- Konu Sahibi Karanfil_kokuyor
-
Hala söylediklerimin arkasındayım. Ailede bitiyor iş.. İşim gereği günde kaç yüz çocukla muhattap oluyorum. Şak diye anlıyorum artık nasıl ailelerde yetiştiklerini.. Okula gelen velileri tam da tahmin ettiğim gibi çıkıyor.Birde bu var” annesi çocuğuna öğretecek “, “ biz de çocuk olduk böylemiydik “, şimdikilerin evladı pırlanta “ anne olmayıp ta bunları söylemek gerçekten kolay. Bende anne olmadan önce milletin çocuğuna kocasına kv herneyse söylediğim büyük büyük lafların cezasını çekiyorum demek istemiyorum ama yaşıyorum hepsini.ozaman eleştirdiğim olayları şimdi anlaıyorum hak veriyorum. Yapmayın . Annenin görevi sadece çocuğunu uyutmak doyurmak değil. Heran disiplin altında yetişiyorlar ama birini gördükleri anda herşey siliniyor, sanki o çocuk senin değil.annesi buna teşekkür etmeyi öğret alla allah ya iyi söylediniz biz hiç akıl edemedik. Yok öyle bir dünya işte anne öğretir eğitir ama çocuk dışarda değişir. Bir anneaneyi görsün bambaşka olur. Bu terbiyesizlikten değil işte.
Ailede bittiğini söylüyorum bende zaten , anne eğitir diyorum . Ama kalkıpta aileler hiçbirşey yapmıyor da dadece okulda eğitiliyor gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Ayrıca başkalarının çocuklarıyla muhatap olmak farklı, kendi çocuğunuzla ilgilenmek farklı durumlar. Yaşayın ki görün.Hala söylediklerimin arkasındayım. Ailede bitiyor iş.. İşim gereği günde kaç yüz çocukla muhattap oluyorum. Şak diye anlıyorum artık nasıl ailelerde yetiştiklerini.. Okula gelen velileri tam da tahmin ettiğim gibi çıkıyor.
Okulda eğitiliyor demiyorum çünkü öyle bir şey mümkün değil, aile destekli olmadıkça çocuk sadece okulda eğitim falan alamaz, ancak öğretim gerçekleşir.Ailede bittiğini söylüyorum bende zaten , anne eğitir diyorum . Ama kalkıpta aileler hiçbirşey yapmıyor da dadece okulda eğitiliyor gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Ayrıca başkalarının çocuklarıyla muhatap olmak farklı, kendi çocuğunuzla ilgilenmek farklı durumlar. Yaşayın ki görün.
israra ragmen gitmeyin. Gitmemek sizin iradenizde olan bir sey. İnanin benim kayinvalidem kadar israrci olamaz zira 5 yildir baska yere giderken cagirdigi hicbir ev oturmasina gitmedim, hala cagiriyor, hala gitmiyorumBuna ben de katiliyorum ama anlamayan insanlar var.
Diyorum ki hayir ben rahat edemiyorum, cocuk dogru durmuyor (1 yasina yeni girdi ne durdan anlar ne acitir yakar vs..bilmiyor bir sey )
Yok diyor kayinvalidem ayip olur, hayırlı olsun deyip geleceğiz misal, el birligiyle bakariz.
Sonra ben gidiyorum, ortada dogal olarak sehpalar, caylar, ikramliklar. Herkes tabağını alip cekiliyor ben aman devirmesin, aman yanmasin aman batirmasin diye diken ustunde geziniyorum.
Keske cocuklu insanlari keyfi gezmeleri gectim de hayirli olsun , gecmis olsun vs gibi ziyaretlerin de disinda tutsalar.
Buna ben de katiliyorum ama anlamayan insanlar var.
Diyorum ki hayir ben rahat edemiyorum, cocuk dogru durmuyor (1 yasina yeni girdi ne durdan anlar ne acitir yakar vs..bilmiyor bir sey )
Yok diyor kayinvalidem ayip olur, hayırlı olsun deyip geleceğiz misal, el birligiyle bakariz.
Sonra ben gidiyorum, ortada dogal olarak sehpalar, caylar, ikramliklar. Herkes tabağını alip cekiliyor ben aman devirmesin, aman yanmasin aman batirmasin diye diken ustunde geziniyorum.
