2. El gelinlik !

Senin niye hevesin kalmıyor ya ?kayınpederin arkanda ne istiyorsan onu yap yada al giy neyse artık ..istemeye gelince karşı tarafın maddi durumunu dusunmuyor da vermeye gelince mi bı yerleri tutuşuyor ?hiç acıma ,içinde kalır ..

Maddi durumu iyi olmaz anlarım saygı da gösteririm ama son cümlene geldiğimde bunların tam bir fırsatçı olduğunu fark ettim...

Zira domuzdan kıl koparırcasına sana gelince fazla fazla isteniyor onlara gelince 2.el bile düşünülebiliyor...

Oldu paşam başka!...

Kendini bu konuda üzme ve nisanlina acik bi dilde sor maddi durumlari vs.baskalari dugunum olacak diye kipir kipir mutluyken ben bu konuya gayette uzuldum diye gir biz olmak icin almamiz gereken kararlari biz vermeliyiz.Bu konu ustu ortulup susulursa emin ol tekrarlari yakindir konusmali ve netlik kazanmalisin.Gerekirse kisasa kisas yap altta kalma ama kesinlikle icine atip kapatiyim deme.

Hönk. Ne demek yeğenlerim de bindalli giysin demek. Ay ben buraya takıldım. Kına senin kınan ayol gelin sensin ne demeye başkaları da bindalli giyecekmis.
Kız üste çık üste. Mesela bunu kayınpederin ve Eşin varken 'anne sen böyle demiştin ya böyle uygun olmaz gelin olan benim' de.
Bakalım onların yanında ne yapacak. Merak etme o an zaten eşin ve kp tepkisini koyar.
Kız biraz masum rolü yap da alttan alttan her istediğini yaptır. O neymiş bacım öyle.

Kayınvalidecim sordum ekstra bindallı şu kadar fazla paraya... verde yeğenlerin bindallısız kalmasın.. mazallah.. olmazsa olmaz bişey bu..

Canım som zamanlarda moda. . Ekstra bindallı kiralıyorsun. Gelen genç kızlar giyo.. bindallı dediğim şifondan kırmızı bi tunik gibi bişi..

Her kız gelinlik istediği gibi giysin ister ama bende eşimi düşündüğüm için bir başkasının gelinligini giymeyi kabul ettim ve sadece kv eşim ve ben biliyorum bunu hiç kimseye söylemedim kendi ailem bile bilmiyor.iyiki de öyle yaptım yoksa eşim odicekti o parayi..sen de biraz fedakarlık yapablirsin ama sen yapiyorsan o da seni düşünmeli sana dediği bindalli muhabbeti çok sinir bozucu ben olsam bende kizardim buna

Maliyeti en fazla 300 liraya gelip 3000 lira ödediğiniz gelinlikten söz ediyoruz evet birileri gelinliğinizi güzel bulacak sizde mutlu olacaksınız o kadar geriye gereksiz ödenen para kalacak o parayı diğer gereksiz harcamalardan kısın güzel bir yurt dışı gezisine gidin yani şimdiki aklım olsa öyle yapardım
Kv onu demiş bunu demiş yok cimrilik yapmış geçin bunları
Başkaların ayrıntıları sizin hayatınız olmasın

Istersem pahali gelinlik alirim, istersem kiralarim, istersem hic almam.. kime ne yahu birak kv'ni buna nisanlin bile karisamaz.. benim eski kv insan gorunumlu seytan kiliklinin iki saat pazarlik yapmasi gibi birsey olmus bu.. nefret ediyorum bu tip insanlarin.. tavrini koy.. hemde derhal..

