2.cocuk sartmi ya:(

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
4 yaşinda bir kizim var..birlikte gezip tozuyoruz ben baya rahatladim bakimi konusunda kendi wc ihtiyacini yemek yemeyi beceriyor elbet bir bebegin bakimina gore cok cok rahat donem aslinda bu yaslar...zaten derdi park carsi bikac arkadasla oynasin yetiyor..evde de tv resim.derken biz bole baya iyiyiz yani:d..ama gel gelelim bende kardes duygusunu tatmasi gerektini elbet dusunuyorum..hatta bazen uzuluyorum ona yapayalniz gibi geliyor bana..hen yanindayim ama bir cocukla oynamak daha farklidir elbey..ama sorun şu ki bende 2.kez anne olacak potansiyel yok...oyle anać bir duygum kalmadi gibi..kizima cok.hevesle hamile kaldim hevesle dogurdum buyuttum yetti gibi sanki bana...bide ben erken evlendim.erkenden anne oldum pek hayatimi genclimi yasayamadim..simdi eş çercevesinde ancak gezip tozuyorum tabi gonul daha fazlasini istiyor o da kizim.iyice buyuyunce birlikte yapariz biseler diyorum..ama 2.cocuk..kardeş hani? Hayatt gezmeden ibaret degil.bencil davraniyor olabilirim ama gercekten hic anaç hissetmiyorum.suan..aklim.havada gibi bazen disarda teyzeler kizimi kardesim saniyolar ..dışım.gibi iicimde cocuk sanki hala...yasim 27 ama 22 de evlenip 27 ye kadar zor surecler atlattim buyuklerle ugras anne ol tek basima buyuttum.bide esim yogun calisiyor simdi cevremdekiler 2.ye hamile yada 3.yu falan dusunuyolar kimisi 2.icin ugrasiyor..bende hayretle seyrediyorum bu anac hallaeri icin tebrik ediyorum...dogum.kontrol arti esim korunuyoruz ama her ay kabus yasiyorum ya bise varsa diye...bazen de 2.cocuk.hic olmaz diye korkuyorum..ya anlamadim kafam allak bullak..ama baskin taraaf tabiki suannda istemedigim cocuk falan....kizim ve esim de istemiyor ama.bszen diyorum kiziim evde oyun arakaadasi falan istiyor kendine kardesi olsa birlikte oynarlar mi ki....ama kavga falan ederlerse beni siz dusuunun artik ne hallere gelirim.biliyorum sanki...kaldiramayabilirim gibu hissediyorum...benim gibu düsunenler 2.cocuk.oldugunda hayaatinizda ne degisti artilariyla eksileriyle yazarmusin bana lutfen..yorumlar cok onemli buarada sevgiler:)

İlla evde oyun arkadaşı olsun diye çocuk doğurulmaz.
5 yaşında kreşe giderse zaten bi ton arkadaşı olur okulda, eve gelince de kendi kendine aktivite yapar.
Zaten 4 yas sonrasi keyfi anaokuluna vermeyi dusunuyorum.canim tamam.iyi hos guzel de 2.cocuk olmasa ilerde bana kizarmiki ya;(

Yaşınız çok genç
aceleye gerek yok
Madem istemiyorsunuz isteyene kadar bekleyin
Arada kaç yaş olursa olsun kardeş kardeştir
Büyüse de sevecek
Geç kalınmış bişey yok hiçbiriniz için
Benim tek dusuuncem kiziimla arasinda baya bi fark.olur benim keyfim yerine helene kadar...o da allah verirse tabi

