı kendilerine yapılsa ne hissederler? Ciddi bir yanılgı içinde bir kesim bence. Belki kendilerinin ikinci çocuğu olursa sefalet içinde olurlar ben kimsenin maddi durumunu bilemem ama tüm iki üç cocuklular sefalet içinde değil :) bunu anlatmak istedim. Laf söyleyip söyleyip sonrada aman durumu olan yapsın demekte ayrıca komik mesela. Size ne milletin yatak odasından demis birisi iki üç çocuklu birisinin odasindan da ona ne mesela? Bunun gibi..

:)) Bence biraz kitap falan okuyun, kendinizi geliştirin. Yazım kuralları, imla gibi konulara çalışın. Çalışın ki o çok çocuklarınıza da en azından bu konularda iyi örnek olun.
İşte bir yanılgı daha. Kitap okuyun :)) Bu öneri bile ezikleme ama siz zannediyorsunuz ki böyle laf sokunca karşı tarafı ezicem. Kendiniz gülünç duruma düşüyorsunuz. Cocuklarimda bende her konuda sizden ve sizin doguramadiklarinizdan çok daha iyi konumdayiz beyninizi başka şeylere yorun. Bence sizin çok çocuk düşünmemeniz isabet olmuş mesela bu zihniyette birisinin urumemesi gerek zaten. Sizin gibi daha fazlasına hiç ihtiyaç yok. Düşünsenize sizin gibi bir sürü daha 🤢

Verecek cevabiniz olmayinca yazim kurallarindan vurmaya calismak sizce de dusuk degil mi?🤣

Anlatalim tabiki dediğiniz gibi hepimizde bir sürü tecrube mevcut. Ben çok memnunum mesela iki çocuğum olduğu için. Maddi manevi olarakta yetiyorum yani gayet ikisinede. Sizde bir tane var diye biliyorum sizde bundan çok memnun olabilirsiniz. Veya başkası hiç dusunmez o da ondan memnundur. Allah hepsinin canına sağlık versin 🙏 benim anlamadığım iki üç kardeş olan herkesi aynı kefeye koymak, hepsinin ebevenyi için bilinçsiz vs demek onları eziklemek. Aynısı kendilerine yapılsa ne hissederler? Ciddi bir yanılgı içinde bir kesim bence. Belki kendilerinin ikinci çocuğu olursa sefalet içinde olurlar ben kimsenin maddi durumunu bilemem ama tüm iki üç cocuklular sefalet içinde değil :) bunu anlatmak istedim. Laf söyleyip söyleyip sonrada aman durumu olan yapsın demekte ayrıca komik mesela. Size ne milletin yatak odasından demis birisi iki üç çocuklu birisinin odasindan da ona ne mesela? Bunun gibi..
Eee bu sitenin amacı milletin derdine yorum yapmak zaten.yeri geliyor yatak odasına da yapılıyor.hatta en çok yatak odasına yapılıyor 😄 sana ne bana neye girersek kimse yorum yapamaz ki.

Eee bu sitenin amacı milletin derdine yorum yapmak zaten.yeri geliyor yatak odasına da yapılıyor.hatta en çok yatak odasına yapılıyor 😄 sana ne bana neye girersek kimse yorum yapamaz ki.
İste bunu algılayacak bir beyni olmayan bazı insanlarla muhattap olmak yazismak bile üzücü cidden Ferhans.
Bu arada konudan bağımsız bugünlerde harika tespitlerin var kız :) normalde seninle pek aynı fikirde olmayız ama harikasın bu aralar 😍😁 maşallah sana 🧿

2 çocuklular 'ben yandım sen de yan' diye insanları gaza getiriyor gibi geldi. Anne çalışmıyorsa ve çocuklarıyla ilgili gelecek kaygısı/herhangi bir kaygı duymuyorsa 2., 3... yapmak kolay tabi. Onun dışında kalan daha bilinçli kesim bu konuda çok fazla düşünüyor.
Anne cocuguna maddi manevi imkani saglayip calismayip kendi bakmak istedigi icin mi bilincsiz oluyor? Cok guldum su yazdiginiza😂

Siz degil misiniz cocugum 4 aylik oldu babasi toplam 10 kere gormustur diyen? Cok bilincli oldugunuz icin mi bebeginizi zamanlama hatasi yapip icinde oldugunuz durumda dunyaya getirdiniz?

