2.çocuk

Bencil değilseniz ne bu hiddet..çünkü bilinçaltınizda direk üzerinize etiketlediniz. Ben sadece yazdım siz aldınız olay bu.

Yarı aç yarı tok, eğitimsiz, sal sokağa büyükler küçüklere bakar, hepsi büyüyünce hepsi bize bakar diyenler, ilmek ilmek insan yetistirmeye çalışanlara bencil diyor ya, ölüyorum gülmekten

Çok yanlış... o zaman ben de 2. Çocuk birinci çocuğa haksızlık diyip arttırıyorum. Zamanından eğitiminden ilgisinden kısıyorsunuz düşününce.

Neden karşı fikre saldırarak rahat eder ki insanlar.

Gerekçeleriniz cok mantikli, ayrica ozel alanina duskun biri olarak 2. Cocuk sizi cok zorlar. Belki daha anaç bir yapiniz olsa idare edersiniz derdim ama sizin bu durumda yapmamaniz daha saglikli. Anne hazir degilse digerleri istediği kadar konussun. Günün sonunda uykusuz gecelerin, her dakika memeler disarda gezmenin, rahat bir dus bile alamamanin tek muhattabi anne oluyor.

Yurtdışında çalışma izni beklersnz abiniz gibi 4 sene aileyi bunaltrsnz. Ben her öğlen yemek yediğim yerde haftada 1 gün 5 saat yardım edince bile başka ülkelere geziye gidecek kadar para kazandım. Sizin abiniz de çok rahat 4 senede calisablrdi o kendi rahatına düsknms demek ki. Ben bizzat yasayan biri olarak bunu söyleyebilirim size ki İngiltere'de izin durumları çok önemsenn bir şey okuyan olarak düzenli calismaSanz haftada 1 gün için kimse bir şey demiyor bunu abniz de iyi bilir.

"Çocuğun anaokulunda bu sene devlete gitti mesela, çok sorunlar yaşandı, özel ilgi istediğini çocuk psikiyatristi söyledi. Önerisi de durumumuz varsa özele geçirmemizdi" böyle bir şeyi de ilk kez duyuyorum. Eşim kolejde öğretmen,ben özel eğitimde çalıştım bunu sadece engelli çocuklar için söyleriz. O zaman özel ilgi isteyn herkes koleje gitsin sacmalamislar bence.
Mama ve bez masrafmz olmadı desem doğrudur. 30 ay emzirdim ve tuvalet iletişimi ile 18. Ayda bezi tamamen bıraktı oğlum.
Bu arada ben de sizinle aynı görüştym aslnda elinden gelen en iyi imkanı veremzsn, sevginizi veremezsnz 1 çocuk daha dünyaya getirmemeli.
Ama bende farklı bir bakış açısı getirdm sadece.

Bende oğluma 35 yaşımda hamile kaldım. Kızım 4 yaşındaydı. Oğlum 2 yaşına geldi şimdi. Bugünlere gelene kadar çok zorlandım. Kardeş isteyen kızım da bu zorluktan nasibini aldı. Ama şimdi çok iyiler. Kızımın kimseye ihtiyacı kalmadı arkadaş bile aramıyor diyebilirim. Tabi maddi yönden bu günlerden sonrası daha da zor. İki yıl önceki fiyatlar bir nebze yaşamaya değerdi ama şu gün asla hamile kalmak bile istemezdim. Bez fiyatları uçtu gitti. Çocuktan sürekli sinyal arıyorum tuvalete alıştırmak için Eğitim açısından bende ara ara düşüncelere kapılıyorum sizin gibi. Bence mükemmel şekilde korunun istemiyorsanız zaten asla düşünmeyin ve bu sayfayı tamamen kapatıp hayatınızın tadını çıkartın.

Tuvalet iletişimini biraz açıklar mısınız? Kızım çok erken bırakmıştı bezi ama oğlumda aynı durumu hissedemiyorum cesaret edemiyorum başlamaya. Konuşan şarkı söyleyen klozet mi alsam diyorum.

Maşallah ailemdeki herkesi ne güzel de etiketlemişsiniz. Oğlum engelli, abim tembel. Uzmanından çok biliyorsanız demek ki. Genel anlamda devlette 25 çocuk bir arada tek öğretmenle içine iyice kapandığını, bu nedenle daha az kişilik sınıfları denememiz önerildi. Ki her çocuk girişken de olamaz. Bunun için ben kendi şartlarımı zorlarım. Bu rahata alıştırmak değil elinden geleni yapmaktır.
Abim de o dönem yasadışı bir iş yapmak istemedi. Yüksek makine mühendisi olmak için gittiği yolda kaçak işler yapıp sınırdışı edilmesini başta biz istemezdik. Şartlarımızı zorlandık. İyi ki zorladık şu an kendi alanında iyi şartlarda çalışıyor. Vatandaşlık da aldı keyfi yerinde.
Demek ki şartları zorlamak çocuklarımız için gerekli bana göre

Ben çok kardeş gördüm miras kavgasına yüzüne bakmayan. Bir ev için küs olan. Kardeş garanti değildir
Elimdeki davalari gorseler, cogu aile ici. Ya miras, ya vasiyet, ya bosanma, ya vasi atanmasi, tapu iptaller hava ucusuyor. Hepsi akraba, aile. Ben anlamiyorum, ilerde kardesimle bende mi boyle olacagim ailemin mirasi icin diye dusunuyorum bazen.

