2 çocukla Üni Okumak

Mikrobiyoloji. Benim bölümün oldukça zor.
Sabah 8de dersim başlıyor, ikindi 4e kadar. Ev ve yemek işlerine hiç yetişemiyorum, hem fiziken hem kafa olarak çok yorgun geliyorum. Ne misafir kabul edebiliyoruz ne de gidebiliyoruz. Maddi manevi külfetli.
Allahtan eşim destekçi.
Hamilelikle bebekle beraber bu yıl uzayacak ama olsun. En fazla 30umda bitirmiş olurum. Sonuna kadar okumak istiyorum. :)
Sizin aile düzeniniz daha çok oturmuş, yapacağınıza inanıyorum ben. :)

Bizde de durumlar farklı değil, ikisi de küçük ev işleri yetişmiyor :) misafir cagiramiyoruz, kimseye gidemiyoruz. Ortaligi 5 dakikada mahvedebilme yetenegine sahipler :D siz de bebişinizi sağlıcakla kucağınıza alın insaallah. Ornek alınacak insansiniz

Niye özellikle dükkan açmak istiyorsunuz? Eline makine alan bilmemne photography diye bir sosyal medya hesabıyla iş yapıyor. Hatta dükkandan daha fazla tutuyor çoğu. İş verirken kimse diplomanıza bakmıyor ki, önceki işlerinize bakıyorlar. Fotolar nasıl diye bakıp beğenirlerse iş veriyorlar. Çocuklara Bakacak kimseniz yoksa okul çok zorlar sizi. Bir arkadaş özelde bursu kesebilirler dediğinde başlayayım da Allah kerim dediniz. Dünyanın bin türlü hali var çocuğunuz hastalanır sınava giremezsiniz hem emeğiniz hem bursunuz gider. Olasılıkları düşünüp her biri için bir eylem planı hazırlamadan bu işe girişmeniz riskli olur. Eşimin maddiyatı yetmeyebilir dediğiniz için yazıyorum bunları. Para sıkıntınız olmasa bir macera der atılırdınız. Aöf te varsa niye düşünmüyorsunuz. Örgün eğitime denk diploma veriyorlar. Aöf mezunu olup y.lisans yapan birsürü arkadaşım var.

Yazdiklariniz çok mantıklı. Ben araştırdım ancak aof diplomasi ile ustalık belgesi alınmıyor. Bildiğim bi ilde, tanıdıklarımiz var. Iyi fotoğrafçılar yok. Ben profosyonel anlamda yapmak istiyorum. Ama yazdıklarınızı da hesaba katınca gerçekten çok zor göründü gözüme, herşey bir sınava bakar..

Farklı projelerim var, şimdilik temel eğitim aldım. Kendimi yeterli görmüyorum. Sanki okursam, daha çok şey öğrenir daha fazla güzel şeyler yaparım gibi düşünüyorum.
Eşim makina aldı fakat daha fazla aksesuara ihtiyaç duyuyorum.
Kendim çalışsam zaten verecekleri asgari ücret. Onun da yarısından fazlası kreş ya da bakıcıya, kalanı da giyime gidecek.

Ben bu yolu seçtim. Nasıl ilerleyecegimi tam bilmiyorum. Kafam karışık

Yazdiklariniz çok mantıklı. Ben araştırdım ancak aof diplomasi ile ustalık belgesi alınmıyor. Bildiğim bi ilde, tanıdıklarımiz var. Iyi fotoğrafçılar yok. Ben profosyonel anlamda yapmak istiyorum. Ama yazdıklarınızı da hesaba katınca gerçekten çok zor göründü gözüme, herşey bir sınava bakar..

Farklı projelerim var, şimdilik temel eğitim aldım. Kendimi yeterli görmüyorum. Sanki okursam, daha çok şey öğrenir daha fazla güzel şeyler yaparım gibi düşünüyorum.
Eşim makina aldı fakat daha fazla aksesuara ihtiyaç duyuyorum.
Kendim çalışsam zaten verecekleri asgari ücret. Onun da yarısından fazlası kreş ya da bakıcıya, kalanı da giyime gidecek.