4 yaşinda bir kizim var..birlikte gezip tozuyoruz ben baya rahatladim bakimi konusunda kendi wc ihtiyacini yemek yemeyi beceriyor elbet bir bebegin bakimina gore cok cok rahat donem aslinda bu yaslar...zaten derdi park carsi bikac arkadasla oynasin yetiyor..evde de tv resim.derken biz bole baya iyiyiz yani:d..ama gel gelelim bende kardes duygusunu tatmasi gerektini elbet dusunuyorum..hatta bazen uzuluyorum ona yapayalniz gibi geliyor bana..hen yanindayim ama bir cocukla oynamak daha farklidir elbey..ama sorun şu ki bende 2.kez anne olacak potansiyel yok...oyle anać bir duygum kalmadi gibi..kizima cok.hevesle hamile kaldim hevesle dogurdum buyuttum yetti gibi sanki bana...bide ben erken evlendim.erkenden anne oldum pek hayatimi genclimi yasayamadim..simdi eş çercevesinde ancak gezip tozuyorum tabi gonul daha fazlasini istiyor o da kizim.iyice buyuyunce birlikte yapariz biseler diyorum..ama 2.cocuk..kardeş hani? Hayatt gezmeden ibaret degil.bencil davraniyor olabilirim ama gercekten hic anaç hissetmiyorum.suan..aklim.havada gibi bazen disarda teyzeler kizimi kardesim saniyolar ..dışım.gibi iicimde cocuk sanki hala...yasim 27 ama 22 de evlenip 27 ye kadar zor surecler atlattim buyuklerle ugras anne ol tek basima buyuttum.bide esim yogun calisiyor simdi cevremdekiler 2.ye hamile yada 3.yu falan dusunuyolar kimisi 2.icin ugrasiyor..bende hayretle seyrediyorum bu anac hallaeri icin tebrik ediyorum...dogum.kontrol arti esim korunuyoruz ama her ay kabus yasiyorum ya bise varsa diye...bazen de 2.cocuk.hic olmaz diye korkuyorum..ya anlamadim kafam allak bullak..ama baskin taraaf tabiki suannda istemedigim cocuk falan....kizim ve esim de istemiyor ama.bszen diyorum kiziim evde oyun arakaadasi falan istiyor kendine kardesi olsa birlikte oynarlar mi ki....ama kavga falan ederlerse beni siz dusuunun artik ne hallere gelirim.biliyorum sanki...kaldiramayabilirim gibu hissediyorum...benim gibu düsunenler 2.cocuk.oldugunda hayaatinizda ne degisti artilariyla eksileriyle yazarmusin bana lutfen..yorumlar cok onemli buarada sevgiler:)

ben de tek çocuk yeter diyordum
kendim de tek çocuğum
sonra sürpriiiz, korunurken hamile kaldım
iyi ki, iyi ki, iyi ki, iyi ki olmuş, Allah'a binlerce kez şükür
ikisinin arası 5,5 yaş, bu fark da çok iyi olmuş

bizi olumsuz etkileyen hiç bir yanı olmadı ikinci çocuğun
aksine hayatımıza çok şey kattı
ama tabi herkeste aynı olmaz

yalnız benim gözlemlediğim bir şey var ki o da özellikle ebeveynlerinden birisi vefat eden tek çocukların gerçekten çok zor durumda kaldıkları
mesela gençken umurumda değildi ama şimdi çok isterdim ki bir kardeşim olsun
anneme yetemiyorum mesela
keza çok samimi bir arkadaşımız da öyle (o erkek)
çok samimi bir arkadaşım da öyle (kardeşleri başka şehirde, annesi ve kendisi burada)
bence bu anlamda da kardeş önemli bir şey

Merhaba. Kizinizi saglikli mutlu büyütün insallah. Ben 32 yasimda ilk kez anne oldum. Bu ay ikinci cocugumu kucaga aldim. Bu sene 35 yasima basicagim. Yani ilerdede anne olmaniz da mümkündür. Aralarinda pek yas farki yok. Bence en önemli kriter annenin kendini ikinci cocuga hazir hissetmesi. Baskalarin sözü gecersiz bu konuda (es de söz hakkina sahip tabi ki,ama hamilelige anne hazir oldugunda).Su an kendinizi hazir hissetmiyorsaniz bekleyin. Bir baktiniz bir iki seneye tekrar kendiniz istersiniz. Simdi kendinize ve kiziniza istediginiz gibi zaman ayirin. Kardes gibi olmasa da oyun gruplarina felan katilin. Kiziniz orda arkadas edinebilir. Kendinize baski yapmayin. Icinizden gelen sesi dinleyin. En iyi o yönlendirir

Zaten 4 yas sonrasi keyfi anaokuluna vermeyi dusunuyorum.canim tamam.iyi hos guzel de 2.cocuk olmasa ilerde bana kizarmiki ya;(
Tüm imkanların ona sunulduğunu gördüğünde, kardeşi olsaydı masrafların ikiye bölüneceğini ve ona x y zyi alamayacağınızı söylerseniz asla kızmaz sevinir hatta. Kızmaya da hakkı yok zaten.

Sart degil tabiki.
Tek cocukta kalmaya karar vermisse kari koca, kesin yapilmak zorunda olan bir sarti yerine getirmemis olmazlar :)
Bu maddi manevi sartlarin yasayisin inkanlarin etkisiyle ya da sadece tercihe gore verilmis bir karar.
Benim oglum da tek, bi kardesi daha olsun isterim hayirlisiyla, esim daha erken diyor bakalim hayirlisi ;)

Benim de 4 yaşında kızım var. Dediğiniz gibi bakımı çok rahatladı. Her şeye baştan başlamak zor geliyor. Ama onu kardeşsiz bırakmak istemiyoruz. Ufukta bir kuzen falan da yok. Biz olmasak yalnız kalacak olma ihtimali üzücü geliyor. Her kardeş destek diye bir şey yok tabi ama varlıkları yeter birbirlerine diyoruz. Kuzum da kardeş hastası. Sürekli kardeş istiyor. Kaldı ki ben 35 yaşındayım ama bir cesaret yapacağız inşallah:)

