2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

Üzülmeyin, iki parça çulla caputla kötü anne de iyi anne de olmazsınız. Sevginiz,ilginiz,emeğiniz,uykusuz geceleriniz yeter de artar.
Haklısınız,gelenleri de alabilirdiniz durum kötüyse ama size biraz alan bırakmalilardı abartmadan sizde almaliydınız istediklerinizi. Ben alabiliyorum karisan yok ama az alıyorum çünku cidden çabuk büyüyor oğlum (6.5 aylık) elimde 4 penye iki polar tulum var,onları döndüruyorum zira 2 ay giyecek maksimum alsamda önümüz yaz. Bu sebeple almıyorum şu an.
Öte yandan benimde iki cocuğum var,lekeli,eski püskü hicbir kıyafetlerini kimseye layık görüp vermedim,vereceklerim hep temiz,az kullanılmış şeylerdi verdiğim kişi isterse dünyanın en fakir insani,en ihtiyaç sahibi olsun yine de gücendirmek istemem,size verenler hiç mi utanmadılar verirken? Böyle iyilik,hayır olmaz yani. Cidden ayıp

Yapmayın lütfen abartıyorsunuz . Anne olmamakla ne ilgisi var. Maddi durumu kötü olanlar ölsün o zaman.

Çocuklar çabuk büyüyor. Giydirdiniz , bitti gitti işte zaman.

Şimdi yeni şeyler aldınız. Bir kaç ay sonra aldıklariniz yine olmayacak yavrunuza.

Böyle azar azar alırsınız işte.

Gerçekten polyanacilik yapmıyorum ancak kendinizi parçalayacak ağlayacak kadar ne yaşıyorsunuz anlayamadım.

canım kıyafet israf doğru ama sen de heves edip alırsan bunu kimse engelleyemez abartmadığın sürece al canım uzun vadeli giyebileceği bedenlerde uygun şartlarda al kime ne içinizde kalmasın ...

Beni endişelendiren lekeli kıyafetler değil, varken 2 parça eşya alamayacak kadar sizi bastırmaları.
Bugün buna müdahale eden yarın daha ciddi bir konuda çocuğunuz ile ilgili sizi konuşturmayacaktır.
İnsanlar hep der. Siz kendi bildiğinizi okuyacaksınız.
Çocuğuna 2 parça temiz, yeni kıyafeti esirgeyen adama da iyi adam demeyin lütfen.

Yanlış anlamayın da siz de safsınız galiba.
Gelecek kıyafetler diyelim ki çok iyilerdi,eee benim zevkime uymuyorsa ne olacak?
Hadi eşiniz o kültürle büyümüş,siz nasıl razı oldunuz ya da nasıl bu zihniyetini daha önceden farketmediniz,çok şaşırdım.

ilk kizimda esimin tarafi oyle kiyafetler getirmisti ki yemin ederim copte bulsaniz oraya layik gormezsiniz.esim bile utandi onlarin aldigi kiyafetlerden.tabi ben hic birini giydirmedim hepsini cope attim en yardima muhtac kisi bile almazdi o derece.bide ikide bir soruyorlar kiyafetlerimizi giydir cok guzellerdi.sizde uzulmeyin bi daha kimseyi dinlemeyin

Az önce bu sitede ikinci el kıyafetler satanların olduğu alanı inceledim canım sıkıldı.. Ben de bundan dolayı yaşadıklarımo hissettiklerimi anlatmak istedim. Saf değil de iyi niyetliyim diyelim ya da sfım bilmiyorum.. Minimalist yaşamak isstedim hep ama yok artık bundan sonra ihtiyacım neyse o olacak.

İlk çocuk tabiki alınır ha kardeşin verir sevdiğin birileri verir yenidir temizdir giydirilir ama haram diye hiç almamalari onların cumriligini gösterir keşke biraz dişli olsaymissiniz ama bu saatten sonrada onu dert etmeyin kafanıza takmayın siz kötü anne degilsiniz esiniz kötü bi baba olmaz anlarım ama haram ne demek elin pis üstünü giydirmek ne demek bence bunu kafasına kakin baba olupta çocuğuna kıyafet alamadin diyin aynı şeyleri devam ettirmesin

içine atarsan üstüne çıkarlar.keşke susmasaydın.he evet öyle bir laf var bunu özellikle 2. defa anne olanlar anlar , bebek gerçekten bir giydiğini yıkayıp kuruturken o arada büyüyor ve ikinciye giydiremediğin şeyler oluyor.o yüzden öyle 20'şer tane yenidoğan zıbını bilmemne alınmaz.ve evet mevlütlerde , ziyaretlerde gelenler daha paketinden çıkmadan karyolanın altına kalkıyor ya da birisine veriliyor.bebeğin eskileri de verilir birine çünkü bebeğin dediğim gibi doğru dürüst eskisi olmaz hemen büyüyor.burda ayıp olan ne,bu genel olarak dünyada ayıptır yani, yırtık pis lekeli şeyler verilmez.hiç sesinizi çıkartamadıysanız orda çıkartacaktınız bu ne böyle diye.ben kendim de 2. el çok giydim, kardeşim de giydi yeğenim de giydi, birimiz büyüyünce olan temiz şeyi sıradakine geçirdik çok da güzel giydik, 2. el kullanan da bir insanım.senin kendi ailen nerde annen baban teyzen halan vs. kendini ezdirme , kız çocuğu yetiştiriyorsun onu da pısırık yetiştirme.

