- 19 Kasım 2013
- 18.874
- 34.074
- 798
- Konu Sahibi _Phantom-Opera_
-
Cimrilik konusunda inanılmaz cimriydi. Çok büyük kavga ettik dünyayı ayağa kaldırdım. Boşanmaya kadar gidecektim ama değişti gerçekten değişti.. Son 4-5 aydır çok iyi.. O yüzden şimdi daha rahat alıyorum bunları kendisi de al diyo.. Sorun eşimin cimriliği değil saflığı.. Ailesinden ne gördüyse doğru kabul ediyo. O kültürle büyümüş anlmıyo anlatamadım ya da. Ama şimdi cimri değil. Tamam içi gidiyo masraf olunca ama cimrilik de yapmıyo
Maddi olarak zorlandığımız için değildi. Sadece israf çocuk çabuk büyüyo büyüyünce alırsınız diyerek ikna ettiler. Gelecek kıyafetlerin iyi okacağını da düşğnerek tamam dedim ama geldiklerinde inanın hiç yıkanmamıştı çoğu
Az önce bu sitede ikinci el kıyafetler satanların olduğu alanı inceledim canım sıkıldı.. Ben de bundan dolayı yaşadıklarımo hissettiklerimi anlatmak istedim. Saf değil de iyi niyetliyim diyelim ya da sfım bilmiyorum.. Minimalist yaşamak isstedim hep ama yok artık bundan sonra ihtiyacım neyse o olacak.Yapmayın lütfen abartıyorsunuz . Anne olmamakla ne ilgisi var. Maddi durumu kötü olanlar ölsün o zaman.
Çocuklar çabuk büyüyor. Giydirdiniz , bitti gitti işte zaman.
Şimdi yeni şeyler aldınız. Bir kaç ay sonra aldıklariniz yine olmayacak yavrunuza.
Böyle azar azar alırsınız işte.
Gerçekten polyanacilik yapmıyorum ancak kendinizi parçalayacak ağlayacak kadar ne yaşıyorsunuz anlayamadım.
Minimalizm böyle birşey değil aslında, bende sade yaşam düşüncesinde olan bir insanım, evime gelenler bu kadar az eşyayla nasıl yaşıyorsunuz der çoğu kez, çocukların kıyafetleri de sayılıdır çok almam ama bu bı tercih, siz bir şekilde buna mecbur bırakılmışsınız. Babasıda olsa kimseye bu konuda baskı yapmalarına izin vermeyin.Az önce bu sitede ikinci el kıyafetler satanların olduğu alanı inceledim canım sıkıldı.. Ben de bundan dolayı yaşadıklarımo hissettiklerimi anlatmak istedim. Saf değil de iyi niyetliyim diyelim ya da sfım bilmiyorum.. Minimalist yaşamak isstedim hep ama yok artık bundan sonra ihtiyacım neyse o olacak.
9 ayda dün hariç toplamda alınan sıfır park beşik 200 tl. Benm kendimin alıp olay çıkan 2 zıbın seti. Bi tane kayınvalidenin aldığı kazak iki tane benim aldığım üst badi ve kayınpederimin aldığı çıtçıtlı badi takımı.. Abartmıyorum. Ama enim aldıklarımdan sonra olay çıkınca lanet olsun dedim sustum. Kirli olanları tabi ki giydirmedim. Hepsini aynen geri gönderdim giydirebilecwklerimi iyi olanları da giydirdim. Şu an onlardan hiçbi şey kalmadı geleni de yine giydirmiyorumBen gerçekten abarttığınızı düşünüyorum, bir insan evladına ne olursa olsun bi kaç parçada olsa giysi alır ya da başkasının lekeli kıyafetlerini giydirmek istemedikten sonra hayatta giydirmez. Sonuçta o sizin ilk çocuğunuz başkasının laflarıyla haramları helaller israfları bahane etmeyin. Hiç sesimizi çıkaramamışsınız neden?? İyi görünmek için mi
O zaman hepimizin giydikleri haram israf , bizlerde başkasının giysilerini giyelim helal olması için tövbe ya ..! Bu nasıl saçma bi düşüncedir ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?