İşte bir yanılgı daha. Kitap okuyun :)) Bu öneri bile ezikleme ama siz zannediyorsunuz ki böyle laf sokunca karşı tarafı ezicem. Kendiniz gülünç duruma düşüyorsunuz. Cocuklarimda bende her konuda sizden ve sizin doguramadiklarinizdan çok daha iyi konumdayiz beyninizi başka şeylere yorun. Bence sizin çok çocuk düşünmemeniz isabet olmuş mesela bu zihniyette birisinin urumemesi gerek zaten. Sizin gibi daha fazlasına hiç ihtiyaç yok. Düşünsenize sizin gibi bir sürü daha 🤢
Benden iyi konumdasınızdır eminim 😅

Siz bir zahmet bana sormayin zaten sayin bilincli hanimefendi😂
Actiginiz konulara bakinca zaten sizi cok kâle almaya gerek olmadigini anladim🤣
Aynen öyle bende baktım azonce ve vazgeçiyorum kendisine cevap yazmaktan :)) Yazık oldu kendisiyle alintilasip geçen bikac dakikama. Zaten kendisininde son mesajlarından belli verecek cevabı kalmayıp saçmaladı iyice.

Benim 'yanmak' tan kastım sınırlarını zorlamaktı da çok çocuk yapıp bunu savunmaya geçenler kendi istedikleri gibi anladı. Çok da umrumda değil kimin nasıl anladığı açıkçası:)
Kihiizz bende buyuk cocugun var 2. Den bahsediyorsun sandim😐😂 daha dogurali 5 ay olmus.. senin “yandim” diye dusunmen cok normal degil
Mi😐🙄 yani gebeykende es ailesi arayip sormamis tek gebelik gecirmissin.. birde dogdugundan beride esinle bebek gorusemiyormus yani sorumluluk sendeymis.. senin boyle dusunmen kadar daha dogal birsey olamaz bence😐

Insan gebeyken lohusayken yapilanlari asla unutmuyor, kendimden biliyorum.. ama bu duygular gecicidir sanirim yoksa omur boyu cok buyuk bir yukun altina girmissin. Bunu seni linclemek icin demiyorum asla..

Kihiizz bende buyuk cocugun var 2. Den bahsediyorsun sandim😐😂 daha dogurali 5 ay olmus.. senin “yandim” diye dusunmen cok normal degil
Mi😐🙄 yani gebeykende es ailesi arayip sormamis tek gebelik gecirmissin.. birde dogdugundan beride esinle bebek gorusemiyormus yani sorumluluk sendeymis.. senin boyle dusunmen kadar daha dogal birsey olamaz bence😐

Insan gebeyken lohusayken yapilanlari asla unutmuyor, kendimden biliyorum.. ama bu duygular gecicidir sanirim yoksa omur boyu cok buyuk bir yukun altina girmissin. Bunu seni linclemek icin demiyorum asla..
Biz o konuları aştık çoktan. Lohusalıkmış yaşadığım geçti çoğu:) Ama burda insanlar hayatları boyunca hep sıkıntı mı yaşamış ne yapmışlar ki biraz rahat yaşamayı, çevreden destek almayı gözlerinde büyütüyolar orası ilginç🤭

Bencede cidden yazdıklarını görünce anladım kendisini. Yaşadığı bu zorlukları kendisinin sahip olamadıklarını yaşayanları görünce onları ezerek aşamayacagini bilseydi bide keşke. Ne üzücü burda bilinçli annelikten dem vurup ne kadar yanlış zamanlamada çocuğunu dünyaya getirdiğini dile getirmiş. Bir zahmet ikinciyi düşünmesin zaten bu yaşantıda. Yazık çocuk kaç aylık olmuş babasını sayılı görmüş. Sadece iki gece yanlarında kalabilmiş eşi. Bence başkalarinin iki üç çocuklarını düşünup uzulecegine kendi tek çocuğunu düşunup uzulmesi yeterli. Tekrar baktım evet kendisinden daha iyi konumdaymisiz ben ve çocuklarım emin olmakta hakliymiş.