Keske cocuklu insanlari keyfi gezmeleri gectim de hayirli olsun , gecmis olsun vs gibi ziyaretlerin de disinda tutsalar.
Bu sorunu sadece ben yaşıyorum sanıyodum.israra ragmen gitmeyin. Gitmemek sizin iradenizde olan bir sey. İnanin benim kayinvalidem kadar israrci olamaz zira 5 yildir baska yere giderken cagirdigi hicbir ev oturmasina gitmedim, hala cagiriyor, hala gitmiyorum
anlamazlar da degismezler de canim. Onlar cagirmaya biz gitmemeye devam edecegiz. Bana cok inatcisin diyor bir de, ben de sen de cok israrcisin dedim. İsrar~inat bu kisir dongu devam ediyorBu sorunu sadece ben yaşıyorum sanıyodum.
Ya 5 senedir anlatamadım kadına. Eşimin memleketine her gittiğimizde ısrarla misafirliğe götürmeye çalışır kayınvalidem.
Ve hep aynı cümleler "Bizim zamanımızda araba da yoktu. Kar kıyamette 2 çocukla yürüyüp otobüslere binerdik."
Mübarek sanki bilimsel projeler üzerinde çalışıyorlar. İlla ki gitmek zorundalar.
:))Ev gezmesi bir tabir sadece.Yoksa kimse rastgele kapı kapı gezip,açık bulduğu eve dalmıyor:)"Ev gezmesi" işi boş iş aslında ya neyse.
Tek de olsanız zaten çağırılmadığınız yere gitmemelisiniz. Bu bir lütuf değil ki.
Ben gitmiyorum. Çok bunalırsam arkadaşlarımla dışarıda görüşüyorum. Hepimize değişiklik oluyor. Tavsiye ederim.
Normal ev oturmalarina asla gitmiyorumisrara ragmen gitmeyin. Gitmemek sizin iradenizde olan bir sey. İnanin benim kayinvalidem kadar israrci olamaz zira 5 yildir baska yere giderken cagirdigi hicbir ev oturmasina gitmedim, hala cagiriyor, hala gitmiyorum
Bir de sey var, diyorum ki cocuk uyuyacak, e orda uyusun.Bu sorunu sadece ben yaşıyorum sanıyodum.
Ya 5 senedir anlatamadım kadına. Eşimin memleketine her gittiğimizde ısrarla misafirliğe götürmeye çalışır kayınvalidem.
Ve hep aynı cümleler "Bizim zamanımızda araba da yoktu. Kar kıyamette 2 çocukla yürüyüp otobüslere binerdik."
Mübarek sanki bilimsel projeler üzerinde çalışıyorlar. İlla ki gitmek zorundalar.
Hahaa hep aynıyız demekki, insan içine karışmayalı tam 4 yıl oldu. Bukadar aradan sonra nasıl sosyalleşecem bilmiyorum.6 yildir gitmiyorum kimseyide davet etmiyorum mutluyum
Ben çocuklu misafir severim ya rahatsız da olmam dagıtsın çok önemli değil hatta dolap filan acarlar ya hiç gocunmam,çocuklar yargılamaz çünkü meraktan didikler,dedikodu da yapmazlar yastıkları mutfaga getirip ev yaparlar gelir meyve alırlar hatta böyle evimde rahat ettikleri için mutlu olurum,kızımı da bi arkadaşım böyle ağırlar aile dışında o da bayılır oraya gitmeye mesela,onun oğlu da bana gelmeye bayılır,cevrenizde vardır benim gibi olanlar bana gelebilirsiniz,bi hazırlık beklemeyin benden ama bi cay bı patlamış mısır meyve ve çocukların oynayacagı koca bi ev
Çocuklarınızla ilgili bir anne iseniz,çocuklarınız toplum içi davranış eğitimlerini almışsa her yere gidebilirsiniz.
Ancak bir yere gidince elinize çayı ikramı alıp sanki o çocuklar sizin değilmiş gibi davranan biriyseniz evinizde oturun.
Bazı çevremde öyle kişiler varki,gittiklerinde koltuk silmekten,evi dip köşe kırıntıdan temizlemekten,halıyı yıkamaya gönderecek kadar evimi batırmalarından dolayı,kandildi bayramdı mesajlaşacak kadar yakın olmayı tercih ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?