Ben bu yolu seçtim. Nasıl ilerleyecegimi tam bilmiyorum. Kafam karışık

İdeallerinizin peşinden gitmek istiyorsunuz, bu gerçekten çok güzel birşey. Çocuklarınıza bakacak kimseniz yok mu? Anne, kayınvalide? Üniversitede iki çocuklu yaşça bizden büyük bir ablamız vardı. Çocuklarından biri lise diğeri ilkokuldaydı. Çocuklara annesi bakıyordu okul harici zamanlarda. Yinede bizim kadar rahat olamıyordu. Hep aklı onlardaydı. Onun ödevi, diğerinin veli toplantısı, vs bitmiyordu gündemleri. İyi düşünüp planlamadan başladığınızda bu işe sonrasında elinizde olmayan sebeplerle aksilik olursa bu durum sizi hırçınlaştırabilir. En nihayetinde psikolojisi iyi bir anneye ihtiyaç duyan çocuklarınız var.

Daha ne olsun bunları düşünerek bile iyi anne unvanını kazanmışsınız.
İnanın ve kendinize güvenin yaparsınız.
Benim de çocuğum var ve ben kpss çalışıyorum hep mücadele. Kendimiz için onlar için. Rabbim güç kuvvet versin

İdeallerinizin peşinden gitmek istiyorsunuz, bu gerçekten çok güzel birşey. Çocuklarınıza bakacak kimseniz yok mu? Anne, kayınvalide? Üniversitede iki çocuklu yaşça bizden büyük bir ablamız vardı. Çocuklarından biri lise diğeri ilkokuldaydı. Çocuklara annesi bakıyordu okul harici zamanlarda. Yinede bizim kadar rahat olamıyordu. Hep aklı onlardaydı. Onun ödevi, diğerinin veli toplantısı, vs bitmiyordu gündemleri. İyi düşünüp planlamadan başladığınızda bu işe sonrasında elinizde olmayan sebeplerle aksilik olursa bu durum sizi hırçınlaştırabilir. En nihayetinde psikolojisi iyi bir anneye ihtiyaç duyan çocuklarınız var.

4 sene sonra kızım 1. Sınıfa baslar, oğlum kreşe devam eder. Ben evet onların başındayım, aslında gözümün önünde olmaları her şeyden daha iyi. Ancak ben kendimi mutsuz ve yetersiz buluyorum. Bu da daha verimli bir anne olmamı engelliyor. Daha iyi bir anne olmanın yolunu, kendi içinde bişeyleri aşmış ve başarmış olmakta buluyorum. Ben mutlu olur, kendimi geliştirirsem onlara daha fazla şey katmış olurum.

Evlendiğim, çocuk sahibi olduğum için pişman değilim. Evlilik süreci uzasaydı başka problemlerim olacaktı. Meslek sahibi olamadığım için de pişman değilim. Çocuklarımın bana bebeklik döneminde çok ihtiyaçları vardı. Ancak artık biseyler yapmak istiyorum, ailem ve kendim için.

Annem ya da kayınvalidem arada gelirler, temelli yanımda duramazlar. Ikisi de ayrı şehirlerde.

Daha ne olsun bunları düşünerek bile iyi anne unvanını kazanmışsınız.
İnanın ve kendinize güvenin yaparsınız.
Benim de çocuğum var ve ben kpss çalışıyorum hep mücadele. Kendimiz için onlar için. Rabbim güç kuvvet versin

Allah razı Olsun, siz de başarırsınız umarım, gönlünüzce olsun her şey:) sanırım siz üni mezunsunuz, çocuğunuz kaç yaşında?

Allah razı Olsun, siz de başarırsınız umarım, gönlünüzce olsun her şey:) sanırım siz üni mezunsunuz, çocuğunuz kaç yaşında?
Evet ben üni mezunuyum. Daha bir buçuk yaşında.
O doğduğunda da ders çalışıyordum ben karnındayken de ;)
Hayatım da hep ders sınav var zaten:)
İnşallah emeğimizin karşılığını alırız

Merhaba

Benim de 2 çocuğum var(11-8)
Evime en yakın özel üniversiteyi tam burslu olarak yazdım.2. Sınıf oldum bile:)
Lütfen vazgeçmeyin.İsterseniz özelden de konuşuruz...

