Bende bu konuya niye bu kadar taktigini anlamadimÇünkü vurgulamak istedigi nokta orası. bu düşünceye göre tek cocuk yetiştirenler özgüvenli, zeki, egitimli, sporcu vs vs cocuklar yetiştiriyor, 2 ve üzeri cocuk sahibi olanlar (burda genellemeye giriliyor, ailenin maddi manevi durumu hic önemli degil) cahil, özgüvensiz, yeteneksiz cocuklar yetiştiriyor.
ben seni gayet iyi anladım, bu şey yarısına bence de gerek yok ama kibir cok kötü bir özellik maalesef. herkes kendi yaşamına göre elinden gelenin en iyisini yapıyor, nedir bu yerme çabası, cok gereksiz.
Bacım bunu bizim söylememize gerek yok ki. Aklı başında ama fakir olan, geçinmeye zorlanan hiçkimse bakabileceginden fazlasını yapmıyor. Burada çok isteyip de ya yetemezsem kaygısı yaşayıp ikinci hatta ilk çocuğu bile erteleyen, vazgeçen o kadar çok insan var ki... kalkıp bu insanlara bencil kibirli derseniz aklı dengeniz sorgulanır elbette...böyle kaygıları olmayanlar issiz eğitimsiz bile olsa 3er dörder doğuruyor zaten. Onlar fedakar mı oluyor bu durumda?ama sizin dediklerinizde fakir olan doğurmasın 1 çocuk 2 çocuk bile yapmasın demek oluyor
işin özü dünya aslında bir köy ve hepimiz bu köyde yaşıyoruz, toplu yaşamanın hoşgörü gerektirdigini öğrenmek zorundayız. başka ailelerin çok cocuklu hayatına karışmaya ne haddimiz var ne hukukumuz. cok cocuklu aileleri yerince bazılarının başı göğe eriyor, kendilerini tek cocukla en zeki en bilincli anne ilan ediyorlar, onlar da oyle ne yapalım :) boşverin cok anlamsız tartısmalar, yormayın kendiniziBende bu konuya niye bu kadar taktigini anlamadimyani en zeki en problemsiz en guvenli cocuklar tek cocuklar mi biri gelmis hastanede bekleyen 20 li yaslarda olan
Kadini 45 yasindaya benzetmis vs. Yani egitim zeka derken kendi verdikleri orneklerde tuhaf. Yani genlerin hic mi etkisi yokbakim yapmanin vs? Illa dogurmaktan mi yaslaniyor cokuyor insan ya da cocuk bakmaktan? Kv koca derdi hayat mesgalesi vs bunlarin etkisi yok mu benim tanidigim tek cocuk biride hirsiz ugursuz mesela.. ee yani? Bu neyi gosterir? Ki ailesi gayet ilgiliydi maddi manevi..bu listeyi uzatabiliriz. Ha diger yandan maddiyatsizliktan bahsediliyor kendi acilarindan ok anlarim bunu… ama durumu olanda gerizekali, cok cocuk yapiyorsa buna gore..
Kisaca ben tek cocukluyum cok zekiyim bla bla.. ama bilim oyle diyooorrr.. yaw he bilgin yok ama fikrin masallah
Durumunuz varken goturmuyorsaniz bu daha acı değil mi? Nasıl bir bilinç bir bebeği temel hakkı olan sağlık hizmetinden mahrum bırakmayı uygun görüyor? Çok merak ettim.Vallahi çok komiksiniz ya gerçekten. Söyleyebilirsiniz . Buna bilinç diyelim .
Durumu olmamak ayıp değil ama çok şükür durumumda meslegimde eğitiminde gayet iyi..boşuna açık aramayin kendinizi temize çıkarmak için...
