2 çocukla ev gezmesi

Hala söylediklerimin arkasındayım. Ailede bitiyor iş.. İşim gereği günde kaç yüz çocukla muhattap oluyorum. Şak diye anlıyorum artık nasıl ailelerde yetiştiklerini.. Okula gelen velileri tam da tahmin ettiğim gibi çıkıyor.

Ailede bittiğini söylüyorum bende zaten , anne eğitir diyorum . Ama kalkıpta aileler hiçbirşey yapmıyor da dadece okulda eğitiliyor gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Ayrıca başkalarının çocuklarıyla muhatap olmak farklı, kendi çocuğunuzla ilgilenmek farklı durumlar. Yaşayın ki görün.

Okulda eğitiliyor demiyorum çünkü öyle bir şey mümkün değil, aile destekli olmadıkça çocuk sadece okulda eğitim falan alamaz, ancak öğretim gerçekleşir.

israra ragmen gitmeyin. Gitmemek sizin iradenizde olan bir sey. İnanin benim kayinvalidem kadar israrci olamaz zira 5 yildir baska yere giderken cagirdigi hicbir ev oturmasina gitmedim, hala cagiriyor, hala gitmiyorum

2-3 çocukla hele de araba yoksa otobüslerde gezmeye gitmenin mantığını çözemedim. Ve o çocuklarla gidilen gezmeden nasıl zevk alındığı da muamma.
Benim çocuklar sakin olmasına rağmen gözlerim sürekli üstlerinde olunca haliyle rahat olamıyorum.
Eski insanların "Bizim çocuklarımız uslu uslu dururdu gezmelerde" demelerine kanmayın.
O çocuklar ya fiziksel şiddetle ya psikolojik şiddetle öyle süt dökmüş kedi gibi dururdu. Çoğu kişi hatırlamaz tabi gezmede neden köşe yastığı gibi kaldığını.
Kimsenin annesi de çıkıp demez zaten,itiraf etmez yöntemlerini.
En iyi eğitim verilmiş çocuğu bile 5-6 saat zaptedemezsiniz. Hem çocuğu da yazık.
Ne gerek var? Parkta bahçede oynamak,kendi evinde rahat rahat karıştırıp dökmek varken milletin evinde "dur yapma etme,dökme" diye diken üstünde zaman geçirmenin neresi mantıklı?

israra ragmen gitmeyin. Gitmemek sizin iradenizde olan bir sey. İnanin benim kayinvalidem kadar israrci olamaz zira 5 yildir baska yere giderken cagirdigi hicbir ev oturmasina gitmedim, hala cagiriyor, hala gitmiyorum
Bu sorunu sadece ben yaşıyorum sanıyodum.
Ya 5 senedir anlatamadım kadına. Eşimin memleketine her gittiğimizde ısrarla misafirliğe götürmeye çalışır kayınvalidem.
Ve hep aynı cümleler "Bizim zamanımızda araba da yoktu. Kar kıyamette 2 çocukla yürüyüp otobüslere binerdik."
Mübarek sanki bilimsel projeler üzerinde çalışıyorlar. İlla ki gitmek zorundalar.

anlamazlar da degismezler de canim. Onlar cagirmaya biz gitmemeye devam edecegiz. Bana cok inatcisin diyor bir de, ben de sen de cok israrcisin dedim. İsrar~inat bu kisir dongu devam ediyor ama asla kabullenmedi durumu

:))Ev gezmesi bir tabir sadece.Yoksa kimse rastgele kapı kapı gezip,açık bulduğu eve dalmıyor:)
Örneğin çocuklarım küçükken,eşimin kuzeni arıyordu,Deniz,pazartesi müsaitsen bana buyur gel,görüşelim,X arkadaşlar da gelecek.2 çocuk onda,2 çocuk bende vardı.Küçüklerdi ama laftan anlıyorlardı çocuklarım.Pekala da memnun oluyorduk hepimiz.
Çocuklular eve kapanmak zorunda değil,uslubunca misafirliğe de gidebilir,evinde rahatça misafir de ağırlayabilir.