Bunu araştırdım, uniden uniye değişiyormuş. Ayrıca yol dahil tüm masrafları karsiliyorlarmis bazıları. Gitmek istediğimi araştıracağım, devlettekiler uzak.
Cok yuksek puanlar almaniz lazim. Derece yapmaniz lazim. Dilerim yapabilirsiniz.

Dediğiniz şekilde bir özel okuldan burs kazanmanız için derece yapmanız lazım ilk 1000e ilk 1500e girmek gibi. Normalde verilen tam bursta sadece okul ücretinden muaf olursunuz. O konuda bir beklentiniz olmasın yani üzerine ekstra para alırım gibi. Ha çok çalışır derece yaparım derseniz o başka. Diğer konuya gelince istedikten sonra yaparsınız elbette ama çok kolay olmayacaktır.

Üniversite elinize para saymaz okula para vermezsiniz. Ayrıca özel üniversitelerin yemekhane fiyatları daha pahalı olur yemek bursa dahil mi ben bilmiyorum. Yani cebinizden çok para çıkar. Ha ben türkiye derecesi yaparım başarı bursu alırım diyosanız o başka. Ama şu an egitim ücretlerini karşılayacak maddi gücünüz, yokken 5 sene sonunda nasıl dükkan açacaksınız onu anlayamadım.

Çok güzel bi hayaliniz var buna saygı duyuyorum ama bana göre yolunuz cok hayali. Fotoğraf makineniz varsa instada sayfa açın ufak ufak işler yapın elinizde en azından biraz sermayeniz olsun. 1 2 sene sonra örgün egitime baslarsınız hem maddi gücünüz olur cocuklar büyüyecek zaten epey bakıcı tutarsınız yada kres. Egitiminiz süresince de devam edersiniz müşteri kitleniz de olusur hem. Böyle çok havada kalmış her sey araştırın biraz daha mantıklı temellere oturtun hayallerinizi. Bol şans

Merhaba

Benim de 2 çocuğum var(11-8)
Evime en yakın özel üniversiteyi tam burslu olarak yazdım.2. Sınıf oldum bile:)
Lütfen vazgeçmeyin.İsterseniz özelden de konuşuruz...

Tam burslu kazanan ablacım (Benden büyünsünüz sanırım) derece yaptınız mi? Tam burslu olunca neler karşılanıyor, neler yarim kalıyor? Buraya yazarsanız, çok sevinirim.

Üniversite elinize para saymaz okula para vermezsiniz. Ayrıca özel üniversitelerin yemekhane fiyatları daha pahalı olur yemek bursa dahil mi ben bilmiyorum. Yani cebinizden çok para çıkar. Ha ben türkiye derecesi yaparım başarı bursu alırım diyosanız o başka. Ama şu an egitim ücretlerini karşılayacak maddi gücünüz, yokken 5 sene sonunda nasıl dükkan açacaksınız onu anlayamadım.

Çok güzel bi hayaliniz var buna saygı duyuyorum ama bana göre yolunuz cok hayali. Fotoğraf makineniz varsa instada sayfa açın ufak ufak işler yapın elinizde en azından biraz sermayeniz olsun. 1 2 sene sonra örgün egitime baslarsınız hem maddi gücünüz olur cocuklar büyüyecek zaten epey bakıcı tutarsınız yada kres. Egitiminiz süresince de devam edersiniz müşteri kitleniz de olusur hem. Böyle çok havada kalmış her sey araştırın biraz daha mantıklı temellere oturtun hayallerinizi. Bol şans

Her şeyi yazmak zorunda değilim, var demek ki bi planım. Üni eve yakın, illa orada yememe gerek yok. Şartlarımı bilmediğiniz için tam anlamıyla, önyargılı olmanız çok normal. Yine de teşekkür ederim :)

Kazanıp kazanmayacağım bile meçhul. Ama elimden geleni yapacağım.. Her şeyin hayırlısı.. :)

bende mi ünv okusam mi :) eşim istemiyo.
bide çalışan kadiniyim bide bebe var..:)
8-5 arasi çalışıyorum.
resim öğretmenliği istiyorum resimlere karşı ilgim var:) ikinci öğretim istiyorum.offf eşim olmaz diyo:/

Back
X