Biz o konuları aştık çoktan. Lohusalıkmış yaşadığım geçti çoğu:) Ama burda insanlar hayatları boyunca hep sıkıntı mı yaşamış ne yapmışlar ki biraz rahat yaşamayı, çevreden destek almayı gözlerinde büyütüyolar orası ilginç🤭
Ama gebelik 9 ay ve lohusalikta 40 gun degil o da 9 ay.. gebelik hormonlarindan arinman 40 gun kadar kisa degil asla.. hele emziriyorsan..

cevrende destek alabileceklerin varsa neden kotu olsun bu? Varsa herkes degerlendirsin, zorla degil tabii.. zaten cogu babanne anneanne severek bakiyor arada ilgileniyor. Kaldi ki fena olmuyor arada cocuklar yokken elin kolun bos bi bakima alisverise gitmek bi kahve icmek sakince .. yani daha cok erken bazi seyler icin demek istedim ben

Anne cocuguna maddi manevi imkani saglayip calismayip kendi bakmak istedigi icin mi bilincsiz oluyor? Cok guldum su yazdiginiza😂

Siz degil misiniz cocugum 4 aylik oldu babasi toplam 10 kere gormustur diyen? Cok bilincli oldugunuz icin mi bebeginizi zamanlama hatasi yapip icinde oldugunuz durumda dunyaya getirdiniz?
Tekrar okursanız çalışmayan annelere bilinçsiz demedim. Birden sonrasının geleceğini düşünmeyenlere yazdım.

Zamanlama hatası derken? Eşimin yanımda olamayacağını öngöremedim yaa nolur kusura bakmayın 😅 Ki şuan düşüncelerim tamamen değişti. O zaman sorun ettiğim şeyler şuan sorun gibi bile gelmiyor.

Çocuk konusunu bilmem ama gerçekten bizim ülkede bütün sorunları, bütün eksiklikleri maddiyata bağlamak gibi çarpık bir algı var.evet kabul ediyoruz bu ülkede maddi açıdan çok rahat hayatlar yaşanmıyor ama herşey de maddiyat değil.ben yurtdışında ayda 60.000 kazanıp, türkiyeye dönen insanlar da gördüm.eee ne yapacağım diyor adam tek başıma en pahalı arabaya binip.eş yok dost yok, akraba yok diyor.ev alıyor.eee orada duruyor bir beton yığını benim şu anki yaşadığım hayata kattığı birşey yok ki diyor.haklı da bence.sosyal, duygusal gelişimi, arkadaşlık ilişkilerini, maneviyatı dert eden görmedim ülkede.varsa yoksa maddiyat.sanki zengin olunca hayatının aşkını da bulacaksın, dağlam dostluklar da elde edeceksin...
3000 tl maaşla annen baban geçinmeye çalışıyor. Tek kuruş vermem yazdın geçen onlara. Bu mu maneviyat?

Tontriko bana hamilelikte ve doğum sonrasında eşim destek olmasaydı 2. Asla düşünmezdim. Kendi annem yaşlıyım diye kenara çekildi. Kayınvalidem vefat etti. Eşim hep destek oldu. Manevi destek çok önemli bu zamanlarda. Sezeryanla doğum yaptım. 10. Günde yavaş yavaş yürümeye başladım. Markete gidiyordum. İstinye Park’a gitsem bu kadar mutlu olamazdım.

Back
X