• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 düşük sonrası yapılan testler ve gidişat

kurkmantolumad

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2025
2
0
1
36
Merhaba, 36 yaşındayım, 3 yıldır otoimmün ramotolojik (sjogren olduğundan şüpheleniyor fakat kesin değil)rahatsızlıgım var plaquanil kullanıyorum günde bir adet ve bolca vitamin takviye vs. Ocak ayında 7. Haftada kalp atışının durması sonucu düşük yaptım ve kürtaj oldum. Bir ay regl olduktan sonra tekrar hamile kaldım bu sefer olur diyorduk 4 kadından birinde düşük olabiliyormuş bu yüzden de ilkini kromozom analizine göndermemiştik. 2. Hamileliğimde de 9. Haftada kalp atışı durdu ve yine kürtaj oldum malesef. Kromozomal anomoli çıktı yolladığımız parçada. Eşimle kromozom analizi yaptırdık normal çıktı. Pıhtılaşma testi yaptırdım biraz pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı hamilelikte kan sulandırıcı kullanmam gerekiyormuş. Bu durumda ilk düşük de kromozomal anomoliyse bu yumurta ya da spermin kaliteli olmadığı anlamına mı gelir ve böyle bi durum yaşanmaması adına tüp bebek mi daha mantıklı olur? Doktorum perinatolog ve prof fakat deneyebilirsiniz tekrar dedi biraz daha bekleyeceğiz fakat tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim tecrübelerinizden faydalanmak isterim🙏🏻

Eklentiler

• IMG_3239F479-2C72-4C0E-9998-10B6C8A69E7A.webp
    IMG_3239F479-2C72-4C0E-9998-10B6C8A69E7A.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 6
Back