2.çocuk şart mıdır ?

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.461
93.255
1.123
Merhaba çok sevgili hanımlar..

Ben artık iyice psikopata bagladım..

Dün eşim istiyorum kız okula başlıyor bu sene artık bu fikre alış kontes ölüp gittigimizde onun akrabaları dışında kimsesi olmayacak akraba ile kardeş farklıdır dedi ve ben sessiz kaldım sonra odaya bir hışımla girerek olmaz dedim doguracak olan benim istemiyorum diye atarlandım adam öyle kumanda elinde suratıma saf saf baktı ve delirdin mi dedi ?

Yatak odasına girdim agladım,agladım,agladım...Buna mı agladın be kızım ? diyeceksiniz belki..Hayır tabiki sadece buna değil içimde biriktirdigim tortularımı gözümden yaş yolu ile boşaltma gayreti belkide neyse bunu geçelim..

Asıl mesele

Niye böyleyim ? Niye bu kadar tepkiliyim ?

4 kardeş olup kedi köpek gibi birbirimizi ufaklık zamanlarımızda yedigimiz için mi ?

Hamilelik sırasında yaşanması muhtemel olan bebek anomalileri mi ?

Maddi olarak yetememe korkusu mu ?

Diyorum daha bir evim bile yok..Burası İstanbul 2.bir çocuk ciddi anlamda masraf demek benim için..Lütfen anneligi maddiyatla ölçüyor bu ne biçim kadın demeyin aklıma takılıyor işte elimde değil..

Ben mali muşavir olarak sınavlara hazırlanmak istiyorum daha..Bir sürü planım var kendime göre..

Ehliyet kursuna gidecegim,kanun ya da gitar ögrenmek için kurslara gidecegim

İşten çıkıyorum bu sene kızımın okul meselesi yüzünden bir sürü kitap alıp okumak gezmek tozmak kızımla faaliyetler eşliginde eglenmek istiyorum..

İlk gebeligimde çok kilo aldım ben 49 ile hamile kalıp 80'e yakın bir kilo ile doguma gittim ve sezeryanla kucagıma aldım göbegim türkiye'nin fiziki haritası gibi artık takmamayı ögrendim desem de tabi aynalarla pek barışık olamıyorum maalesef..Göbekten yukarısı ile hemhal olunca koy g... gitsin sen annesin artık olacak o kadar diyerek zügürt tesellisi veriyorum kendime..

4 ay boyunca lohusa depresyonundan çıkamadım dezavantajım ailem uzakta idi..Tek basına büyüttüm ben kızımı tabi bu benim için hiç kolay olmadı ama başardım hamdolsun..

Artık sürekli bana annem babam hariç ailemin bütün efradı 2.çocuk için ikna yöntemine girişti..Telefonlaşıp halini hatrını sordugum ve çok deger verdigim halalarım teyzelerim bana sürekli kızımın bir kardeş ihtiyacının oldugu telkinleri ile beni sürekli gazlıyor..

Sonrası ?

Muamma ! Yok işte ben gerçekten neyi isteyip neyi istemedigimi bilmiyorum artık..

Tamam kardeşsiz kalmasın kızım ama ya benim korkularım ?

Nasıl yapmalıyım hanımlar..

Nasıl gider benden bu korkular ?

Düşününce neden olmasın olabilir dedigim şey için ertesi gün asla olmaz dememeyi nasıl başabilirim.

Deneyimlerinize,düşüncelerine ihtiyacım var..

CANIM BENİM İKİNCİ FİKRİNİN NEDEN SANA UZAK GELDİĞİNİ BİLEN İNSANLARDANIM
AMA İNAN EŞİNDE ÇOK HAKLI EVLADIN BU DÜNYADAN SONRA SİZDEN SONra tek mi kalsın canım.kızın koca kız oldu artık düşünmeye başlamalısın rabbim sabrını da rızkınıda verir

Kardeş kardeşe bazen dost, destek değil köstek oluyor.
Allah hayırlısını versin, sadece bunu söylüyorum.
Saydıklarınız çok güzel şeyler, isteklerinizi geri plana atmayın.
Çocuk büyütmek gerçekten çok çok sıkıntılı.
Ben evli değilim, çocuğum yok ama çocuktan soğudum şu evimde gördüğüm çocuk çilesinden sonra.
Benim çevremde sorumluluk sahibi bir baba yok, kadınlar çekiyor cefasını.
Bence kesinlikle haklısınız.

ah benim elanoram keşke şu adımı atabilsem ama sevişirken bile korkuyorum ben artık...
ne düşünüyorsun bebek olsun mu dedigin an hayıııııııııır deyip adama çemkiriyorum..

Bu nasıl bir takıntı halidir inan ben bile kendime bir mana veremiyorum

bence aileler için çok da şart değil ikinci çocuk ama kardeşler açısından şart
kardeşi olan çocukların daha paylaşımcı daha sosyal olabildikleri arkadaş olarak her zaman yanında olabileceği kardeşi oluyor büyüyüncede böyle hiç bir arkadaş insanı kendi kardeşi gibi sevemez etrafı kırıp döküp küserler ama yine kardeşim derler

canım biraz akışına bıraksan olayları eşinle nasılsınız artık.sorunlarınızı aştınız mı çocuk düşünüyorsa bu da çok önemli çünkü...
ama lütfen sen inançlı birisin dua et içini kemiren şeyler için bol bol.
başkaları için değil kardeş,torun vs için değil kendin için ikinci evlat için dogur.