Bi kalip var kafalarinda.. tek cocuk mukemmel, digerleri degil. Kime gore neye gore? Bunlar yazik hep asosyal tipleri gormus cevrelerinde cok cocuklu, o yuzden oyle saniyolar herhaldeişin özü dünya aslında bir köy ve hepimiz bu köyde yaşıyoruz, toplu yaşamanın hoşgörü gerektirdigini öğrenmek zorundayız. başka ailelerin çok cocuklu hayatına müdahale etmeye ne haddimiz var ne hukukumuz. cok cocuklu aileleri yerince bazılarının başı göğe eriyor, kendilerini tek cocukla en zeki en bilincli anne ilan ediyorlar, onlar da oyle ne yapalım :) boşverin cok anlamsız tartısmalar, yormayın kendinizi
Hanımefendi konuyla ilgili Türkçe yayımlanan en kapsamlı tezi paylaştım sizinle. Daha nasıl bir bilgiye ihtiyacınız var fikir sahibi olabilmek için? Dil biliyorsanız Almanca ve İngilizce çalışmaları da paylasabilirim. Yeter ki siz biraz gelişin ve bana satasmayi bırakın.Bende bu konuya niye bu kadar taktigini anlamadimyani en zeki en problemsiz en guvenli cocuklar tek cocuklar mi biri gelmis hastanede bekleyen 20 li yaslarda olan
Kadini 45 yasindaya benzetmis vs. Yani egitim zeka derken kendi verdikleri orneklerde tuhaf. Yani genlerin hic mi etkisi yokbakim yapmanin vs? Illa dogurmaktan mi yaslaniyor cokuyor insan ya da cocuk bakmaktan? Kv koca derdi hayat mesgalesi vs bunlarin etkisi yok mu benim tanidigim tek cocuk biride hirsiz ugursuz mesela.. ee yani? Bu neyi gosterir? Ki ailesi gayet ilgiliydi maddi manevi..bu listeyi uzatabiliriz. Ha diger yandan maddiyatsizliktan bahsediliyor kendi acilarindan ok anlarim bunu… ama durumu olanda gerizekali, cok cocuk yapiyorsa buna gore..
Kisaca ben tek cocukluyum cok zekiyim bla bla.. ama bilim oyle diyooorrr.. yaw he bilgin yok ama fikrin masallah
Dedim ya en zeki ve en iyi anne sensin diye daha neden usteliyorsunHanımefendi konuyla ilgili Türkçe yayımlanan en kapsamlı tezi paylaştım sizinle. Daha nasıl bir bilgiye ihtiyacınız var fikir sahibi olabilmek için? Dil biliyorsanız Almanca ve İngilizce çalışmaları da paylasabilirim. Yeter ki siz biraz gelişin.
Anladım, gerçekten çok üzgünüm sizin için.Dedim ya en zeki ve en iyi anne sensin diye daha neden usteliyorsun
Benim icin uzulme canisi, bence sen daha vahim durumdasin ama neyse.Anladım, gerçekten çok üzgünüm sizin için.
Cehalet ve kötü niyet karşısında savaşırken, hangimizin durumu vahim değil ki arkadaşım? Sen de haklısın...Benim icin uzulme canisi, bence sen daha vahim durumdasin ama neyse.
Ohhff baydin yaa..Cehalet ve kötü niyet karşısında savaşırken, hangimizin durumu vahim değil ki arkadaşım? Sen de haklısın...
Sağlık hizmetinden mahrum bırakmak mi.Durumunuz varken goturmuyorsaniz bu daha acı değil mi? Nasıl bir bilinç bir bebeği temel hakkı olan sağlık hizmetinden mahrum bırakmayı uygun görüyor? Çok merak ettim.
