2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

Keşke ben gerçekten milyon tane kıyafet alacak kadar düşüncesiz olsaydım. Ama onlar hiç alma gelecekmiş güya.

Arkadasimin eşi oğluna yatak aldırmadı.Yigenlerimin yatağı var onu kullanır dedi. Gelen yatağın döşeği artık top olmuştu kullanilmaktan.Hatta arkadaşım çocuğunu 9 aydan itibaren kanepede etrafını yastıkla besleyerek yatırdı.İsin ilginç yanı arkadaşım çalışan ,düzgün bir maaşı olan bir kızdı ...ama çocuğuna bir yatak alamadı -esinin annesi izin vermedi- o da gidip "cocuguma yatagi sipariş ediyorum size sormuyorum" diyemedi. Sen esini karşına alıp konusucaksin.İcine atıp dert sahibi olmayacaksın!!

İşte bu.. Ben tek değilim demi.. Bizimki beni israf gereksiz deyip popülistlik yaparak ikna ettile

Keşke ben gerçekten milyon tane kıyafet alacak kadar düşüncesiz olsaydım. Ama onlar hiç alma gelecekmiş güya.

Bunun düşünceli, düşüncesizlikle alakasi yokki. Ne yani...el kadar bebek yeni yeni kiyafetler giyince siz daha iyi bir anne olmuyorsunuzki. Sizin anneliginiz verdiğiniz sevgi bağlı...aldığınız kiyafete degil.

eşinizin ailesiyle mi yaşıyorsunuz? heves edip aldıklarınızı göstermişsiniz ama olay olmuş, onlara sormadan çocuğunuzun ihtiyaçlarını alın bundan sonra, görünce tepki gösterirlerse de pahalı birşeyse ikinci el aldım dersiniz, diğer aldıklarınız için de geçiştirin sorularını

Utanmaz arlanmaz insanlar ya. Hadi erken diye hamileyken aldırmadılar bir nebze anlarım ama senin çocuğun, torunun doğacak ne demek lekeli eski püskü şeyler.

Keşke hamileyken ev ihtiyacı için para istetip kenara 50-100 bişey atıp alsaydın. Aldıktan sonra da ver diyecek halleri yok. Birde aldıklarını "bak anne şunu aldım" diye söyleme. Belliki hep başına kakıcak. Üstünde gördüğünde bişey derse aldım evladım çıplak mı kalsaydı deyip geçersin.

Benzerini bende yaşadım. Gerçi ben erken aldım ama annnemle heveslendik. İlk çocuk ilk torun diye. 2 tane zıbın aldık tabi bende heyecanla anlatıyorum zıbının üstünde şu yazıyor bu yazıyor falan. Görümcem aradı akşamına. Demez mi bana alma kıyafet filanca aldı da çocuğu ölü doğdu. Böyle zihniyetler var maalesef. O an o kadar üzüldümki. Ama cevabınıda verdim. Çocuğum o benim tabiki alıcam, kim karışabilir yani.? Allahtan eşim bana destek allah razı olsun.

Siz kimseyi takmayın artık ağzınızıda açın laf eden olursa ağzının payını verin ki herkes haddini bilsin.

Yahu ne düşünüyorsun, paran varsa git al içinde kalmasın. Kime ne? Ayrıca kayınvalideden niye onay bekliyorsunuz. Çocuğun yediği helal giydiği haram sözü, çok çabuk büyüdükleri için çok fazla kıyafet alınmaması için söylenmiş bir söz. Ben yazlık ve kışlık olarak 4-5 parça alırım. Çoğu bir sonraki seneye olmaz 15 parça alsam haram evet ama alt üst ayrı ayrı 4-5 er parça alırım ki bu çok normal. Arada çok ucuza aldığım bazen de beğendiğim pahalı olandan da alırım. Benim için normali bu. İsraf diye kullanılmış eskimiş kıyafet giydirmek anlamsız bence durumunuz varsa.

bir de siz onların aldıkları herşeye abartılı yorum yapın, örneğin 2 ekmek alıyolarsa aa israf ne gerek var deyin.

Neler okuyacağım burada, nasıl itiraz edip alamıyor gerçekten anlamıyorum bu durumu

Moralinizi bozmayın siz farkında olup üzülseniz de yavrunuz daha yeni yeni farkında olur üstündeki başındakinin.Bundan sonra anne kız çıkar beğenir alırsınız bir seneye kalmaz.Bunları unutup güzel anılar biriktirirsiniz inş.

