• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk yapmak imkansız geliyor

Hayatsahnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
318
75
98
Arkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?

yani bizim ülkede niye böyle insanlar. bekarken ne zaman evlencen, evlendin ne zaman çocuk olacak, çocuk olur ikinci ne zaman olacak, yeminle bıktırırlar insanı. benim de bir oğlum var 8 yaşında. inanın memlekete gidesim gelmiyor. sürekli bi sorular filan. en sonunda siz mi bakacaksınız dedim tersleedim hepsini. Avrupada böyle değil, kimse kimseye kişisel sorular sormazlar. Siz gerçekten istiyorsanız yapın. Çevreyi boşverin. Çünkü kendinizi yine en iyi kendiniz tanırsınız. etrafı boşverin.

Arkadaşlar benim bir tane kızım var 5 yaşında, çevremdeki herkes ikinciyi niye yapmıyorsun diyor annem çok baskı kuruyor bana kalsa ben yapmam imkansız geliyor ama annem mecbur yapıcaksın diyor, ya hayal bile edemiyorum o şekil korkuyorum rüyamda görsem bile etkisinden kurtulamıyorum. Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kızımın dogumu çok zor oldu ve dogum sonrası hep tektim depresyona girdim o korkular hiç gitmiyor kesin tekrar olucak acaba tedaviyle geçer mi bu durum?
Mecbur yapacaksın ne demek oluyor?

Ustuste iki dogumdyaptim. Dediginiz gibi rüyamda gorsem kalbim sikisiyor. Sadece doğum meselesi değil çocuk büyütmek de çok zor. Şimdiden söylüyorlar ama ben
Bir daha asla düşünmüyorum .
Allah olmayana isteyene versin.

Sizde gerçekten istemedikce yapmayın.

niye mecbur olacaksınız ki. benim de bir çocuğum var ve ikincisini istemiyorum. maddi manevi yetemeyeceğimi biliyorum çünkü. sezeryanın acısı, emzirme yaralarının duvar tekmeleten acısı,uykusuzluk, sürekli sabırlı olmaya çalışma halleri, ve zorlu korkulu geçen bir hamilelik süreci vs... istemiyorsanız yapmazsınız bu kadar net.

Oğlum 2.5 yaşında ben de istemiyorum deyince sanki küfür etmişim gibi davranıyorlar aa tek okur mu bilmem ne kimse benimle o tranvayı yasamadi

İnanır mısınıZ aynı şeyleri bende yaşadım o kadar çok korkuyorum lohusalıktan anlatamam size benim yavrum daha küçük ama ilerde kardeş yapar mıyım tabi ki de hayır çok zor yanı

Konuyu takipteyim

Benim de 2.5 yaşında kızım var. Ben de istemiyorum ikinciyi. Çalışıyorum aynı zamanda da eşimle sıkıntılarımız oluyor. Herkes soruyor yapsana ikinciyi diye. Ben de siz mi bakıyorsunuz diyorum artık. Yapmamamın en büyük sebebi eşim. İleride inşallah pişman olmam.

Gerçekten kapsamlı düşünüldüğünde bu devirde tek çocuk bile korkutucu geliyor. Hele ikinci çocuk düşünemiyorum.
Yalnız kalıcak edicek diye yapmayın da eşiniz siz istiyorsanız yapın çünkü etrafımda tek büyümüş gayet mutlu çocuklar mevcut. Kardeşi olup konuşmayan bir sürü problemi olanları da burdan okuyoruz gırla.
Hakkınızda hayırlısı.

bu konularda istemiyorum veya istiyorum demeyeceksin.
kimse gonlune gore olsun demiyor cunku,
hemen elestirmeye basliyorlar kararini.

en guzeli, kismet canim diyip konuyu kapatmak.
Annenizle dahi olsa cocuk yapip yapmayacaginizi konusmayin bence.

ve ilk olsun ikinci olsun ucuncu olsun anne baba istediginde ve anne tamamen hazir oldugunda yapilirsa tadindan yenmez.

Çocuk yapma kararı sadece eşleri ilgilendirir. İstemiyorsanız yapmayın. Başka kimseye laf düşmez. Annem torun torun diye söylenip duruyordu. Şükür çocuğum oldu. Bir aylığına gelip bakar mısın dedim uzak memleketlerdeyiz. Yok şöyle yok böyle diye gelmedi. Tabi yapmak zorunda değil. Israr etmedim gönül koymadım. Böyle hayati kararlar kimseye bakarak yapılmaz.

Back
X