Valla cocugu yapmayi biliyosa ilersini düsüncekti eşin.cocuk yerden bitmiyo kendi kendine büyümüyo.ben kendim asla kirli ve hafif bi sökügü olan seyleri kimseye vermiyorum direkt cöpe atiyorum.valla büyük konusmayimda cocuguma 2. El asla giydirmem gibi geliyor.

İnanın bu yazılanları görseler de anlamayacaklar. Anlatamadım onlara böyle olmaz dedim bu yanlış dedim ama sonunda lanet olsun dedim ses etmedim..geçen yine o pis kıyafetleri gönderen akraba bi tane daha lekeli pis bi kıyafwt göndermiş kaynanam da tutmuş kızıma onu giydirmiş. O lekeli dedim e ne var diyo çocuk bu diyo neymiş bu güzel bunu dışarda da giydir diyo. Tabi ki hayır dedim asla giydirmwm o ne öyle sokak çocuğu gibi dedim dönmüş ALLAH ALLAH NE VARMIŞ SEN DE diyo.. Şaka gibiler.. Şu yazdıklarınkzk ojusalar şoka girerlerdi herhalde

Ben gerçekten abarttığınızı düşünüyorum, bir insan evladına ne olursa olsun bi kaç parçada olsa giysi alır ya da başkasının lekeli kıyafetlerini giydirmek istemedikten sonra hayatta giydirmez. Sonuçta o sizin ilk çocuğunuz başkasının laflarıyla haramları helaller israfları bahane etmeyin. Hiç sesimizi çıkaramamışsınız neden?? İyi görünmek için mi

O zaman hepimizin giydikleri haram israf , bizlerde başkasının giysilerini giyelim helal olması için tövbe ya ..! Bu nasıl saçma bi düşüncedir ya

Minimalizm böyle birşey değil aslında, bende sade yaşam düşüncesinde olan bir insanım, evime gelenler bu kadar az eşyayla nasıl yaşıyorsunuz der çoğu kez, çocukların kıyafetleri de sayılıdır çok almam ama bu bı tercih, siz bir şekilde buna mecbur bırakılmışsınız. Babasıda olsa kimseye bu konuda baskı yapmalarına izin vermeyin.

Çocuğunuz biraz büyüyünce çalışıp kendi paranızı kAzanın, istediğinizi alın.
Hadi şimdi bebek, evin içinde fazla ihtiyacı olmasın diyelim, ama o bebek büyüyecek insan içine çıkacak. O zaman da mı lekeli kıyafetleri giydirecekler? Zihniyetlerine tüküreyim

9 ayda dün hariç toplamda alınan sıfır park beşik 200 tl. Benm kendimin alıp olay çıkan 2 zıbın seti. Bi tane kayınvalidenin aldığı kazak iki tane benim aldığım üst badi ve kayınpederimin aldığı çıtçıtlı badi takımı.. Abartmıyorum. Ama enim aldıklarımdan sonra olay çıkınca lanet olsun dedim sustum. Kirli olanları tabi ki giydirmedim. Hepsini aynen geri gönderdim giydirebilecwklerimi iyi olanları da giydirdim. Şu an onlardan hiçbi şey kalmadı geleni de yine giydirmiyorum

Bence abartı var bu durumda...
Tamam çocuğa kiyafet, ciciler alinir sonuçta ihtiyaç ama ikinci el kullanmak kötü degilki. İnsan bir iki parca tatli sevimli ivir zıvır alir heves sonucda ama fazlasi bence gereksiz.
Bende çocuğuma (hamile değilim) çoğu seyi ikinci el alicam. Beşik, cocuk arabasi, yazlik veya kışlık kiyafet ikinci el alınır yani. Hele oyuncak, kitap vs. Asla mağazadan almam. Biberon, emzik vs. İkinci el ben kullanmam ama diğer eşyaları rahatlıkla kullanirim. Lekeli olmasi hoş değil ama dünyanın sonuda değil yani. Yikarsin bebek giyer...zaten bir zibini max. 1 ay giyiyorlar.

Haram vs. Demeleri sacma ama belirli bir yaşa kadar bebeklere zibilyon tane kıyafet alinmasini bende israf olarak görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…