Evet şu anda sanırım 7-8 aylık olan bebeğinizi hiç Dr kontrolüne goturmediginizi çünkü gerek duymadığınızı belirtmişsiniz. Yanılıyor muyum? Ayrıca her soruya sürekli ,"siz niye üstünüze aliniyorsunuz ehehe" diye cevap verip 5 yaş mental seviyesine indiginizde, sizin açınızdan çok acıklı bir durum çıkıyor ortaya . Uyarayım istedim.Sağlık hizmetinden mahrum bırakmak mi.Üstüme alinmadigim için açıklama gereği duymuyorum. Siz benim sözümü direk üstünüze alındığınız için aciklamaya devam edin
Bızımde benzer durum .Bız denemeye karar verdık. Cunku zaman gectıkce rahata alısmaya başladık birde olumsuz haberlerde duyunce tamamen hevesımız kacıyor. Yine de sımdı deneyelım olursa olur yoksa ılerde pısman olmak ıstemıyorumSelam kızlar
35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencemkızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Kimse size zorla çocuk yapın demiyor.ben sadece fikrimi belirttim.hem ben size yazmadım konu sahibine yazdım.siz istemiyorsanız doğurmazsınız.durumu kötü olupta çocukları çok olan aileler var.ben kendimde o ailede büyüdüm.durumu iyi olupta rahatına düşkün çok kadın gördüm sırf rahatı için çocuk doğurmayan çok kadın var.kimse kimsenin hayatına karışamaz.bende karışmam burdan fikir istiyorlar bende fikrimi belirttim sadece.Sadece doğurmakla bitiyor mu ?
Bu çocuğun geleceği var bir de biliyor musunuz , doğurmak kolay hatta en kolayı.
Ben çocuğumu hakkıyla büyütmek isterim .
Daha önce de yazdım ama görmediniz sanırım tekrar yazayım.
Bir oğlum var 2. sınıfta; yüzme kursu 500 TL, satrança gidecek 700 TL, balık yağı 100 TL , kaynak kitap aldım 200 TL , hikaye kitabı 80/100 TL, bakın şimdi 23 nisan geldi kıyafetleri alınacak en giyilebilir ayakkabı 300 /400 TL ee bu çocuğun harçlığı var , sineması var , gezmesi tozmadık var . Benim oğlumun gideri aylık 3000 civarı.
Yaz da geliyor geçen seneki kıyafetleri küçük geliyor , alış veril de yapmam lazım. Lc de en normal tişört 70 80 TL .
Neden 2. yi yapıp da çocuğumun standartını düşüreyim ?
Yanlış biliyorsunuz iyi araştırın bakın hiç gocunmuyorum alınmıyorum tek tek bakın ne yapmışım ne etmişim. Sonra sacmaladiginizi anlarsınız zatenEvet şu anda sanırım 7-8 aylık olan bebeğinizi hiç Dr kontrolüne goturmediginizi çünkü gerek duymadığınızı belirtmişsiniz. Yanılıyor muyum? Ayrıca her soruya sürekli ,"siz niye üstünüze aliniyorsunuz ehehe" diye cevap verip 5 yaş mental seviyesine indiginizde, sizin açınızdan çok acıklı bir durum çıkıyor ortaya . Uyarayım istedim.
Hangisini yanlış yazdınız? Kendiniz hakkında yazdıklariniz için gocunmuyorum ne demek? Ben sizin yazdıklariniz kadarını bilebilirim. Bu durumda saçmalayan ben değilim ama düzeltmek istediğiniz bir şey varsa buyrun, açıklayın, düzeltin.Yanlış biliyorsunuz iyi araştırın bakın hiç gocunmuyorum alınmıyorum tek tek bakın ne yapmışım ne etmişim. Sonra sacmaladiginizi anlarsınız zaten
Tek tek gidin geçmişe bulursunuz. Ugrasamayacagim artık gerçekten ne bossunuz.Hangisini yanlış yazdınız? Kendiniz hakkında yazdıklariniz için gocunmuyorum ne demek? Ben sizin yazdıklariniz kadarını bilebilirim. Bu durumda saçmalayan ben değilim ama düzeltmek istediğiniz bir şey varsa buyrun, açıklayın, düzeltin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?