Çocuk annenin tam anlamıyla evet ben istiyorum demeden yapılmaması gereken bir şey. Babaymış diğer çocukmuş bunların istekleri 2.planda kalmalı. Eğer anne istiyorsa onların da istekleri sorulmalı.

9 ay hamileliği baba geçirmiyor karnında o taşımıyor gerekirse 9 ay baba yatmıyor. Hele bu sırada ilgi bekleyen başka bir çocuk da olacak..

Anne kafa olarak hazır değilse asla 2.çocuk seçenek olmamalı. Çünkü gerçekten zor.

Bunlar tamamsa da maddi durum düşünülmeli.

2 çocuğum var kendi isteğimle yaptım araları 3 yaştan biraz fazla. Yıl olarak 4 yıl gözüküyor. Açıkçası pandemiden sonraya kalsaydı şu ekonomik şartlarda tekrar tekrar düşünmem gerekirdi. Anne sütü almayıp mamayla beslenen bir bebeğin aylık 1000 lira sadece mama masrafı var şu an. Şimdiden düşünüyorum biri liseye biri üniversiteye aynı sene hazırlanacak. Belki ikisi aynı anda üniversite okuyacak. Nasıl kalkacağız altından?

Büyük 3 senedir özel anaokulunda küçüğü aynı yere yazdırdım eski veliyiz diye senelik 25 bin. Büyük devlet okulunda ilkokula başlayacak.

Şu anda biri yüzmeye biri oyun grubuna gidiyor aylık sadece haftasonları geçirdikleri toplam 3.5 saatin bana maliyeti 750 lira.

Çocukların ikisini aynı anda bir tiyatroya sinemaya götüreyim hadi çıkmışken oyun alanına götüreyim bir de yemek diyelim desen tek ebeveynle en az 500 lira harcıyoruz.

Amacınız kaliteli şekilde 2 çocuğa yetmekse çok çok çok düşünülmeli.

Ben aldım bizde işe yaramadı oyuncak olarak gördü. 15 gün sonra normal klozete yaptı. Hala da öyle. Alacaksanız üstü klozete uyum sağlayanlardan alın mutlaka, bizimki öyleydi. Deneyin siz de ama gergin olmayın, zorlamayın. Önünde sonunda alışır.

Şaka mı yapıyorsunuz? Çalışma izni olmadan yakalandığında ciddi yaptırımları var. Eğer öğrenciyse ilk yakalamalrinda insaflı davranıyorlar sadece çalıştığı yere ceza veriyorlar ama sonraki yakalama da izinsiz çalışana da ceza var, 3. olursa da sınır dışı.

Öyle deme abim tembelmiş tam şark kurnazlığı işte bununla da övünürler

Dediğin gibi devlet de bedava değil.
İlkokulda devlette dil eğitimi yok. Ayrıca dil kursuna yollasan aylık en az dört yüz TL, okul gezisi okulla sinema okul zaten en az yüz TL alıyor iki haftada bir. Bir de spora yüzmeye gitsin desen aylık dört yüz de oraya desen zaten kurslara bin lira gidiyor. Benim bir arkadaşım devlete gönderir evde takviye ederim dedi. Satranç, basketbol ve dil eğitimi alıyor. Belediyenin havuzuna üye. Kolejle hemen hemen aynı hesaba geldi diyor mesela.
Maksat çocuğu nitelikli yetiştirmekse bu zamanda çok zor. Ha tek okula gitsin, kursa etkinliğe gitmesin evde otursun tv izlesin denirse üç beş çocuk bakılır. Konu bu çocukları nasıl yetiştirdiğimiz.

Aynen öyle oğlum yüzmeye gidiyordu ayda 4 saat 500 TL , şimdi satrança gitmek istiyor aylık 700 TL (haftada 1 saat) . Sineması , gezmesi tozması yok içinde ..

Bana da oyuncak olarak görür gibi geliyor. Klozete aparat almak istemiyorum başlangıçta çünkü ayaklarından destek alamadığı için kabızlık yapıyor hatta bağsura kadar gidiyor. Şu an ayıcığını oturtuyor mini tuvaleti var. Bilmiyorum kızım hemen alışmıştı elbette zorlanmaz biliyorum o yüzden bekliyorum. Bezlerde oldu 100 TL paketi en uygunu. Ayrıca büyük tuvaletini çok yapıyor, sindirim sistemi çok çalışıyor. Bizi en çok yoran kısmı bu parasından ziyade

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…