Kızı yok ne yazık ki
Olsa da bi şey değişmez.. zira bende de var bu modellerden " aaa giyer nolcak diye birbirlerini tutarlar " ağız birliği yaparlar ama iş kendilerine geldi mi tabiki pabuç pahalı geliyo :)).. insanın da sinirleri harap oluyo başları kıçları ayrı oynayınca..

haddini bildirin saygılı şekilde.. eşinize de hiçbi şey yansıtmayın.. bırakın şikayet eden taraf o olsun.. bi zaman sonra ağzının payını çok sevgili oğlu verir zaten

Bu dönem çok tehlikeli bir dönem.. Allah yardımcınız olsun ama.. bence ikinci el değilde gelinliğinizi belki kiralayabilirsiniz.. çünkü almak gerçekten gereksiz.. sonrasında İnan'ın koyacak yer bulamıyorsunuz insanlara bedava teklif etseniz bile alan olmuyor.. yok yere küçük şeyler için hele böyle birdaha üstünüze bile getirmeyeceğiniz kumaş parçaları için birbirinizi yıpratmayın derim..

ne olursa olsun o gelinlik senin için özel olmali hayalindeki gibi olmali bir kere gidiyosun o yüzden istediğin gibi olmali benim kv de durumu çok iyi değil dul olduğu halde hatta gorumcem benden 7 ay önce evlendiği halde milletin hazır gelinlik var masraf olmasin ona başka eksiginizi alırsınız demeleri halinde bile kv o bikere oluyo hayalindeki istediği gibi olsun eski giydirmem dedi Allah razi olsun bence senin kv ninde böyle düşünmesi gerekiyo

aslında bunu nişanlımla bizde konusmustuk ben kiralk gelinliği kabul etmiştim ama kiralık. 2.el değil.. şimdi teyzelerin ve annemin yanında öyle bi cümle kuunca vazgeçtim sanırım sıfır gelinlik istiorum özel dikim..

kendisine gelince masraf size gelince biraz fazla ver yeğenlerimde giysin. çok uyanıkmış valla. köylü kurnazı. nişanlınıza çıtlatın derim çok mide bulandırıcı bence.

kendisine gelince masraf size gelince biraz fazla ver yeğenlerimde giysin. çok uyanıkmış valla. köylü kurnazı. nişanlınıza çıtlatın derim çok mide bulandırıcı bence.

nişanlımla konusmayı düşünüyorum bende belki yaptıgını anlatmam ama annenin karışması hosuma gitmiyo bizim istediğimiz gibi olsun hersey gibi seyler diyebilirim diğer türlü şikayet ediyo gibi olcak

Tepkini koy sakin alttan alma ki kisiligini ogrensinler

Ben aman sorun cikmasin huzur bozulmasin diye herseyi kabul ettim

Evlendikten sonra da ezmeye kalktilar en sonunda yiktilar yuvami

Canım som zamanlarda moda. . Ekstra bindallı kiralıyorsun. Gelen genç kızlar giyo.. bindallı dediğim şifondan kırmızı bi tunik gibi bişi..
ciddi mısın yaaa.
Bu ne biçim moda. Kim gelin belli olmaz ki. Şahsen ben özel olmak isterdim.
Aydınlattığın için teşekkür ederim.

ciddi mısın yaaa.
Bu ne biçim moda. Kim gelin belli olmaz ki. Şahsen ben özel olmak isterdim.
Aydınlattığın için teşekkür ederim.
evet bende tam takım değilde yakın arkadaslarım için sadece üstlerine yelek tarzı olsun istiyorum kv ye de söyledim böyle böyle yapcam kızlar içinde öyle olabilir dedim bindallı yok mu bindallı giysinler diyii

konu başlığına istinaden 2. el gelinliği tü kaka gibi söylemeniz hoş olmamış. ben 2. belki 5. el kullandım. ha hiç de dert etmedim iyi ki dedim hatta. 1 günde bile koyacak yer bulamadım.
satın alan arkadaşlarım da pişmanlar. kimileri başkalarına hediye ettiler hatta.
gelgelelim kv masrafı karşılaycaksa herşeyi söyler ama masrafı eşinizle karşılayacaksanız biz ödeyeceğiz o yüzden siz kafanızı yormayın diye cevap da verebilirsiniz hiç umursamayadabilirsiniz.
kına konusunda da böyle konuşması çok çirkin belli ki yüzsüz bir şey seviyesine düşmeye gerek yok duymamazlıktan gelin oğlu hatrına.

bende karsı değilim 2. el gelinliğe en basından beri satın almak istemiyorum evimde yer işgal etmesin dedim ama bana sanki mecburmuşum gibi üstlik o kadar insanın içinde 2. el gelinlik bak demesi zoruma gitti açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…