2.çocuk

Hanımlar kimin ne kadar anne olduğu, çocuk sayısı vs üzerinden niye tartışıyorsunuz ki?
Herkes kendi tercihlerini yaşıyor değil mi? İsteyen birkaç çocuklu kadın olmak ister, isteyen tek çocuklu olur, isteyen hiç çocuk doğurmaz, hepimiz kimsenin anneliğini hedef almadan kendi fikrimizi yazmalıyız.

Tek çocukluyum bu benim tercihimdi, eşimle karar verip uyguladık ve pişmanlık da yaşamadık, kimse kimseye tercihlerini açıklamak zorunda değildir, herkesin hayatı kendini alakadar eder çünkü.

Dr. biz bizi anlıyoruz da, anlayamayan davul da calsak anlayamıyor... Eğitim de bir yere kadar, Allemi cihan bile olsan karşındakinin kapasitesi kadarını anlatabilirsin ancak. Yapacak birşey yok.

Son düzenleme:
Ben 2 tarafada hak veren taraftayim su yukarda yazdigin ihtimalleri dusunursek hic cocuk dogurmamak
Lazim, cunku bu kotu dusuncelerle yasamak zor. Ayni zamanda annelik cok guzel birsey tabii.. kaldi ki tembellikten dogurmayanlar olsa bile, dogurmasin yani herkes caliskan olmak zorunda degil bana gore. Kimisi keyfine duskundur yani cani tatlidir cesaret dahi edemez 1. Den sonra 2. Ye.. bunda bi sorun gormuyorum ben. Sadece dikkatimi cekiyor burda tek cocuklular mukemmel anne 2 ve uzeri cocuklular kotu gibi konusuluyor bazen. Belki o da bunu uzerine alinmistir

Sadece dikkatimi cekiyor burda tek cocuklular mukemmel anne 2 ve uzeri cocuklular kotu gibi konusuluyor bazen. Belki o da bunu uzerine alinmistir
Yahu tek çocuk bencilliktir dendiği için konu uzadı. Hiçbir tek çocuklu da ben mükemmelim falan demedi. Hadi konuyu düzgün okumuyorsunuz , yanlış anlıyorsunuz tamam ama uydurup iftira atmak nedir? Pes

Ben tek çocuğa bencillik diyen kişiye de tepki verdim ama birden fazla çocuklu aileleri genelleyip onun üzerinden ahkam kesmekte, tek çocukluya bencil diyenden farksız.

Çocuk konularında hep aynı oluyor. Mükemmel, herşeyi çok çok iyi bilenler sarıyor ve bildiğin baskı yapıyor bunun üzerinden. Kimse birbirinden farklı değil şu durumda.

Yahu tek çocuk bencillik dendiği için konu uzadı. Hiçbir tek çocuklu da ben mükemmelim falan demedi. Hadi konuyu düzgün okumuyorsunuz , yanlış anlıyorsunuz tamam ama uydurup iftira atmak nedir?
Senin sorunun mu var bugun neden takilip duruyorsun birde zekayla kapasiteyle ilgili takintin var bence…surekli buna vurgu yapiyorsun

Ona gore tek cocuk bencillik olabilir, sana gorede cok cocuk bencillik anlattiklarina bakacak olursak. Belki cok zengin kadin enerjiside var cok cocuga.. seninle ayni durumda degil herkes ok

Maddi ve manevi olarak bakabilen istediği kadar doğursun ama 2. yi yapmayana da bencil demesin bi zahmet .

Maddi ve manevi olarak bakabilen istediği kadar doğursun ama 2. yi yapmayana da bencil demesin bi zahmet .
Ben de aynı şeyi yazdım zaten öncesinde.

Ona bencil dedi diye tepki gösterirken çok çocuklu aileleri aynı kefeye koyup parmak sallayanların diğerinden farkı yok diyorum.

Çocuk konularının makus kaderi bu, şaşırtıcı değil yani.

Şükür ki bencil bir anneleri yok

Şükür ki bencil bir anneleri yok
Hanımefendi söylemeyeyim söylemeyeyim, belki durumu yoktur, üzülür demiştim ama ikinci bebeğinizi " hiç gerek yok , hem çok pahalı " diye aylık Dr. kontrollerine bile götürmeyen siz değil misiniz? Şükür ki bencil değilsiniz gerçekten, bencil olsanız ne olacaktı Allah bilir....

Son düzenleme:
Ok tek cocuklusun diye sirf en zeki sensin bi ton sey yazdim icinden sadece birseyi ayiklaman ayrica tuhaf. Neden bu sey yarisi yapiliyor anlamiyorum diyorum ben sen hala tek cocuk zeka diyorsun.. tamam bacim sana zekanla cok mutluluklar diliyorum
Çünkü vurgulamak istedigi nokta orası. bu düşünceye göre tek cocuk yetiştirenler özgüvenli, zeki, egitimli, sporcu vs vs cocuklar yetiştiriyor, 2 ve üzeri cocuk sahibi olanlar (burda genellemeye giriliyor, ailenin maddi manevi durumu hic önemli degil) cahil, özgüvensiz, yeteneksiz cocuklar yetiştiriyor.
ben seni gayet iyi anladım, bu şey yarısına bence de gerek yok ama kibir cok kötü bir özellik maalesef. herkes kendi yaşamına göre elinden gelenin en iyisini yapıyor, nedir bu yerme çabası, cok gereksiz.

Vallahi çok komiksiniz ya gerçekten. Söyleyebilirsiniz . Buna bilinç diyelim .
Durumu olmamak ayıp değil ama çok şükür durumumda meslegimde eğitiminde gayet iyi..boşuna açık aramayin kendinizi temize çıkarmak için...

Yani uykusuz wc bile gidemediği günleri unutanda ne bileyim tabiki büyüdüğü zaman eğitimi için uğraşıyoruz.
ama sizin dediklerinizde fakir olan doğurmasın 1 çocuk 2 çocuk bile yapmasın demek oluyor
Yani senelerce yıllarca 2 aylık 3 aylık haline bakabilecekmişsiniz gibi konuşmayın
Evet büyüyünce endişeler artıyor belki ama bedeni ve ruhu yorgun hiç bir şeye yetemeyen bir anne olmuyor en azından
Kaldıki şuan bulunduğunuz mevkiyide kaybedebilirsiniz
işinizi kaybedebilir, kuruşsuzda kalabilirsiniz ama önemli olan çocuğu gözü tok büyütebilmek az olsa bile şükür edebilmesini sağlayabilmek
Burada okuyanların çok tahsillilerin hikayelerinide okuyoruz ve görüyoruzki erkeklik yada analık tahsille gelebilen bir durum değil

Durumu yokken çocuk yapıyorsanız bu basbayağı utanılacak bir ayıptır. Bencilliktir. Çocukları sefalete doğurmaktır

biri size bencil dedi diye bencil olmuyorsunuz ki, cidden bu konu neden bu kadar hararetlendi hiç anlamadım.
her kafadan ayrı bir ses cıkıyor, herkesin kendine göre dogruları var, oturup herkesi kelime kelime düzeltelim mi, bu kadar sinir stres bünyeye zarar yapmayın :)

1 kızım var asla ve asla 2.bir çocuğu neden istemedim diye pişmanlık duymadım,benim kararımdı eşim istemişti hayır dedim.
Şimdi aynını kızımada diyorum,onunda 1 kızı var,şu iğrenç dünyaya 2.bir çocuk yapma diyorum,karar onalrın tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…