Ben gitmiyorum çocuklarımla gezmeye , rahat bir anne olmadığım için heran peşlerindeyim yediğimfen içtiğimden sohbetten birşey anlamıyorum keyif almıyorum çocuklarla. Hafta içi misafir de kabul etmiyorm misafire mi hizmet edim çocuklarla mı ilgilenim , velhasıl hayatımızı askıya aldık

Normal ev oturmalarina asla gitmiyorum
Hatta kendi evine misafir gelecegi zaman falan da çağırıyor inatla, cocuk yokken dahi gitmiyordum su an yine gitmiyorum.
Ama bazi 'ayip olur' yerleri var. Hasta ziyareti, ev gorme, bebek görme gibi.
Benim icin de anlam ifade eden bazilarina gittim ama bundan sonrasi cok zor.
Dediginiz gibi ne kadar israr etse faydasiz.
Önce yurumuyordu hadi kucağımda gezdiriyordum. Simdi kucakta da durmuyor.
Gidip kendimle birlikte herkesi de huzursuz etmenin bir manasi yok.

Bir de sey var, diyorum ki cocuk uyuyacak, e orda uyusun.
Yahu orda nerde uyusun, korkuluklu besik mi var herkesin evinde? Yataga yatiramam gözünü actigi anda 1 metre ranzadan asagi kut diye düşer. Herkesten de hadi yorganlarini ser yere de yatak yap diye isteyemezsin ki.
Ay anlattikca sinir geliyor bana bir dusseler yakamizdan keske.

Bende çocuksuzum çocuklu misafir kabusum mesela insan yanlız kala kala bencilleşiyor biraz evdeki düzene alıştığı için evde bir yastık dahi bozulmadığı için çocuk canavar gibi geliyor evi mahvedecek herşey kirlenecek herşey dökülecek sanıyorum çocuksuz olduğum halde cagrılmadıgım sürece gitmem kimseye çocukluları da mümkün olduğunca çağırmam benim olunca onlar da beni istemicek tabi eden bulacak

Çocuklarınızla ilgili bir anne iseniz,çocuklarınız toplum içi davranış eğitimlerini almışsa her yere gidebilirsiniz.
Ancak bir yere gidince elinize çayı ikramı alıp sanki o çocuklar sizin değilmiş gibi davranan biriyseniz evinizde oturun.
Bazı çevremde öyle kişiler varki,gittiklerinde koltuk silmekten,evi dip köşe kırıntıdan temizlemekten,halıyı yıkamaya gönderecek kadar evimi batırmalarından dolayı,kandildi bayramdı mesajlaşacak kadar yakın olmayı tercih ediyorum.

Ben çocuklu misafir severim ya rahatsız da olmam dagıtsın çok önemli değil hatta dolap filan acarlar ya hiç gocunmam,çocuklar yargılamaz çünkü meraktan didikler,dedikodu da yapmazlar yastıkları mutfaga getirip ev yaparlar gelir meyve alırlar hatta böyle evimde rahat ettikleri için mutlu olurum,kızımı da bi arkadaşım böyle ağırlar aile dışında o da bayılır oraya gitmeye mesela,onun oğlu da bana gelmeye bayılır,cevrenizde vardır benim gibi olanlar bana gelebilirsiniz,bi hazırlık beklemeyin benden ama bi cay bı patlamış mısır meyve ve çocukların oynayacagı koca bi ev

Ne güzel benimde öyle bi arkadaşım.var çocuklarımız yaşıt beraber eğleniyorlar.

Biz küçükken kardeşim çok yaramazdı annem sadece bi komşuda rahat ederdi ona giderdik sadece,aradan yirmi beş yıl geçti,kaç kere taşınıldı bizim çocuklarımız oldu o komşumuz başkadır ailedendir,hala görüşülür,demek ben de ona çekmişim rahatsız olmadığıma göre

Çocuklarım ilgili bi anne okduğumu düşünüyorum. 2 yaşındaki bir çocuğum yapısı sakin değilse toplum.kularlarına uyu sağlamsı mümkün olmuyor. Yeni bir yer görüyo sonuçta , ama kimsenin eşyasına zarar vermesine müsade etmem peşinden ayrılmam. İkramdada elime çay alıp oturmam bi örtü sofra isterim çocuğumla yerde otururum dökmesin daçmasın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…