Benim yaşlarıma yakın bir kız kardeşim var, o benim herşeyim.Kardeşim olduğu için Allaha hep şükrederim. Kızımın da Allah nasip ederse kardeşi olsun isterim hatta 1den fazla isterdim ama maddi anlamda yetemeyebiliriz.Bu düşüncelerde olan biri olarak belki kızacaksınız ama evladınızı,eşinizi hatta kendinizi bile, kendi hevesleriniz planlarınız için bu güzellikten mahrum ettiğinizi düşünüyorum

Teşekkür ederim degerli yorumun için

benim çevremde de bolca sorumsuz baba örnekleri doluydu..

Eşim onların aksine çok ilgili bir baba

Zannediyorum ben rahatıma düşkün bir kadınım ve gözüm kesmiyor

Rahatıma düşkünlügümü inkâr edecek degilim elbette ayrıca yok kızmadım dediginizde haklısınız sadece biraz sizlerin fikirlerini de almak istiyorum

Kamili murşide ihtiyacım var çocuk konusunda Onlarda kk hatunları

Canım eşimle iyiyiz bir sorunumuz yok onun ''senin yüzünden'' sendromunu kafasına patlattıgım günden beridir kullanmamaya gayret ediyor arada bir kaçıyor agzından ama artık eskisi gibi degil..

Yoksa bal kaymak gibiyiz bir sorunumuz yok

Bence kızınıza haksızlık edersiniz eğer bir kardeşi olmazsa
Kardes demek anneye babaya söyleyemediğin şeyleri paylaşmak demektir
Bazen kedi köpek bazen ise tam tersi olursunuz..
Kardeş kadar güzel birşey bence yok

hiiiçte gerekli değil bence, kardeş olupta kanlı bıçaklı olanda çok, kardeşi erkenden ölüp gidende çok, ayrıca birinci yanlız kalmasın diye ikinciyi yapmakta bana hiç doğru gelmiyor, ikinci için bence çok ezik bir durum birinciyi eylesin diye dünyaya gelmiş olmak. Neden kafana takıyorsun ki canım, hayatını yaşa ne yapmak istiyorsan onu yap kendini bunaltma, benim bir tane ve gayette memnun mutluyum hayatımdan, kızınıza siz arkadaşlık edersiniz kimin ne zaman öleceğinin ne garantisi var, hayat kısa hayalleri yaşa derim, zaten şu psikolojiyle çocuk yapsan en başta kendin dahil herkese zarar. Tek çocuklar şöyle olur yok böyle kötü olur aman da ne şımarık olur zırvalıklarınıda hiiiiç umursama. Tam tersi bence tek çocuklar karakteren daha sağlam ve iyi oluyor. Ama toplum bak tek çocukta ondan böyle, kardeşi olsaydı böyle olmazdı saçmalıklarına bayılır umursamıcaksın...

Elbette şart değil ama bir kardeş birçok arkadaştan bir çok akrabadan daha iyi oluyor. Tabii eğer aralarındaki ilişki iyiyse hayatı boyunca yalnızlık çekmeyecektir. Fakat kardeşsiz de yaşanabilir. Bence eksiler ve artılarıyla bir kez daha düşün.

ilerde dahada sabitleşir ama bu 2.cocuk istememe düşünceniz.
siz tek büyüseydiniz. ne kadar hoşunuza giderdi bu.
biraz daha zaman tanıyın kendinize. celallenmeyin. aglamayın.
kızınızda yeni okula başlıyor sanırım. onun alışma dönemi derslerine yardımcı olmak vs. zaten fazlasıyla sizi yorucaktır. bu zaman zarfında diger isteklerinizide yaparsanız.
kısacası bu 2.cocugu gelin 1yıl sonrasına diye anlaşalım

2. çocuk olmak zorunda mı? Bence değil. Üstelik bunu canından çok sevdiği bir kardeşi olan biri olarak yazıyorum. Zaten 2. çocuğa siz kesinlikle hazır değilmişsiniz gibi geldi bana.

Şu dünyada hiçbir şeyin garantisi yok. Siz öldükten sonra yalnız mı kalsın gibi bir düşünce o yüzden bana çok saçma geliyor. Kimin erken gideceğini nereden bileceksiniz ya da iki kardeşin kanlı bıçaklı olmayacağını? Tek çocuk paylaşımcı olmaz şımarık olur çıkarımlarına da hiç katılmıyorum, muhakkak ki böyle insanlar vardır ama her kardeşi olan insan çok mu paylaşımcı oluyor? Bir çok insan tanıyorum tek çocuk olup gayet de paylaşımcı ve düşünceli olan. Biraz daha bekleyin bence, en azından kafanızdakileri gerçekleştirin sonradan pişman olmayın. Söylediklerinize bakılırsa 2. çocuk olursa çok zorlanırsınız, daha çok manevi anlamda.

Yasiniz kaç acaba.. Ben de ayni gelgitleri yasiyorum.. Bir de kocama destek ufaklik da başladı kardeşim olacak ya hanilere.. İster istemez vicdan yapiyor insan.. Oysa ki kesinlikle düşünmüyordum. Onceki ay korunurken hamile kaldim.. Diş gebelik oldu. Simdi? Off

30 yasındayım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…