Bakacak olan sizsiniz tercih sizin tabi ama düşünceme gelirsek kardeş olmalı ya bu hayatta güvenebileceği en sağlam kişi istisnalar olsada arada
Bi kardeşim var sadece en iyi arkadaşım o 23 yaşındayım şuan 3.5 yaşında biride 1.5 yaşında iki yavrum var bende erken anne oldum Bi yandan okuyorum sınava hazırlandığım için dikkat ediyorum ama olurda meslek sahibi olursam 3.de yaparım olmadı sınav kötü geçerse yine yaparım kardeş candır yaa

ben de tek çocuk yeter diyordum
kendim de tek çocuğum
sonra sürpriiiz, korunurken hamile kaldım
iyi ki, iyi ki, iyi ki, iyi ki olmuş, Allah'a binlerce kez şükür
ikisinin arası 5,5 yaş, bu fark da çok iyi olmuş

bizi olumsuz etkileyen hiç bir yanı olmadı ikinci çocuğun
aksine hayatımıza çok şey kattı
ama tabi herkeste aynı olmaz

yalnız benim gözlemlediğim bir şey var ki o da özellikle ebeveynlerinden birisi vefat eden tek çocukların gerçekten çok zor durumda kaldıkları
mesela gençken umurumda değildi ama şimdi çok isterdim ki bir kardeşim olsun
anneme yetemiyorum mesela
keza çok samimi bir arkadaşımız da öyle (o erkek)
çok samimi bir arkadaşım da öyle (kardeşleri başka şehirde, annesi ve kendisi burada)
bence bu anlamda da kardeş önemli bir şey
Bende bu konuya degincektin vazgeçtim yarın Birgün eşim veya bana bise olursa birbirlerine destek olsunlar çok zorlanmasinlar

Tam da 7aydır içinden çıkamadığım konuyu dile dökmüşsünüz. Hatta 2. Çocukla ilgili bir çok arama tarama yaptım. Niyetimiz tek çocukla kalmaktı hiç istemiyorduk oğlum 3 yaşında ben 29. Aynen bende hafifledim yeni yeni rahat gezmeye başladık, Hatta eşim daha isteksiz aynı sıkıntıları yeniden mi yaşayacaz diye. Geçenlerde oğluma et bebeklerden aldık konuşuyor falan ay bi sevdi bi sevdi öpüyo ayaklarına kadar. Çok duygulandım öyle görünce dedim bir kardeşi olsun. Hem onunla oynar.. oğlum bu hayatta bize bişe olsa yalnız kalırsa korkusuna kapıldım. Veeee dün ilk korunmasız ilişkiyi denedik. Aman olsun bitane daha allah ömür versin. Bi bakmışsın ikinci de büyümüş çıkmış aradan. Hep böyle küçük kalacak değillerki. Çekeceğimiz 2 yıl sonra zorları olmuyor. Hem yaş biraz ilerledikten sonra çocuklarda büyür rahat ederiz. Durmadan Durmadan çocuk tasasıyla mı uğraşacaz.

Benim çocuğum yok ama bir çocuk olarak yazacağım. Çok çok şükür ki bir kardeşim var, sırdaşım, arkadaşım, herşeyim. O olmasaydı hayat nasıl olurdu hiç bilmiyorum, gizli kahramanım, gücüm benim.

Kendinizi de çok şartlandirmayin, belki 1-2 seneye düşünceleriniz değişir. Ben 31 yaşındayım ve daha çocuğum yok. Bence sizin bolca vaktiniz var :)

Hamile kalip dogurana kadar kiziniz 6 yasini bulur.
O saatten sonra ayni oyunu oynamazlar,ayni seyler ilgilerini cekmez, kiziniz size yardimci olur sadece tabi o da arada.
Benim cocuklarimin arasi 3 yas,cok fazla olmamasina ragmen epey zorlandigim oldu, yeni yeni ortak oyun kuruyorlar.
Yani siz kiziniza oyun arkadasi olacagini dusunmeyin bebegin.
Ilerde birbirlerine destek olurlar.

Benim minigim 7 aylık :anne:
Ve çok zor hamilelik geçirmeme rağmen allah nasip eder ve yaşarsak bebeğim 5 yaşına geldiğinde kardeş düşünüyoruz biz kalabalık kardeşiz ve ıyi ki de kardeşlerim var onlar benim herşeyim:)

Kızım beş ben 31 yaşındayım,şimdilerde düşünüyorduk ama eşime hazır hissetmiyorum dedim biraz daha erteledik şuan,eşim çok yardımcı oldu çocuk bakımında ama gece en az on defa uyanan benim o yüzden son karar bende yani anne de olmalı :) sizin yaşınız daha küçük strese gerek yok daha vakit var zamana bırakın

Back
X