2.çocuk

Bende bu konuya niye bu kadar taktigini anlamadim yani en zeki en problemsiz en guvenli cocuklar tek cocuklar mi biri gelmis hastanede bekleyen 20 li yaslarda olan
Kadini 45 yasindaya benzetmis vs. Yani egitim zeka derken kendi verdikleri orneklerde tuhaf. Yani genlerin hic mi etkisi yok bakim yapmanin vs? Illa dogurmaktan mi yaslaniyor cokuyor insan ya da cocuk bakmaktan? Kv koca derdi hayat mesgalesi vs bunlarin etkisi yok mu benim tanidigim tek cocuk biride hirsiz ugursuz mesela.. ee yani? Bu neyi gosterir? Ki ailesi gayet ilgiliydi maddi manevi..bu listeyi uzatabiliriz. Ha diger yandan maddiyatsizliktan bahsediliyor kendi acilarindan ok anlarim bunu… ama durumu olanda gerizekali, cok cocuk yapiyorsa buna gore..

Kisaca ben tek cocukluyum cok zekiyim bla bla.. ama bilim oyle diyooorrr.. yaw he bilgin yok ama fikrin masallah

ama sizin dediklerinizde fakir olan doğurmasın 1 çocuk 2 çocuk bile yapmasın demek oluyor
Bacım bunu bizim söylememize gerek yok ki. Aklı başında ama fakir olan, geçinmeye zorlanan hiçkimse bakabileceginden fazlasını yapmıyor. Burada çok isteyip de ya yetemezsem kaygısı yaşayıp ikinci hatta ilk çocuğu bile erteleyen, vazgeçen o kadar çok insan var ki... kalkıp bu insanlara bencil kibirli derseniz aklı dengeniz sorgulanır elbette...böyle kaygıları olmayanlar issiz eğitimsiz bile olsa 3er dörder doğuruyor zaten. Onlar fedakar mı oluyor bu durumda?

Son düzenleme:
işin özü dünya aslında bir köy ve hepimiz bu köyde yaşıyoruz, toplu yaşamanın hoşgörü gerektirdigini öğrenmek zorundayız. başka ailelerin çok cocuklu hayatına karışmaya ne haddimiz var ne hukukumuz. cok cocuklu aileleri yerince bazılarının başı göğe eriyor, kendilerini tek cocukla en zeki en bilincli anne ilan ediyorlar, onlar da oyle ne yapalım :) boşverin cok anlamsız tartısmalar, yormayın kendinizi

Durumunuz varken goturmuyorsaniz bu daha acı değil mi? Nasıl bir bilinç bir bebeği temel hakkı olan sağlık hizmetinden mahrum bırakmayı uygun görüyor? Çok merak ettim.

Bi kalip var kafalarinda.. tek cocuk mukemmel, digerleri degil. Kime gore neye gore? Bunlar yazik hep asosyal tipleri gormus cevrelerinde cok cocuklu, o yuzden oyle saniyolar herhalde herkesin hayali cok cocuk degil, herkesin hayali tek cocuk degil, hatta cocuk bile istemeyebilir insanlar.

Hanımefendi konuyla ilgili Türkçe yayımlanan en kapsamlı tezi paylaştım sizinle. Daha nasıl bir bilgiye ihtiyacınız var fikir sahibi olabilmek için? Dil biliyorsanız Almanca ve İngilizce çalışmaları da paylasabilirim. Yeter ki siz biraz gelişin ve bana satasmayi bırakın.

Dedim ya en zeki ve en iyi anne sensin diye daha neden usteliyorsun

Durumunuz varken goturmuyorsaniz bu daha acı değil mi? Nasıl bir bilinç bir bebeği temel hakkı olan sağlık hizmetinden mahrum bırakmayı uygun görüyor? Çok merak ettim.
Sağlık hizmetinden mahrum bırakmak mi. Üstüme alinmadigim için açıklama gereği duymuyorum. Siz benim sözümü direk üstünüze alındığınız için aciklamaya devam edin

Sağlık hizmetinden mahrum bırakmak mi. Üstüme alinmadigim için açıklama gereği duymuyorum. Siz benim sözümü direk üstünüze alındığınız için aciklamaya devam edin
Evet şu anda sanırım 7-8 aylık olan bebeğinizi hiç Dr kontrolüne goturmediginizi çünkü gerek duymadığınızı belirtmişsiniz. Yanılıyor muyum? Ayrıca her soruya sürekli ,"siz niye üstünüze aliniyorsunuz ehehe" diye cevap verip 5 yaş mental seviyesine indiginizde, sizin açınızdan çok acıklı bir durum çıkıyor ortaya . Uyarayım istedim.

Bızımde benzer durum .Bız denemeye karar verdık. Cunku zaman gectıkce rahata alısmaya başladık birde olumsuz haberlerde duyunce tamamen hevesımız kacıyor. Yine de sımdı deneyelım olursa olur yoksa ılerde pısman olmak ıstemıyorum

Resmen tek çocuklu ve çok çocuklukların züğürt tesellisi panosuna dönmüş konu. İki taraf da en doğru kararı kendilerinin verdiğine kendini ikna etmeye çalışıyor. Yoksa bu kadar tek çocuk bencillik, çok çocuk düşük zeka önerisinin açıklaması olamaz. Başkalarının hayatı ile ilgili bu kadar olumsuz yorum yapıyorsanız bence bir kendi kararlarınızı gözden geçirin.

Kimse size zorla çocuk yapın demiyor.ben sadece fikrimi belirttim.hem ben size yazmadım konu sahibine yazdım.siz istemiyorsanız doğurmazsınız.durumu kötü olupta çocukları çok olan aileler var.ben kendimde o ailede büyüdüm.durumu iyi olupta rahatına düşkün çok kadın gördüm sırf rahatı için çocuk doğurmayan çok kadın var.kimse kimsenin hayatına karışamaz.bende karışmam burdan fikir istiyorlar bende fikrimi belirttim sadece.

Yanlış biliyorsunuz iyi araştırın bakın hiç gocunmuyorum alınmıyorum tek tek bakın ne yapmışım ne etmişim. Sonra sacmaladiginizi anlarsınız zaten

Yanlış biliyorsunuz iyi araştırın bakın hiç gocunmuyorum alınmıyorum tek tek bakın ne yapmışım ne etmişim. Sonra sacmaladiginizi anlarsınız zaten
Hangisini yanlış yazdınız? Kendiniz hakkında yazdıklariniz için gocunmuyorum ne demek? Ben sizin yazdıklariniz kadarını bilebilirim. Bu durumda saçmalayan ben değilim ama düzeltmek istediğiniz bir şey varsa buyrun, açıklayın, düzeltin.

Tek tek gidin geçmişe bulursunuz. Ugrasamayacagim artık gerçekten ne bossunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…