2.çocuk şart mıdır ?

Annemle babama binlerce kez teşekkür eder Allaha binlerce kez şükrediyorum. İyi ki kardeşim ve ablamı dünyaya getirmişler. Onlar olmasa ? bile diyemiyorum. Allah korusun. Şayet ilk bebeğime hamile kaldıgımı düşünüyorum şuan. 3 - 4 yıl sonra da Allah nasip ederse 2. yi yapıcam. Aradaki yaş farkı onların birbirine yakınlığını azaltabilir. Birbirlerini anlayamayablirler. Kızına kardeş duygusunu yaşatmak istemediğine emin misin canım ?

Bugün benim doğum günüm ve aramızda 2 yaş olan ablamın bana gönderdiği mesajı yazıyorum. canım, kanım, yarım o benim :*

Ben iki yaşimdayken minik bir prenses dünyaya gelmis. Adini ...... koymuşlar.
O öyle masum, öyle fedakar, öyle sabirli, öyle dayanikli, öyle neşeli, öyle sırıtık bir kardeş olmuş ki ablasina hep kendini şanslı hissettirmiş.
Varlığına şükürler olsun canim kardeşim.
Seni çok seviyorum ♥
Ömrün de en az yüreğin kadar güzel olsun.
Hep sırıtık kal kelebek

Kardes bu kadar sart oldugunu dusunmuyorum sirf biz yokken birbirlerine destek olsun diyede cocuk yapilmaz ki hem ne belli oyle olacagi bende tek buyudun akrabalariminda tek olan evlatlari var cok sukur kimse kardessizlikten birsey olmadi :) dunyaya yalniz gelir yalniz gideriz illa sirtimizi dayayacak olmasi cok sart degil kimse kimseye guvenerek dunyaya goz acmiyor gereksiz istenirse yapilir ama sartmis gibi kosmak gereksiz gerekli olsa cifter cifter dogardik hep eminim :)

kendinize biraz vakit tanıyın bu süre içersinde istediklerinizi bir nebze yerine getirmiş olursunuz ....sonrasına da yine siz karar verirsiniz ama bir çocuğu kardeşsiz bırakmak bence o çocuğa yapılan en büyük haksızlık...

benimde bir kızım var geçen sene 3. sınıftayken sınıf velilerinin yarısı doğum yaptı bir iki çocuk kaldı kardeşsiz bizimkide bunlardan biri okadar çok üzülüyorki elimde olsa onu yanlız bırakmazdım RAbbim inşallah yardım ederde bir kardeşi olur .. bir tanıdığımız var tek çocuk annesi babası vefat edince bu dünyada yapayanlız kaldım keşke bir kardeşim olsaydı sesini duysam yeterli demişti ....bu sözler beni çok etkilemişti....benimde kız kardeşim var sırdaşım dert ortağım bana bu dünyada teselli verebilen tek insan , anneme kızarım, eşime kızarım ararım, mutlu olurum ararım, ağlarım ararım...iyiki var ...o olmasaydı hayat bana çok zor olurdu eminim...aynı duyguları kızımda yaşasın istedim ama (

şimdi değil ama ileride mutlaka düşünün derim ben :)

bu dunyada kı tek cocuk sızın kızınız degıl , kendınızı nasıl mutlu hıssedeceksenız o sekılde davranın sızde bır kere hayata gelıyorsunuz ısteklerınızı annelık ugruna gerı plana atmayın

Arkadasim ilk cocugumdan 4 sene sonra zar zor da olsa esimin israri ve oglumun kardes kardes demeaiyle hamile kaldim bir kizimiz olacakti ve cocuk defterini kapatacaktik ama isler umdugumuz gibi olmadi okadar zorlandim ki hamileligimde tahmin edersin doguma 2 gun kala karnimda oldü bebegim agladim zirladim atlattim 6 sy sonra dr um eger hamile kalmassam bu fikirden uzaklasacagimi ve oglum tek cocuk olarak buyuyecek diye uyardi bunu duyan esim okadar israrci oldu ki es dost seferber oldu resmen ebeyim calismak istedim esim kabul etmedi. Herseye ragmen tekrar hamile kaldim ve 8 ayi oladar zor gecirdim ki hic abartisiz son bir ayi hastanede gecirdim drla kanka olduk artik suan bir oglum var 4 aylik 2 cocuk annesi yeni sasinmis kitap okumaya vakti olmayan biri okula basliycak biri ek gidaya uyku nedir songunlerde bilmedigim evim hizmetcisi halindeyim ama gel bu ara maddi olarak cok rahat olan biz sıkintiyada dusduk tabi maddiyat onemli olmasa o hastane paralarini ilaclari nerden alacaktim oyle dusunme gelgorelimki aksamlari oturup birlikte bebek sevip oynayinca yatagima huzurla yatiyorum iyiki dogurmusum diyorum sukurler olsun rabbime bebisimi bize bagisladi oyuzden cok fazla takilmamak lazim biraz akisina birakmaliyiz olaylari yazdiklarini bende defalarca düsündüm hayirlisi dedim allah buyuk

Bence bu sorunun kesin bir cevabı yok. Kardeşi olup da iyi geçinenler, çok mutlu olanlar, ona ölüp bitenler tabi ki şart diyecekler. Tek çocuk olup da halinden memnun olanlar da hayır şart değil diyecekler. Tecrübeye göre değişkenlik gösteren bir durum yani. Ama şu noktada herkes hem fikirdir sanırım, sırf çocuğunuz yalnız kalmasın diye maddi ve manevi olarak yetemeyeceğinizi düşündüğünüz bir çocuğu dünyaya getirmek mantıklı değil. Yalnız burada şunu da belirtmek istiyorum, hiç bir zaman kardeşim olmasaydı daha iyi şartlarda yetiştirileceğimi daha iyi okullara gönderileceğimi falan düşünmedim ben. İnancım doğrultusunda bu tip şeylerin kısmet olduğunu düşünüyorum. Kimse kimsenin rızkını yiyemez bence. 10 kardeş olup çok başarılı olan özel okullara burslu giden çok iyi yerlere gelen insanlar da var. Kim ne derse desin kardeş çok farklı bir şeydir, arkadaş asla yerini tutmaz. Ama kardeş sahibi olmamak da kimseyi öldürmez, asosyal veya bencil yapmaz.

şart değil tabi.. yeri gelince kardeş dediğin insan düşman oluyor.. akrabalar da .. herkes... insan tek başına kalmayı öğrenmeli aslında.. kimseden hayır yok bu devirde.. siz istemiyorsunuz, o zaman yapmayın.. herkesin kardeşi olcak diye bir şey yok büyük sorumluluk bu..

Olsa iyi olur da,hakkıyla bakmak gerekir.Çocuk bakmak maddi -manevi kolay değil.Paran olsa da zor.Annen varsa yardım edecek amenna...Ama tek başına ya da el insanıyla zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…