Dr. biz bizi anlıyoruz da, anlayamayan davul da calsak anlayamıyor... Eğitim de bir yere kadar, Allemi cihan bile olsan karşındakinin kapasitesi kadarını anlatabilirsin ancak. Yapacak birşey yok.Piraye bugün jinekologa götürdüm kızımı
26 yasında bir anne ile karşılaştım 3. çocuguna hamileydi.
Yanlış yere randevu almış komşusu, dert yanıyordu oturdugu yerde.
Yaşını sordular oradan birileri 26 dedi şooook geçirdim.
Yemin ederim kadın 45 gösteriyordu.
Resmen çökmüş.
Çocukları daha minicik bırakmış evde gelmiş hastaneye.
Dediler ya başlarına bir şey gelirse.,
Alışkın onlar dedi.
Mal gibi kaldım orada.
Sonra kendime dedim ki ya kızım çok bencilsin :
Çocuk büyüdükçe asıl o zaman anlıyorsun bazı şeyleri.
Daha iyi sorguluyorsun.
Tek çocuklu birisi olarak kızımın egitim hayatı için harcadıgım gider 3.500 tl
Feda olsun ona parasında değilim.
Seve seve yapıyorum ama iki çocuklu olsam düşünüyorum imkanı yok ya.
Ben tek çocukla çok mutlu bir bireyim.
Eşim de ben de kızımız büyük istediğimiz şekilde yaşıyoruz hayatı ve bundan zevk alıyoruz diye üstüne üstlük sırf saglıgımız el veriyor ve çocuk yapmıyoruz diye bencil olmaya bir türlü anlam veremedim :) Öyle saçma geldi ki tepki göstermesem olmazdı.
Coğrafya kaderdir derdi İbni Haldun.
Bizim coğrafyamızda en çok doguran kadın en iyi anne.
Evlatlarına saçını süpürge eden anne en iyi anne.
Aman saymakla bitmez, yoruldum anladın işte be piraye :)
Ben 2 tarafada hak veren taraftayimBencillik derse üzerine neden gidilmesin ki ?
İsteyen istedigi şekilde dogursun.
İstemeyen de dogurmasın.
İsterse uykusuz kaldıgı dönemlere geri dönmek istemediği için düşünmesin.
Bu onu yine bencil yapmaz.
Dünya kaos dolu bir ortam, her geçen gün daha da kötüye evriliyor.
Dünyaya çocuk getirmekte bir bencillik o halde.
Ya birileri ona zarar verirse, ya öldürülürse, ya taciz, tecavüze uğrarsa, ya fiziksel şiddete maruz kalırsa vs vs vs.
Sırf üreyelim diye kendi istek arzumuzla dünyaya getirdiğimiz çocukların içinde yaşayacagı bu dünyanın bin bir türlü kaosuyla yüzleşmesini istemek bu düşünceyle başlı başına bir bencillik.
Ayrıca ilk mesajı kesinlikle kastettiginiz şey üzerine degildi. Kaldı ki haddine de değil.
Yahu tek çocuk bencilliktir dendiği için konu uzadı. Hiçbir tek çocuklu da ben mükemmelim falan demedi. Hadi konuyu düzgün okumuyorsunuz , yanlış anlıyorsunuz tamam ama uydurup iftira atmak nedir? PesSadece dikkatimi cekiyor burda tek cocuklular mukemmel anne 2 ve uzeri cocuklular kotu gibi konusuluyor bazen. Belki o da bunu uzerine alinmistir
Senin sorunun mu var bugun neden takilip duruyorsunYahu tek çocuk bencillik dendiği için konu uzadı. Hiçbir tek çocuklu da ben mükemmelim falan demedi. Hadi konuyu düzgün okumuyorsunuz , yanlış anlıyorsunuz tamam ama uydurup iftira atmak nedir?
Maddi ve manevi olarak bakabilen istediği kadar doğursun ama 2. yi yapmayana da bencil demesin bi zahmet .Ben tek çocuğa bencillik diyen kişiye de tepki verdim ama birden fazla çocuklu aileleri genelleyip onun üzerinden ahkam kesmekte, tek çocukluya bencil diyenden farksız.
Çocuk konularında hep aynı oluyor. Mükemmel, herşeyi çok çok iyi bilenler sarıyor ve bildiğin baskı yapıyor bunun üzerinden. Kimse birbirinden farklı değil şu durumda.
Senin sorunun mu var bugun neden takilip duruyorsunbirde zekayla kapasiteyle ilgili takintin var bence…surekli buna vurgu yapiyorsun
Ona gore tek cocuk bencillik olabilir, sana gorede cok cocuk bencillik anlattiklarina bakacak olursak. Belki cok zengin kadin enerjiside var cok cocuga.. seninle ayni durumda degil herkes ok
Yazip
Ben de aynı şeyi yazdım zaten öncesinde.Maddi ve manevi olarak bakabilen istediği kadar doğursun ama 2. yi yapmayana da bencil demesin bi zahmet .
Şükür ki bencil bir anneleri yokHanımefendi siz iyi misiniz? Lafa "herkes bilir ki tek çocuklu kadınlar gebelik ve uykusuzluk zor geldiği için ikinciyi dogurmazlar" gibi dev bir genellemeyle başlayıp, sonra gelen her yoruma " siz niye istinize ılınıyırsınız?" dan başka cevap veremiyorsaniz zaten ciddiye alınacak durumda değilsiniz demektir. Ama yine de dikkat edin, hiç hayra alamet değildir bu haller. Çocuklarınız için biraz daha endiselendim.