Sizi çok iyi anlıyorum kayınvalidem görümcemin ikinci çocuğuna aldığı puseti bana getirdi yeni almıyayım kullanayım diye ve ben yıllar sonra kavuşmuştum oğluma birkaç kullanıp içime sindiremedim kızı 2. Çocuğuna yeniyi hak ediyor ben ilk çocuğuma haketmiyorum gururum daha fazla kaldırmadı tekerleğini kırıp kullanılmaz hala getirdim eşime de açıkça söyledim hemen gidip istediğim modeli aldık

Bu tarz helal haram olaylarina inanmam. Kiyafeti alamadiysaniz sizin sucunuz. Bir anne cocuguna kiyafet almak icin kimseden izin almaz. Tipki dunku gibi davranmaliydiniz. Demek ki isteyince yapilabiliyormus,siz yapmamayi tercih etmissiniz. İsiniz mesleginiz yoksa acilen edinin de kendinize guveniniz gelsin. Para harcarken de kimseden izin istemeyin.

Hatanızdan ders alın, bundan sonra cahil cühela insanın lafı ile iş yapmayın.

Siz iyi bir annesiniz; öyle olmasaydınız Hermes den mi giyinmiş, çöplükten mi ayırt edemeyen yavrunuz için bu kadar dertlenmezdiniz.

Ona kimse sizden daha çok değer veremez. Yavrunuz için doğru olduğuna inandığınızı yapın, dolduruşa gelmeyin bundan sonra.

Böyle bir aile ile yaşamak..sizin sınavınız da bu sanırım.

Birincisi ben çocuğuma lekeli,eskimiş kıyafet giydirmem(çok yakınım olan kişilerin verdiği temiz,kullanilmamışlar dışında) kım ne derse desin umrumda da olmaz israf yaparsam da her koyun kendi bacağından der kapatırım çenelerini.ikincisi şimdi bebek farkında değil ya büyüyüp anlamaya başlayınca ne olacak.giymek istediği kendi zevkine göre kıyafet almak istediği zamanlar da karışır bunlar çocuğa.şimdiden neden ezdiriyorsunuz geleceğe öyle hazirliyorsunuz.demiyorum fazlasını alın ama insanların da bu saçma düşüncesini size de kabul ettirmesine izin vermeyin.

Size baski yapildigi icin bu kadar kafaya takmissiniz, bu anlamda haklisiniz.

Benim ablamin torunu var, hep lcw gibi yerlerden alirlar kiyafet, hepsini kuculunce bana yolluyor, giydiriyorum kendi cocuguma.

Ben de kiyafete vermedigim parayla daha guzel oyuncaklar ve bez vs aliyorum. Ama bu annenin tercihi olursa icine siner. Bana gonderdikleri elbiseler de mesela asiri sigara kokuyor 2 3 sefer yikiyorum ciksin diye. He, nedir, sadece yenidogan doneminde kullandiklarini 0 aldim.

Minimalist bir tarzim oldugu icin dikkatimi cekti minimalist yaşamak ihtiyaclarini almamak, kismak veya eski seyler kullanmak, cimri olmak değildir. Sadeliktir, ihtiyac dışı, tamamen gereksiz, fazladan şeyler almamaya, kullanmamaya calismaktir.
Eşiniz para vermedigi icin kiyafet alamamissiniz siz. Kuculecek diye elin kirlilerini giydirmek gerekmiyor, madem pislerdi Ihtiyac kadar yeni kiyafet alisverisi yapabilirdiniz gayet. Kimse oyle kullanmak istemez.

Benm de ilk cocugum sizi o kadar iyi anliyorum ki benm de eltim yapti bana benzerini yani kendisinn 2. Cocugu oldu benm bebgimle aralarinda 6 ay var ben calisiyorum 4 bin uzerinde maas aliyorun esim de ayni sekilde yani durumumz gayet iyi ben bebgime istedigim hersey aliyorum ama eltim daha doguma 3 ay varken 1 canta kiyafetle geldi iste bunlar temiz olanlar ben giydiremedim sen kullanirsin diye dedim cok fazla kiyafeti var gerek yok ama o olsun dursun lazm olur faln deyince neyse dedm cikntilik olmasin sonra bir bakayim dedim kiyafetlere hepsi solmus, lekeli sokuk yerleri falan var hic birini kullanmadim tabi gecen gimordu canta oldugu gibi duruyir hic birsey demedi muhtemelen ilk bebeginden kalan 2. Bebgine giydrmek istmediklerini getrdi bilmiyor mu sanki benm bebgime alabilecegimi ? Esimde gordu kizdi bu ne boyle falan dedi simdi ilk firsatta diyecegm senn getrdign kiyafetleri kullanamadik istersen tanidigin birine ver diye

böyle gereksiz bir varlığı baba yapmışsın ne diyek

o abartlanlar için söylenmiş birşey. okadarda değil yuh.bende kızımı eltımın kıyafetlerını alarak buyuttum ama tertemızdı.oyle kendısıde vermezdı o butun olmayanları getırır ben kendım seçip alırdım.benım kızıma olamayanlarıda ben kv getırıyorum görümce beğendiğini alıyor.insan evladına torununa ıkı parça kıyafetı çok görürmü hayertt birşey.durumumuz olduğu halde kv daha geçen bir paket kıyafet göndermiş.ilk torunda değil.kesınlıkle aç gözlülük cımrılıkten başka birşey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…