2.çocuk

Mimi_hzl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
794
628
303
Selam kızlar

35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencem kızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Esiniz istediginde, "kesinlikle istemiyorum". Kiziniz cocuk aklıyla konunun ciddiyetinden bir haber kardes isteyince, "onun icin her seyi yaparım". Allah aşkına ilk cocuk istedi diye ikinci cocuk yapilmaz. Bu bir cocuk yapip sonra hayatindaki her seyi onun icin yapan ebeveynleri de hic anlamıyorum . Eşinizin cocuk istegi daha anlamli, siz de onunla fikur olarak ayni noktaya gelmedikce yapmayin

İlk çocuk kardeş istiyor diye 2.si yapılmaz oyuncak bebek degil bu Bi can sorumluluk istemiyorum hazır değilim kaldıramam diyorsan yapma zorla değil ya

Hazır hissetmiyorsaniz, konforunuza duskunseniz bence hiç o topa girmeyin. He sende istersin o ayrı. En yardımcı es bile yükün % kaçını alabilir ki? Birçok şey sende olacak. Ben yaptım hiç pişman değilim ama öyle rahatım bozulmasın durumum yoktu ve kesinlikle istiyordum. Tekrardan başa dönecek sonuçta hersey. Bide maddiyat dediginiz için yazayım fiyatlar çok uçtu 4-5 sene öncekiyle. O zamanlar 7-8 liraya eşofman altları alırdım civilden. 150 liraya 5 takım kıyafet ve bikac tek parca almıştım. Şimdi 2 takım alabilirsek ne ala.

İkinci çocuk bambaşka birşey bunu dibine kadar tecrübe etmiş biri olarak söyleyeyim. Özgürlüğünüzden yüzde bin feragat edeceksiniz. İki çocuğa yetmeye çalışmak inanın çok yıpratıcı. Öyle böyle değil. Heleki mizmizlarsa . Bunlar işin manevi boyutu. Maddi boyutundan bahsetmeye gerek bile yok günümüz sartlarinda herşey ortada zaten. Siz zaten gonulsuzsunuz eşimi ve kızımı kirmayayim diye yapmayi düşünüyorsanız daha çok zorlanırsınız. Çocuk için her anlamda hazır hissetmeniz lazım kendinizi bu işin altın kuralı bu gerçekten.

maddi & manevi hazır değilsin kesinlikle yapma. 4 yaşında çocuğun aklına uyup dünyaya insan getirilmesini saçma bulurum bana böyle bir konu gelse, arkadaş istiyorsa kreşte arkadaşı olur bol bol. Bence kadınların %51 erkeklerin %49 hazır olması önemli yarı yarıya bile değil.

Biz ikinci çocuk fikrini tamamen çıkardık. Maddi açıdan orta gelirliydik. Ama artık yarının garantisi yok. Hep küçük kalmayacaklar. İhtiyaçları da o oranda artacak. Biri lisede biri üniversitedeyken ne yapacağız mesela? Ablamın kızı bu sene sınava hazırlanıyor. Tek bir test kitabı 300 TL’ydi. Yani gözümüz korktu.
Yapana saygı duyuyorum ama şu zamanda iki çocuğu hakkıyla büyütmek çok zor. Kursa gitmek isteyecek, iyi bir eğitim isteyecek. Hadi başarılı oldu burs kazandı yurtdışına çıkmak istedi. Eğitim bursunu kazansa dahi başka ülkede okutmak zor. Nasıl altından kalkılır ki

Oğlum 7 yaşında eşim sürekli 2. çocuğu istiyor. Ben istemiyorum açıkcası , tekrar sıfırdan bebek büyütmek fikri bana suan korkunc geliyor. Gezmeye tozmaya çok düşkünüm , oğlum da kendini kurtardı artık tekrar sorumluluk alamam. Maddi manevi hazır değilseniz yapmayın bele ilk cocuk kardeş istiyor diye hiç yapmayın.

Kızım ılkokul 1 de oglum 2.5 yasında aralarında 4 yas 4 ay var.Bırbırlerıne ablamm kardeşimm deyıp sarılısları var omre bedel oglum uyanır uyanmaz ablam nerde kızım uyanır uyanmaz kardesım uyansa da oynasak dıye basını bekler ıkıncı 38 yasında dunyaya geldı zorlukları oldu ama hıcbırsey de emek verilmeden olmuyor kı bız oglum doğduğunda da borc oduyorduk ev borcu hala oduyoruz kızım da arkadaşlarına bakıyor kardeşleri var benim de kardesım olsa keske dıye uzuluyordu bence bır kardes istemek onların da hakları yasınız da cok uygun.

Kızım 8 yaşında oğlum nerdeyse 6 aylık...bende kızım için yaptım açıkçası...çünkü bu hayatta evlatlarimdan sonra en kıymetlim kardeşim...kardeş bence çok önemli..birbirlerine destek olurlar can olurlar..
Zor oldu mu evet oldu bazen çok bunaliyorum çünkü çok küçük birakacagim kimse yok..nefes alamıyorum durmuyo evde hiçbir iş yapamiyorum ...ama hiç pisman değilim Rabbime şükürler olsun...sadece pişmanlığım şu. Keşke kizim daha küçükken yapsaydım şimdi büyümüş olurdu ..gerçi böyle de ablasının çok faydası oluyor bana ama arada kuşak farkı var nerdeyse
Demem o ki bence sağlık elveriyorsa tek çocuk annenin bencilliği bence

Maddi manevi durumunuza ve enerjinize bağlı

Ama şunu da görüyorum
Yaş aldıktan sonra “ keşke bir çocuğum daha olsaydı “ diyenleri de görüyorum.

Ve de kardeş güzel bir bağ ve onun sevgisini hiçbir arkadaş , kuzen vs veremiyor. Büyüdüğünde çocuğuna doğal destek işte

Ama karar sizin
İstemiyorsanız yapmayın.

Sen istemiyorsan kesinlikle olmamali. Bak bir uykusuz geceyi daha geride biraktim. Gozumu acacak halim yok. Her gece bir oncekinden kotu geciyor. 2. Yi cok istedim pisman degilim ama istemeden olsaydi mumkun degil kaldiramazdim. İkincide uykusuzluk falan daha zor ya. Birinincinin zorlugu + ustune ikincinin zorlugu
Ama ama ama yinede pisman degilim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…