Arkadaşın bayagı bir kafası karışmış
Şurada uykusuz kalacagı süre ben ve benim gibilerin en fazla 2 senelik bir süreç.
Kızım 14 yasında 2 seneye oranlamaya çalışınca devede kulak kaldı biliyor musun ?
Yahu hakikaten siz çocuk büyütmek konusunda bilgisiz birisiniz.
Çocuk dogurmayı düşünmeyişimizi 2 senelik uykusuzluk sürecine bağlayacak kadar gerçekten hiç bir şey bilmiyorsunuz.
Eğitim diyoruz alo alo ?
Sonra güvensizliğin hakim oldugu bir ortamda dogurdugumuz evladımıza bile gün geliyor acıyorken sizin gibi yavruummmmm evladımmmmmm anneeemmm modunda olamıyoruz diyoruz.
Ama tabi sizin için neydi emek ?
Uykusuz kalmak
Saçını süpürge etmek re re rö rö rö
Tipik yurdum cefakar anne savunması
Boşuna o kadar da uzun yazmışım.
Kahretsin :)
Hanımefendi söylemeyeyim söylemeyeyim, belki durumu yoktur, üzülür demiştim ama ikinci bebeğinizi " hiç gerek yok , hem çok pahalı " diye aylık Dr. kontrollerine bile götürmeyen siz değil misiniz? Şükür ki bencil değilsiniz gerçekten, bencil olsanız ne olacaktı Allah bilir....Şükür ki bencil bir anneleri yok
Çünkü vurgulamak istedigi nokta orası. bu düşünceye göre tek cocuk yetiştirenler özgüvenli, zeki, egitimli, sporcu vs vs cocuklar yetiştiriyor, 2 ve üzeri cocuk sahibi olanlar (burda genellemeye giriliyor, ailenin maddi manevi durumu hic önemli degil) cahil, özgüvensiz, yeteneksiz cocuklar yetiştiriyor.Ok tek cocuklusun diye sirf en zeki sensinbi ton sey yazdim icinden sadece birseyi ayiklaman ayrica tuhaf. Neden bu sey yarisi yapiliyor anlamiyorum diyorum ben sen hala tek cocuk zeka diyorsun.. tamam bacim sana zekanla cok mutluluklar diliyorum
Vallahi çok komiksiniz ya gerçekten. Söyleyebilirsiniz . Buna bilinç diyelim .Hanımefendi söylemeyeyim söylemeyeyim, belki durumu yoktur, üzülür demiştim ama ikinci bebeğinizi hiç gerek yok , çok pahalı diye aylık Dr. kontrollerine bile götürmeyen siz değil misiniz? Şükür ki bencil değilsiniz gerçekten, bencil olsanız ne olacaktı Allah bilir....
Durumu yokken çocuk yapıyorsanız bu basbayağı utanılacak bir ayıptır. Bencilliktir. Çocukları sefalete doğurmaktırVallahi çok komiksiniz ya gerçekten. Söyleyebilirsiniz . Buna bilinç diyelim .
Durumu olmamak ayıp değil ama çok şükür durumumda meslegimde eğitiminde gayet iyi..boşuna açık aramayin kendinizi temize çıkarmak için...
Katiliyorum zaten daha önceki msjlarimda bunu belirtmistimDurumu yokken çocuk yapıyorsanız bu basbayağı utanılacak bir ayıptır. Bencilliktir. Çocukları sefalete doğurmaktır
biri size bencil dedi diye bencil olmuyorsunuz ki, cidden bu konu neden bu kadar hararetlendi hiç anlamadım.Piraye bugün jinekologa götürdüm kızımı
26 yasında bir anne ile karşılaştım 3. çocuguna hamileydi.
Yanlış yere randevu almış komşusu, dert yanıyordu oturdugu yerde.
Yaşını sordular oradan birileri 26 dedi şooook geçirdim.
Yemin ederim kadın 45 gösteriyordu.
Resmen çökmüş.
Çocukları daha minicik bırakmış evde gelmiş hastaneye.
Dediler ya başlarına bir şey gelirse.,
Alışkın onlar dedi.
Mal gibi kaldım orada.
Sonra kendime dedim ki ya kızım çok bencilsin :
Çocuk büyüdükçe asıl o zaman anlıyorsun bazı şeyleri.
Daha iyi sorguluyorsun.
Tek çocuklu birisi olarak kızımın egitim hayatı için harcadıgım gider 3.500 tl
Feda olsun ona parasında değilim.
Seve seve yapıyorum ama iki çocuklu olsam düşünüyorum imkanı yok ya.
Ben tek çocukla çok mutlu bir bireyim.
Eşim de ben de kızımız büyük istediğimiz şekilde yaşıyoruz hayatı ve bundan zevk alıyoruz diye üstüne üstlük sırf saglıgımız el veriyor ve çocuk yapmıyoruz diye bencil olmaya bir türlü anlam veremedim :) Öyle saçma geldi ki tepki göstermesem olmazdı.
Coğrafya kaderdir derdi İbni Haldun.
Bizim coğrafyamızda en çok doguran kadın en iyi anne.
Evlatlarına saçını süpürge eden anne en iyi anne.
Aman saymakla bitmez, yoruldum anladın işte be piraye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?